Forum » Loža » Nepremicninski balon? Graf ljubljanskih cen stanovanj 2004-2018
Nepremicninski balon? Graf ljubljanskih cen stanovanj 2004-2018
Temo vidijo: vsi
Smurf ::
Ja samo v naslednjem baloncku bodo cene zanihale za tistih -20% potem pa nazaj gor, kdor sanja o ne vem kaksnih poceni stanovanjah... se bo nasanjal.
kuglvinkl ::
Ja samo v naslednjem baloncku bodo cene zanihale za tistih -20% potem pa nazaj gor, kdor sanja o ne vem kaksnih poceni stanovanjah... se bo nasanjal.
Jaz sem svojo nepremičnino leta 2014 dobil 20% ceneje kot pa je bila kupljena 2006. I.e. po ceni iz 2006 je ne bi mogel kupiti, nimam tolk špage, tudi danes ne. V Ljubljani to.
Your focus determines your reallity
Jaz sem svojo nepremičnino leta 2014 dobil 20% ceneje kot pa je bila kupljena 2006. I.e. po ceni iz 2006 je ne bi mogel kupiti, nimam tolk špage, tudi danes ne. V Ljubljani to.
Ja sej taki nihajo bodo (ce imas cas cakati do 10 let), ampak jaz imam obcutek, da nekateri sanjajo o -40%+ ali vec.
branimirII ::
Tale nekretninarski balun na 'zahodnem balkanu' je res dno dna. Mislim to vem ze, ampak me spet presenetijo kako to letiju cene u nebo. Ne bom pravil da bodo cene enkrat samo 'pukle ko kokice', bom bol gledal v lasno dvorisce. Teli dragi najemodajalci mi grejo tolko na jetro da to ni normalno.
Tudi ce cena pukne za 10 posto bom srecan.
Tudi ce cena pukne za 10 posto bom srecan.
nekikr ::
Saj to je dodatnih 8 let uporabe, nekaj pa cena tudi pade (ne gre vse samo gor).
Ljudje pa res čakajo, da balonček poči in upajo na ultra poceni zadeve. Pretekla kriza pa pravi, da je malo padlo, potem je šlo pa zelo hitro nazaj gor in čez vse meje. S tem, da so slabe stvari padle malo bolj, a so bile že pred krizo precenjene/slabe in jih kljub padcu cen ni nihče povohal, srednje dobre stvari so padle nekaj malega in se hitro pobrale in presegle prejšnje nivoje, dobrih stvari je pa tako ali tako vedno premalo in držijo ceno.
Okapi ::
8 let najemnine je 20% vrednosti stanovanja (če računaš, da se z najemnino amortizira v 40 letih), lahko tudi več, tako da s tega stališča nisi nič profitiral.
Okapi ::
In? To ne spremeni splošne ekonomske računice, samo tvojo posebno. Če nekdo lahko deset let živi brezplačno pri starših in varčuje za stanovanje, da mu ni treba vzeti posojila, ne pomeni, da se tistim, ki te možnosti nimajo, ne splača vzeti posojila.
Z drugimi besedami povedano, leta 2006 se takega stanovanja kljub visoki ceni ni splačalo kupiti samo tistim, ki stanovanja niti niso nujno potrebovali.
Občutnejša razlika je bila kvečjemu čisto na vrhuncu balona, 2008, v primerjavi s ceno recimo 2012. V tem primeru bi se 3-4 leta splačalo počakati. Če bi seveda imel kristalno kroglo (in če bi jo imel, bi takrat še kupil nekaj tisoč kojnov)
Z drugimi besedami povedano, leta 2006 se takega stanovanja kljub visoki ceni ni splačalo kupiti samo tistim, ki stanovanja niti niso nujno potrebovali.
Občutnejša razlika je bila kvečjemu čisto na vrhuncu balona, 2008, v primerjavi s ceno recimo 2012. V tem primeru bi se 3-4 leta splačalo počakati. Če bi seveda imel kristalno kroglo (in če bi jo imel, bi takrat še kupil nekaj tisoč kojnov)
thramos ::
Ljudje pa res čakajo, da balonček poči in upajo na ultra poceni zadeve. Pretekla kriza pa pravi, da je malo padlo, potem je šlo pa zelo hitro nazaj gor in čez vse meje. S tem, da so slabe stvari padle malo bolj, a so bile že pred krizo precenjene/slabe in jih kljub padcu cen ni nihče povohal, srednje dobre stvari so padle nekaj malega in se hitro pobrale in presegle prejšnje nivoje, dobrih stvari je pa tako ali tako vedno premalo in držijo ceno.
