» »

Plex Media Server

Plex Media Server

klasicni ::

Pozdravljeni,

Imam eno vprašanje za PLEX uporabnike. A imate plex pass? Se splača vzet lifetime? A pol to deluje tudi na mobilnih napravah?

Hvala za odgovore :)

Red_Mamba ::

ga nabavim ko dam server na optiko. lahko potem gledas z vecimi napravami.
Predno se mi je raid usul sem ga imal samo kot home cinema varjanto.

plexpass ti dovoli vec uporabnikov in dodeljevanje pravic kaj kdo lahko gleda...
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

neo5468 ::

Lahko dodaš kolikor hočeš uporabnikov, brez plex passa. Tudi na vseh napravah lahko gledaš. Ne splača se tega kupit.

no comment ::

neo5468 je izjavil:

Lahko dodaš kolikor hočeš uporabnikov, brez plex passa. Tudi na vseh napravah lahko gledaš. Ne splača se tega kupit.

Od kdaj? Kako narediš poljubno granulacijo pravic uporabnikov pri zastonjski varianti?

mirkuma ::

Jaz ga imam plex lifetime pass, sem kupil ko je bil okrog 75€.
Nisem ga kupil ker rabim funkcionalnosti passa, pač pa za podporo razvijalcem, saj ga s pridom uporabljamo na telefonih, tablicah 2 TV-jih in 2 Cromecastih in deluje super.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

neo5468 ::

Kaj pa hočeš dajat uporabnikom? Dodaš ga pod prijatelja in obkljukaš ker library lahko gleda. Več pa ne rabiš. Plex pass ti da opcijo gledat trailerje pred začetkom filma, password protection svojega računa, pa take stvari. In vse to za 100€ oziroma 10€ na mesec al kolk majo? Ah dej no. Ne splača se. Uporabljam plex vsak dan pa nisem niti 1x pomislil da bi kupil pass.

klasicni ::

Kolikor razumem, če kupim plex pass, ne rabim naredit in-app purchase na aplikacijah na telefonu in na tablici. S plex pass-om odprem vse funkcije oz. vse povsod deluje?

Še to me zanima (za tiste s plex passom), kako deluje funkcija besedila (lyrics) pri glasbi. Je kdo sprobal?

mirkuma ::

Tole dobiš z nakupom passa:
https://support.plex.tv/articles/201751...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirkuma ()

Ghost007 ::

jaz sem raje android app kupo. blo menda enih 5€. dela na vec napravah ker je na google racun vezano.

neo5468 ::

Kaj boš 10€ mesečno oziroma 100€ za lifetime plačeval, da boš lahko gledov na tablicah in telefonih, ali boš rajši 5€ in app purchase dal, pa samo 1x plačaš in maš za skos?

klasicni ::

A kdo od vas uporablja Apple TV 4k za predvajanje video/audio vsebin z uporabo Plexa? Prosim javite če ste zadovoljni/nezadovoljni...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klasicni ()

krepki ::

Meni ni všeč ta zastonjska verzija problemi z podnapisi,ene predvaja druge ne,raje uporabljam plačljivi Infuse.
https://itunes.apple.com/us/app/infuse-...

Map ::

Bi mogoče kdo vedel, kako v Plexu združim filme iz iste serije v skupno mapo? Recimo Transporter 1, 2 in 3 mi lepo združi v mapo Transporter(hkrati pa mi prikazuje še vse tri dele posebej, kar pa bi bilo bolje, da ne bi). Ne vem pa, kaj nardit, da bi mi v isto mapo vrglo Da Vincijevo šifro, Angele in demone in Inferno, ali pa Unbreakable, Split in Glass, itd... oz. da vsaj nekako označi, da je to eden izmed večih povezanih filmov.

Druga stvar, ne prepozna mi dokumentarcev. Pa imam v mapi dokumentarce kot so Senna in podobni, in ne kakih slovenskih nepoznanih.

neo5468 ::

Za vsako skupino filmov moraš narediti isto ime collection-a (greš pod edit na vsakem filmu), potem pa v nastavitvah izbereš "Hide items which are in collections".

http://prntscr.com/of9qe7

http://prntscr.com/of9r1g

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neo5468 ()

kurnik121 ::

ne rabiš za mobilne naprave nič plačevat, preko brskalnika predvaja normalno

Map ::

Hvala! Čist simpl. Premalo sem bil firbčnen, da bi našel te nastavitve.

roko11111 ::

lahk kar tukaj vprašam?

