» »

Kakšna je vaša "obramba" proti gripi in prehladu?

Kakšna je vaša "obramba" proti gripi in prehladu?

«
1
2 3

rozman ::

V zadnjih 5 letih, sem imel gripo 2-3x letno, prijelo se me je enkrat jeseni, pa ponavadi enkrat decemba in potem še februarja-marca, to vedno, vsako leto. Zadnji 2 leti, pa sem se začel doma zdraviti. Ko začutim, da me začne boleti grlo, začnem kašljati, kihati, vzamem domačo slivovko, jo zelo ohladim, in spijem do 3 kozarčke dnevno (razen če vozim, takrat samo, ko sem ziher, da ne grem več na cesto). Omrtviči boleče grlo in čez 2-3 dni prakticiranja, me grlo neha boleti, neham smrkati in sem bolj al manj zdrav. Vmes spijem še kakšen čaj, pojem žlico medu, da neha grlo pečt/bolet in grem naprej.

Naj še povem, da sem včasih kupoval preparate, Lekadol plus C, te in one vitamine in minerale, Septolete za grlo, etc, na koncu je bla zgodba vedno ista, zbolel sem.

Kakšni so pa vaši domači/farmacevtski preparati, s katerimi si lajšate prehlad?

shintaro ::

redno umivanje rok (več kot redno, že skoraj obsesivno)... in v zadnjih 5 letih sm bil 3x prehlajen/bolan .

V stanju pa, Tantum Verde za grlo.. Septolete je nič proti Tantumu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: shintaro ()

rozman ::

Ok ja, redno umivanje rok je samoumevna zadeva...vsaj nekaterim :D

shintaro ::

rozman je izjavil:

Ok ja, redno umivanje rok je samoumevna zadeva...vsaj nekaterim :D

sm dodal da obsesivno.. torej VEČ kot redno umivanje rok.

next3steps ::

Proti gripi in prehladu nobena. Proti bolečinam, bolj kot be iz heca, do 4 ali pet velikih Nalgesink (550mg). Za hec zaradi tega, ker so bolj ali manj neučinkovite.

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Mleko s prezganim cukrom in malo zajblja, snops na medu in cimetu, ingverjev caj z limono in rumom. Imas polno takih in drugacnih kombinacij, samo na tablete se ne navajat.

Lp

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

Pač imunski sistem, ki je bolj ranljiv na te določene viruse. Medtem pa nekateri drugi praktično "nikoli" ne zbolijo, ker so bili bolj uspešni pri genetski loteriji, vsaj kar se tiče tega vprašanja.

Redna telovadba oz. dobra telesna pripravljenost krepi imunski sistem in lahko potencialno zmanjšaš ta tvoja obolenja do 30-50%, according to some studies.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

win64 ::

Me je Darwin že prehitel: Redna rekreacija okrepi "zaščito".
Drugače pa ko se me nekaj loteva po navadi prakticiram: veliko čaja in več obleke, da skoraj teče z mene(tudi ponoči).

Han ::

Kvaliteten in zadosten spanec je predpogoj za delujoč imunski sistem.

jype ::

greatdrakon ::

pozimi moja strategija:

vitamini: http://www.the-nutrition.com/izdelek/14...
+
oreganovo olje: https://www.zanehellas.com/
+
omega 3
+
telovadba

= deluje vsako zimo

otago ::

14dnevna kura z domacim imunalom (ameriski slamnik v snopsu), ko se zacne slabo vreme (oktober), ponovno dec/januar.

aerie ::

V bistvu stres minimiziraj oz. še boljše, anuliraj. Kako, pa moraš sam ugotovit. Enim zgoraj pomaga kolesarjenje, drugim spet spanec al pa šnoupc...

hooger ::

najbolj mi pomaga čimveč gibanja na prostem

Highlag ::

Miganje na prostem je najboljša obramba. Bolj ko si stacionaren hitreje obležiš.
Never trust a computer you can't throw out a window

koyotee ::

Žganje + smrekovi vršički.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

pegasus ::

Zeliščni čaji redno 2-3x na dan s poudarkom na bezgu. Vsak dan 2-5l tekočine.

