Forum » Loža » Kredit za stanovanje ali avto?
Kredit za stanovanje ali avto?
Temo vidijo: vsi
KAVINSKY ::
Za kaj bi se odločili v mojem primeru:
Kako daleč se voziš na delo?
Jaz bi prej poiskal alternative, si uredil asistenco za obstoječi avto oz. se dogovoril za iti še z kom na delo v isto smer (prevozi, javni promet). Če bi bila res nuja, bi menjal avto za tja do 4 jurje (dobiš že 10 let starega, ampak to šele po temu ko bi obstoječi avto dokončno crknil oz. bi bil strošek popravila prevelik). Pri nakupu novega lahko izgubiš pol vrednosti v prvih 4ih letih (odvisno od znamke). Vmesno pa varčuješ za stanovanje, ko nabereš del kupnine greš še do banke po kredit.
Mato989 ::
Itak kredit za stanovanje.
Moje mnenje, zdrži še 2 leti doma in ekstra šparaj, probaj prišparat cca 10k in potem v kredit po flet za cca. 50-60k in je to to...
Moje mnenje, zdrži še 2 leti doma in ekstra šparaj, probaj prišparat cca 10k in potem v kredit po flet za cca. 50-60k in je to to...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
kingsix ::
Problem šparanja in potem nakupa nepremičnine je rast cen. V MB je zdaj postalo kar noro. Kokega ravno jokal, da je 3 leta šparal... Nepremičnina kakršno si želi pa je v teh letih +40k.
Problem šparanja in potem nakupa nepremičnine je rast cen. V MB je zdaj postalo kar noro. Kokega ravno jokal, da je 3 leta šparal... Nepremičnina kakršno si želi pa je v teh letih +40k.
Če je šel flat +40k v 3 letih potem mora bit bolano specifičen... na Ptuju imaš 3 sobna stanovanja letnik gradnje 1960-1985 za 800-1.000/m2 dokaj soliden layout.
Ravno včeraj sem gledal flete v MB... povprečno so okol 1.200€/m2 da ni glih neka luknja in da je 1-2 sobno... imaš pa tudi fancy zadeve za 130k ja... ampak tega ne kupijo povprečni z 1k plače neto =)
Ravnokar gledam flet na Ptuju, naslednji teden ogled, ki je 1.150€/m2 vse obnovljeno 1 sobno 40m/2 + klet... pa bom verjetno nabavil pa še ziher bom znižal ceno vsaj za 5-10%
Treba je tudi vedet v MB se bo v naslednjih 2-3 letih zgradilo cca. 700 stanovanj... na Ptuju je govora o 3 blokih 80 stanovanj ipd...
Ja odvisno od lokacije.. V MB je najdražje center in del tabora. Ostalo je kar ceneje.
Nova stanovanja v MB se bodo gradila na obrobju mesta (pobrežje itd). Nazadnje kar se je gradilo v centru je koroški veter 2007-2009.. Cca 1500 kvadratni meter.
Na Ptuju tudi kar grejo stanovanja... Iščemo 1.sobno v pritličju ali 1. nadstropju.. Zelo malo izbire, ko pa je pa gre kar hitro.
Aja pa betnavske stolpnice na taboru.. Pred 4 lrti niso mogli prodat nič. Zdaj ao takoj prodali po 1550e na kvadrat.
Nova stanovanja v MB se bodo gradila na obrobju mesta (pobrežje itd). Nazadnje kar se je gradilo v centru je koroški veter 2007-2009.. Cca 1500 kvadratni meter.
Na Ptuju tudi kar grejo stanovanja... Iščemo 1.sobno v pritličju ali 1. nadstropju.. Zelo malo izbire, ko pa je pa gre kar hitro.
Aja pa betnavske stolpnice na taboru.. Pred 4 lrti niso mogli prodat nič. Zdaj ao takoj prodali po 1550e na kvadrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
gruntfürmich ::
itq da rabiš kredit za avto. kaj boš pa vozil neko kripo, kaj bodo sosedi in punce rekle!? vsak pošten slovenski delavček si najprej priskrbi dobro vozilo (bmw, benz, audi, vw passat), šele daleč zadaj je vse ostalo (tudi normalne gume)...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
njyngs ::
RegulusDraco je dal najbolj pametnen nasvet. Najprej bo treba počakat kako leto dni, da vidiš kje sploh stojiš s šihtom. Ko boš videl, kako ti odgovarja šiht, lokacija, itd pa vzameš stanovanjskega. Pozabi na avto in zvozi tega na škrge kolko še pač lahko. Če crkne maš pa toliko našparano, da boš vzel nekaj za jurja ali dva in preživel.