mi lahk da kir kako idejo kaj bi lahk biu razlog za tole...do včeraj sm mel drug samsung tv povezan na modem preko wifi in prek wifi seveda uporabljal plex, delovalo zmeri ampak problem je ker je biu slab signal in če sm hotu gledat brez štekanja sm moral precej kvaliteto znižat, kar ne mislm več delat. včeri pa napeljem 15m dolg UTP iz modema na TV in seveda takoj hitrost interneta na TVju veliko boljša, npr 4K video na youtubu brez problema špilajo. no prej hočm pa gledat film na tv preko plexa in se mi enostavno noče in noče povezat na server, napiše mi 'the server cannot be reached securely'. če tv povežem na wifi, mi takoj poveže ko zaženem plex, ko tv povežem preko UTP pa čista tema. tole mam IPje ko mam TV povezan prek WIFI ali prek kabla:


wifi



kabel



kaj ti IPji povejo? Plex Media Server imam na namiznem PCju, modem je telekom V60U. prosim za kako idejo, če pa kir potrebuje od mene še kako drugo informacijo lahko povem karkoli...

Zgodovina sprememb…

roko11111 ::

očitno sm zrihtal. na modemi mam zadaj 5x 1gbit port, ETH1,2,3,4 ki so obarvan rumeno, ETH5 je pa obarvan rdeče. kabel za TV sem prestavil iz ETH5 v EHT1, kabel za internet pa iz ETH1 v ETH5 ter obrnil namen obeh portov DATA in TRUNK. grem v drugo sobo, na daljinci pritisnem 'source' in takoj vidim da je najdl Plex server, zalaufam Plex in evo povezano takoj na server.

ker druzga od nazadne ko ni delalo nism spreminjal, zakaj zdaj deluje? a je ETH5 port ki je edini obarvan rdeče mogoče nekako 'za sebe' al kaj hudiča...

Map ::

Windows PC se zadnje čase čudno obnaša. Normalno je bilo, da se je PC zbudil, ko sem odprl Plex aplikacijo, nato je kmalu po koncu gledanja zaspal. Mogoče se je parkrat na dan za kratek čas zbudil. Zdaj zaspi, ampak se čez 5-10 sekund takoj nazaj zbudi, in to ponavlja. Spreminjal nisem nobenih nastavitev. Do Plexa dostopa samo ena naprava.

A je lahko kriv Plex, al so bolj windowsi oz. kaj tretjega?

vaščan ::

Plex je res fest zadeva zanima me če je kdo pogruntal kakšno foro, da nebi plex convertal filma s PGS podnapisi. Saj dam potem angleške srt zraven večinoma jih tudi sam poišče še slovenske velikokrat najde ampak se ne ujemajo zmeraj v dosti filmih sploh 4k so angleški PGS že v filmu. Ni nek hud problem ampak luksuz je pač luksuz hehe.

Nikonja ::

Ni opcije, plex vse pgs podnapise mora hard encodat v sliko in za to dela konverzijo. Edina rešitev je vporaba srt podnapisov.

Map ::

Bi mi znal mogoče kdo pomagat, zakaj z Apple TV ne morem dostopat do Plexa, oz. lahko redko kdaj? Če iz telefona streamam na Apple TV in takoj prekinem predvajanje, pa lahko dostopam do cele zbirke. Bi lahko bilo kaj s kakimi IPji al kaj bi to bilo?

vaščan ::

plex bi moral na domači mreži delat brez problema. Če odpreš porte na routerju more delat pa čist povsod. Kaj imaš za enega internetnega ponudnika in imaš poleg modema kakšne routerje swithe v bajti?

Map ::

Ponudnik je Telemach, modem je Innbox V60U, v nastavitvah vidim kot server Plex Media Server z internim portom 32400. Iz modema gre povezava na switch, iz switcha pa potem do vseh vtičnic po hiši in do dostopnih točk. Če je pomembno, Plex Server teče na PCju, ki vmes zaspi in bi se moral zbudit, ko nekdo odpre Plex. Problem se pojavlja samo na ATV, PC in telefon delata normalno.

vaščan ::

Če je tv smart probi direkt s plex apom prek tvja. apple včasih ne mara ne apple zadev. Mogoče bi pomagalo če še nimaš da pcju določiš statičen ip vključno s dns od Telemacha ter na modemu odpreš porte za ta pc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vaščan ()

rs1975 ::

A bi kdo vedel v čem je težava, da mi na Plex aplikaciji na TV ne vrti tekoče 4k video? PC in TV sta povezana preko Wi-Fi, signal je odličen, ker sta obe napravi skupaj z modemom v isti sobi. Ima to kaj veze tudi z PC-jem? Na PC mi namreč 4K ne predvaja tekoče, očito težava v HW...

