» »

Mobitel za otroka

Mobitel za otroka

«
1
2

Fadil ::

Za deseti rojstni dan, bi sinu kupil mobitel. Ker je poplava vsega tega nimam pojma, kaj vzeti. Kupil bom brez vezave, torej po vsej verjetnosti preko Bolhe. Recimo naj telefon ima fotoaparat, mogoče možnosti igranja kakšne igre ter predvajanja glasbe. Nič zahtevnega ! Nimam nobenih predsodkov pred rabljeno, vendar ohranjeno robo! Prosim za pomoč in nasvete!

dmk ::

zihr si sin želi touchscreen. jaz bi priporočil Nokio C5-03, ki je ravnokar prišla na tržišče in pride okoli 200eur, če ti je to ok.

http://www.gsmarena.com/nokia_c5_03-357...
i7-860@stock|Scythe|4GB|4670|1TB+80GB-SSD|P55-UD2|Scythe-650W
HP-30"|Creative-700W|3Dconnexion|WIN7-64|multimedia|3D-CAD-CAE
T2-100/10.............there's no home like 192.0.2.299.........

49106 ::

Za 10 letnega otroka 200eur telefon? Za počitnice pa kredit dvignit?

s1m0n ::

Mogoče kak HTC Tatto ? Vsaj meni najbolj primeren za otroka, če želi touchscreen :)

mtosev ::

s1m0n je izjavil:

Mogoče kak HTC Tatto ? Vsaj meni najbolj primeren za otroka, če želi touchscreen :)

+1.Dobra izbira za prvi telefon
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

blackbfm ::

Jz pa mislim da nima smisla kupovat rabljeno, sploh za nižjecenovne telefone. Če pa finance niso nek problem bi pa priporočal iphone 3gs / 4:)

mtosev ::

blackbfm je izjavil:

Jz pa mislim da nima smisla kupovat rabljeno, sploh za nižjecenovne telefone. Če pa finance niso nek problem bi pa priporočal iphone 3gs / 4:)

ce niso finance problem potem kupis Vertu telefon:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

blackbfm ::

Sej ni slab, sam nima ipoda:))

hojnikb ::

+1 za HTC Tattoo.
#brezpodpisa

jazbec ::

blackbfm je izjavil:

Jz pa mislim da nima smisla kupovat rabljeno, sploh za nižjecenovne telefone. Če pa finance niso nek problem bi pa priporočal iphone 3gs / 4:)



otroku od 10 let telefon za 600 pa neki evrov
za ta denar je boljši hd7, galaxy s oz prihajajoči nexus s
+1 za htc

šernk ::

Recimo naj telefon ima fotoaparat, mogoče možnosti igranja kakšne igre ter predvajanja glasbe. Nič zahtevnega


to je sposoben danes praktično vsak telefon.

vi bi pa neke HTC iphone kupoval??? 8-O
pri 14ih letih sem bil sam zadovoljen z najcenejšim telefonom, katerega se je dobilo na trgu brez vezave. a za 15. let bo potrebno že avto kupit? za 20. pa prvo jahto (pa nad 15m dolžine)?

nokia x2
ali
SE zylo

če mene vprašaš predober telefon, pa še na tla bo lahko sem pa tja padel.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Fadil ::

Nekdo mi je ponudil Nokio 5230 in HTC tatoo, pa me zanima kaj mislite o tem? Za telefon več kot 100-120EUR, ne mislim dati. zato me zanimajo predvsem rabljeni, seveda zelo dobro ohranjeni!

Le pozdrav

Marilyn ::

Kupi robusten, rabljen telefon..Za 10 letnega mulca bo več kot preveč. Kakšne touch screen..Že če boš dal več kot 100EUR bo preveč. Verjami pa, da ga bo slej ko prej sam pokvaru :))

Fadil ::

Sploh ni problema, zato pa sprašujem kater model!

updx ::

iphone 2g, se ga dobi okol 100EUR, pa namesto kupovanja robustnih telefonov, ga nauči kako se ravna s tako napravo.

Pa77y ::

Kupi mu čisto en navaden mobi, tko u izi.
Ne nek touchscreen edino če si ga želi, če pa ne kupi mu eno navadno nokio tko tam 70-120EUR.