Do takrat pa pojdi v najem.
Do takrat pa pojdi v najem.
Alien123 ::
Kredita ne boš dobil če nimaš vsaj našparanih 20%-25% cene stanovanja.. lahko pa tudi dodatno vzameš hipoteko na hišo tvojih staršev
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alien123 ()
AnriK ::
Nevem sicer v katerm kraju OP išče stanvoanje, ampak v MB dobiš solidn 1 sobn flet (40m^2) za 45k € brez problema... kar nanese na 15 let 300€ (fiksno OM)... Ko boš čez par let mel punco / začel družino pač prodaš stanovanje in greš v večjega. Je pa vsekakor priporočljivo vsaj nekaj mesecev živet v najemniške stanovanju - da vidiš dejanske stroške ločenega življenja, ker se marsikdo ne zaveda katere stroške potegne to za sabo.
Ni res. Kar nekaj kolegov je kupilo brez pologa.
80% hipotekarnega + 20% osebnega kredita (z zavarovalno premijo) je tipičen primer - res pa da majn ugoden. (Primer 50k€ + 10k€)
Kredita ne boš dobil če nimaš vsaj našparanih 20%-25% cene stanovanja.. lahko pa tudi dodatno vzameš hipoteko tvojih staršev
80% hipotekarnega + 20% osebnega kredita (z zavarovalno premijo) je tipičen primer - res pa da majn ugoden. (Primer 50k€ + 10k€)
edi45 ::
gruntfürmich je izjavil:
itq da rabiš kredit za avto. kaj boš pa vozil neko kripo, kaj bodo sosedi in punce rekle!? vsak pošten slovenski delavček si najprej priskrbi dobro vozilo (bmw, benz, audi, vw passat), šele daleč zadaj je vse ostalo (tudi normalne gume)...
dobro no VW passat glih ni dobro vozilo, audi a4 in bmw3 pa je isti K kot passat, nekaj najlepšega je ko majo cca 800€ plače in vozijo stare BMW 5 ali X5
Alien123 ::
Nevem sicer v katerm kraju OP išče stanvoanje, ampak v MB dobiš solidn 1 sobn flet (40m^2) za 45k € brez problema... kar nanese na 15 let 300€ (fiksno OM)... Ko boš čez par let mel punco / začel družino pač prodaš stanovanje in greš v večjega. Je pa vsekakor priporočljivo vsaj nekaj mesecev živet v najemniške stanovanju - da vidiš dejanske stroške ločenega življenja, ker se marsikdo ne zaveda katere stroške potegne to za sabo.
Kredita ne boš dobil če nimaš vsaj našparanih 20%-25% cene stanovanja.. lahko pa tudi dodatno vzameš hipoteko tvojih staršev
Ja.. sam tvoji kolegi imajo več kot 1000€ na mesec kot op.. on sploh nima pogojev da bi še dobil osebni kredit..
Invictus ::
Glede na službo "pred kratkim", OP sploh še nima pogojev, da bi dobil kakršenkoli kredit brez res dobrih porokov.
Pač realnost bank .
Je pa pozitivno, da vsaj razmišlja v tej smeri...
@OP
Pojdi na več bank in se pozanimaj, kaj ti lahko ponudijo...
Pač realnost bank .
Je pa pozitivno, da vsaj razmišlja v tej smeri...
@OP
Pojdi na več bank in se pozanimaj, kaj ti lahko ponudijo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Miha 333 ::
Veliko je odvisno od tega, ali si samski ali ne. Če da, je veliko težje oz. boš dobesedno delal samo za stanovanje in pokrivanje osnovnih stroškov. Zato je morda v tem primeru bolje še nekaj časa živeti pri starših, potem pa ko boš imel partnerko, pa gresta skupaj v nakup stanovanja, bo dosti lažje in takrat verjetno tudi bolj smiselno.
Kredit za avto je pa skoraj največja bedarija, ki jo lahko narediš.
