» »

Mobitel za otroka

Mobitel za otroka

1
2
»

D3m ::

alphasaphir je izjavil:

thramos je izjavil:

Starejši lahko potrdimo, da pred 20 leti res ni bilo nobene druge igrače kot lesene palice. :D



ja valda, pa žlice. nagi bosi in srečni smo delali na polju. :D


Malo pretiravaš. Rekel je 20 let nazaj, ne 60.
|HP EliteBook|R5 6650U|

alphasaphir ::

No ker sem sam 30 in sem bil pred 20 leti star 10, sem sklepal, da se šali in sem stopnjeval hec. Upam, da ni resno mislil, ker je igrač bilo v mojem otroštvu ogromno, res pa je, da smo si jih bolj veselo sposojali, ker si jih posameznik ni mogel privoščiti toliko, niti niso bile vse na dosegu roke. Res je tudi, da je bila odlična "igrača" pri 10 letih švicarski nož, da smo res precej bili zunaj... res je, da mladostniki preveč fejsbukajo, samo se zato manj drogirajo, seksajo, pijejo, kadijo, divjajo z rolerji, kolesi...

pa Fadil je prosil za nasvet pri nakupu mobitela ne za teoretiziranje ljudi brez lastnih izkušenj. zato sem se trudil držati tega, ampak popeljali ste temo tja kamor je nebi niti jesper juul.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

V bistvu je to zajebancija mene, ker sem rekel, da smo se 20+ let nazaj otroci igrali (tudi) z make-pretend puškami, ki so bile v resnici lesene palice. V resnici pa smo jaz in moja družba neko poletje dejansko še najbolj uživali z lesenimi palicami v rokah. Šli smo se samuraje in ni bilo večjega užitka, kot mlatenje s palicami v naravi.

Če si se šel jagat nekam na eno polje, s sabo nisi vlačil raznih avtomobilčkov, "fliperjev", walkmanov in ostalih igrač iz tistega časa. Mogoče plastične puške, ki so bile takrat na moč moderne, pa smo se šli partizane in nemce. Če se nismo vozili s kolesi in smo se namesto tega raje podili po poljanah/gozdovih, je bilo odveč s sabo nositi nekaj, kar ti je opletalo v žepu. Za fuzbal si rabil eno žogo, ne nujno fuzbalsko.

Moj point je, da pri 10-letih s sabo nikdar nisem vlačil nekaj, kar bi bilo vredno (več) sto evrov. Po odzivih sodeč očitno danes temu ni več tako in se staršem zdi normalno, da otroci prenašajo s sabo drage zadeve.
- Hoc est qui sumus -

d0rK ::

Kako neotesano serjete po Fadilovi temi.

D3m ::

Haha mi smo v osnovni šoli dekleta lovil, in šlatali, ko Fritzli. :)) kaj je bil računalnik nam je bilo tistega časa španska vas.
|HP EliteBook|R5 6650U|

alphasaphir ::

d0rK je izjavil:

Kako neotesano serjete po Fadilovi temi.


Res je.

Fadil glede androida:

+odprta platforma, z dosti softwara, od igrc do kolendarjev, kalkulatorjev, budilk, opomnikov, slovarjev...
+hardware zelo spodoben do odličen (imajo željen fotoaparat)
+precej dostopne cene (60€ navzgor)

-manj vzdržjive baterije
-večinoma ta ugodni nimajo fleša


Pogosto pa se zgodi, da se mogoče ne splača kupit rabljenega, ker nekateri hočejo enostavno preveč in za ta denar lahko že dobiš kaj podobnega novega (nalepke v telefonu so pač občutljive na vlago). Pri tem je sigurno najboljši osebni prevzem in vožnja od Bleda do Maribora je pač vprašanje, če se splača v primeru, da telefon ni tak kot želiš.

harvey ::

imagodei ima še kako prav, samo si to ne upamo reči na glas, pa naj zveni še tako moralizirajoče. Res pa je, da so časi, ko smo se mlatili s palicami ali podili za razcefranimi žogami dokončno minili....a hkrati je dokončno postalo tudi jasno, da je avto ali gsm enostavno že nuja. Če si to hočemo ali pa tudi nočemo priznati.