DonMatejo ::

Fadil.
Sam imam drugačno izkušnjo. Imam brata, ki je 10 let mlajši od mene. Pri 10ih letih smo mu kupili mobitel v mobi paketu in takrat smo se odločali med dvema uporabnima funkcijama, ki telefone v predplačniških paketih delijo:
1. boljši fotoaparat
2. možnost spominske kartice
Ne bi verjeli, ampak eno z drugim ni šlo pri nobenem od operaterjev. Takrat je zmagala odločitev, da bo več fotografiral, kot pa poslušal glasbo, ker za to ima mp3 in discman. Odločitev je padla, kupili smo neko Nokio, ki je imela boljši fotoaparat, a kaj, ko na interni pomnilnik ni šlo več kot 12 fotografij najvišje ločljivosti. Cena= 100eur.

Po dveh letih mu je začel telefon ugašati brez razloga, zato smo se odločili za menjavo. Obe leti je na telefon pazil in z njim ravnal preudarno.

Ponovno smo pregledali pakete in situacija v predplačniških se ni spremenila, večinoma prodajajo "stara jajca", zato sem se odločil, da v okviru paketa Ortounulo nase vzamem telefon za njega, ker mi je ravno pretekla naročnina. Odločila sva se za Galaxy 5 in od takrat naprej je zadeva čisto drugačna.

Prednosti, ki jih vidim sam:
- telefon, ki je up-to-date, kar je v teh letih pomembno še dvakrat bolj kot pa kasneje, verjemi.
- telefon, ki ima fotoaparat, spominsko kartico, usb priklop in n ostalih funkcij (raje bi se vprašal, kaj nima)
- priklop na domače omrežje wi-fi (s tem smo se z dogovorom izognili kakršnemu koli računu za prenos podatkov, saj so ti na voljo zastonj)
- odlična možnost tako za nadgradnjo, kot za širok nabor aplikacij
- cena, 70eur

Če se kdo oglasi da 12-, ali pa 10-letnik pa takega telefona ne potrebuje, naj mu bo oproščeno, sam se s tem ne strinjam. Sploh pa, če si taisti lasti najnovejšega DesireHD ali GalaxyS za 400eur v prodaji brez obveznosti. Naj ima mali vsaj v teh 10 letih, ki ga bodo izoblikovala opremo, ki je vredna in je dobra, v zameno za pridnost in seveda pazljivost, v kolikor je to seveda mogoče.

Če ga bo pa ob prvem napadu togote vrgel na tla, potem je pa problem nekje drugje, se vam ne zdi?

Fadil ::

Hvala lepa za vaša mnenja! Ravno zato bi kupil rabljenega, saj dobim za manj denarja več. Ker tudi sam osebno nikoli ne kupim preko vezave, tudi za sina ne bom. Sam se zase kupil pred nekaj meseci skoraj novo Nokio E63, za 100EUR. Ker se mi ta telefon ne zdi primeren za desetletnika, želim kupiti kaj bolj podobnega Nokii 5230 (sem si ga ogledal na netu)! Mogoče tudi HTC Tatoo ni slaba izbira, vendar, kot sem že rekel sam nimam pojma, zato sprašujem. Kaj dosti več kot 100EUR, pa se ne mislim " stegni", saj mi je popolnoma jasno, da je to potrošna roba in da ga lahko izgubi, pokvari, ali karkoli drugega.

jazbec ::

pametno razmišljaš
jaz otroku od 10 let tudi nebi kupoval nevem kakega telefona
lahko ga zgubi, uniči itd.

mtosev ::

moj prvi telefon katerega sem dobil pri 12ih letih je stal tocno 20.000sit.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

alphasaphir ::

+1 za tatto
rabljen za 60EUR

ta mislim, da bi znal bit prava odločitev. če pa ni pa ti še vedno ostane 40EUR do vsote katero si pripravljen porabit in tega prodaš za kak euro manj ali več, kako pač nanese.

Fadil ::

S tem tipom sem že stopil v kontakt! Obljubil mi je, da mi danes pošlje slike, vendar jih zaenkrat še nisem dobil. Problem je samo v tem, da je on iz MB, jaz pa iz Bleda!

imagodei ::

Sej niste normalni, desetletnemu otroku kupujete darila za 100 in več EUR?!

Dobro, ni moja stvar, kako vzgajate svoje otroke in kako trošite svoj denar. Jaz 10-letniku gotovo ne bi kupil 100+ EUR vredne elektronike-igrače, ki bi jo nenadzorovano vlačil s seboj povsod.