Kredit za avto je pa skoraj največja bedarija, ki jo lahko narediš.
ginekk ::
Odločno proti kreditu za avto, lahko se čisto spodobno transportiraš s 1000 EUR vrednimi jajci in bodo še vedno boljša od večine kar je bilo na voljo pred tridesetimi leti. Za nepremičnino pa itak, težko jo narest iz nič brez kredita in seveda lažje bo če si poiščeš primerno družico.
next3steps ::
Na to plačo dobiš 3.5 tisoč eur limita, kar je dovolj za malo bolj posodobljeno štirikolo.
shadeX ::
RegulusDraco je izjavil:
Tvoje stanovanje? Kaj zavraga to sploh pomeni? A se počutiš kaj drugače če živiš v najemniškem ali svojem stanovanju?
Normalno.
- Vsak mesec vržeš 300€+ "skoz" okno. To je več kot polovica minimalne plače recimo
- Če hočeš kaj zamenjat / opremit moraš prašat najemodajalca
- Če hočeš kavč premaknit morš prašat najemodajalca
- Večina ne dovoli hišnih ljubljenčkov
Normalno da se počutim drugače kot bi bil v svojem stanovanju.
sandmat ::
jemat kredit za pleh je bedarija, kot ti je že več uporabnikov napisalo.
Samo sekiral se boš, čez 3-5 let pa bo zadeva vredna par jurjev (at best).
Razmisli v smeri stanovanja, kupovanje avtov z max prihranki je za bedake, ki čez pol leta za 10€ na petrolu kupujejo čike in 2 litra bencina.
Samo sekiral se boš, čez 3-5 let pa bo zadeva vredna par jurjev (at best).
Razmisli v smeri stanovanja, kupovanje avtov z max prihranki je za bedake, ki čez pol leta za 10€ na petrolu kupujejo čike in 2 litra bencina.
NikolormousB ::
Preračunaj, če se ti nakup stanovanja dejansko splača. V veliko primerih zna biti najem bistveno cenejši.
Jaz bi na tvojem mestu ostal pri starših še kakšno leto, kot so že svetovali. Če se seveda dobro razumete in ti ni muka. Če se želiš na vsak način odseliti bi pa razmislil o najemu, dokler živiš sam, razliko do obroka za kredit in ostalih stroškov lastništva pa dajal na stran za večje stanovanje, primerno za družino.
Kar se tiče financiranja za avto. Jaz se držim načela, da vozim avto vreden cca. 3 do 4 mesečne prihodke. Če voziš avto primeren svojim dohodkom, se niti ne ukvarjaš s tem ali boš vzel lizing/kredit ali boš skeširal, ker je to v vsakem primeru strošek, ki ga z lahkoto pokriješ.
Jaz bi na tvojem mestu ostal pri starših še kakšno leto, kot so že svetovali. Če se seveda dobro razumete in ti ni muka. Če se želiš na vsak način odseliti bi pa razmislil o najemu, dokler živiš sam, razliko do obroka za kredit in ostalih stroškov lastništva pa dajal na stran za večje stanovanje, primerno za družino.
Kar se tiče financiranja za avto. Jaz se držim načela, da vozim avto vreden cca. 3 do 4 mesečne prihodke. Če voziš avto primeren svojim dohodkom, se niti ne ukvarjaš s tem ali boš vzel lizing/kredit ali boš skeširal, ker je to v vsakem primeru strošek, ki ga z lahkoto pokriješ.
RegulusDraco je izjavil:
Tvoje stanovanje? Kaj zavraga to sploh pomeni? A se počutiš kaj drugače če živiš v najemniškem ali svojem stanovanju?
Normalno.
- Vsak mesec vržeš 300€+ "skoz" okno. To je več kot polovica minimalne plače recimo
Še pogled iz drugega zornega kota: Kupiš stanovanje, kredit na recimo 20 let (obnovljeno ali pa sam obnoviš). Potem po 6 mesecih ugotoviš, da ti je najmanj en sosed katastrofalen/živčni bolnik/kriminalec/[vstavi neko sitno hibo] in mu nemoreš nič. Stanovanje začneš prodajati kar ponavadi traja. Lahko prodaš z izgubo ali pa se ti prodaja vleče zelo dolgo in hkrati izgubljaš živce. Mogoče niti ne uspeš prodati.
In boš morda rekel "saj se pa prej pozanimaš o situaciji v bloku". HA! To je tudi moj znanec naredil, pa so mu vsi trdili, da vse štima. Eto ti kurac, je že fasal bednega soseda in đankije pod oknom. Aja, bognedaj, da še maš v takem primeru dojenčka/manjšega otroka.
V tem primeru, če si najemnik, rečeš "jaz se tega ne grem več". Spakiraš kufre, odneseš svoje ven in greš v drug flat. Job done.
