» »

Vpis v 3. vpisnem roku

Vpis v 3. vpisnem roku

Deni5 ::

Pozdravljeni!
Vpisan sem bil na FERI-ju in mi ni uspelo uspešno končati 1 letnika. Ker me je smer res zanimala, sem se želel ponovno vpisati, na kar so mi rekli da moram izpolnit neki obrazec in ga prinest v šolo med 27? avgustom in 13? septembrom (približno, ne vem točnih datumov več). Prinesel sem ga takoj, ko je bilo možno in sem komaj takrat opazil da se ne morem ponavljat zaradi premalo ECTS. Ker sem zaradi tega zamudil že 2 vpisna roka se zanašam na 3. vpisni rok in se bi enostavno vpisal na zelo podoben program na Feriju. Danes so mi rekli, da 3. vpisnega roka na feriju verjetno ne bo.
No, rabim vašo pomoč pri tej zadevi. Rad bi nadaljeval v tej smeri, vendar letos verjetno ne bo šlo. Res pa potrebujem statuš študenta, ker bi pa rad dalje delal. Če se v 3. vpisnem roku vpišem da šolo, kjer še bo prostor, če še bo, ker bi res potreboval status študenta, kako pol dalje? Se lahko naslednje leto enostavno vpišem nazaj na feri v željen program in nadaljujem?
Kolega mi je reko da se lahko prepišeš samo 1x, nato pa je vse treba plačat, kako je to?

black ice ::

Samo enkrat lahko ponavljaš ali se prepišeš, tako na VS kot UNI. Poskusi na VSŠ ali v kakšni izmed srednjih šol. Poišči temo 'katera srednja šola za status'. Čeprav ne odobravam takšne prakse, razumem kako je, ko je stiska in potrebuješ status, če ne za drugo kot za delo preko študentskega servisa.

Deni5 ::

V primeru, da bom (upajmo) našel takšno šolo in se vpišem samo za status, se nato ne bom mogo več nazaj na feri vpisat? Ali se to ne šteje kot tisti 1 prepis?

black ice ::

Mešaš pojme. Na UNI in VS (vpisi se štejejo na obeh nivojih) lahko enkrat ponavljaš ALI se enkrat prepišeš. VSŠ (torej višje šole) so zaenkrat ločene, takisto srednje šole.

robida ::

Bom izkoristil to temo.
Sedaj poteka tretji prijavni rok za vpis na faks. Pošljem vse potrebne dokumente (do 5. oktobra) ter čakam, da me povabijo k vpisu. Zdaj pa moje vprašanje.
Če bo zaradi prevelikega števila prijav določen minimun in jaz tega ne dosežem. Rok prijave bo itak že potekel in to dejansko pomeni, da sem dobesedno "izvisel" za letošnji študij? Drugam se verjetno ne moreš več vpisati, ker bo vpisni roki že potekel. Ali je zato morda bolje, da se vpišem na tisti faks, kjer je za pričakovati, da ne bo nobenih omejitev?

bluefish ::

robida je izjavil:

Ali je zato morda bolje, da se vpišem na tisti faks, kjer je za pričakovati, da ne bo nobenih omejitev?
Če se vpisuješ zaradi statusa, potem je itak vseeno. V nasprotnem primeru poskusi na želeni smeri. Če ne bo šlo, pa pač naslednje leto v prvem roku.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426198233 (37050) Filip8
»

Omejitev vpisa -> minimum točk

Oddelek: Šola
296770 (6184) Velki
»

Kako obdržat status študenta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7516043 (9105) Jerry000
»

3.Vpisni rok

Oddelek: Šola
188049 (7197) drejc
»

Vzporedni študij

Oddelek: Šola
144722 (4261) Jimmy_

Več podobnih tem