Brez redne rekreacije in z umivanjem rok zgolj po potrebi. Šnopčki ipd so zgolj nepotreben strup. Cela pisarna kiha in kašlja in preganja glavobole, jaz že dve desetletji preživljam brez težav. Nekaj gripi podobnega sem imel v teh dveh desetletjih mogoče 3x. Tu ni neke hude genetike, zgolj to, da se moraš kot mulc veliko "valjati v dreku", da imaš normalno razvit imunski sistem.

Samael ::

Jaz zadnje dve leti opažam neverjetno učinkovitost Hojevega medu. Sicer sem bolj kot ne skeptik, si mislim da, ko me zbije prehlad mi tisti štirje dnevi muk ne uideta, pa če se na glavo postavim, ampak evo... ta reč zame preprosto deluje. Boleče grlo, dihanje ... učinek, je skoraj instanten.

Strinjam se tudi s tistimi zgoraj, ki pravijo kvaliteten, zadosten spanec - žal pa to pogosto zanemarjam, kar se hitro pozna.

Looooooka ::

C vitaminu je treba se cink dodat :)
Cepljenje peoti gripi je dvostranski mec. Ce jo bos fasal naslesnje leto, ko bo nova 'verzija' bodo posledice verjetno se hujse.
Izogibat se mnozicam in nepotrebnem svicanju zunaj.
Ce se hodi na kaksne fitnese...premaknit obiske na vecerne ure, ko je tam manj ljudi.
Recept, ki deluje ze 15-18 let.

Massacra ::

To jaz zadnji 2 leti. Nobenega resnejšega prehlada, nobenih zapletov.

Pred tem pa pljučnica 2014 in 2-3× bronhitis na leto.

https://www.hindawi.com/journals/iji/20...

Dodaj še čaj sladkega pelina (ob prvih znakih dnevno 0,5l čaja 3-5 dni vsak dan). Občasno pa 2-3× tedensko.

ps: te učinkovine PEA je največ v jajcih in arašidih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Massacra ()

šernk ::

ko me mal praska po grlu hitro žlico ali dve medu, če čutim da imam namen zboleti pa en lekadol prašek, da mi dvigne začasno odpornost (res, da tako spijem najbrž kakšnega po nepotrebnem ampak ko zboliš so tej praški samo še blažev žegen). eno ta veliko škatlo (30kom) imam dovolj za celo leto, morda tudi dve.

10 let zaenkrat že uspešno šibam s tem več ali manj mimo vsega. Je pa res, da ko me kaj poleže cca 1x na 5 let potem me za prav, nazadnje me je angina cca 4 leta nazaj.

edit: pa seveda gibanje je prvi pogoj da ostaneš zdrav
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: šernk ()

Ghost7 ::

jype je izjavil:



Itaq rekreacija. Tudi fitnes!
Važno je da migaš!
Kardio, da pumpa zalaufa ;)

Če že zunaj, obvezno zaščititi dihalne poti! Sploh na kolesu! Ne direkt dihat hladnega zraka, pri zadihanosti obvezno skozi nek šal.

ramiz?! ::

Kaj pa je za vas gripa in prehlad? A pod to štejete tudi malo smrkanja in bolečega grla, ki se vas drži 2-4 dni in je potem bolje, al bolj resne stvari, recimo da si 7 dni več al manj v pojstli?

Pa še druga stvar, ki me zanima. Pri nekaterih znancih opažam, da takoj ko malo kašljajo in smrkajo, grejo do zdravnika, medtem ko sam še nikoli v življenju nisem šel k zdravniku zaradi takega stanja.

Drugače pa sam na srečo še nisem bil resno bolan... samo na vsako leto ali dve enkrat malo smrkam in kašljam, pa še to bi komot obšel, ampak prav pride v šolskem obdobju, da si lahko doma in malo postokaš.
Never regret anything, there's always a reason things happen.

D3m ::

Coldrex.