AmokRun ::

2,4GHz ali 5GHz wifi?
Če si na 2,4 je verjetno premalo pasovne širine za 2 napravi, ki prenašata 4k.
Zakaj nisi na kablu (vsaj pc), če je vse v isti sobi?

rs1975 ::

AmokRun je izjavil:

2,4GHz ali 5GHz wifi?
Če si na 2,4 je verjetno premalo pasovne širine za 2 napravi, ki prenašata 4k.
Zakaj nisi na kablu (vsaj pc), če je vse v isti sobi?


5G. Bom probal še s kablom. Sem pa vmes probal Plex preko Neo boxa in dela vse OK.

AmokRun ::

Lahko je problem plex app na tv-ju. Za samsung tv-je (tizen) so šele letos izdali app, ki normalno predvaja 4k.

rs1975 ::

TV je Panasonic, ki ima še bolj bukov OS. Že Plex je ful čudn, lahko samo predvajaš svoje datoteke. Nima Live TV ipd. NA Neotu pa imam vse

vaščan ::

No Longer Supported TVs
While we previously offered apps for the following smart TV platforms and models, they are no longer actively supported. An older version of our app may still be available on the devices, but the old app will not be receiving updates and may not be compatible with newer features or server releases.

Panasonic
2014 and newer Panasonic sets (including those running Firefox OS).

Zna bit problem če plex app ne podpira več tvja sicer app obstaja in dela ampak namesto direct streama se ti vsak film converta zato zna bit pri 4k problem ker convertanje 4k je kar naporna reč za procesor. Poglej če na tvju poženeš 4k preko plexa ali ti na pcju zabije procesor na 100%.
Pa convertanje se dogaja prav tako zaradi PGS podnapisov pazi da nimaš kaj takega vklopljenega.
Ker vsi 4ktvji s direct streamom preko plexa ali DLNA nimajo nobenih težav s 4k filmi če je le dovolj dobra povezava. Problem je convertanje zaradi zgoraj omenjene ne podpore tvjev.

Če ti manjka podpora za plex na tvju pa lahko probaš DLNA ampak potem nimaš netflix izkušnje
Jaz imam kar veliko zbirko filmov doma in aplikacije kot je plex so vredne zlata za domače zbirke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vaščan ()

vaščan ::

Če ne si pa poglej za alternative saj kar nekaj te robe obstaja

Argica ::

serviio vam ne odgovarja?

rs1975 ::

Argica je izjavil:

serviio vam ne odgovarja?

Sem probal tudi Serviio. Sicer dela, ampak se zaplete s podnapisi. Ko obkljukam enable subs mi filmov na TV več noče zagnati. ČE je subs na disable pa dela. Neka čudna fora.

Pri hiši je tudi Neo box, preko njega pa dela Plex brez težav, tudi DTS, Panasonic tako kot še nekatere znamke ne podpirajo tega formata. Z Neo pa kot rečeno dela vse.

A je še kakšna alternativa Serviiu?

beta1 ::

Mezzmo ti bo resil vse tezave. Samo pravi profil za napravo izberi.

Argica ::

Tale Mezzmo looks good.

vaščan ::

Treba Mezzmo sprobat jaz imam preko 3000 filmov in da se znajdem je fino da je zadeva res poštimana. Na plexu zaenkrat deluje bp. Mi pa res krepko čez 100gb zasedejo samo slike in opisi filmov.

beta1 ::

Jaz mam 7tb librarya. Od tega 500gb jpeg slik. Dela bp vsepovsod.

rs1975 ::

Danes sem malo bolj testiral tale Plex. Če prav razumem Plex uporablja med računalnikom in TV samo LAN ali Wi-Fi povezavo? Delovanje Plexa ni odvisno od zmogljivosti računalnika, niti ni odvisno od pasovne širine dostopa do interneta? Imam namreč težave z 4K videi, enostavno štekajo, ko gledam na nadzorni plošči Plexa se ustavlja zaradi bufferja. JE težava v prenosu podatkov ali sprocesiranju podatkov na predvajani naprav? Plex preko Neo boxa dela bolje, kot pa Plex direktno iz Panasonic TV, na TV se večkrat zaustavlja.
Še podatek o prenosnih hitrostih. Imam optiko, 200/40. Preko WiFi dejansko dela s tako hitrostjo. Na LAN omrežju gre do 100/40. DW je manjši ker sem pač moral zaradi določenih razlogov UTP kabel razdeliti na 2 dela in je povezava na narejena po 4-ih žilah. Težave s štekanjem so prisotne tako preko LAN in WiFi omrežja. 4K filmi majo bitrate 30-50 Mbit/s, 1080p tudi do 20Mbit/s, ampak z njimi ni težav.

beta1 ::

Možni vzroki:

Plex ti transkodira v format, katerega podpira Panasonic TV.
Panasonic TV ima mogoče samo 100Mb LAN port. Ali prestari Wi-FI standard. Ali preslab Wi-Fi signal od routerja.

