» »

Nakup pametnega mobitela - začetnik, prvi mobitel

Nakup pametnega mobitela - začetnik, prvi mobitel

Starodavni ::

Pozdravljeni!

Prosil bi za kakšne koristne nasvete pri nakupu pametnega telefona in namreč moram kupit 3 take fone za družino. Stvar pa je taka, da sem praktično zmeden in še slabo informiran o tem.

Kolikšna cena je za nakup mobitela sprejemljiva, da ni prepoceni (slabši performans) in predrag (kup tehnikalij), da lahko rečem da se nisem opekel.
Prav tako me tudi zanima kolikšna velikost zaslona je OK, da ni prevelik, glede na to da so že nekateri mobiteli podobni tablici kot pa mobitelu in da to potegne veliko težav s tem, kam ga spraviti. Verjetno so tudi nekateri mobiteli, ki iz varnostnih razlogov ni dobro kupiti, saj vsebujejo škodljivo programsko opremo - trojanci ali bloatware. Fajn je tudi odpornost stekla na zunanje poškodbe kot je praskanje.

Meni je tudi zaželeno, da baterija drži čimdlje, recimo med 1-2 dneva, več je tudi bolje, sploh ker ne uporabljam dosti mobitel in bo večji del dneva standby način (vsaj zame), za ostala dva člana pa ne vem, verjetno ga bosta dosti uporabljala. Kar potegne nonstop filanje.

budžet, kaj vem 150-250 evrov, nimam želje preseravati, ker nisem zahteven uporabnik. Lahko je tudi starejša različica mobitela, ki ima manjši zaslon, a je nov. A tu predvidevam da bi bila težava v varnosti zaradi zastarelega operacijskega sistema, kakršen je android 4-5-6 etc.

Zahvaljujem se vam za koristne nasvete začetniku, kakršnakoli informacija bo zame dobrodošla.

Starodavni

genesiss ::

https://www.mi.com/en/mi-a2-lite/specs/

Dobra baterija, poceni, OK kamera.

PromeuZ ::

Za starejše člane družine se je kot dober nakup izkazal Xiaomi Redmi 4X (~130€ kakega pol leta, leto nazaj). Za enega je bil to prvi pametni telefon, za drugega preskok iz budget LG-ja. Oba sta precej zadovoljna - dokaj robusten telefon, vzdržljiva baterija in preprost UI v slovenščini kateri lepo prikazuje zadeve ob nastavitvi večjih pisav. En uporabni stalno brklja po telefonu (internet, igre...) in zdrži baterija brez problema en dan ali več, drugi ga ima v glavnem za telefoniranje in zdrži kar nekaj dni brez ponovnega priklopa na polnilec.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

Gejspodar ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Mobitela (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2529513076 (9386) Leko
»

Mobitel za otroka (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7214905 (13040) koro13
»

Najbolsi telefoni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5616146 (13466) amacar
»

Kateri mobitel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
544009 (3446) Gandalfar
»

ker mobitel mate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
705356 (4769) Morpheus

Več podobnih tem