Mogoče jo bo prvi teden pozabil v garderobi v šoli? Morda bo "igračo" opazil kak problematičen 13-letnik v šoli in si jo bo izposodil? Morda bo taisti 13-letnik (pravilno) sklepal, da je mali poln keša in ga bo začel izsiljevat? Pojavljajo se trojanci za pametne telefone; kaj pa vprašanje zasebnosti tvojega otroka?

Kam smo prišli, da morajo imeti deset letni mulci s sabo v žepu nekaj sto evrov vredne naprave. Mogoče bi se bilo smiselno vprašati, kakšen je namen tega darila? Statusni simbol, da ne bo manj vreden od sosedovega otroka? Virtualna iniciacija? Ali bi zgolj rad svojega sina poklical in preveril, kje se nahaja, s kom se giblje in ali počne kakšno traparijo? Kot so ti že rekli - danes (po možnosti več) sto evrov vreden pametni prenosni telefon, za 15. rojstni dan avto v vrednosti vsaj nekaj 1.000 EUR, za 20. rojstni dan pa jahto. Zakaj pa mulec ne bi imel, če si lahko privoščiš? :|

Ali pa, če bi mu namesto tega raje kupil kake Lego kocke Technic, za 50-60 EUR, z njim preživel malo Quality time ob skupnem sestavljanju, njemu pa poklonil svoj 2-3 leta stari GSM aparat, ki bo zanj popolnoma zadostoval, medtem ko bi mrcino za 200 EUR kupil sebi?

Kakorkoli, ni moja stvar, ampak zgleda, da smo čisto izgubili perspektivo. 20 let nazaj smo se otroci jagali po ulicah in travnikih z lesenimi palicami v rokah in se igrali vojno z make-pretend puškami; s sabo si imel igračo, ki je bila morda vredna današnjih 10 EUR, danes pa mora očitno 10-letnik, katerega skrbi se v 20 letih gotovo niso spremenile, pred vrstniki frajariti s touch screen telefonom. ;(( Hej juhej!
- Hoc est qui sumus -

D3m ::

Heh, jst sem telefon dobil šele pred začetkom 1.letnika srednje šole, zaradi distance od doma. Prej ga sploh nisem rabil oz. nisem imel potrebe, ostali sovrstniki v osnovni šolo so se z njim bolj bahali kot uporabljali.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

blackbfm ::

imagodei pretiravaš. Pa časi so drugi, to kar je bilo 20 let nazaj aktualno je mimo. Če tega ne moreš sprejet..nevem kaj naj ti rečem, staraš se :) Drugače pa za 100 eur komaj dobiš nek spodoben telefon tako da res ne razumem kaj ti gre v nos.

bluefish ::

Ja, kupovanje takega mobilca za otroka starega 10 let je malce pretirano.
Kupi nekaj z osnovnimi funkcijami klicanja in sporočanja. Kamera in ostalo je pa pri mobilnikih do 100EUR tako ali tako bolj ko ne bonus in ne nekaj, kar bi delalo kvalitetne slike za tisk.

Sicer sem tam okoli 12. leta tudi sam začel velikopotezno in si privoščil (z "lastnim" denarjem) Nokio 5110, ki je bila daleč nad ostalimi mobilniki v takratni predplačniški ponudbi.

Fadil ::

imagodei je izjavil:

Sej niste normalni, desetletnemu otroku kupujete darila za 100 in več EUR?!

Dobro, ni moja stvar, kako vzgajate svoje otroke in kako trošite svoj denar. Jaz 10-letniku gotovo ne bi kupil 100+ EUR vredne elektronike-igrače, ki bi jo nenadzorovano vlačil s seboj povsod.

Mogoče jo bo prvi teden pozabil v garderobi v šoli? Morda bo "igračo" opazil kak problematičen 13-letnik v šoli in si jo bo izposodil? Morda bo taisti 13-letnik (pravilno) sklepal, da je mali poln keša in ga bo začel izsiljevat? Pojavljajo se trojanci za pametne telefone; kaj pa vprašanje zasebnosti tvojega otroka?