Zmogljivost računalnika je samo odvisna, če ti transkodira v drug format. Tam se obesi na CPU (GPU). Za 4K x265 v 1080p x264 potrebuješ minimalno dober 4core/4thread CPU.

Hitrost interneta nima veze, ker deluje preko lokalnega omrežja.

Probaj mezzmota. Daj mu Panasonic format (poglej po letnici). Pa boš videl v programu ali ti samo streama ali ti zraven še transkodira.

PS: S 100Mbit LANom meni tudi niso delali 4K filmi. Peak-i so bili čez 100Mbit.

GigaLAN ali Wi-Fi 300Mbit 5Ghz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: beta1 ()

AmokRun ::

Saj smo že ugotovili, da Plex več ne podpira Panasonic TV. Na tv-ju imaš en star Plex app, ki ne podpira 4k - zato šteka.

vaščan ::

Pa pri plexu je grda fora ker na free verziji ti transkodira procesor če plačaš plex pass potem pa pomaga tudi grafična kar precej razbremeni zadevo.
Ravno zato imam jaz glavno zbirko v 1080p x265 2MB bitrate (RARBG), da komot lavfa direct stream ali direct play tudi preko interneta lahko gleda več uporabnikov hkrati.
V domači mreži pa itak vse dela bp. Pogoj je da tvji morjo pač podpirat plex ape samsung in lg imata dobro podporo na Android TV naj bi tudi delalo ostali so bolj tako tako.

rs1975 ::

Na Panasonic TV je res stara verzija Plexa, sprobal sem cel kup različnih formatov in prišel do ugotovitve, da čisto vsak format transkodira. Verjetno je to potem razlog, da vse skupaj šteka. (Trenutno) je Plex na Panasonic TV neuporaben.
Sem sprobal še Mezzmo, pa na Panasonicu ne dela, oz. ga nisem znal usposobit. Še najbolj se je obnesel Emby preko DLNA, kjer pa uporabniški vmesnik ni najbolj prijazen.

Zaenkrat bom ostal na Plexu preko Neota, tam še najbolj tekoče dela. V prihodnosti pa kupit kak USB stick (Firestick, Chromecast, Roku) ali pa kak Android box.

scipascapa ::

Točno to potem lepo en stick ali box.

neocodexx ::

vaščan je izjavil:


Ravno zato imam jaz glavno zbirko v 1080p x265 2MB bitrate (RARBG), da komot lavfa direct stream ali direct play tudi preko interneta lahko gleda več uporabnikov hkrati.


Dejansko je to verjetno še kar ok slika :) večina teh encodov močno pretirava z bitrati, sploh v x265, kar ni idealno za tiste ki radi zbiramo, ker razlike res ne opaziš. Že 20mbit hevc za 4K je overkill (in to z crf=17, neopazno pa postane že nekje pri crf=20), kaj šele tisti 50mbit remuxi, so čista potrata prostora. Tk da maš to kar dobro naštimano. Sliši se malo, sam je verjetno kar v redu, a kaj veš kakšen je crf na teh 2mb encodih? (jaz bi vseeno privoščil še kak mbit več:))

vaščan ::

Uporabljajo 2pass povprečje 2mb ampak imajo ene svoje nastavitve za codec ali pa neke dodatne filtre, ker jaz sem probal ripat pa mi ne rata tako ostra slika kot njim. Slika je bomba probaj poglej v google odtapkaj rarbg in navleci dol Movies/x265/1080 vse je po nabavni ceni.