V tem primeru, če si najemnik, rečeš "jaz se tega ne grem več". Spakiraš kufre, odneseš svoje ven in greš v drug flat. Job done.
Jah, če imaš pa RES tako smolo, pa potrpiš tisto leto, dve kolikor časa pač prodajaš stanovanje.
k--p ::
Je res, ampak realno te vsaka taka selitev tudi lahko kar udari po žepu, če nimaš sreče z iskanjem (varščina, morebitne provizije, stroški seljenja, stroški morebitnega beljenja itd.), govorim iz lastnih izkušenj.
Pravzaprav te nobena varščina ne udari po žepu. Zato obstajajo najemne pogodbe in členi v le-teh. Stroški seljenja so samo tvoj čas za pakiranje in pa najem kombija na dan (cca 60€). Belit ne rabiš po pol leta ali po letu dni, razen če si pujs.
Torej stroškov ni oz. so zanemarljivi proti živcem, ki gredo pri ukvarjanjo s kreteni.
Sem mel tak case tudi sam. Ko si enkrat v taki situaciji vidiš, da ni vedno tako enostavno, da bi "potrpel".
Torej stroškov ni oz. so zanemarljivi proti živcem, ki gredo pri ukvarjanjo s kreteni.
Jah, če imaš pa RES tako smolo, pa potrpiš tisto leto, dve kolikor časa pač prodajaš stanovanje.
Sem mel tak case tudi sam. Ko si enkrat v taki situaciji vidiš, da ni vedno tako enostavno, da bi "potrpel".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
juroz ::
RegulusDraco je izjavil:
z dobrim avtom ne bo pritegnil pozornost pozornosti vredne ženske.
Lahko komot voziš Peugeot 106 letnik 1998 in si alfa. Ali pa voziš Fiesto ST in si zanimiv glih tolk kot sosedov otrok z novim yoyotom.
aja in ti imaš samostojno ženo k ma svoj job , je mama , ti ne para živcev ... skratka ženska kot se šika. ... no jo maš? ok če jo maš, ko ste se spoznali si imel peugeot 106?
Svaka ti čast če je tako, na žalost je to zelo redko.
Ermm drugače boš tudi z lepoto dosti dosegel, seveda.. ampak to je druga debata.
Model kaj nisi ti nekaj časa spraševal za enga zjebanga megana? Pa še kompliciral ko ena pička zraven?
Drugače pa p106 ravno ne, bi ga pa raje imel. 300€ vreden reno pa.
Ena fiesta ST tega da boš opažen ne spremeni kaj preveč.
jero_no1 ::
aja in ti imaš samostojno ženo k ma svoj job , je mama , ti ne para živcev ... skratka ženska kot se šika. ... no jo maš? ok če jo maš, ko ste se spoznali si imel peugeot 106?
Ermm drugače boš tudi z lepoto dosti dosegel, seveda.. ampak to je druga debata.
Ne vem v kakšnih krogih se ti giblješ, da vse posplošuješ na neko čudno skrajnost. Večina normalnih žensk, ki imajo lastnosti napisane na začetku tvojega posta ne pada na frajrje z novimi in/ali hudimi avti. Tiste sponzoruše, ki pa dajo vse samo na pleh, nimajo službe, na znajo kuhat...znajo pa najt dedca, ki ga lahko molzejo v zameno, da dajo noge narazen vsaka 2 dni.
Lahko dam še svoje mnenje glede avta na kredit - ko imaš rešen stanovanjski problem ne vidim ovire. Sam sem si izračunal, da na 10 - 12 let bo verjetno nekje isto stroškov, če kupim dva avta 3 leta stara ali pa enega novega. Ne naredim sicer astronomsko veliko km na leto (do 30k), ampak želim da so le-ti varni in vsaj približno udobni (ter seveda, da ne čakam na avtovleko tedensko).
Zato je morda v tem primeru bolje še nekaj časa živeti pri starših, potem pa ko boš imel partnerko, pa gresta skupaj v nakup stanovanja, bo dosti lažje in takrat verjetno tudi bolj smiselno.
V dvoje je sicer lažje, ampak tole v razmislek...
Če bosta šla narazen, bo ona živela v kupljenem stanovanju, ti boš pa plačeval kredit, in živel v najemu.