Drugače pa veliko gibanja na prostem.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

jype ::

Looooooka je izjavil:

Cepljenje peoti gripi je dvostranski mec. Ce jo bos fasal naslesnje leto, ko bo nova 'verzija' bodo posledice verjetno se hujse.
Ravno obratno je.

shadeX ::

Če čutim, da bom zbolel ponavadi zbolim, drugače pa limona + čaj + med. Raznih zdravil nikoli ne pijem, zbolim pa drugače zelo redko. Sicer pa se rekreiram vsaki dan, tako da se mogoče lahko tudi temu za to zahvalim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

edi45 ::

vodka in jeger

stalker ::

Jaz fašem vročino 1x na leto za en dan, prehlad zdravim z malo večjim vnosom čaja. Sem pa kot mulc vsak dan bil zunaj v gozdu, ril po zemlji, plezal po skalah, doma pa mati vesela, ko je v kopalnici eno uro spravljala umazanijo z mene 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: stalker ()

Glugy ::

Če vidš da se nekoga nekaj loteva se pač držiš neke razdalje pa paziš da ti ne "diha za vrat".

Drgač pa čisto preprosto: gibanje; zdravo prehranjevanje, zadosten spanec, pitje vode ( vsaj liter na dan ) ; in redno zračenje vseh prostorov ( vsaj 30 min pri polno odprtem oknu ) .

Prehrana mora biti dost raznolika da dobiš pomembne minerale in vitamine vase; pa omega 3 maščobne kisline ( že to da ješ vsak teden tuno 2x je neki ) . Fajn je jest banane za B6 in kalij. Pa jajca za minerale; B12 tud selen recimo. Vsaj 3 jajca na vsake par dni. Sadje je fajn jest sam morš tud poskrbet da se vitamini absorbirajo; določeni vitamini sotopni v vodi določeni pa v olju. Tako da ena malenkost olja je tud potrebna ampak nikar pa ne pretiravat. Če veš da s hrano določenih hranil v obdobju parih dni ne boš dobil; recimo kakšnega vitamina se poslužiš šumečih tablet ; ampak to ne sme bit neki stalnega; pač do dvakrat na teden pa ne vsak teden. Cilj je da če se le da dobiš vse te stvari s hrano. Šumeče tablete bodo preveč razvadle telo če se jih dnevno poslužuješ. Ovseni kosmiči so zakon; če jih ješ enkrat/dvakrat na teden po 200g to tud pomaga; pa če super pocen so.

Nujno je gibanje. Vsaj 20 min vsak dan gibanja ; tok da se vsaj mal spotiš. Se tud lažje spi potem. Samo ne se gibat manj kot 3 ure pred spanjem ker pol bo težje zaspat ob pravem času.

Spanec je zelo pomemben... Treba je vedno ob istem času hodt spat; čim bolj stabilen je čas spanca; tem lažje in bolj učinkovito se bo telo spočilo. Treba je spat vsaj 8 ur na dan; če spiš 7 ali manj ur se to hitro lahko pozna na imunskem sistemu. Če to enkrat na par mesecev narediš seveda ni problema ampak če pa vsako noč premalo spiš pa se to nalaga pa nalaga in enkrat iz nenada imaš imunski sistem uničen pa ti ni nič jasno zakaj.

Pomembno je tud to da telesa ne razvajaš z odvečno toploto. Tle velja previdnost ker če je telo razvajeno in ga kr naenkrat nočš več razvajat toliko bo to šok. To je treba postopno; tud vsako telo ima morda nekje drugje mejo do določene mere ampak večina pa kolikor jz vidm mal pretirava z razvajanjem telesa. Seveda je to težko razložit nekomu ki je celo življenje razvajal telo in ne more doumet da se telo sčasoma prilagodi; tud umsko; vsaj do določene mere. Vedno uporabljaj mrzlo vodo za umivanje rok ker s tem daješ telesu vedt da mora biti v pripravljenosti. Da naj ne "zaspi".

Seveda ne pravim da je treba it v drugo skrajnost pa imet premrzle sobe ker s tem narediš več škode kot koristi. Najbolj veš da je prava temperatura tako da vidš če si recimo v isti sobi 3 ure pri isti temperaturi pa nimaš mrzlih rok. Enostavno testiraš kako nizka je še lahko temperatura da nimaš mrzlih rok če si 3 ure v tem prostoru in tako veš kje je tvoja meja. Seveda se to lahko spremeni po tem ko se navadiš po parih mesecih z mrzlo vodo si umivat roke ; potem šele bolj točno sliko dobiš o meji svojega telesa.

Pomembno je da si čist da dišiš; higiena ampak po drugi strani pa če pretiravaš ; tako da je koža recimo rdeča ; na sploh če imaš po umivanju pretirane reakcije kože to velikrat lahko pomen da pretiravaš z umivanjem. Pretirano umivanje uniči dobre bakterije ki te branijo pred obolenji.