Če ti to kaj pomaga
Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L4@Main
Codec ID : hev1
Codec ID/Info : High Efficiency Video Coding
Duration : 1 h 23 min
Bit rate : 1 991 kb/s
Width : 1 920 pixels
Height : 800 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.054
Stream size : 1.16 GiB (90%)
Writing library : x265 3.3+4-rarbg-30eb4de83092:[Linux][GCC 8.3.1][64 bit] 10bit
Encoding settings : cpuid=1111039 / frame-threads=4 / wpp / no-pmode / no-pme / no-psnr / no-ssim / log-level=2 / input-csp=1 / input-res=1920x800 / interlace=0 / total-frames=0 / level-idc=0 / high-tier=1 / uhd-bd=0 / ref=4 / no-allow-non-conformance / no-repeat-headers / annexb / no-aud / no-hrd / info / hash=0 / no-temporal-layers / open-gop / min-keyint=23 / keyint=250 / gop-lookahead=0 / bframes=4 / b-adapt=2 / b-pyramid / bframe-bias=0 / rc-lookahead=25 / lookahead-slices=4 / scenecut=40 / hist-scenecut=0 / radl=0 / no-splice / no-intra-refresh / ctu=64 / min-cu-size=8 / rect / no-amp / max-tu-size=32 / tu-inter-depth=1 / tu-intra-depth=1 / limit-tu=0 / rdoq-level=2 / dynamic-rd=0.00 / no-ssim-rd / signhide / no-tskip / nr-intra=0 / nr-inter=0 / no-constrained-intra / strong-intra-smoothing / max-merge=3 / limit-refs=3 / limit-modes / me=3 / subme=3 / merange=57 / temporal-mvp / no-frame-dup / no-hme / weightp / no-weightb / no-analyze-src-pics / deblock=0:0 / no-sao / no-sao-non-deblock / rd=4 / selective-sao=0 / no-early-skip / rskip / no-fast-intra / no-tskip-fast / no-cu-lossless / no-b-intra / no-splitrd-skip / rdpenalty=0 / psy-rd=2.00 / psy-rdoq=1.00 / no-rd-refine / no-lossless / cbqpoffs=0 / crqpoffs=0 / rc=abr / bitrate=2000 / qcomp=0.60 / qpstep=4 / stats-write=0 / stats-read=2 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / ipratio=1.40 / pbratio=1.30 / aq-mode=3 / aq-strength=1.00 / cutree / zone-count=0 / no-strict-cbr / qg-size=32 / no-rc-grain / qpmax=69 / qpmin=0 / no-const-vbv / sar=1 / overscan=0 / videoformat=5 / range=0 / colorprim=2 / transfer=2 / colormatrix=2 / chromaloc=0 / display-window=0 / cll=0,0 / min-luma=0 / max-luma=1023 / log2-max-poc-lsb=8 / vui-timing-info / vui-hrd-info / slices=1 / no-opt-qp-pps / no-opt-ref-list-length-pps / no-multi-pass-opt-rps / scenecut-bias=0.05 / hist-threshold=0.01 / no-opt-cu-delta-qp / no-aq-motion / no-hdr10 / no-hdr10-opt / no-dhdr10-opt / no-idr-recovery-sei / analysis-reuse-level=0 / analysis-save-reuse-level=0 / analysis-load-reuse-level=0 / scale-factor=0 / refine-intra=0 / refine-inter=0 / refine-mv=1 / refine-ctu-distortion=0 / no-limit-sao / ctu-info=0 / no-lowpass-dct / refine-analysis-type=0 / copy-pic=1 / max-ausize-factor=1.0 / no-dynamic-refine / no-single-sei / no-hevc-aq / no-svt / no-field / qp-adaptation-range=1.00 / no-scenecut-aware-qpconformance-window-offsets / right=0 / bottom=0

Codec configuration box : hvcC

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: vaščan ()

KTr1sk ::

neo5468 je izjavil:

Lahko dodaš kolikor hočeš uporabnikov, brez plex passa. Tudi na vseh napravah lahko gledaš. Ne splača se tega kupit.

Tudi sam uorabljam free Plex in deluje na vseh napravah, še kolegu sem posodil in se prijavil v plex da ima dostop, zato me zanima ko drugi uporabljajo moj accunt plex, a to bremeni kaj internet ali računalnik?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Nikonja ::

Kako misliš če bremeni tvoj računalnik ali internet, seveda bremeni če so vsi filmi pri tebi in se sproti pošiljajo/uploadajo njem takrat ko jih gleda, ali pa še transkodirajo pri tebi če njemu plejer ne podpira ta format ali resolucijo... tko da če planiraš šerat account naokoli upam da maš ok računalnik in vezo na internet


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Omrežja in internet
1728378944 (402) Scorpy84
»

NVIDIA Shield (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Konzole
828144681 (9010) ruski76
»

Samsung Led TV H6400 - vtisi, težave, zadnji firmware (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Zvok in slika
34363463 (8670) Han
»

Kako bi najlažje gledal YouTube na TV? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5112007 (9372) tebodi
»

Chromecast SDK je na voljo javnosti

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
3016214 (13606) PrimozR

Več podobnih tem