» »

Slika je zvoka ni D3BOX in Samsung 49MU6402

Slika je zvoka ni D3BOX in Samsung 49MU6402

mihag1 ::

Zdravo, kupil sem samsung tv model 49MU6402 in imam problem z D3GO box sprejemnikom za tv programe.
In sicer box je povezan na tv z HDMI kablom, Tv zazna da je to Telemach digitalni sprejemink, slika je programe lahko premikam in vse samo zvoka ni. Probal že z drugim Hdmi kablom in v druge vhode za HDMI in zmeraj isto.
Na tv drugače deluje zvok in ps4 igralna konzola tudi samo tukaj ni zvoka. Prišli že iz telemaha zamenjali box in še zmeraj isto. Nevem kje je problem. Prosil bi če se kdo spozna na te zadeve ali je že imel podoben primer da mi odgovori.
Še link od TV ja: https://www.mimovrste.com/tv-sprejemnik...

Hvala za pomoč
Lp Miha

mitko25 ::

mihag1, tudi sam imam isti problem pri modelu Samsung 55MU6272. Priklopil Box od Telemacha na HDMI 1, zvok ne gre skozi. Preizkusil vse HDMI vhode, vendar zvoka ni. Sem mislil, da je izhodni procesor na Boxu šel, vendar na drugeu Samsungu, model 49F6402 deluje vse ok.

krepki ::

V nastavitvah tv ja najdi nastavitve za zvok in preveri na kateri vir je nastavljeno,prav tako preglej iste nastavitve na digitalnem vmesniku.

mitko25 ::

Nastavitve na TV ne delujejo. preizkusil vse varijante, vendar ne dela. Priklopil sem MIbox 3 na isti HDMI, zadeva deluje, pri Telemach Boxu pa ne.

krepki ::

In kako si imel prej povezan Telemach box na star tv.

mihag1 ::

Jaz imam na TV PCM in na BOXu PCM

Kaj je pol v TV ju problem alkaj

Prej sem imel pa Telemach box na starem tv LG lcd mi je pa delalo še zdej dela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihag1 ()

krepki ::

Probaj spremenit zvok na boxu na edid.

mihag1 ::

Sem dal na Edid na tv mam pa Bitni tok eno pa PCM

In je isto. Probal sem tudi da je na Tv oboje PCM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihag1 ()

hodu63 ::

Ne vem, kako je pri Samsungu, a pri 4k Philipsih je treba pri podobnih težavah v meniju televizorja za hdmi vhod, ki ga uporabljaš izklopiti 4k/ultra hd. Do tega menda prihaja, ker ti tehnično zastareli boxi ne podpirajo oz. ne poznajo 4k standardov (HDMI 2.0, HDCP2.2 in višje). Ko to izklopiš se Philips boxu predstavi kot HDMI1.4 naprava, ki jo box prepozna. Mogoče ima Samsung kaj podobnega v svojih nastavitvah.
Te težave so mogoče pri boxih vseh naših tv ponudnikov.

mihag1 ::

Hm...tnx za tale info. mogoče bo pa delovalo. To se pravi na tem Hdmi kjer imam Telemach box izklopim 4k/hdr itd. Pa da vidmo kako bo.

mihag1 ::

mitko25 probaj to varijanto.
Evo šel pod nastavitve in za ta vhod HDMI kjer imam Telemach box izklopil HDMI UHD Color. Zvok zdaj DELUJE!

Hvali ti majster hodu63 rešil si me, nisem več vedel kaj nardit, še paket sem šel menjat da sem dobil EON na tvju ampak je itak v kur.. slaba slika razen HD programov. Sej kle na boxu pa vidim da je tut slabo lahko bi bilo bolje. Nevem zgleda da imamo predobre TV-je za njih ;)

Še enkrat hvala za hitro pomoč in odgovor... bo še komu prav prišlo.

krepki ::

Za SD programe je limit tvja tam do 47col kar je več je negledljivo,tako da vsi ti 4K UHD tvji niso niti slučajno delani za SD programe.

Scorpia ::

krepki je izjavil:

Za SD programe je limit tvja tam do 47col kar je več je negledljivo,tako da vsi ti 4K UHD tvji niso niti slučajno delani za SD programe.


Meni ze na 42 mori sd programe gledati, kaj sele, da bi imel 4k tv. Da gledas kokr tolk ok sd programe, more bit tv vsaj 720p in tja do 32 palcev...
////

mitko25 ::

mihag1, hvala za rešitev. Sedaj imam vklopljeno apkliacijol EON na Samsungu (novem) in sliko nastavljeno na HDR+ in ti povem, da so tudi SD programi sprejemljivi za gledat. Seveda imam v nastavitvah v aplikaciji EON-a nastavljeno kakovost slike na CBR in 7 MB.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
341142587 (14378) zitrus
»

Telekom proti Telemach (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11947409 (17649) solatko

Android tv box (strani: 1 2 3 4145 146 147 148 )

Oddelek: Zvok in slika
73561107326 (367333) Mavrik

Več podobnih tem