Sam sem lansko leto nečakinji za 9 rojstni dan poklonil svoj stari telefon Nokia 6233 (uporabljen nekaj mesecev, čist soliden telefonček za klicanje, radio, poslušanje muzike, kaj pogledati na planetu, kako fotko). Bil sem načeloma proti temu (želja po telefonu je bila bolj v tem smisli, ker ga imajo tudi ostali v šoli), da imajo otroci telefon in potem je v dogovoru s starši prevladal razlog, da nekako potrebuje telefon, ker ima kar nekaj dejavnosti (angleščina, tenis, zimski tabori, ipd) in se kdaj zgodi, da jo starši zavoljo prometa ali drugih obveznosti ne morejo pobrati do minute točno in se na ta način uskladijo. Ampak sedaj k bistu. Po nekaj mesecih je telefon od začetnega veselja, navdušenja, postal kar naekrat zanič, ker ima ena sošolka telefon na dotik in lahko predvaja Youtube. No pa smo tam.

Sicer pa so današji starši bolj vozniki kot kaj drugega....a to je že druga tema.

fadilova situcija je nakako drugačna, ker on komunicira dnevno z otrokoma in zato tu ni vprašanje ali telefon DA ali NE, ampak je samo katerega. Tu pa se zaplete pri najosnovnejši stvari -, kaj izbrati med to elektronsko džunglo "igračk".

Dotik, WLAN, foto, kartica, različni Os, stari-novi modeli...

Ker gre za darilo za rojstni dan, je malo težje, da bi se pogovorila s sinom na to temo, kakšen telefonček bi si želel oz. kaj bi imel rad pri telefonu in da bi to potem izpeljala v nekih sprejemljivih cenovnih okvirih za 10 letnika.

Dajem glas za Nokia 5230 se mi zdi sprejemljiva, če pa ima doma wlan predlagam Nokio 5800ExpressMusic, rabljene, dobro ohranjene so tam do 110 EUR.
- gps, wlan, fotke, muzika
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

BigWhale ::

Fadil je izjavil:

Za deseti rojstni dan, bi sinu kupil mobitel. Ker je poplava vsega tega nimam pojma, kaj vzeti. Kupil bom brez vezave, torej po vsej verjetnosti preko Bolhe. Recimo naj telefon ima fotoaparat, mogoče možnosti igranja kakšne igre ter predvajanja glasbe. Nič zahtevnega ! Nimam nobenih predsodkov pred rabljeno, vendar ohranjeno robo! Prosim za pomoč in nasvete!


Otroku kupi tak telefon, ki bi ga ti, se vedno delujocega in uporabnega, brez tezkega srca zabrisal v smeti. Za rojstni dan mu pa podari se kaj drugega, recimo 'father & son bonding' v Gardalandu.

Resno.

Telefon tak zato, da se ne bos zjokal, ko ti bo cez en mesec prisel spet sitnarit za nov telefon, ker je tastar polomljen, pokvarjen, etc, etc. Dandanes dobis ze en kup pametnih nokii, rabljenih, po smesno nizkih cenah.

Bonding pa zato, ker si bo eno tako dozivetje otrok bolj zapomnil kot kakrsno koli drugo darilo. Se posebaj, ce ne zivita skupaj.

Moja dva otroka sicer se nista stara toliko kot tvoj sin in zivimo skupaj ampak se je do sedaj se vedno izkazalo, da je eno popoldne sestavljanja lego kock in delanja experimentov in mikroskopiranja vec vredno kot cel paket Ninja zelv, bakuganov in transformerjev. Slednje stvari otrok pozabi takoj, ko vidi neko novo stvar pri prijatelju v soli.

Saj vem, moraliziram. Verjetno zato, ker sem se tudi jaz igral s palicami, vlak, ki je vsake toliko casa zdrvel mimo hise je bil pa vedno nemski vlak in ga je blo treba razstrelit. :> No, kljub temu otrokoma ne odrekam 'visoko tehnoloskih igrac', trenutno si na moc zelita vsak svoj racunalnik, da bi lahko pisala in tipkala po njem, pa kdaj kako igro odigrala.

