» »

O2 generator in koncentrator

O2 generator in koncentrator

techuser ::

Ima kdo izkušnje s temi proizvodi?

https://www.amazon.co.uk/Philips-Portab...
https://www.amazon.de/yuwell-Sauerstoff...
Klele sm najdu še tole: http://www.numeno.si/index.php/en/modeli
Kar mešano majo napisano nekje generator nekje oboje, če je kdo že nabavljal kej podobnega zase, naj pove kaj je potrebno pred nakupom vedeti.
  • spremenil: techuser ()

miha1135899 ::

A to rabis z naslova hipoksemije, hipoksije, mogoce KOPB,... za vzdrzevanje zadostne saturacije kisika SO2? Povprasaj zdravnico, ali se da to ze izposojat na napotnico, drugace pa jo prosi naj se pozanima pri kolegih kater model priporocajo za doma, ali pa kaj mobilnega, da je se za avto, poznajo preverjene modele ki se ponavadi uporabljajo.

techuser ::

Cena ni problem, tako da raje kupim dobro stvar.

Me pa zanima, ker mi ni jasno, ali koncentrator samo prenese kisik v nekem prostoru na območje okoli njega? Ker v sobi 30m2 imaš neko določeno količino kisika. Naprava torej vzame kisik iz tega prostora in ga koncentrira na določenem območju? Ali to pomeni, da imaš v sobi na določenih delih manj kisika nekje pa več? Normalno naj bi ga bilo v zraku nekje 20%, če ga koncetrator oddaja recimo 90%, ga po logiki mora biti drugje toliko manj, kajne? Naprava naj bi bila dobra naložba. Ljudje, ki jo imajo doma, pravijo, da je odlična stvar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: techuser ()

jest10 ::

Normalno naj bi ga bilo v zraku nekje 20%, če ga koncetrator oddaja recimo 90%, ga po logiki mora biti drugje toliko manj, kajne?

Točno tako.

ZloTech ::

Vzami philipsa. Ni najbolj tih. Vsake toliko pihne zrak ven ko prazni membrano ali zeolit. Potem pa se slisi ko nek meh ki dela noter. Moteče za spati. Sam kompresor je tih in ni moteč moti samo tisto pumpanje.

Star cez 10 let in 3000 obratovalnih ur in dela kot nov. Redno servisiraj nekega posebnega vzdrževanja pa ne rabi. Modeli so se le malo spremenili do danes.

Iztok kisika je po cevki. Kupiš 10m cevi in postaviš stroj v drug prostor in je tiho. Drugače je glasen kot kakšen hladilnik. Rabil boš tudi vlažilec zraka drugače ti bo piosušilo sluznico. To dobiš zraven. Notri obvezno destilirana voda ! In vlažilec redno čisti s alkoholom.

Postaviš pa si ga zraven postelje če boš imel daljšo cev, drugače se notri nabira voda in tisto brbota.

Maske in cevi se dobi v lekarni.

Z večjim pretokom pada kvaliteta kisika iz naprave. Z manjšim naj bi bilo blizu 98%.

Same koncentracije kisika v sobi ne bo dvignil (ali spustil). Ni dovopj močan. Je pa verjetno dobro da pumpa svež zrak da se filtri in membrane ne mašijo, čeprav s tem ni bilo problemov.

Maske so moteče za spati in jo postavis zraven da ti piha če ne rabis visokih koncentracij.

Sama poraba je polovica deklarirane. 140W in ne 300W in dela tudi na ups. Verjetmo bi tudi na avto razsmernik ali pa na generator.

miha1135899 ::

Koncentrator ali generator je eno in isto, bolj pravilna beseda pa je koncentrator. Naprava kompresira zrak in filtrira skozi molekulske filtre s tlacnimi soki na gor in dol, da izlusci kisik. Drugje po prostoru je mozno, da je manj kisika, konec koncev pa hise/prostori ne tesnijo in se zracijo. To ni nic drugega kot mobilna, lazja verzija kisikove bombe z regulatorjem. To je medicinski pripomocek za nosne kanule ali maske ali inhalatorje zdravil v takih formacijah. Kljub vsemu, gre tukaj samo za mobilni nadomestek bombe z medicinskim kisikom.



Pri cloveku brez kakrsnih koli tezav je to imet absurdno. O tem se posvetujte s specialistom pulmologom, lececim zdravnikom in osebnim zdravnikom. Kisikova terapija ni nekaj splosno dobrega za vsakogar.

edit: Po drugi strani pa se mi zdi, da sploh ne veste kaj je to iz linkov in iscete prostostojeco napravo, v smislu recimo kot ionizator zraka, ki mu tiste metlice strlijo in NAJ BI prah ipd. polagal in prepreceval krozenje in s tem kvaliteto zraka izboljseval?

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nizka stopnja kisika v prostoru

Oddelek: Loža
404179 (2424) poweroff
»

Tehnično vprašanje za koncentrator kisika (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
746778 (5262) jype
»

Koliko beljakovin dnevno pojeste? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
849738 (8284) Kenpachi
»

Darpa namerava razviti nove načine gašenja požarov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
548707 (5671) globoko grlo
»

Motor z notranjim izgorevanjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7011566 (9813) ani

Več podobnih tem