» »

Kako bi najlažje gledal YouTube na TV?

Kako bi najlažje gledal YouTube na TV?

1
2
»

Mavrik ::

tebodi je izjavil:

Vsi ki navajate Plex s chromecast ali roku:
Ali ni potrebno imeti Plex pass-a, torej mesečne članarine, da to dela?

Če da, potem bi bilo dobro to navesti za druge, ki to berejo...



Kolikor vem ne več, kot je ponavadi pri Plexu je funkcionalnost zaklenjena samo na začetku, potem pa postane zastonj.

tebodi je izjavil:


Še vprašanje, ker nisem prepričan:

Ali je s chromecastom mogoče brez kakršnih koli zapletov predvajati filme/multimedijo s svojega pc-ja npr. prek kodi-ja, če že ne plex-a?


Kolikor vem ne, Plex oz. kak drug podoben način (Videostream for chromecast na primer) ki ima izrecno podporo bo potreben.


Če hočeš imeti dobro funkcionalnost okoli tega pa se ti res splača vzeti nekaj kar laufa Android TV (POZOR! To ni isto kot ščiš kitajske "Android" palčke - Android TV je prav za TV prilagojen OS). Nexus Player recimo - ima podporo za Chromecast protokol obenem pa lahko na njega namestiš Android aplikacije prilagojene za TV. Kodi, Plex, YouTube, Netflix, Twitch, ipd. delajo odlično.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

tebodi ::

@Mavrik: Hvala, ampak sem ravno zato vprašal, ker nimam 1-osebnih izkušenj, pa tudi 2-osebnih ne poznam. Spremljam zadeve toliko, da vem, kaj obstaja, ampak hudič je vedno v podrobnostih.

Če povzamem: meni je ključno, da je vsaj mogoče predvajati medijske datoteke s pc-ja, še bolje s priključenega USB diska ali NAS-a.

1. Mislim, da se nima smisla "zajebavati" z googleovskimi pol-projekti, kot npr. Nexus player, ker se (vedno) zgodi tole:
http://www.androidheadlines.com/2015/10...

2. Kolikor vem ne več, kot je ponavadi pri Plexu je funkcionalnost zaklenjena samo na začetku, potem pa postane zastonj.
No, kolikor vem - nisem naročnik - to velja za "nove funkcionalnosti", ki jih naročniki lahko "beta testirajo". In plex (pass) omogoča prenos in sinhronizacijo medijskih datotek v vseh napravah. Vendar zato rabiš naročnino, pri čemer domnevam, da gre bolj za zahteve založb za odškodnino "morebiti piratiziranih" vsebin (kot pri kasetah in cd-jih).
Vem, da app na Apple TV NE DELA brez Plex pass-a, vendar je to v malem tisku (če niso pred kratkim spremenili, kolikor je mogoče razbrati).
Ok, izgleda pa "navadni" chromecasting deluje, ampak nimam še potrditve iz "real life".

3. Pogledal sem več primerkov "Android TV" box-ov. Ljudje pravijo, da dela, včasih se malo zatika, da je polno morje "kanalov" in "aplikacij", ki delajo, potem pa spet ne, čez par tednov pa verjetno spet malo delajo. Demo neke ultradbest nove verzije (octacore ipd.) je dejansko delal pribl. 4fps, resda za 4k vsebino.

4. Vsi "big name" playerji 100% delajo v skladu z lastnimi "content store"-ji. Jaz pa bi rad predvajal zadeve, ki jih že imam na PC-ju. Seveda skoraj noben "store" ni na voljo v Slo.

5. Če zaključim: Ali drži ali se motim, da v tem trenutku edino Google chromecast deluje "out-of-the-box", brez zapletov, čeprav za zelo omejen obseg uporabnosti?
Kolikor jaz razumem, je pač chromecast malo naprednejša različica HDMI kabla.

Za druge povzemam podporo tukaj:
https://support.plex.tv/hc/en-us/articl...
Plex allows you to cast videos, photos, and music to your Chromecast device, which you then control from a casting Plex App. Plex also supports content mirroring so that as you browse your content on your device, details for the item are shown on your Chromecast to help create an immersive experience.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MiniPC Z3775, Z3735F, ... kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16227374 (20352) peko_deko
»

Stick računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
272133 (1698) opeter
»

Raspberry Pi 2 - malina na steroidih z Okni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8526084 (16683) rebro
»

Mini PC kot Media server

Oddelek: Kaj kupiti
374360 (3416) mile
»

Chromecast SDK je na voljo javnosti

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
3016214 (13606) PrimozR

Več podobnih tem