» »

Ustni dgovori

Ustni dgovori

1
2
»

shadeX ::

gtu je izjavil:

shadeX je izjavil:


Dogovoril si se. Ja? Kaj si mislil, da bo prvi kupec magično izginil in te ne bo več poklical? NE, ker si se nekaj dogovoril in tega nisi spoštoval.

Vse kar bi lahko naredil, je to da če si že avto prodal drugemu, bi prvega poklical, se OPRAVIČIL, povedal situacijo in zadeva bi bila rešena, čeprav kupec še vedno ne bi bil popolnoma zadovoljen, če je normalen bi razumel - večina bi.

Jaz bi se (in tudi sem se) počutil ravno tako kot kupec. Ta ti je jebal mater po telefonu direktno, jaz bi ti jo pa kadar bi telefon odložil.


Obraten primer:
nekaj sem prodajal na bolhi. Potencialni kupec me je klical, da je zelo zainteresiran in da bo naslednji dan prevzel prodajano stvar. Naslednji dan me ni več poklical. Torej je tudi on prekršil ustni dogovor-pogodbo. Nobenemu ne 'jebeš mater', to je pač poslovni riziko prodaje rabljene robe :)



Normalno. Sicer dokler te ni samo poklical je še dobro (nisi v izgubi). Jaz sem zadevo že poslal in jo kupec ni prevzel. Od takrat ne pošiljam več po pošti oz. pošljem kadar je denar na računu. Sicer sedaj že veliko časa nisem nič prodajal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo "are" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10916937 (5223) Tidule
»

Nepoštena praksa pri nakupu stanovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8412953 (9801) thramos
»

˝toži˝nas zaradi neplačila najemnine za travnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11121606 (18150) posipugaloma
»

Vrnitev kupnine

Oddelek: Loža
172494 (1596) Heisenberg
»

Vrnitev kupnine

Oddelek: Loža
264188 (3258) waterdrop

Več podobnih tem