Stanovanje moraš imeti, če si ga lahko privoščiš, preden se z babo poročita in imata stalno bivališče. Namreč, potem ne gre v ločitveno bilanco .
sam sem že 8 let v najemniškem stanovanju pa mi nič ne manjka, še manj da si se zakreditiral za stanovanje...
Ne vem za druge ampak jaz sem svojo spoznal, pred svojim 18 letom, torej nisem imel ne izpita za avto in ne avta. Pa nekaj kolegov, je tudi že dobilo svoje ženske, ko so vozili kripe ali jih sploh niso imeli. Poznam pa tudi enega talenta, ki pogojuje zvezo z globoko denarnico. Ni čudno, da je sam in ga ženske molzejo kadar se jim zazdi.
Nevem sicer v katerm kraju OP išče stanvoanje, ampak v MB dobiš solidn 1 sobn flet (40m^2) za 45k EUR brez problema...
Kolega je ravno prodal 1 sobno v centru MB 42 kvadratov za 62k EUR. Je pa bilo pred 3.leti obnovljeno. Tako da ne...zagotovo ne dobiš bp. Kvečemu kaj za obnovit za 45k.
Kupil je pa 3.sobno 65 kvadratov za 85k..pa še je potrebna delna obnova.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()
AnriK ::
Nevem sicer v katerm kraju OP išče stanvoanje, ampak v MB dobiš solidn 1 sobn flet (40m^2) za 45k EUR brez problema...
Kolega je ravno prodal 1 sobno v centru MB 42 kvadratov za 62k EUR. Je pa bilo pred 3.leti obnovljeno. Tako da ne...zagotovo ne dobiš bp. Kvečemu kaj za obnovit za 45k.
Kupil je pa 3.sobno 65 kvadratov za 85k..pa še je potrebna delna obnova.
Brez problema pomeni za mene vseljivo - vsekakor pa ne moderno opremljeno itd.
Imaš trenutno na istem naslovu kjer imam sam stanovanje (prenovljeno) stanovanje za 90k, moje je bilo lani 45k. Po drugi strani pa 3km zračne razdalje novogradnja iste kvadrature za 59k€.
Če kupiš stanovanje, novo/staro, je skoraj vedno za kaj obnovit.
Razen, če sodeluješ že pri sami gradnji.
Ljudje imamo precej različne pojme o opremi...
Razen, če sodeluješ že pri sami gradnji.
Ljudje imamo precej različne pojme o opremi...
janig ::
Ne vem za druge ampak jaz sem svojo spoznal, pred svojim 18 letom, torej nisem imel ne izpita za avto in ne avta. Pa nekaj kolegov, je tudi že dobilo svoje ženske, ko so vozili kripe ali jih sploh niso imeli. Poznam pa tudi enega talenta, ki pogojuje zvezo z globoko denarnico. Ni čudno, da je sam in ga ženske molzejo kadar se jim zazdi.
Rečte kar česte, ampak z enim Lamborghinijem in Ferrarijem v garaži bi tudi shintarotu uspevalo kot Dan Bilzerianu
jype ::
bbbbbb2015 ::
Za kaj bi se odločili v mojem primeru:
Pred kratkim dobil prvo službo za nedoločen čas, povprečna plača 1000 neto, včasih nanese tudi do 1250 odvisno od nadur. Našparano nekje 5500 eur. Vplanu imam kupiti tudi avto nekega srednjega razreda ala Mazda 3 ali Megan. Trenutno živim pri starših, katerim sedaj plačujem stroške. Želim si čimprej na svoje, sem že študiral za najem, ampak ko pomislim, da na koncu ne bo nič moje, bi raje šel v kredit za stanovanje. Poleg tega si morem kupiti avto, ker ta že diha na škrge, cca 19 let star. Tuhtam ali kupiti čimprej rabljen avto v vrednosti 7000-8000 eur brez kredita in potem iti v stanovanjski kredit (vrednost stanovanja max 60.000 eur), ali vzeti novi avto na kredit v vrednosti 14000 in še živeti nekaj časa pri starših. Ali vzeti oba kredita naenkrat? Bi sploh dobil kredit za stanovanje?
Hvala.
Kupi si lep avto. Jaz sem v tvojih letih kupil povsem novega, Opel Vectra, ful oprema. Pač kredit na 4 leta ali pet.
Moji sodelavci so komentirali-ta pa ni kar tako. Z mojo gospo se je fino vse pokrilo, poročila sva se in v 2 leti stari Vectri se je peljala moja nevesta. Zdaj je moja žena že dolgo časa in imava dva otroka.
