» »

Kredit za stanovanje ali avto?

Kredit za stanovanje ali avto?

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
»

sparovcek2 ::

janig je izjavil:

Mislim, da je vsakemu jasno, da če vzameš kredit za stanovanje, lahko ta denar porabiš samo za stanovanje. Denar od banke gre v escrow in escrow service plača za stanovanje. In banka da hipoteko na hišo. Vsaj v civiliziranem svetu.
Pa četudi bi dobil kredit in ga lahko vložil v kripto je to idiotizem prve vrste. Kot da vržeš na ruleto.

Če nimaš pojma o stvari, verjetno res.

Eno je gamblanje, drugo je "investiranje"(špekulacija) v "tvegane posle" glede na risk/reward... Ampak ja, najbolj varno in ziher je živeti pri starših ali pa 30let odplačevati kredit.

Sicer pa... kakor komu paše :)

Utk ::

Ce bi ze gemblal z denarjem za stanovanje ali penzion, bi gemblal tam kjer je verjetnost za dobitek najmanj 99%. 90, 80 ali manj je dalec premalo.

pirat ::

sparovcek2 je izjavil:

Če nimaš pojma o stvari, verjetno res.

Eno je gamblanje, drugo je "investiranje"(špekulacija) v "tvegane posle" glede na risk/reward... Ampak ja, najbolj varno in ziher je živeti pri starših ali pa 30let odplačevati kredit.

Sicer pa... kakor komu paše :)

Evo, točno taksne so bile izjave kreditojemalcev v CHF. Kaj bos 30 let odplaceval kredit? Vzames v CHF pa se kredit odplaca skoraj sam, obrok je vse nizji.... investiranje v tvegane posle, my ass... no, na koncu pa potem drustvo frank. Bi bilo fajn, ce bi bilo res kakor komur pase. Ampak na koncu vsi klicejo drzavo na pomoc.

Mato989 ::

Utk je izjavil:

Ce bi ze gemblal z denarjem za stanovanje ali penzion, bi gemblal tam kjer je verjetnost za dobitek najmanj 99%. 90, 80 ali manj je dalec premalo.

Pri takih verjetnostih dobitka se temu ne rece gamblanje ampak calculated tisk kvecjemu... gamblanje je verjetno tam pod 70% dobitnih moznosti torej kak 01 na fuzbalu ipd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Reci temu kakor hoces, ampak hipoteka na stanovanje za vlaganje v kriptovalute, pa magari tudi delnice, je pot proti samomoru.

gruntfürmich ::

čisto odvisno na kateri strani grafa si...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jb_j ::

baje so krediti ratali "skoraj" normalni.

ko sem kupoval avto 10let nazaj, mi je bilo obračunano skoraj 4-5k obresti,
na 10k vreden avto. (aja 7-letno odplačevanje, summit)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

gruntfürmich je izjavil:

čisto odvisno na kateri strani grafa si...

Ja lahko vzames tudi hipoteko in jo stavis na rdeco, in zmagas, cist odvisno ali bo ali ne. Bolj verjetno je da bos naredu samomor kot dobil, ampak kaj bi to, odvisno na kateri strani grafa si.

gruntfürmich ::

s pametnim investiranjem zmanjšaš riziko, na ruleti ga ne moreš. poleg tega donos ni enak.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
802112416 (78592) Baja
»

Nakup stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30571841 (53082) Okapi
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11224728 (20582) zobnik
»

Stanovanjski kredit - izračun (strani: 1 2 3 )

11134058 (31100) Ganon

Več podobnih tem