Kam smo prišli, da morajo imeti deset letni mulci s sabo v žepu nekaj sto evrov vredne naprave. Mogoče bi se bilo smiselno vprašati, kakšen je namen tega darila? Statusni simbol, da ne bo manj vreden od sosedovega otroka? Virtualna iniciacija? Ali bi zgolj rad svojega sina poklical in preveril, kje se nahaja, s kom se giblje in ali počne kakšno traparijo? Kot so ti že rekli - danes (po možnosti več) sto evrov vreden pametni prenosni telefon, za 15. rojstni dan avto v vrednosti vsaj nekaj 1.000 EUR, za 20. rojstni dan pa jahto. Zakaj pa mulec ne bi imel, če si lahko privoščiš? :|

Ali pa, če bi mu namesto tega raje kupil kake Lego kocke Technic, za 50-60 EUR, z njim preživel malo Quality time ob skupnem sestavljanju, njemu pa poklonil svoj 2-3 leta stari GSM aparat, ki bo zanj popolnoma zadostoval, medtem ko bi mrcino za 200 EUR kupil sebi?

Kakorkoli, ni moja stvar, ampak zgleda, da smo čisto izgubili perspektivo. 20 let nazaj smo se otroci jagali po ulicah in travnikih z lesenimi palicami v rokah in se igrali vojno z make-pretend puškami; s sabo si imel igračo, ki je bila morda vredna današnjih 10 EUR, danes pa mora očitno 10-letnik, katerega skrbi se v 20 letih gotovo niso spremenile, pred vrstniki frajariti s touch screen telefonom. ;(( Hej juhej!


Samo čakal sem, kdaj se bo oglasil nekdo in tukaj pametoval in filozofiral o vzgoji otrok! Ni moj namen tukaj razlagati zakaj, sem se odločil za nakup mobitela za 10 letnega sin! Lepo sem vprašal za nasvet in mislim da, če mi ne moreš odgovoriti na moje vprašanje, lahko nadaljuješ branje foruma, brez tvojih vzgojnih nasvetov. Tvoji otroci naj se kar igrajo na travniku z lesenimi palicami in želim ti čimveč preživetega Quality time-a z njimi! Izgleda, da ga tvoji starši s tabo niso, saj sem dobil občutek, da ti manjka osnove...

alphasaphir ::

Problem pri teh pametnih telefonih zna bit predvsem baterija in ko se bo mali igral s telefonom, telefon za to kar je bil prvotno namenjen ne bo na voljo: otrok ne bo dosegljiv! To zna bit problem s tattoojem, ki ne slovi po dobri bateriji, tako da še malo premisli.

Fadil ::

Imam nekaj ponudb za Nokio 5230 in mi je kar OK! Sam se ne spoznam, zato sem tudi vprašal. Osebno nisem mobitel freak in mi to ne pomeni nič. Rad bi kupil nekaj uredu in za pametno ceno. Zato pa gledam bolj rabljene kot nove, saj dobim za manj denarja več telefona.

gokky ::

Fadil je izjavil:

Imam nekaj ponudb za Nokio 5230 in mi je kar OK! Sam se ne spoznam, zato sem tudi vprašal. Osebno nisem mobitel freak in mi to ne pomeni nič. Rad bi kupil nekaj uredu in za pametno ceno. Zato pa gledam bolj rabljene kot nove, saj dobim za manj denarja več telefona.


Če se ti ne spoznaš na mobilnike, še ne pomeni, da se sin ne. Kljub temu, da tudi sam nisem navdušen nad nakupom mobilnega aparata otrokom (brez neke realne potrebe), pa morda predlog:

Sinu povej, da imaš za njegov aparat na voljo (recimo) 100 EUR. Če želi boljšega, lahko prispeva sam. Odločitev o tem, kaj kupiti (oz. kaj bi on imel), prepusti njemu. Pred tem mu razloži kaj je pri telefonu smiselno upoštevati (baterija, cena, uporabnost, programska oprema, nevarnosti,...). Tako mu boš dal tudi nekaj očetovskih izkušenj na temo, kako se lotiti nakupa katerekoli že stvari. Ne pozabi se z njim dogovoriti tudi o pogojih uporabe in dosegljivosti (kdo plača klice, ali mora biti dosegljiv ali ne, kako se kličete, da veste, da je nujno prekiniti tudi sestanek,...)

(gornje seveda odpade, če želiš čisto presenečenje, kar pa je lahko dvorezno, saj je lahko tudi "negativno" presenečen)

Če bi te slučajno zanimalo, kaj smo pri naših dveh opazili ob uporabi aparatov, pa si dobrodošel v ZS.