V začetku sva živela pri starših, pa je bilo čedalje slabše, predvsem sem dobil vedno boljšo in boljšo plačo, pa je bil pritisk njenih staršev, da vse stroške plačujeva midva.
Bila sva poročena mislim da 7 let, ko sva oba vzea kredit za hišo, v kateri smo še sedaj. Hiša je bila zgrajena, po prenovi je bila vredna cca 220.000 EUR. Sam hiše nikoli ne bi kupoval, z mojo fino gospo pa vedno.
Moja sestra je naredila obratno. Nekaj se je matrala z neko garsonjero, dobila je nekega fanta, zdaj je njen mož. Nikoli ni imela nekega finega avta, garsonjero je kar drago kupila, potem jo je prodala, pa sicer o ceni ni hotela govoriti, zato mislim da je naredila lepo izgubo.
Nekega imena si glih ni ustvarila, še sedaj imata z možem rabljenega megana, živita pa - pri mojih starših.
Koliko je k temu prispeval fin avto? Najmanj to je bilo, da se je moja bodoča tašča takoj strinjala, da se moja punca poroči z mano, moj tast se je pogovarjal o svojih poslih z mano (jaz pa sem imel 6 mesecev delovne dobe) in v službi sem v roku enega leta dobil zelo dobro plačo, tako dobro, da sem tisti avto kar hitro plačal dol.
Nikoli mi ni bilo žal, da sem kupil fin nemški avto s 130 konji, edino direktor je imel bolj finega.
Seveda je bilo pa tudi nekaj zavisti. Ne nekaj. Kar nekaj. Jaz sem fin nemški stroj vnovčil nekajkratno. Pa kaj, če je bil drag.
Seveda je bilo nekaj gamblinga. Ne nekaj, precej. Ampak ko si mlad, je stvari treba zastaviti na ostro in na hitro. Pol se zmaguje. Tako da ti predlagam, da malce stopiš na plin (t.j. "do daske"), nabaviš jako fin nemški avto, kolikor pač gre maksimalno in na firmi začneš igrati v prvi ligi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()
janig ::
Sepravi sklep je: vzami kredo za njemacki auto. Recimo Audi A8. Odplacas v tridesetih letih. Veselo na delo.
bbbbbb2015 je izjavil:
Za kaj bi se odloÄili v mojem primeru:
Pred kratkim dobil prvo sluĹžbo za nedoloÄen Äas, povpreÄna plaÄa 1000 neto, vÄasih nanese tudi do 1250 odvisno od nadur. NaĹĄparano nekje 5500 eur. Vplanu imam kupiti tudi avto nekega srednjega razreda ala Mazda 3 ali Megan. Trenutno Ĺživim pri starĹĄih, katerim sedaj plaÄujem stroĹĄke. Ĺ˝elim si Äimprej na svoje, sem Ĺže ĹĄtudiral za najem, ampak ko pomislim, da na koncu ne bo niÄ moje, bi raje ĹĄel v kredit za stanovanje. Poleg tega si morem kupiti avto, ker ta Ĺže diha na ĹĄkrge, cca 19 let star. Tuhtam ali kupiti Äimprej rabljen avto v vrednosti 7000-8000 eur brez kredita in potem iti v stanovanjski kredit (vrednost stanovanja max 60.000 eur), ali vzeti novi avto na kredit v vrednosti 14000 in ĹĄe Ĺživeti nekaj Äasa pri starĹĄih. Ali vzeti oba kredita naenkrat? Bi sploh dobil kredit za stanovanje?
Hvala.
Kupi si lep avto. Jaz sem v tvojih letih kupil povsem novega, Opel Vectra, ful oprema. PaÄ kredit na 4 leta ali pet.
Moji sodelavci so komentirali-ta pa ni kar tako. Z mojo gospo se je fino vse pokrilo, poroÄila sva se in v 2 leti stari Vectri se je peljala moja nevesta. Zdaj je moja Ĺžena Ĺže dolgo Äasa in imava dva otroka.
V zaÄetku sva Ĺživela pri starĹĄih, pa je bilo Äedalje slabĹĄe, predvsem sem dobil vedno boljĹĄo in boljĹĄo plaÄo, pa je bil pritisk njenih starĹĄev, da vse stroĹĄke plaÄujeva midva.
