» »

Cene knjig za Kindle

Cene knjig za Kindle

windigo ::

Zaželel sem si prebrati knjigo Maxa Abrahmsa Rules for Rebels. In jo najdem na Amazonu, seveda samo hardcover in se mi zdi s 50 USD rahlo draga. Ok, pomislim, na srečo lahko izkoristim stroškovne in distribucijske prednosti digitalnega založništva in distribucije in morda lahko preberem knjigo v elektronski obliki za nižjo ceno in to celo takoj. Japajade. Takoj bi morda celo šlo, ampak cena je pa za izdajo za Kindle tam 15% višja od tiste za knjigo v trdi vezavi, v ZDA stane tam 57-58 USD. In ker plačujem navadno z evri, preverim še na Amazon.de, tam pa knjiga stane dobrih 27 Evrov. S tem bi se lahko sicer čisto sprijaznil, ampak me vseeno zanima, ali tudi vi opažate kakšna podobna čudesa v Amazonovi cenovni politiki, da so cene elektronskih knjig tam, kjer imajo bolj prevladujoč položaj, bistveno višje, ali gre pri tej knjigi samo za anomalijo? Oziroma kakp oblikujejo cene elektronskih knjig nasploh?

Hvala vnaprej za vaše izkušnje in podatke. Rabim, da ne bi s kakšnim prehitrim izlivom* povzročil nepotrebnega nezadovoljstva pri določenih osebah.



(* ogorčenja jasno, za to pa so twitterji in forumi)

yayo ::

Furbo ::

Je ogorčenje kar upravičeno, cene so res višje, je pa zadeva bolj praktična. Popularne knjige se pa dobi tudi kako drugače...
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

windigo ::

Zelo lepa hvala za precej cenejšo varianto vklučno z dostavo. :)

A sicer noben ne bere na Kindlu, ali se Amazon lepo obnaša in ste večinoma zadovoljni, ali so vam cene sprejemljive in vas take stvari sploh ne vznemirijo? :|

Djuro ::

Se posipam s pepelom ... knjige 'dobim' drugje.
Sem pa že večkrat hotel nabavit kindle unlimited, al kako se že imenuje za 10$ na mesec ... pa žal ni available za podalpske prebivalce.

Če pa kdo ve za kako 'poceni' (= da so normalne cene) E-knjigarno, se pa seveda priporočam.

erkgheoruugh ::

Na mesec zapravim do cca 20 USD za knjige.

Redno spremljam akcije in sem si zadal, da ne kupim knjige nad 10USD ((že dolgo nisem kupil tako drage), zaenkrat mi to uspeva.

V akcijah je ogromno knjig, ki so primerljive kvalitete, če govorimo o "easy" literaturi. Jaz npr. ne vidim nobene bistvene razlike v kvaliteti med avtorjem serije trilerjev za 2,99USD in npr. Pattersonom za 15. V bistvu imam občutek, da drugega piše AI in ne človek.

Zaenkrat sem z zgoraj opisanim načinom še vedno cca 5-10 knjig v zaostanku prebrano glede na kupljeno.

Na tak način sem prišel do mnogih knjig, ki so tudi kvalitetnejše. Se pojavijo vsake toliko. Predvsem kakšne, ki so namenjene, da bodo kasneje uspešnice.

Sicer pa je glavna postavka pri ceni digitalne knjige, licenca in ta se na novo obračuna, ni ista kot pri papirni ter je lahko posledično zaradi tega knjiga dražja od papirne izvedbe.

Meni zaenkrat zgornji način ustreza.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

e-bralnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15142976 (24276) AgiZ
»

Nova anketa: (e)knjige? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostalo
14219258 (15317) PNG
»

Amazon pripravlja izposojo e-knjig (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8327911 (25532) frudi
»

Amazon prodal več elektronskih knjig kakor tiskanih s trdimi platnicami (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Rezultati
19346551 (43833) AgiZ
»

Amazon popustil, pripravljen podražiti e-knjige

Oddelek: Novice / Ostale najave
247076 (6112) JanezekNovak

Več podobnih tem