Forum » Loža » Pomoč glede študentskega statusa / vpis za leto 18/19
Pomoč glede študentskega statusa / vpis za leto 18/19
daguy1234578 ::
Pozdravljeni,
Pišem ker sem v malo čudni situaciji, jaz sem prijavljen že 2 leti (izredno) v mojo srednjo šolo, nisem kaj preveč delal na izpitih ker sem pravzaprav bil vpisan samo za status da sem lahko delal preko študenta. Danes sem se šel prijavit v isto šolo in mi rečejo da moram končati letnik preden lahko dobim status, isti dan sem si tudi prebral v novem zakonu in imam vprašanja če kdo ve, jaz ne najdem nikjer odgovorov.
Bi se lahko vpisal v katerkol drugo (trenutna moja ja tehniška, 4 letna) in da dobim status? Pravzaprav bi delal še šolo vendar prejšnih par let se mi ni lubilo. A zakon določa da ne morem biti več let prijavljen v isto šolo brez da naredim letnik, pa medtem ne omeni nič o prepisu na drugo šolo? Nujno bi res rabil status, zelo neumno se mi zdi da nas vlada tako jebe v glavo. Hvala lepa za kakršnekoli odgovore!
Pišem ker sem v malo čudni situaciji, jaz sem prijavljen že 2 leti (izredno) v mojo srednjo šolo, nisem kaj preveč delal na izpitih ker sem pravzaprav bil vpisan samo za status da sem lahko delal preko študenta. Danes sem se šel prijavit v isto šolo in mi rečejo da moram končati letnik preden lahko dobim status, isti dan sem si tudi prebral v novem zakonu in imam vprašanja če kdo ve, jaz ne najdem nikjer odgovorov.
Bi se lahko vpisal v katerkol drugo (trenutna moja ja tehniška, 4 letna) in da dobim status? Pravzaprav bi delal še šolo vendar prejšnih par let se mi ni lubilo. A zakon določa da ne morem biti več let prijavljen v isto šolo brez da naredim letnik, pa medtem ne omeni nič o prepisu na drugo šolo? Nujno bi res rabil status, zelo neumno se mi zdi da nas vlada tako jebe v glavo. Hvala lepa za kakršnekoli odgovore!
SaXsIm ::
1. Vlada te nič ne jebe v glavo, dve leti si bil vpisan samo za status.
2. Lahko se prepišeš, če so prosta mesta.
3. Ponavljaš lahko samo enkrat isti letnik.
4. Pravilnik o vpisu.
2. Lahko se prepišeš, če so prosta mesta.
4. Pravilnik o vpisu.
SaXsIm
daguy1234578 ::
saxism, hvala za odgovor, vendar lahko klarificiraš 3 odgovor? Kot jaz razumem lahko ponavjaš isti letnik samo enkrat če hočeš obržati status? Torej če se prepišem v drugo šolo pridobim tudi status? Hvala.
DOOM_er ::
ne bo šlo ker si pokuril vse bonuse. Lahko se vpišeš na višjo ali faks če imaš končano srednjo, vendar si tudi tam zamudil vse. Redno se zaposli, bo precej boljše.
Robots will steal your job. But that's OK
SaXsIm ::
Kaj ti ni jasno?
2. Lahko se prepišeš.
Prepišeš se lahko kamorkoli, kjer so prosta mesta in izpolnjuješ pogoje za vpis.
2. Lahko se prepišeš.
Prepišeš se lahko kamorkoli, kjer so prosta mesta in izpolnjuješ pogoje za vpis.
SaXsIm
NejcSSD ::
Recimo na Suaš za 220 eur :D Predleti so imeli program za odrasle, samo potem si dijak, nimaš malice, imaš pa status za delo prek napotnice
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Šola | 201965 (40782) | Filip8 |
» | Vpis v 3. vpisnem rokuOddelek: Šola | 1425 (1233) | bluefish |
» | Omejitev vpisa -> minimum točkOddelek: Šola | 7134 (6548) | Velki |
» | Kako najceneje do statusa študenta?Oddelek: Loža | 38063 (15095) | Blinder |
» | FE Prestop iz UNI na VSŠOddelek: Šola | 5737 (4820) | stalker |