Bila sva poroÄena mislim da 7 let, ko sva oba vzea kredit za hiĹĄo, v kateri smo ĹĄe sedaj. HiĹĄa je bila zgrajena, po prenovi je bila vredna cca 220.000 EUR. Sam hiĹĄe nikoli ne bi kupoval, z mojo fino gospo pa vedno.
Moja sestra je naredila obratno. Nekaj se je matrala z neko garsonjero, dobila je nekega fanta, zdaj je njen moĹž. Nikoli ni imela nekega finega avta, garsonjero je kar drago kupila, potem jo je prodala, pa sicer o ceni ni hotela govoriti, zato mislim da je naredila lepo izgubo.
Nekega imena si glih ni ustvarila, ĹĄe sedaj imata z moĹžem rabljenega megana, Ĺživita pa - pri mojih starĹĄih.
Koliko je k temu prispeval fin avto? Najmanj to je bilo, da se je moja bodoÄa taĹĄÄa takoj strinjala, da se moja punca poroÄi z mano, moj tast se je pogovarjal o svojih poslih z mano (jaz pa sem imel 6 mesecev delovne dobe) in v sluĹžbi sem v roku enega leta dobil zelo dobro plaÄo, tako dobro, da sem tisti avto kar hitro plaÄal dol.
Nikoli mi ni bilo Ĺžal, da sem kupil fin nemĹĄki avto s 130 konji, edino direktor je imel bolj finega.
Seveda je bilo pa tudi nekaj zavisti. Ne nekaj. Kar nekaj. Jaz sem fin nemĹĄki stroj vnovÄil nekajkratno. Pa kaj, Äe je bil drag.
Seveda je bilo nekaj gamblinga. Ne nekaj, precej. Ampak ko si mlad, je stvari treba zastaviti na ostro in na hitro. Pol se zmaguje. Tako da ti predlagam, da malce stopiĹĄ na plin (t.j. "do daske"), nabaviĹĄ jako fin nemĹĄki avto, kolikor paÄ gre maksimalno in na firmi zaÄneĹĄ igrati v prvi ligi.
Naslov novele je: Bosanske sanje postanejo resničnost.
prej 'tudi slepa kura zrno najde'...
IL_DIAVOLO ::
Dobil je pogodbo za nedolocen cas, zdaj pa mu je greben zrasel. In ne pozabit...ima 5k na racunu
next3steps ::
RegulusDraco je izjavil:
Normalno.
Dražba je torej rešitev. Najdešbajto za 30 čukov in jo počasi obnavljaš.
Truga ::
RegulusDraco je izjavil:
Po tej logiki OP razmislja, kako bo vzel kredit za avto in stanovanje in vse bodo srecni. Spremeni eno spremenjlivko, pa si v k***u.
tale gif to najlepše ponazori:
1 tir pride malo prepozno in zaružiš kot si dolg in širok.
capitalism.txt
next3steps je izjavil:
RegulusDraco je izjavil:
Normalno.
Dražba je torej rešitev. Najdešbajto za 30 čukov in jo počasi obnavljaš.
Sej to ubistvu niti ni slaba ideja. Kolega se je pred leti zapufal za nekaj več kot 45 jurjev, za približno toliko tudi kupil eno podrtijo v neki vasi. Fast forward 5 let, zadeva je v notranjosti dejansko izjemna. Zrihtal je praktično vse prostore z minimalnim vložkom (dela vse sam, edin kar ga pride material). Na zuni sicer je še ista kot prej ampak pravi da v nekaj letih bo tud tisto zrihtal.
Meni osebno se ta ideja zdi boljša kot najemnina, je pa res da je spet treba vložit nekaj dnarja na začetku in za veliko ljudi je pogled na staro bajto odvraten.
Webmojster ::
Preden se greš kake čičke čačke z novimi avti, stanovanji, ipd.. prišparaj vsaj 20K.
Ta denar imej za hude čase (izguba službe, dolgotrajna bolezen, nesreča, ..).
Ko boš imel ta denar, pa začni razmišljat o kakšnem majhnem stanovnaju in avtu (kakšnem majhnem če že mora bit nov). V tistih 20k ne posegaj.
V tem času probaj dobit boljšo službo (1000€ je revščina če si na svojem). Vsaj 1500€ na mesec.
Ta denar imej za hude čase (izguba službe, dolgotrajna bolezen, nesreča, ..).
Ko boš imel ta denar, pa začni razmišljat o kakšnem majhnem stanovnaju in avtu (kakšnem majhnem če že mora bit nov). V tistih 20k ne posegaj.