Fadil ::

Do sedaj sem smatral, da sin mobitela ne potrebuje, saj ga ima njegova 15 letna sestra.Ker pa gre hčerka septembra v srednjo šolo, ne bosta več skupaj na isti šoli. Zato bo sin dobil svoj mobitel. Sam nimam nobenih posebnih želja, saj je skromen. Ponudil sem mu eno staro Nokio, ki jo je hčerka uporabljala že pred leti, pa ni bil ravno zadovoljen, saj kot mlajši vedno dobi rabljeno robo. Sina popolnoma razumem, saj sem tudi sam, kot drugi otrok, vedno dobil rabljen shit od starejšega brata. Osebno imam Nokio E63, služben telefon pa Nokio 6303. Nokia 6303 je popolnoma preprost in že tak bi mu bil všeč, vendar ko sem gledal po Bolhi sploh niso poceni, pa še nobene posebne funkcije nima. meni v službi dobro služi, saj ga potrebujem samo za pogovore. Zanj bi rad kupil nekaj z več funkcijami, rabljeno, da ne bo drago in da ne bo spet rabljeno od njegove sestre!
P.S. Otroka ne živita pri meni, zato se slišimo vsak dan po mobitelu!!!

imagodei ::

Fadil je izjavil:

Samo čakal sem, kdaj se bo oglasil nekdo in tukaj pametoval in filozofiral o vzgoji otrok! Ni moj namen tukaj razlagati zakaj, sem se odločil za nakup mobitela za 10 letnega sin! Lepo sem vprašal za nasvet in mislim da, če mi ne moreš odgovoriti na moje vprašanje, lahko nadaljuješ branje foruma, brez tvojih vzgojnih nasvetov. Tvoji otroci naj se kar igrajo na travniku z lesenimi palicami in želim ti čimveč preživetega Quality time-a z njimi! Izgleda, da ga tvoji starši s tabo niso, saj sem dobil občutek, da ti manjka osnove...


Nisem prvi, ki se je oglasil, sem pa zgleda edini, ki te je razburil. Pa še posebej sem zapisal, da mi v bistvu dol maha, kako ti vzgajaš otroke. Je pa res, da mačka zacvili, ko ji stopiš na rep.

Kot je razvidno iz mojega profila, sem star 31 let. Delam v informatiki in sem precej dobro seznanjen z moderno tehnologijo, vključno s pametnimi telefoni. Kljub vsemu uporabljam 5+ let star "glup" GSM aparat, brez touch screen funkcije in brez Androida, Symbiana, itd. GSM aparat z SMS-i in koledarjem mi je v preteklosti služil čisto v redu za poslovno rabo. Če hočem igrat igre, se spravim na hišno računalo, ki je precej bolj zmogljivo in nudi več ugodja.

Narobe zastopiš, če misliš, da ti želim solit pamet. Seveda se pa zgražam nad tvojim pogledom na svet. Kamot lahko počneš, kar češ in se ne oziraš name. Jaz samo povem, kaj se mi zdi odpuljeno, ne pričakujem pa od tebe, da se boš s tem strinjal. Nenazadnje že predolgo sodelujem na forumih in podobnih stvaritvah, da bi še verjel v to, da moje pisanje lahko vpliva na ljudi, ki imajo od mene tako zelo različne poglede na svet.

Zatorej si lahko brez skrbi - tistim, ki je moje pisanje namenjeno, so ga že kritično premleli. Želel sem le izpostaviti, da 10-letnik Androida ne potrebuje. Desetletniku je to lahko kvečjemu draga igrača, ne pa funkcionalna naprava. Ob upoštevanju vsega, kar sem izpostavil (možnost izgube, kraje, poškodovanja, nenazadnje vprašanje zasebnosti), se ta trenutek lahko spomnim vsaj 10 drugih igrač, od katerih bi otrok imel več, kot pa od pametnega telefona. Z izjemo ene stvari - statusnega simbola. Če bo med vrstniki imel najslabši telefon, bo pa res izpadel luzer.

Tega pa ne smemo pustit, ane?
- Hoc est qui sumus -

blackbfm ::

Itak da ne. Zato sem pa jaz predlagal iphone :>

Fadil ::

Nikjer nisem rekel, da mu bom kupil Android-a... To so predlagali nekateri od forumašev. In spet si zgrešil temo! Verjetno se boš bolje znašel na med.over.net in tam našel več bralcev tvojih razmišljanj. Glede nato, da si star "šele" 31 let, predvidevam, da so tvoji otroci ( če jih imaš) mlajši kot moji, zato malo počakaj s komentarji...

imagodei ::

blackbfm je izjavil:

imagodei pretiravaš. Pa časi so drugi, to kar je bilo 20 let nazaj aktualno je mimo. Če tega ne moreš sprejet..nevem kaj naj ti rečem, staraš se :) Drugače pa za 100 eur komaj dobiš nek spodoben telefon tako da res ne razumem kaj ti gre v nos.