Podatki pravijo malo drugače. Ali pa "malo" zate pomeni nekaj drugega. V Ljubljani so cene dosegle vrh konec 2007, padale so približno 7 let in 2014 dosegle dno pri -30 %, kar po mojem ni ravno malo. Pa še dno je bilo razpotegnjeno na praktično 3 cela leta. Nato so rasle res hitreje kot so padale in v približno 3 letih sicer dosegle več kot 30 % rast, a pravzaprav še niso dosegle vrha iz leta 2007 - zadnji podatki za Q1 2018 so še vedno par odstotnih točk nižje.
Ultra poceni je sicer relativno, ampak vsekakor je bilo daljše obdobje, ko je šlo za skrajno "buyer's market" in se je dalo najti in tudi kupit relativno dobro nepremičnino za vsaj tretjino nižjo ceno.
Podatki so seveda povprečni - cene v getih Brilejeve in Fužin so verjetno zanihale še bolj, boljše lokacije in stanovanja pa manj, tako da se čisto strinjam, da so dobre stvari bolje držale vrednost. A je vsekakor tudi njim cena občutno (20% in več) padla.
Aquafriend ::
SmotaniJanez ::
Aquafriend je izjavil:
Po poku je bila korekcija v dobrem letu iz 2800 na 2360 po kvadratnem metru. Potem so se cene malo umirile in leta 2013 spet zacele padat do leta 2016 kjer je dosezeno dno.
To so podatki za Ljubljano.
Je pa res, da Ljubljana potem potegne celo Slovenijo za sabo, sploh ko si penziči zaželijo hišo ob morju ali streljaj od toplic.
Fuzine niso nikakrsen geto lol. Si sploh bil kdaj v fuzinah? Slovenska smetana se celo zbira na fuzinskem gradu. Pogosto parkingov zmanjka in parkirajo na "gheto" plocnikih.
LeQuack ::
Ja do Fužinskega grada že pridejo, dlje si pa ne upajo. Sicer pa Fužine in Štepanjc niso geto v takem smislu kot ga imajo onkraj luže, še zmeraj so čista varna naselja, in še bolj zelena kot večina ostalih. Geto so samo v smislu gostote poselitve, kjer sta ti naselje na vrhu pač.
Quack !
Lonsarg ::
Meni je čisto ustrezala 10-20% nižja cena kot bežigrad/šiška, in to za veliko mirnejšo in bolj zeleno okolico. Če bo preveč ljudi ugotovilo da to ni(več) geto se bo podražilo ;)
V Sloveniji cene nepremičnin naraščajo mnogo hitreje kot drugod v EU. Slovenija je za Latvijo v obeh primerjavah beležila drugo najvišjo rast v uniji.
https://www.dnevnik.si/1042832543
Cene nepremičnin navzgor, vzrok sta preskromna ponudba in živahno povpraševanje
6.avg 2018
https://www.delo.si/novice/slovenija/ce...
V Ljubljani, denimo, so se cene rabljenih stanovanj lani povišale za 14,8 odstotka, plače pa za 4,4 odstotka.
Lansko leto je bilo za slovenski nepremičninski trg rekordno, kaže poročilo o kupoprodajnem trgu nepremičnin za leto 2017
https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
https://www.dnevnik.si/1042832543
Cene nepremičnin navzgor, vzrok sta preskromna ponudba in živahno povpraševanje
6.avg 2018
https://www.delo.si/novice/slovenija/ce...
V Ljubljani, denimo, so se cene rabljenih stanovanj lani povišale za 14,8 odstotka, plače pa za 4,4 odstotka.
Lansko leto je bilo za slovenski nepremičninski trg rekordno, kaže poročilo o kupoprodajnem trgu nepremičnin za leto 2017
https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()
3p ::
Kaksno leto (eventuelno dve) se zna narascati, potem pa gremo pocasi nazaj. Kupiti in potem takoj prodati se ne splaca (ker potem placas dodatni davek, ki bo visji od profita, pa itak bos tezko zadel vrh). Kupovanje kot investicije se je pocelo nekje do 2 leti nazaj.
Davek ne more biti višji od profita, ker se plača na razliko v prodajni ceni.
8 let najemnine je 20% vrednosti stanovanja (če računaš, da se z najemnino amortizira v 40 letih), lahko tudi več, tako da s tega stališča nisi nič profitiral.