Ampak sem jima postavil pogoj, da se morata najprej nauciti brati in pisati, preden dobita svoje racunlanike. Hehe. :)

imagodei ::

BW> "vlak, ki je vsake toliko casa zdrvel mimo hise je bil pa vedno nemski vlak in ga je blo treba razstrelit. :>"

Brings back memories... A ti si tud ti počel? :)
- Hoc est qui sumus -

Relanium ::

10 let staremu otroku bi jaz kupil telefon ki je poceni, vodoodporen in okrog iz gume. Ker 10-letnik še nima nekega spoštovanja do stvari, ki jih je kar tako dobil, saj je vredu sinko pa vse sam sj veste kak je npr. ko se sreča s sošolci pa grejo mobitele metat al pa kaj takega

Fadil ::

Odločitev je padla! Kupil bom: http://trgovina.izimobil.si/ItemDetails...
Zadeva zaključena AMEN!

Vsi filozofi in nakladači, v prihodnosti se izognite mojim temam!

BigWhale ::

imagodei je izjavil:

BW> "vlak, ki je vsake toliko casa zdrvel mimo hise je bil pa vedno nemski vlak in ga je blo treba razstrelit. :>"

Brings back memories... A ti si tud ti počel? :)


Normalno! Pa dedkova krava je bla nemski tank. Pa partizani so zmeri zmagal.

šernk ::

če se nismo vozili s kolesi in smo se namesto tega raje podili po poljanah/gozdovih, je bilo odveč s sabo nositi nekaj, kar ti je opletalo v žepu. Za fuzbal si rabil eno žogo, ne nujno fuzbalsko.


To smo nekateri še 10 let nazaj delali, ne 20. Pač na računalniku je bila tista ena igra in to je to.

Pa ena žoga je bila dobra za odbojko, nogomet, košarko, pol ko smo pa v grmovju prvo nogometno dobili, je bilo pa takoj potrebno še nov koš za košarko ter posebno žogo, pa tisto na kateri je pisalo nba gor, ker druge niso bile ok.

Kar je bilo po žepih, je pa ponavadi končalo izgubljeno sredi hriba in se je nato našlo čez kakšen teden, dva, tri...

Avtorju teme pa: za moje pojme pametna izbira, mogoče fotoaparat malce peša, vendar lahko vsaj pričakuješ da bo telefon zdržal, z neta potegneš še nekaj java iger in jih inštaliraš in je zmaga za en čas, čez eno leto bo pa itak novega želel. (to je itak želja vsakega izmed nas, pa rečte kar hočete... Vsi hrepenimo po boljšem zmogljivejšem itd... Le da zame so pametni telefoni manj zmogljivi... Najboljšim zdrži baterija 3 dni, osebno že pri mojem norim, ker jo polnim na 4 do 5 dni)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

koro13 ::

Torej poglej za kakšen samsung Cobry, Samsung Corby pro...
Ima ga moj brat, ki je star 12 let, tako, da ni problema. Sam si vedno želi biti v stiku, tako posluša glasbo igra igre in gleda filme na Corby pro-ju - Ameriško pito :)
No predtem je že pri 8 letih imel telefon, ki je imel bluethooth in si tako izmenjeval slike, igre filme z sošolci. V takšni starosti je to pomembno. Vmes je imel dober SE Cybershoot telefon je bil zelo vredo. Cobry pa se mu je poškodoval in ga bo ju3 nesel na popravilu. Pri Cobryju baterija zdži zares dolgo, tak, buy it...
Torej star sem 15 let in imam že svoj 11 mobilnik - Samsung Wave, na tehnologijo se res spoznam in tako jo posredujem svoji družini. Prvi mobilnik sem dobil pri 7 letih. Pred tremi elti pa sem dobil tudi Nokia 95, pač sem rad seznanjen z tehnologijo...
No uglavnem starši me pri tem podpirajo, saj se mi je do sedaj pokvari lle en teelfon, pa še tega sem dobil od babice in je bil čisto uničen...
LP
Dobro izberi...

bedak ::

koro13 je izjavil:

Torej star sem 15 let in imam že svoj 11 mobilnik - Samsung Wave, na tehnologijo se res spoznam in tako jo posredujem svoji družini. Prvi mobilnik sem dobil pri 7 letih. Pred tremi elti pa sem dobil tudi Nokia 95, pač sem rad seznanjen z tehnologijo...


dej pejt rajš s prjatli za ta dnar na kšn izlet, magar u gore

šernk ::

Torej star sem 15 let in imam že svoj 11 mobilnik - Samsung Wave, na tehnologijo se res spoznam in tako jo posredujem svoji družini. Prvi mobilnik sem dobil pri 7 letih. Pred tremi elti pa sem dobil tudi Nokia 95, pač sem rad seznanjen z tehnologijo...


v približno podobnem času sem sam zamenjal 4 mobilnike, do tega 2 zaradi okvare in enega ker smo pač rabili dodaten mobitel v družini in je moj stari šel naprej v uporabo. tudi sam sem rad seznanjen z tehnologijo. to je pač tista mladost...čez 5 let se boš najbrž držal za glavo zakaj si menjal tolk mobitelov, ker boš pogruntal da gledanje ameriške pite na tistem mobilniku se niti približno ne more primerjat z gledanjem v kinu s tvojo najljubšo družbo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bluefish ::

Ko bi le šoli in slovenščini posvetil vsaj delček časa, ki si ga porabil za izbiro mobilnikov.

Mr_Globus ::

samsung e2370

Odboren na vodo in baterija laufa 2 mesca. Še vedno lahko reče sošolcem da je polnjenje mobitela čisto "out" :P

BadWolf ::

človek vpraša, kakšen telefon naj kupi za desetletnika in dobi moralni diskurz?
sam bi mu priporočal kakšnega cenejšega androida, samsunga ali htc

imagodei ::

Mah, kaj androida in navadnega mobilca... 10-letnik, se ve, potrebuje vsaj satelitski telefon, da se lahko javi domov. Namesto pametnega telefona pa čimbolj zmogljiv dlančnik ali netbooka.
- Hoc est qui sumus -

bedak ::

vsekakor potrebuje nek hp elitebook, z hspa kartico, in mobitel instant internet (neomejen), da se seveda lahko javlja, ter da ima lahko (če drugače ne gre) videokonference, ne pozabimo na kakšno dobro miško, ki jo bo popolnoma izkosristil (wireless seveda), brez dodatne baterije za prenosnik ne bo šlo, kajti online mora biti vsaj 8ur (brez kabla)

pa kaj sprašujete ljudje jao, če ga že rabi, se mu kupi eno najbl pocen stvar, k ma dost uredu baterijo, ki drži vsaj 3 dni

D3m ::

Ne ne, prej eyePhone. :))

|HP EliteBook|R5 6650U|

koro13 ::

šernk je izjavil:

Torej star sem 15 let in imam že svoj 11 mobilnik - Samsung Wave, na tehnologijo se res spoznam in tako jo posredujem svoji družini. Prvi mobilnik sem dobil pri 7 letih. Pred tremi elti pa sem dobil tudi Nokia 95, pač sem rad seznanjen z tehnologijo...


v približno podobnem času sem sam zamenjal 4 mobilnike, do tega 2 zaradi okvare in enega ker smo pač rabili dodaten mobitel v družini in je moj stari šel naprej v uporabo. tudi sam sem rad seznanjen z tehnologijo. to je pač tista mladost...čez 5 let se boš najbrž držal za glavo zakaj si menjal tolk mobitelov, ker boš pogruntal da gledanje ameriške pite na tistem mobilniku se niti približno ne more primerjat z gledanjem v kinu s tvojo najljubšo družbo.


Drugače je kot mislite, če telefon dobiš zaradi mamine ponovno sklenjene naročnine, očetove, svoje...
Tako sem praktično veliko plačal le za SAMSUNG Wave v redni prodaji...
lp
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RTV prispevek za (praktično) vse (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
21440733 (12080) Mato989
»

Nalozba v srebro

Oddelek: Loža
4410355 (8621) nurmaln
»

Utapljanje otrok v ceneni plastiki (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
507628 (5326) s1m0n
»

Cenejši iPod touch, odslej s kamero

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4712779 (10408) Furbo

Več podobnih tem