Staram da se...? ;) Mnja, kar se tiče otrok, sem že od nekdaj za stare, preverjene zadeve. Če smo 15 let nazaj kamot preživeli s stacionarnimi telefoni, res ne razumem, zakaj bi morala deca s sabo nositi mini računalnik? Če ne drugače, ga lahko na kaki avtobusni postaji dve glavi večji mulec prebuta in mu ga vzame.

Časi, da se spreminjajo? - seveda se. Ampak, a to pomeni, da mora predpubertetni mulec beležiti sestanke v koledar, jih sinhronizirati z Exchangeom in Gmail koledarjem, seveda že ob 7h zjutraj na poti v šolo? V razredu narediti hiter posnetek prfokse, ki "za brez veze teži" in to še pred prihodom domov objaviti na Ksihtknjigi? Med odmorom igrati igre na mobilcu?

Well, mogoče sem pa res staromoden, samo se mi zdi daleč boljše, da bi se ta denar porabilo npr. za izboljšanje obstoječega računalnika, otroku pa kupiti tisto, kar res potrebuje pri teh letih - možnost, da se javi staršem po telefonu, pa da napiše kakšno SMS sporočilo. Ob vsej obsedenosti s tehnologijo in ob dejstvu, da strokovnjaki opozarjajo na resno pomanjkanje gibanja oz. gibalnih sposobnosti pri mulcih, za kar so v največji meri krivi TV, računalniki in igralne konzole, se mi res ne zdi smiselno kupovat še ene zadeve, ki bo zopet korak v to smer - če pač za to ni nobene resne potrebe.

Je pa res, da v roku nekaj let itak ne bo več možno dobiti normalnega telefona izključno s funkcijo klica in SMS sporočil, ampak bodo še tako preprosti in entry-level telefoni pametne naprave z več gigaherčnimi večjedrniki in mnogimi gigabajti spomina.
- Hoc est qui sumus -

Beli_Zajcek ::

imagodei je izjavil:

Nisem prvi, ki se je oglasil, sem pa zgleda edini, ki te je razburil. Pa še posebej sem zapisal, da mi v bistvu dol maha, kako ti vzgajaš otroke. Je pa res, da mačka zacvili, ko ji stopiš na rep.



Enako lahko rečemo zate imagodei. Mačka zacvili ko ji stopiš na rep. Človek si je zaželel nasveta o telefonu ne o starševstvu. Sicer pa praviš, da ne želiš soliti pamet, potem pa storiš ravno to. Ja oprosti, če ne živimo vsi upoštevajoč Tvoje visoke standarde. Najlepše pa je, ko zapakiraš sicer ok pomiselke o zakaj ne dragih telefonih za 10-letnika skupaj z moraliziranjem in potem vse to prodaš kot nekaj izključno dobronamernega. Prihrani raje to zase. Če ima človek 2 otroka potem se mu verjetno o vzgoji njiju dveh sanja več kot tebi za računalniškim zaslonom.

imagodei ::

Fadil je izjavil:

Nikjer nisem rekel, da mu bom kupil Android-a... To so predlagali nekateri od forumašev. In spet si zgrešil temo! Verjetno se boš bolje znašel na med.over.net in tam našel več bralcev tvojih razmišljanj. Glede nato, da si star "šele" 31 let, predvidevam, da so tvoji otroci ( če jih imaš) mlajši kot moji, zato malo počakaj s komentarji...


Itak HTC Tattoo, za katerega si se navdušil, Androida seveda nima?

Kdo so "moji bralci" na S-T midva ne bova ugibala, prav? Jaz tebe nisem pošiljal na druge forume, tako da bi tudi tebe prosil, da se tovrstne prakse izogibaš. Kamot lahko poveš, kaj te moti, če boš stvar uspel še solidno argumentirat, bom še toliko bolj vesel. Brezplodne, čustveno obarvane debate se mi zdijo popolnoma odveč. Če se z mojim mnenjem ne strinjaš in če me težko prenašaš, je morda najlažje, če me ignoriraš. Z ad hominem napadi poveš precej več o sebi, kot pa o meni. ;)

Mojih let tu nisem omenjal zaradi izkušen z otroki, pač pa kot referenco glede potrebe po nekih naprednih funkcijah. Dejstvo je, da GSM pametni telefoni postajajo vse cenejši in vse dostopnejši, zato jih vedno bolj množično nabavljamo - čeprav večina ljudi potem uporablja max 10% funkcij max 10% časa. Zato: dokler pametni telefon še vedno predstavlja trimestni strošek, se mi zdi kot darilo za 10-letnega otroka absolutno pretirano.