Praviloma so najmnine nastavljene blizu tega, da 20 let najema odplača stanovanje. Vsaj pri nas.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 3p ()
Meni je čisto ustrezala 10-20% nižja cena kot bežigrad/šiška, in to za veliko mirnejšo in bolj zeleno okolico. Če bo preveč ljudi ugotovilo da to ni(več) geto se bo podražilo ;)
Ne serji. Fužine pa Štepanc sta totalni geto. Sami beton. Bande mulcev na biciklih, skuterjih in poganjavčkih. Mamile se kadijo. Psi letajo. Slovenci ne sem hodit! Boste cene privili pa ljubi geto mir pokvarili.
---
Iskreno povedano sta ti naselji (sploh štepanjc, po videzu blokov) precej hruščevski. Po drugi strani pa bolj zeleni kot mnogo bolj "elitnih" sosesk. Čisto ločen fenomen pa je število stanovanj. Zdaj trg čaka na vsak blokec v Črnučah. Po številu stanovanj pa bi trg zadovoljile kvečjemu še ene Fužine, ki pa se jih nihče ne spravi gradit, ker je pri nas trenutno to, da bi se kake večje gradnje lotilo mesto/država preveč komunajzarsko za trenutno klimo. Dobro za stare omice, ki prodajo po jazbinšku kupljeno trosobno v takem getu in se odselijo iz Ljubljane nekam v manjše/novejše, na računu pa ostane lep znesek.
Zgodovina sprememb…
zavajon ::
Praviloma so najmnine nastavljene blizu tega, da 20 let najema odplača stanovanje. Vsaj pri nas.
Morda so tako nastavljene, dosežejo pa se take, ki jih trg dopušča.
Sam sem najemnik in moja najemnina še zdaleč ne bi v 20 letih dosegla cene stanovanja (vsaj glede na cene v oglasih). Pa poznam še nekaj najemnikov in prav nihče ne plačuje tako visoke najemnine.
Primer: 3-sobna stanovanja v centru Ljubljane se danes prodajajo po 200k+. Torej bi morala biti najemnina 1000 €/mesec plus stroški vzdrževanja. Pa govorimo o 50 let starih stanovanjih, ne pa o kakšnih novih fancy fengšu modernih zadevah. Cene za taka so itak od 300k gor ;)
Sej trenutno se stanovanja z vrednostjo okoli 200k oddajajo za tam okoli 900EUR/mesecno. Ce imas sreco okoli 800EUR.
edit: Govora je za nepremicnine, ki so vredne 200kEUR oz malenkost cez.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
Meni je zanimiva stran, kjer so prikazane transakcije in cene za sklenjene posle:
http://prostor3.gov.si/ETN-JV/
Tako dobiš dosti bolj realne cene kot pa v oglasih.
Quack !
m0LN4r ::
Sej trenutno se stanovanja z vrednostjo okoli 200k oddajajo za tam okoli 900EUR/mesecno. Ce imas sreco okoli 800EUR.Ne v Sloveniji:
Za kontrast, jaz placujem 570Eur najemnine za ca. 65m2+Garazo+ca. 18m2 terase+40m2 zelenice in vrta. Objekt je dvostanovanjska hisa, locena nadstropja vreden malo vec kot 300k glede na lokacijo. Lokacija pa ponuja na nekaj sto metrih razdalje sledece: obicno, dve banki, eno dobro zalozeno trgovino, vrtec, vrtec za dojencke, osnovno solo, umirjeno okolje v coni 30 (v bistvu mirno kot na vasi), mirne sosede. Micken grad s neurejenim parkom (ki ga urejajo).
Vas pa ponuja se, sprehajalne poti pri reki, outdoor fitnes, nogometno igrisce, telovadnico za kosarko, kopalisce in wakelake, se dodatne dve trgovine na robu, eno majnso in eno vecjo bencinsko. Izven vasi direktno povezavo do avtoceste ali zeleznice, direktna povezava med dvema vecjima krajema.
Polek tega se kraj nenormalno hitro razvija. Telekom polaga optiko, vceraj so mi vklopili 100/30 na bakru z vectoringom.
Do prvega mesta je z avtom 15 minut, do drugega pa 20. Med kraji je tudi kolesarska steza ekstra polek ceste. Vlak pa je 5,5evrov do mesta, pelje pa vsako uro en.
