» »

A sta TV dnevnika res v živo?

A sta TV dnevnika res v živo?

miranpozar ::

Res zelo čudna zadeva!
Danes, v ponedeljek 21.07.2003 je bil "v živo" gost na dnevniku ob 19:05 uri gospod iz urada za varstvo konkurence (oziroma karkoli je že) hkrati na POP TV, in hkrati na TV SLO 1! Isti trenutek in isto oblečen! Kdo zdaj koga vleče za nos ali se je zgodil preskok v prostorko-časovni matrici?!
Prosim, če mi kdo razloži.

asPeteR ::

miranpozar: He, he nobena matrica nima prstov vmes.:D Lej, ena o televizij ima interviju v NAPREJ posnet(ponavadi nacionalka). Tko, da pac tisti interviju ne tece on the air. Kar pa tudi ni tak problem, saj je vseeno ali je inteviju narejen ob 18h ali pa ob 1905.
http://blog.stegnar.com

Ziga Dolhar ::

Da -- saj na POPTVju piše, če je v živo [za rtv slo ne vem]; če pa ni v živjo, naj bi se snemalo nekaj minut vnaprej -- recimo 45.

p.s.: POPTV -- opazuj dogajanje v ozadju, za voditeljema. People appear and people disappear. >:D Enkrat si je voditelj v nekaj sekundah celo uspel zamenjat kravato.
https://dolhar.si/

Loups ::

Jaz se tudi sprašujem, če je to resnično ali pa ne.

Kot so že bili omenjeni tisti ljudje, tam zadaj. Saj se vidi, da imajo tam polno monitorjev in eden je enkrat nekaj preklapljal sem in tja in preklopil na TVS 1, ko se pojavi tista ura pred dnevnikom in ura je kazala nekaj čez četrto (mislim da pol petih so poročila popoldan) in nato je hitro takoj preklopil na nek športni kanal.

Lepa reč, ni kaj :)

BlackHole ::

Pa sicer, a je tako pomembno ali so poročila v živo ali ne? Pomembna je vsebina.

Balandeque ::

Torej, informativne oddaje brez izjeme potekajo v živo. AsPeter nima prav, ko pravi "ponavadi nacionalka". Pri istih gostih gre nekako kolegialno "enkrat mi, enkrat vi", ker tudi sogovorniki pazijo, da se kje ne bi zamerili. Na nacionalki so včasih posenti pogovori v Odmevih in naslednja napoved, da se ne sliši tonska razlika voditelja. Pogovor je ponavadi posnet na željo gosta, ker razumljivo nekdo iz Murske nima interesa ob 22. in nekaj čepeti v Ljubljani, včasih pa kdo tudi iz osebnih razlogov tako pozno zvečer nima časa. Novinarji seveda vztrajamo na živih pogovorih, ker so pristnejši, gost nima možnosti popravkov ob presenečenjih in še manj možnosti napak je. Delam nacionalka.:8)
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

asPeteR ::

Balandeque: No, ker nisem zaposlen na RTVju ali pa pa POP TVju ne vem kako te stvari tocno potekajo.

Povedal sem pa samo bistvo. Namrec, ce sta gosta paralelno v informativnih oddajah je dejstvo da je ena od njih(natancneje, izsek) posnet v naprej.


->AsPeter nima prav, ko pravi "ponavadi nacionalka". Pri istih gostih gre nekako kolegialno "enkrat mi, enkrat vi", ker tudi sogovorniki pazijo, da se kje ne bi zamerili.

To je samo moj subjektivni obcutek. In se opravicujem ce sem ustrelil mimo.

Vsekakor je pa, Balandeque, lepo slisati, kako grejo stvari iz prve roke.


8-)
http://blog.stegnar.com

Reso ::

Za nekega gosta na POPtv sem enkrat gledal in opazil da odgovarja takoj za vprašanjem (ki mu ga je moral prevajalec prevesti) in tudi njegovi odgovori so bili sproti prevajani v slovenščino v podnapise. Torej je posneto vsaj kakšno minuto prej.

Balandeque ::

Ah, sem dolgo razmišljal a se sploh vmešat... Malo sem pa računal na Zigggo, ki se je enkrat prijazno pustil posnet za Odmeve. Ne, ni bil živ!:D
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Ziga Dolhar ::

Balandeque: hey hey! -- saj sem napisaal nekaj malega ;-).
https://dolhar.si/

.:joco:. ::

Zanimivo je, kako se na 24ur vremenoslovec lepo naštima, da bo govoril vreme, ko pa je že itak posneto v naprej :P
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

flipflop ::

Potem mi pa ni jasno,zakaj se g.Trontelj tako moti ko mora govoriti o vremenu,ko pa razlaga o politikih pa vse pove brez napake.

@ljash ::

flipflop: zato, ker je za opravljanje politike bolje plačan kot za napvedovanje vremena.... :D :D :D

asPeteR ::

No, zdej ko vidim, da tole berejo tudi novinarji, bi se enkrat izrazil veliko razocaranje nad obema osrednjima informativnima oddajama v Sloveniji.
Namrec, zdaj ko se je informativna oddaja(IO) razvlekla na celo uro se je vmes vrinilo mnogo(premnogo) reklam, ki so ZELO motece in tako mora povprecen gledalec kar naprej prestavljati med obema IO, da je izogne kar najvec reklamam. Skratka velik drawback za obe TV postaji.
Tako, da moram priznati, da mi je polurni dnevnik, veliko, veliko bolj ustrezal. Pa tudi ena ura IO je predolgo, pol ure je bilo in je se idealno.
http://blog.stegnar.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slak is back! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34555371 (35309) imagodei
»

RTV prispevek višji za evro (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17911749 (7372) aljazh
»

24ur res v HD (15.12.2008)

Oddelek: Loža
434578 (2412) TgT
»

Komu verjeti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
674878 (3431) jype
»

Nov Dnevnik na TV Slovenija !

Oddelek: Loža
282464 (1758) Gre^gor

Več podobnih tem