» »

Kisikovi atomi - vprašanje za kemike

Kisikovi atomi - vprašanje za kemike

techuser ::

Ali je kakšna razlika med prehajanjem kisikovih atomov preko zračnih filtrov? Zanima me ali je možno, da zaradi večje gostote kisika glede na zrak in druge pline, obstaja možnost da bi kakorkoli prišlo manj kisika preko rekuperatorja zraka v prostor v primerjavi s tem, če imaš normalno odprto okno ali balkonska vrata?

Doma imam približno tri ali štiri filtre in imam občutek, da je bilo prej več kisika v prostoru. Ali je morda edino potrebno nastaviti na večji pretok kot 60 m3 na uro? Ker nisem doma iz tega področja, bom vesel za vse komentarje.
  • spremenil: techuser ()

jype ::

Filtri, o kakršnih govoriš, ne morejo filtrirat atomov ali molekul, lahko pa močno zmanjšajo pretok zraka (in vsega, kar je v njem). Resnejši filtri vsebujejo tudi kemikalije, na katere se vežejo različni razredi drugih kemikalij, a te filtre je treba menjati zelo pogosto, če so v uporabi.

Verjetno je, da ima zrak, ki je šel skozi rekuperator, drugačen vonj od svežega in se ti zato zdi, da je kisika v njem manj, kisika je pa v njem zelo verjetno približno enako (21%). Koliko je dejansko kisika najlažje izmeriš tako, da kolega, ki se ukvarja s potapljanjem, prosiš za senzor, ali pa pri kitajcu kupiš nekaj takega: https://www.aliexpress.com/item/Profess...

techuser ::

Hvala za te informacije! Zelo dobro, nisem vedel, da imajo tako poceni merilce kisika, pri nas so bli nekaj okoli 200 ali 300 EUR. Verjetno bo vzrok samo pretok zraka, drugače pa je zrak zelo dober, glede na to, da se imel prej balkonska vrata odprta ampak vseeno sem opazil nekaj spremembe.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28675774 (3625) barracuda
»

Nizka stopnja kisika v prostoru

Oddelek: Loža
404175 (2420) poweroff
»

Tehnično vprašanje za koncentrator kisika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
746776 (5260) jype
»

O2 generator in koncentrator

Oddelek: Loža
51253 (949) miha1135899
»

Motor z notranjim izgorevanjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7011559 (9806) ani

Več podobnih tem