Jaz bi to nepremicnino najrajsi kupil ali pa kupil eno v soseski, povprasevanje je pa tako veliko, da ne sfolgajo gradit. Sem tukaj dve leti, in okoli mene rastejo hise, kot nore gobe. V moji ulici 5 komadov, dve ulici nizje je zrasla se ena ulica.
PS:
lol medtem, ko sem to pisal mi je telekom potrkal na vrata, da so koncali z izgradnjo in lahko menjam paket do 250mb/40.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Meni je zanimiva stran, kjer so prikazane transakcije in cene za sklenjene posle:
Recimo vsi posli v Fužinah od Junija-Avgust letos:
Sej trenutno se stanovanja z vrednostjo okoli 200k oddajajo za tam okoli 900EUR/mesecno. Ce imas sreco okoli 800EUR.Ne v Sloveniji:
Za kontrast, jaz placujem 570Eur najemnine za ca. 65m2+Garazo+ca. 18m2 terase+40m2 zelenice in vrta. Objekt je dvostanovanjska hisa, locena nadstropja vreden malo vec kot 300k glede na lokacijo. Lokacija pa ponuja na nekaj sto metrih razdalje sledece: obicno, dve banki, eno dobro zalozeno trgovino, vrtec, vrtec za dojencke, osnovno solo, umirjeno okolje v coni 30 (v bistvu mirno kot na vasi), mirne sosede. Micken grad s neurejenim parkom (ki ga urejajo).
Vas pa ponuja se, sprehajalne poti pri reki, outdoor fitnes, nogometno igrisce, telovadnico za kosarko, kopalisce in wakelake, se dodatne dve trgovine na robu, eno majnso in eno vecjo bencinsko. Izven vasi direktno povezavo do avtoceste ali zeleznice, direktna povezava med dvema vecjima krajema.
Polek tega se kraj nenormalno hitro razvija. Telekom polaga optiko, vceraj so mi vklopili 100/30 na bakru z vectoringom.
Do prvega mesta je z avtom 15 minut, do drugega pa 20. Med kraji je tudi kolesarska steza ekstra polek ceste. Vlak pa je 5,5evrov do mesta, pelje pa vsako uro en.
Jaz bi to nepremicnino najrajsi kupil ali pa kupil eno v soseski, povprasevanje je pa tako veliko, da ne sfolgajo gradit. Sem tukaj dve leti, in okoli mene rastejo hise, kot nore gobe. V moji ulici 5 komadov, dve ulici nizje je zrasla se ena ulica.
Iz kje prihajajo vsi te ljudje, ker očitno je potem na enem koncu preveč stanovanj, če vsi odhajajo?
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Iz kje prihajajo vsi te ljudje, ker očitno je potem na enem koncu preveč stanovanj, če vsi odhajajo?
Ravno tu na tem obmocju, je res ogromno primanjkovanje stanovanj.
Vecinoma prihajajo iz daljnega podezelja iz severa in juga ali pa iz rovt radiusa 50km, ker je kraj vzhodno in zahodno zasidran med dve "industrijski" mesti. Recimo st. prebivalstva Landshuta je bilo, ko sem se priselil 60.000, danes je blizu 75.000 to je prirast v dobrih dveh letih.(ok ce odstejemo migrante jih je bolj 70k ;))
Kraj kjer jaz zivim pa raste sledece: Leta 1999 je bilo ca. 2000 , danes pa 3000 prebivalcev in najhujsa rast je ravno zdaj. V roku 5 let, bo zraslo skup s sosednjim naseljem, ki ravnotako ekstremno hitro raste. V glavnem tudi cene parcel in nepremicnin gredo strmo navzgor.
Sodelavec od zene je Arhitekt in je zacel graditi 2-3 leta nazaj in je zadeva stala 300k, danes bi ga isti objekt na isti lokaciji stal preko 500k, ko je izracunal. On zida se malo blizje mestu.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Spock83 ::
Ja vidim zdaj preko tega linka. Sem ga kupil dve leti nazaj in čisto obnovil. Imam pa lepo lego, ki gleda na jug proti Ljubljanici in ne v blok :)
V bistvu je bolj pravilen odgovor, da so cene vsaj taksne. Ponekod se gredo to, da se da za nepremicnino 20-30k€ manj kot je v resnici vredna, se pa hkrati proda pohistvo za tak znesek. Na tak nacin se izognejo/zmanjsajo davku na nepremicno.