Ne ubiraj bližnjic. To je spet dolgoročna zadeva če si svoje telo predhodno razvadil na razna lajšanja z raznimi tabletami bo seveda telo navajeno na "pomoč" od zunaj in bo verjetno dolgo časa malce težje.
Velikokrat tabletke pomagajo zelo malo; razvajajo telo obenem pa imajo dost močan psihološki učinek ker človek pričakuje da mu pomagajo in že to samo po seb nekaj prispeva k boljšemu obvladovanju in sprejemanju bolečin / nevšečnosti . Če pa svoj um in telo naterniraš da ve da enostavno mora to samo po seb čim prej premagat in si umsko voljan prenašati bolečino bo pa tud to telo mal bolj natreniral pa bo telo toliko bolj resno jemalo bolezni in bilo tud naslednjič bolje pripravljeno na njih.

Če imaš kakšne resne zdravstvene težave, če si ranljiva skupina ljudi; ipd potem se pozanimaj pri zdravniku. Ne se zanašat na kogarkli ker vsako telo je unikatno po svoje. Jz sam pravim kar deluje pri mojem telesu; je pa odgovornost vsakega posameznika kaj počne s svojim telesom.

Nazadnje ko sm bil pri zdravniku je bilo to nekje 15 let nazaj al pa še več ko sm staknu rota virus. Sam takrat sm čisto drugačno prehrano imel; starši so me futral z aspirini; nisem se gibal kej dost; razvajal sem svoje telo z toploto; tud vedno sm z toplo vodo umival si roke; nism skrbel za to da dobim vse potrebne snovi v telo; nisem zadosti spal ipd.

Nazadnje sem bil bolan ene 4-5 let nazaj ko sem nek virus staknil po katerem kr naprej bruhaš ko nekaj poješ; pa maš vročino ipd. Dobil sem jih od mojih bližnjih in ja oni so vsaj dva tedna to preboleval. Jz sm pil velik vode in prebolel v enem dnevu. Je pa tko da bolečine so ble dokaj neznosne ampak se je dal potrpet. Nisem nobenga tableta jemal al pa krkol. Vmes je blo enkrat 15 min je blo najtežjih ko sem se v klobčič zvil pa bil pri miru. To je dal mojmu telesu nov zagon. Po tem se je dal normalno zdržat; po tem je blo sam še nadležno ampak je blo boljš in vedu sm da bom ok. Če ob tisti najnižji točki ne bi bilo čisto nič boljše bi pa verjetn res šel po zdravniško pomoč ker pač nekje je vendarle meja med razvajenostjo in resno nevarnostjo. Jz poznam dost dobr svoje telo da vem do kam daleč lahko grem sam.
Sem pa prebolel virus ki so ga drugi po dva tedna ali več preboleval v enem dnevu.

Enostavno je moje telo pri tem tok pripravljeno; da niti pomislil ne bi na cepljenje za gripo recimo. Da bi se jz cepil proti gripi se mi zdi brezveze. Rajš staknem gripo pa jo sam prebolim pa čeprav boli pa še zdaleč ni prijetno pa da mal potreniram imunski sistem in sem na dolgi rok na boljšem. Cepljenje za tiste ki pač imajo določene bolezni al pa delajo v zdravstvu ipd pa verjamem da je še kako smiselno.
Ne govorim pa tle o cepljenju proti otroški paralizi ipd ; to je drugače; tisto cepljenje je prov da ostane za vse ( razen tiste ki pač se zaradi zdravja ne morejo cepit ).

Lahko da se kej spremeni ampak zaenkrat pa morm rečt da je špica imunski sistem in sem vesel da tako dobro deluje.

Aja za konec še to: ne pijem kave; ne pijem alkohola in in pijem energijskih pijač; ne pijem pravih čajev. Vse to se mi zdi da so neke bližnjice za telo ki potem tud na koncu na dolgi rok nekaj stanejo. Vsaj tako jz čutm. Ravnam se po tem kar čutm ; in očitno nekaj delam prav ker pač imunski sistem laufa. Tud ko drugi zravn mene zbolijo jz ne zbolim. No razn tistikrat 4-5 leta nazaj; pa dlje v preteklosti takrat ko se še nisem ravnal po tem kar čutm.

globoko grlo ::

1. Šnopc pa pir.
2. Ameriški slamnik je itak zakon.
3. Pa smrekovi vršički v šnopcu.
4. Bicikl itak, sam mogoče ne pozim :)
5. Vodka in jegr.
6. Med in čajčki
7. Neoangin oz. kj podobnega.