Kot že večkrat povedano, se ti pa s tem ni treba strinjati in ako bo tvoj naslednji odgovor spet brez vsebine in zgolj poln prikritega posmehovanja, pokroviteljstva in osebnih napadov, se prosim vzdrži pritiska gumba "pošlji".

Hvala.
- Hoc est qui sumus -

D3m ::

Kupi mu "Mobitel Ena", še najbolj simple zadeva, klic in sms, toj to. Še SOS funkcijo ima če ga bo mulo 2 glavi višje napadel. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

imagodei ::

Beli_Zajcek je izjavil:

Enako lahko rečemo zate imagodei. Mačka zacvili ko ji stopiš na rep. Človek si je zaželel nasveta o telefonu ne o starševstvu. Sicer pa praviš, da ne želiš soliti pamet, potem pa storiš ravno to. Ja oprosti, če ne živimo vsi upoštevajoč Tvoje visoke standarde. Najlepše pa je, ko zapakiraš sicer ok pomiselke o zakaj ne dragih telefonih za 10-letnika skupaj z moraliziranjem in potem vse to prodaš kot nekaj izključno dobronamernega. Prihrani raje to zase. Če ima človek 2 otroka potem se mu verjetno o vzgoji njiju dveh sanja več kot tebi za računalniškim zaslonom.


Itak. :) Izrazil sem svoje mnenje. Z nakupom takšnega darila za 10-letnika se ne strinjam iz več razlogov, ki sem jih podal vsem v branje, pri tem pa v prvem postu niti z eno besedo nisem omenjal OP-ja. Namesto da bi te pomisleke enega za drugim odpravili z nekimi kontra argumenti, se me lotite z nekimi nedoraslimi forami o vzgoji otrok, mojih "šele 31 letih" (mimogrede, "šele"... Častim, kaj pijete ;)) in podobnimi oslarijami. Moji visoki standardi nimajo z ničemer nič, moraliziranje je pa prišlo kvečjemu iz vaše strani. In sicer takšno, brez prave podlage.

Lej, če ti moje "moraliziranje" ni všeč, se ga loti in povej, v čem se motim; ali pa se obrni proč in si misli svoje. Tvojega mnenja o "mojih visokih standardih" pa ne potrebujem. Jaz sem izrazil mnenje o nakupu 100+ EUR vredne "igrače", ki jo bo otrok nenadzorovano vlačil s seboj povsod in se nisem opredeljeval do OP-ja. Nekateri pa se očitno čutite dolžni razpravljati o meni?! In potem kvasite o moraliziranju? :D
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Wox ::

Priporočam GSM s čim nižjo vrednostjo SAR. Še posebej ker gre za fantka.
Commodore 64

boogie_xlr ::

Wox je izjavil:

Priporočam GSM s čim nižjo vrednostjo SAR. Še posebej ker gre za fantka.

+1

Fadil ::

Kaj je to SAR ?

bluefish ::

blackbfm ::

lol zdej pa že res pretiravate vsi:))

A. Smith ::

Wox je izjavil:

Priporočam GSM s čim nižjo vrednostjo SAR. Še posebej ker gre za fantka.


http://www.popsci.com/science/article/2...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Beli_Zajcek ::

imagodei je izjavil:


Itak. :) Izrazil sem svoje mnenje. Z nakupom takšnega darila za 10-letnika se ne strinjam iz več razlogov, ki sem jih podal vsem v branje, pri tem pa v prvem postu niti z eno besedo nisem omenjal OP-ja. Namesto da bi te pomisleke enega za drugim odpravili z nekimi kontra argumenti, se me lotite z nekimi nedoraslimi forami o vzgoji otrok, mojih "šele 31 letih" (mimogrede, "šele"... Častim, kaj pijete ;)) in podobnimi oslarijami. Moji visoki standardi nimajo z ničemer nič, moraliziranje je pa prišlo kvečjemu iz vaše strani. In sicer takšno, brez prave podlage.