Informativno me zadnima, ce ima kdo pri roku Graf cen nepremicnin kot v OPjevem postu za regijo MS in MB ?
Je pa tudi velika razlika tam zgoraj, cene proti avstrijski meji se visajo, proti dol pa ekstremno padajo.
Je pa tudi velika razlika tam zgoraj, cene proti avstrijski meji se visajo, proti dol pa ekstremno padajo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
kixs ::
Kar je zanimivo, je to, da bilo Junija 2018 prodano bistveno manj nepremicnin kot Maja 2018 (Ali Junija 2017). Ampak je mozno, da toliko zamujajo z zemljiskimi knjigami zaradi dopustov (za julij 2018 jih je vnesenih samo ene par).
Invictus ::
Bolj je gotovo razlog v tem, da je folk brez keša.
Dopusti so sedaj...
Dopusti so sedaj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
To bi pomenilo, da se zacenja obracati ponudba/povprasevanje naokoli. Je pa tudi res, da po dolgem casu opazam da dolocenim nepremicninam na oglasih samoiniciativno znizujejo cene. Ampak ja verjetno bo treba pocakati se kaksen teden, da pridejo uradniki z dopustov in po knjizijo vse, da lahko naredimo resno primerjavo.
Ponekod se gredo to, da se da za nepremicnino 20-30k€ manj kot je v resnici vredna, se pa hkrati proda pohistvo za tak znesek. Na tak nacin se izognejo/zmanjsajo davku na nepremicno.
Ko sva pred leti kupila stanovanje, mi je tocno to hotel prejsnji lastnik poturiti v pogodbo, pa nisem hotel. Ze tako je spustil ceno za tocno 0€ Nisem hotel imeti potem problemov pri prodaji stanovanja, ker je bilo to samo zacasno.
Nakup stanovanja si v regiji Severnoprimorska z njegovim oddajanjem povrnemo v slabih devetih letih. Najpozneje v regiji Ljubljana-mesto, kjer moramo za povrnitev stroškov nakupa stanovanje oddajati dobrih 16 let. Povprecje za slovenijo 12 let in pol.https://siol.net/posel-danes/osebne-fin...
Aquafriend je izjavil:
Nakup stanovanja si v regiji Severnoprimorska z njegovim oddajanjem povrnemo v slabih devetih letih. Najpozneje v regiji Ljubljana-mesto, kjer moramo za povrnitev stroškov nakupa stanovanje oddajati dobrih 16 let. Povprecje za slovenijo 12 let in pol.https://siol.net/posel-danes/osebne-fin...
Samo jaz dvomim da so v tem izračunu upoštevali davek od oddajanje ter stroške vzdrževanja vseh teh 15 let.
Quack !
Kar je zanimivo, je to, da bilo Junija 2018 prodano bistveno manj nepremicnin kot Maja 2018 (Ali Junija 2017). Ampak je mozno, da toliko zamujajo z zemljiskimi knjigami zaradi dopustov (za julij 2018 jih je vnesenih samo ene par).
Te stvari se vpisusjejo z zamikom. V kakih treh mesecih je večina zadev notri.
Se pa bum vseeno malo umirja. Dopusti so. Pa cene so že toliko narasle, da lahko marsikdo le še sanja o nakupu. (Glej zgoraj: 32m2 uporabne v Fužinah, 138k. To je 10+ let povprečne slo plače. Skupaj s stroški kredita bo nekdo tole 20 let odplačeval in medtem jedel zelje. Noro.)
Zgodovina sprememb…
Aquafriend je izjavil:
Povprecje
Recimo da je 3-sobno stanovanje v Posavju vredno 90K. Oddaja se lahko za 300€. To znese 25 let. Pri 350€ pride se vedno 21 let. Pri 400€ pa 18 let. Ce potem odstejes se davek (razen, ce oddajas na crno), pa razne stroske s popravili, pa verjetno se zavarovanje... pa se se podaljsa za kaksno leto.
Meni se zdi povprečna oglaševana cena 2324€ za Ljubljano nekam nizka.
Na nepremicnine.net sem pogledal ponudbe za ljubljano v velikosti 60-70m2(najpogostejša velikost).
Od 202 ponudb za ta kriterij jih je 15 s ceno pod 140k. Pa še prvih nekaj je kletnih.
Tako da bi jaz te podatke iz siol.net vzel malo z rezervo. Najprej bi pomislil, da gre za naročen članek nepremičninarjev (kar ne bi bilo tako redko).