V tem času probaj dobit boljšo službo (1000€ je revščina če si na svojem). Vsaj 1500€ na mesec.
Ganon ::
Nikar v nakup novega avtomobila. Če boš vrgel denar v peč, boš dosegel enak učinek.
Skoraj umrl od smeha.
Webmojster je izjavil:
1000EUR je revščina če si na svojem
Skoraj umrl od smeha.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
gruntfürmich je izjavil:
prej 'tudi slepa kura zrno najde'...
Vse odvisno od posla, kjer OP dela.
Nekateri posli pač zahtevajo nemški avto in Appla .
kixs ::
Zanimivo bi bilo narediti statistiko predlogov glede na starost.
Po mojih izkusnjah stari malo nad trideset in manj - zivi za danes, kupi najprej "drag" avto... sele potem studiraj naprej in bodi pri starsih cim dlje oz. pricakujes da bodo porinili zraven nekaj jurjev za nakup avta ali stanovanja.
Stari okoli 40 dajejo verjetno bolj realne predloge vsaj glede na izkusnje.
Sam bi dal nekaj jurjev za avto, ostalo pa cimvec nasparal za stanovanje. Najboljse, da si najdes zensko in skupaj sparata za stanovanje - gre veliko lazje. Pa najprej kupis takega za sproti + morda za enega otroka. Potem pa kasneje to prodas, nekaj dodas in kupis kaj bolj primernega.
Najem samo v primeru, da je najemnina res poceni.
Ko sem se sparal, mi je vedno ostalo vsaj polovico place. Pa odkar sem v sluzbi sem vedno bil v najemu. Stari mi niso dali ali posodili niti 100€. Danes sem ze 7 let na svojem. Najprej stanovanje, zdaj hisa in to vedno brez kreditov! Kupujem samo na cash ;)
Po mojih izkusnjah stari malo nad trideset in manj - zivi za danes, kupi najprej "drag" avto... sele potem studiraj naprej in bodi pri starsih cim dlje oz. pricakujes da bodo porinili zraven nekaj jurjev za nakup avta ali stanovanja.
Sam bi dal nekaj jurjev za avto, ostalo pa cimvec nasparal za stanovanje. Najboljse, da si najdes zensko in skupaj sparata za stanovanje - gre veliko lazje. Pa najprej kupis takega za sproti + morda za enega otroka. Potem pa kasneje to prodas, nekaj dodas in kupis kaj bolj primernega.
Ko sem se sparal, mi je vedno ostalo vsaj polovico place. Pa odkar sem v sluzbi sem vedno bil v najemu. Stari mi niso dali ali posodili niti 100€. Danes sem ze 7 let na svojem. Najprej stanovanje, zdaj hisa in to vedno brez kreditov! Kupujem samo na cash ;)
Truga ::
Ma zapufaj se do daske, kupi bajto, avto, bazen.
Ce pufi propadejo bomo pac spet dokapitalizirali banko, big deal. Ce lahko "miljonarji" zvijo na ta nacin, lahko tud ostali.
Ce pufi propadejo bomo pac spet dokapitalizirali banko, big deal. Ce lahko "miljonarji" zvijo na ta nacin, lahko tud ostali.
edi45 ::
Nikar v nakup novega avtomobila. Če boš vrgel denar v peč, boš dosegel enak učinek.
Webmojster je izjavil:
1000EUR je revščina če si na svojem
Skoraj umrl od smeha.
človek ima prav. jurja ni nič če si sam in živiš v najemniškem stanovanju ali pa imaš kakšen kredit in lizing. Recimo 300€ kredit ali pa najemnina na mesec, 150€ lizing, 150€ poloznice ti ostane 400€ in s tem moreš preživet(jesti, piti) avto tankat, da si še kaj privoščiš ali hočeš it kam je nemogoče. Drugo je da si sam in živiš pri starših in nimaš nikakršnih finančnih obveznosti potem živiš lahko kot mali kralj.
Zanimivo bi bilo narediti statistiko predlogov glede na starost.
Jaz sem skoraj 30, insvetujem da pač živi doma še 2+ leti, in proba prihranit 10k+ takrat se pa naj začne odločat. Definitivno pa flet > avto
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 112563 (78739) | Baja |
» | Nakup stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 71899 (53140) | Okapi |
» | Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 24745 (20599) | zobnik |
» | Stanovanjski kredit - izračun (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34092 (31134) | Ganon |