V tem vrstnem redu :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

TheKekec ::

Šnopc

Steinkauz ::

Odkar redno hodim v fitnes, zelo redko zbolim.
V 2017 nism bil niti enkrat.

blackbfm ::

shintaro je izjavil:

rozman je izjavil:

Ok ja, redno umivanje rok je samoumevna zadeva...vsaj nekaterim :D

sm dodal da obsesivno.. torej VEČ kot redno umivanje rok.


z obsesivnim umivanjem rok si samo znižuješ odpornost..

npr otrok ki požre vsak drek je bolj odporen in zdrav od tistega kerega majo starši v vati.. popije sok 3 stopinje pod sobno temperaturo in ima že vneto grlo:))

Naj še povem, da sem včasih kupoval preparate, Lekadol plus C, te in one vitamine in minerale, Septolete za grlo, etc, na koncu je bla zgodba vedno ista, zbolel sem.


edino delujoče zdravilo za prehlade in gripe je da preboliš

m0LN4r ::

Naceloma ze dve leti nisem bil prehlajen, gripe pa ze dlje casa nisem imel.

Recept? Ne drzim se modnih muh, se bolj pomanjkljivo oblacim napram sodelavcem recimo, prehranjujem se tudi relativno nezdravo glede na to kako naj bi, prevec sterilno tudi ne zivim, komot vzamem kdaj vilco, skodelco, kroznik od vceraj, ce zgleda na oko cist itd. Poskusam uporabljati cim manj cistil itd. recimo pogosto si roke umivam samo z vodo, ce se tusiram vsak dan se vsak drugi dan samo z vodo, poleti ko se 2x dnevno pa se samo enkrat z milom. tut bob marli je na meniju zvecer, ko je cas za spanje

Edino kar je mogoce cudno je, da uporabljam dezinfekcijski sprej na sluzbenem wcju jem veliko cesna, cebule in 3/4 hrane jem pikantno, tudi limona z vodo je pogosta zadeva za pit namesto kokakole. Pa 1x na mesec se ga napijem konkretno. Tesni sodelavci so bili ze vsi prehlajeni, zena tudi, stranke tudi.

Prej sem bil recimo 1x letno bolan, 3 dni vrocine, grlo, bruhanje in to je bilo to. Takrat sem poskusal cim bolj zasvicat cez noc, da se zadeva ne vlece cez 1-2 tedna kot pri nekaterih.

Verjetno ce me zdaj po doglem casu kaj dobi, bo zelo hudo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Webmojster ::

Izogibaj se folku.

Ignoriraj 99% stvari, ki jih tukaj prebereš.

PacificBlue ::

Moja obramba proti prehladu in gripi so moji levkociti, umivanje rok, kolesarjenje, dosti tekočine(predvsem čaji) in sadje. Preventivno ob spremembah v počutju pa kdaj tudi šilček domačega. Good stuff:).
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

KraitPay ::

Sam prisegam na gibanje + izogibanje stresu. No saj gibam se ravno zaradi stresa. Zaenkrat pomaga.

blackbfm ::

PacificBlue je izjavil:

Moja obramba proti prehladu in gripi so moji levkociti, umivanje rok, kolesarjenje, dosti tekočine(predvsem čaji) in sadje


Caji pomagajo tistim ki jih prodajajo:)).. Podobno kot razne placebo tablete iz lekarn.. Sadje tut dvomim

Invictus ::

Nočno turno smučanje 3x med tednom.

Tablete? Pomagajo samo budžetu prodajalcev ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

tomy5 ::

Samo redno gibanje - športanje zunaj in nisem bil bolan že 10 let.

pegasus ::

blackbfm je izjavil:

Caji pomagajo tistim ki jih prodajajo:))
Se spomniš slavnega "za vsako bolezen raste rožca na tem sveti" ? :)

jype ::

pegasus je izjavil:

Se spomniš slavnega "za vsako bolezen raste rožca na tem sveti" ? :)
Ja, volčje češnje so super za splav in komo, recimo.