Lej, če ti moje "moraliziranje" ni všeč, se ga loti in povej, v čem se motim; ali pa se obrni proč in si misli svoje. Tvojega mnenja o "mojih visokih standardih" pa ne potrebujem. Jaz sem izrazil mnenje o nakupu 100+ EUR vredne "igrače", ki jo bo otrok nenadzorovano vlačil s seboj povsod in se nisem opredeljeval do OP-ja. Nekateri pa se očitno čutite dolžni razpravljati o meni?! In potem kvasite o moraliziranju? :D


Človek vpraša po telefonu ti pa začneš, kako se imajo otroci igrat z palicami zunaj in ne imeti telefonov za 100+ eur. Kaj zavraga pa je to drugega kot moraliziranje. Ne rečem, da tvoji ostali pomisleki, kot je naprimer touchscreen pri desetletniku, niso napačni, tudi jaz bi dobro premislil pri kupovanju telefona desetletniku, ki se lahko pokvari ob prvem nesrečnem padcu na tla. To ti ni noben oporekal. Vse kar bi lahko je zadržal ostalo moraliziranje zase. In preberi si še enkrat tvoj prvi post. Začneš z atrgumntiranimi pomiselki, potem pa padeš v moraliziranje o kako današnji otroci preživljajo svoj prosti čas. Bullshit. Zadrži zase. Še enkrat: Človek je vprašal po telefonu. Kasneje ko si ti dobil svete popadke, je celo predstavil svoje razloge zakaj kupuje tak telefon, čeprav mu ne bi bilo potrebno.

thramos ::

Starejši lahko potrdimo, da pred 20 leti res ni bilo nobene druge igrače kot lesene palice. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

imagodei ::

> "In preberi si še enkrat tvoj prvi post. Začneš z atrgumntiranimi pomiselki, potem pa padeš v moraliziranje o kako današnji otroci preživljajo svoj prosti čas. Bullshit. Zadrži zase."

Tebi se to zdi moraliziranje, nekaterim drugim pa resen problem. Recimo tistim, ki ugotavljajo, da so otroci&mladostniki dandanašnji večinoma težji, imajo slabše gibalne sposobnosti in slabšo držo telesa, kot npr. pred četrt stoletja. Če boš vprašal še Matthaija, ti bo mogoče povedal še kaj na temo zasvojenosti z Internetom.

Mejo, kaj je moraliziranje in kaj ne, postavljaš ti sam zase. Kdo drug, ki gleda malo drugače od tebe, bi pa rekel, da je njegov otrok izjemno pazljiv, da mu stvari ne padajo iz rok in da aparata s touch screenom ne bo uničil. Torej tudi tukaj moraliziram? Kaj pa vprašanje zasebnosti? Tebi se očitno to zdi tehten razlog, kdo drug bo pa rekel, da moraliziram in da 10-letni otrok itak nima kaj za skrivat. Pa da "ta čudni strici" največkrat zlorabljajo poznane otroke. In da če starši otroka dovolj nadzorujejo ter poučijo o nevarnostih (npr. da si ne sme naložiti aplikacije, ki bo na internetu objavljala njihovo trenutno lokacijo), da ni nobenega problema z zasebnostjo.

Well, torej lahko zaključiva, da je cel moj elaborat eno navadno moraliziranje.

Pa še vedno mi ni jasno, zakaj bi otroku kupil napravo, ki jo ne potrebuje (razen kot statusni simbol, enako kot cunje priznanih blagovnih znamk) in ima vrednost v rangu trimestne številke. Daješ ti svojim otrokom redno 100-200 EUR v denarnico, da jih prenašajo naokrog?
- Hoc est qui sumus -

DonMatejo ::

imagodei. v večini se strinjam s tabo (prebral sem vse tvoje poste), vendar moram dopisati en stavek.

...velika verjetnost je, da če bi se danes "jagal" zunaj, bi se "jagal" sam. S telefonom ali brez.

alphasaphir ::

thramos je izjavil:

Starejši lahko potrdimo, da pred 20 leti res ni bilo nobene druge igrače kot lesene palice. :D



ja valda, pa žlice. nagi bosi in srečni smo delali na polju. :D

ma pa imagodei "vaild point", samo vprašanje je če je njegovo vtikovanje na mestu.

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RTV prispevek za (praktično) vse (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
21439908 (11255) Mato989
»

Nalozba v srebro

Oddelek: Loža
4410250 (8516) nurmaln
»

Utapljanje otrok v ceneni plastiki (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
507574 (5272) s1m0n
»

Cenejši iPod touch, odslej s kamero

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4712700 (10329) Furbo

Več podobnih tem