Na nepremicnine.net sem pogledal ponudbe za ljubljano v velikosti 60-70m2(najpogostejša velikost).
Od 202 ponudb za ta kriterij jih je 15 s ceno pod 140k. Pa še prvih nekaj je kletnih.
Tako da bi jaz te podatke iz siol.net vzel malo z rezervo. Najprej bi pomislil, da gre za naročen članek nepremičninarjev (kar ne bi bilo tako redko).
Ljudje probajo. Transakcije se ponavadi zaključujejo za nekje 10-15% (tudi 20% če se prodajalcu mudi) nižjo ceno.
Ravno danes se grem pogajat za bajto na meni všečni lokaciji. Ampak je malo visoka cena. Bom videl koliko bo šel dol. Ni fora, da oglaševane cene ne bi mogel plačati, ampak je nočem...
Je pa bajta takoj vseljiva, ker bosta pustila skoraj vse pohištvo noter...
In potem se še 1x potrdi prvo pravilo pri nepremičninah.... Lokacija, lokacija, lokacija...
Ravno danes se grem pogajat za bajto na meni všečni lokaciji. Ampak je malo visoka cena. Bom videl koliko bo šel dol. Ni fora, da oglaševane cene ne bi mogel plačati, ampak je nočem...
Je pa bajta takoj vseljiva, ker bosta pustila skoraj vse pohištvo noter...
In potem se še 1x potrdi prvo pravilo pri nepremičninah.... Lokacija, lokacija, lokacija...
MasterTade ::
Seveda je lokacija glavni dejavnik ki napihne ceno. Stanovanje ki je ena socialistična luknja v centru Lj. stane toliko kot hiša v enih govcah, za katero bi v Lj. odštel pol milijona
Tiste bajte v rovtah, ki stanejo kot ena luknja v Ljubljani, so ponavadi za podret .
Kljub zagotovilu lastnikov, da je vse O.K. ker so je SAMI gradili... To je še dodaten razlog za rušenje .
Drugače zidava nove bajte stane povsod isto, ko imaš parcelo in vsa dovoljenja. Tako da se včasih splača malo izprsit za lokacijo...
Kljub zagotovilu lastnikov, da je vse O.K. ker so je SAMI gradili... To je še dodaten razlog za rušenje .
Drugače zidava nove bajte stane povsod isto, ko imaš parcelo in vsa dovoljenja. Tako da se včasih splača malo izprsit za lokacijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Povprecne cene za m2:
Ljubljana 2900 eur. Monako 44.000 eur.
Glavna mesta:
Cipra (Nikozija) 1536 eur, Madzarske (Budimpesta) 2500 eur, Monako 44.000 eur. Hrvaske (Zagreb) 1978 eur,
Moldavije 965 eur, Avstrije (Dunaj) 11.500 eur, Nemcije (Berlin) 5900 eur
https://www.globalpropertyguide.com/Eur...
Glavna mesta:
Cipra (Nikozija) 1536 eur, Madzarske (Budimpesta) 2500 eur, Monako 44.000 eur. Hrvaske (Zagreb) 1978 eur,
Moldavije 965 eur, Avstrije (Dunaj) 11.500 eur, Nemcije (Berlin) 5900 eur
https://www.globalpropertyguide.com/Eur...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aquafriend ()
Samo treba je razlikovati med glavnimi mesti kot so London ali Monako, kjer visoke cene napihuje tuj denar izven države, ali pa Ljubljana in podobno, kjer je večinoma notranje priseljevanje.
Quack !
Center Ljubljane povprecna cena 3326 eur. Maribor center 1344 eur. Zanimivo da je banja luka center ista cena. Trst center 2300 eur, enako oziroma malenkost nizje v centru zagreba. Atene center 1479 eur? Oddesa Ukrajina (na morju) 880 eur. Burgas center na morju bolgarije 925 eur. Minsk center (belorusija) 1286 eur. Malaga center (spanija) 1863 eur. Graz Gradec 3335 eur. London center 14.920 eur. Minhen center 9878 eur.
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c...
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c...
Aquafriend je izjavil:
Povprecne cene za m2:
No, zdaj pa izbrskaj še povprečno stanje premoženja prebivalcev teh dveh mest
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 43603 (20290) | kriptobog |
» | Oddajanje stanovanja v najem je bajno dobičkonosen posel! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 65391 (46924) | Mato989 |
» | Nakup stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 73863 (55104) | Okapi |