Pika na i ::

In potem, ko vsi moški obležijo, zaradi viroze, prehlada, gripe....so kot mali otroci.
Ne, hujši.

slotechar ::

Narobe pocnes. Ti mors cez celo leto jest hrano z vitamini. Nic sumecih tablet ali vitaminov v tabletah. 2. Narobe pocetje da se zdravis komaj takrat ko si bolan. 3. Narobe pocetje da ruknes slivovko. Ne! Ko si bolan in telo nima dovolj vitaminov ti alkohol se bolj skuri vitamine v telesu. Slivovka je dobra da ti unici bakterije ampak na dolgi rok ni dobr. Jej zdravo nepredelano hrano z vitamini cez celo leto. Citrusi potem zelje, vitamin c. Zraven se dovolj gibanja. Pa ozogibaj se nezdravim pocetjem. Tablete ti ne pozdravijo ampak ti samo simptome zakrijejo. Bolan si se vedno ceprav ne zgledas. Kar te pozdravi je hrana oziroma telo

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

Pika na i je izjavil:

In potem, ko vsi moški obležijo, zaradi viroze, prehlada, gripe....so kot mali otroci.
Ne, hujši.



Zato pa imamo vas, da skrbite za nas ko se nam to zgodi :)

slotechar ::

Tisti ki navajate priporocila brez sadja ali dolocene hrane. Mislite da lahko ziveti brez sadja in zelenjave. Oziroma brez hrane. Kako dolgo boste ziveli brez tega? Fitnes ok. Ampak brez hrane to ne pomaga. Torej najprej primerna hrana, sele nato vse ostalo, gibanje, zrak itd

Zgodovina sprememb…

janezvalva ::

rozman je izjavil:

V zadnjih 5 letih, sem imel gripo 2-3x letno, prijelo se me je enkrat jeseni, pa ponavadi enkrat decemba in potem še februarja-marca, to vedno, vsako leto. Zadnji 2 leti, pa sem se začel doma zdraviti. Ko začutim, da me začne boleti grlo, začnem kašljati, kihati, vzamem domačo slivovko, jo zelo ohladim, in spijem do 3 kozarčke dnevno (razen če vozim, takrat samo, ko sem ziher, da ne grem več na cesto). Omrtviči boleče grlo in čez 2-3 dni prakticiranja, me grlo neha boleti, neham smrkati in sem bolj al manj zdrav. Vmes spijem še kakšen čaj, pojem žlico medu, da neha grlo pečt/bolet in grem naprej.

Naj še povem, da sem včasih kupoval preparate, Lekadol plus C, te in one vitamine in minerale, Septolete za grlo, etc, na koncu je bla zgodba vedno ista, zbolel sem.

Kakšni so pa vaši domači/farmacevtski preparati, s katerimi si lajšate prehlad?

žerjavico vržem v lonček z vodo, počakam, da zavre, nato spijem

marvin42 ::

Če gre res za gripo in ne za takšne in drugačne viroze, obstaja tudi cepljenje.
Mostly Harmless

zobnik ::

od leta 2010 nisem imel gripe (shujšal, redno gibanje v breg, redna higiena, umivanje rok, ), pred tem leta 2008 (skoraj najtežji v občini), pljučnica, gripa, tud po več tednov se je vlekl. ....so pa domači vsako leto na udaru, zbolijo za ene viruse, te prisli da ležiš 3 dni kot crknjen, mene je sam mal glava zabolela in nič več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zobnik ()

kuall ::

to je bolj loterija. zgleda, da se bom letos izognil prehladu po večih letih.
najbrž veliko od psihe odvisno, dobro počutje okrepi imunski sistem, ta pa pokonča gripo preden se razvije.

čudno, da ne najdejo zdravila za te pizdarije. zgleda, da bomo morali počakat na umetno inteligenco, da bo našla zdravilo, da smo ljudje preneumni za ta problem?
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Koloidno srebro

Oddelek: Loža
357933 (2988) BigWhale
»

Gripa pred vrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5410161 (8411) harvey
»

Bolezen, kako jo preprečiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7415503 (13216) imagodei
»

S čim proti prehladu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5616353 (15208) BigWhale

Več podobnih tem