» »

Sistem za hišni kino

Sistem za hišni kino

Temo vidijo: vsi
««
13 / 39
»»

floyd1 ::

m0LN4r je izjavil:

Jaz sem vzel po kmecko RZ 840, ker je bil v tem cenovnem razredu najtezji po kilazi, imel najvecjo max porabo (posledicno moc), 32bit DAC in opcijo za 9.2 ter Imax in 5 tockovno umeritev. Skratka vse kar sem iskal, pr ostalih pa sem vedno nasel nekaj kaj mi ni blo vsec xD

Teža je eden od precej zanesljivih indikatorjev kvalitete. Podobno sem tudi jaz ca. 20 let nazaj kupil Pioneerja (VSX 908 RDS) in glede zvoka mu še danes ne fali nič. 15kg teže in 5x 110W moči. Me prav zanima, koliko bo treba odšteti za naslednjega, da bo zvokovno vsaj približno v tem rangu :|.

Amdforce ::

m0LN4r je izjavil:

Jaz sem vzel po kmecko RZ 840, ker je bil v tem cenovnem razredu najtezji po kilazi, imel najvecjo max porabo (posledicno moc), 32bit DAC in opcijo za 9.2 ter Imax in 5 tockovno umeritev. Skratka vse kar sem iskal, pr ostalih pa sem vedno nasel nekaj kaj mi ni blo vsec xD

Tole je zelo dobro vodilo ki ga marsikdo spregleda. V istem cenovnem rangu avrja pogledas max power consumption in na koncu v drugi tocki se tezo.

Kar se tice centra,...glej polk so odlicni p/p zvocniki, jih imam tudi sam, ampak ko reces da je polk cs 10 boljsi od klipsch centra za 500 eur se pac osmesis.
Poglej malo na amazonu komentarje, recimo pod klipsch rp600c je en ki komentira ravno prehod iz polk cs 10 na omenjeni center.
Nic ni narobe s tem polk centrom, ce bos fronte vzel od polka, ti bo zagotovo dobro sluzil.

Ti pa priporocam, da si v podobnem cenovnem rangu pogledas oz poslusas se indiana line nota ali pa tesi serijo. To je verjetno en najboljsih p/p sistemov, sploh tesi.

easyrider3 ::

Amdforce je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Tole je zelo dobro vodilo ki ga marsikdo spregleda. V istem cenovnem rangu avrja pogledas max power consumption in na koncu v drugi tocki se tezo.

Kar se tice centra,...glej polk so odlicni p/p zvocniki, jih imam tudi sam, ampak ko reces da je polk cs 10 boljsi od klipsch centra za 500 eur se pac osmesis.
Poglej malo na amazonu komentarje, recimo pod klipsch rp600c je en ki komentira ravno prehod iz polk cs 10 na omenjeni center.
Nic ni narobe s tem polk centrom, ce bos fronte vzel od polka, ti bo zagotovo dobro sluzil.

Ti pa priporocam, da si v podobnem cenovnem rangu pogledas oz poslusas se indiana line nota ali pa tesi serijo. To je verjetno en najboljsih p/p sistemov, sploh tesi.

Ja saj ne mislim da je Klipsch tisti za 500 EUR isto dobr je malo boljši samo začeta serija Klipscha pa ni boljša toliko koliko je dražji.
Glede Indiana Line pa cenovno ni varijante saj so dosti dražji kakor Polk center zvočnik pač ne ampak Bookshelf pa so enkrat dražji vsaj v playroom trgovini tako vidim

Map ::

Neocodexx, vidim, da imaš super opremljeno sobo. Bi lahko kaj več povedal, kako imaš opremljeno, pokazal kako sliko več?

Dajte mi povedat za kaj je ta opcija pri AV RECIVER 4K uoscaling vem da to pomeni drugače da sliko iz Full Hd pretvori v kao v 4K samo kaj ti pomeni to če ti že televizor pretvori iz Full HD v 4K.
Ali je dobr ali je brez potrebe da ima Reciver to opcijo 4K upscaling ker večina jih nima tistih kateri so izpod 509 EUR ali morda še več. Prav zanima ne če je to kaj pomembno ali ne.

m0LN4r ::

Si prebral v navodilih kaj tocno to naredi?

Naceloma imajo TVji boljsi Upscaler, nevem sploh ce je to to misljeno, ker zato bi moral biti v receiverju Video Dekoder/Hardware.

Jaz bi rekel, da je to nekaj drugega.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

easyrider3 je izjavil:

Dajte mi povedat za kaj je ta opcija pri AV RECIVER 4K uoscaling vem da to pomeni drugače da sliko iz Full Hd pretvori v kao v 4K samo kaj ti pomeni to če ti že televizor pretvori iz Full HD v 4K.
Ali je dobr ali je brez potrebe da ima Reciver to opcijo 4K upscaling ker večina jih nima tistih kateri so izpod 509 EUR ali morda še več. Prav zanima ne če je to kaj pomembno ali ne.

Isto kot pri televiziji, vendar je priporočljivo da upscaling naredi tv na koncu, receiver pa samo naštimaš na passthrough oz izklopiš vse nastavitve povezane z procesiranjem slike. To ima že večina novejših avrjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Amdforce ()

Sedaj sem pa prišel do tega zaključka da bi izbral drugi AV RECIVER kakor tisti začetni 5.2 Pioneer vsx 534d čeprav je izbran kao za najboljšega izpod 300 dolarjev.
Trenutno je v akciji za ceno 382,49 Eur AV Reciver DENON AVR-X1600H kar se mi zdi da je kar solidna izbira za začetno fazo kao hišnega ozvočenja. Sem gledal primerjavo med modelom DENON AVR-X2600H pa ni neke bistvene razlike kot samo v moči ojačevalca na kanal,več priključkov in še kakšna malenkost katere sploh niso pomembne za mene. Vendar ta DENON AVR-X 2600 H je bil izbran BEST PRODUCT EISA AWARD 2019-2020 in mislim da je potem tudi model AVR-X1600H tudi dobra izbira čeprav ima malo slabši ojačevalec in manj priključkov vendar je pa skoraj 200 eur cenejši kar je pa že nekaj in za začetno izkušnjo ozvočenja televizije bo moral biti kar uredu.

DENON AVR-X2600H          BEST PRODUCT 2019-2020

DENON AVR-X2600H BEST PRODUCT 2019-2020

https://www.zkelectronics.com/compare/d...

Za filme bo tale denon super. Lahko pa za ta denar, ce ne rabis atmosa ipd vzames nekaj rabljenega s hdmi vhodi seveda, samo pomoje bo tale denon cisto ok. Imam doma 2500h denona in je zelo spodoben avr za to ceno.

edi45 ::

Res je, najbolj je važen center zvočnik, največ zvoka pride iz njega. Sem bil prav presenečen nad velikostjo ko sem ga videl v živo prvič. Niti v kaslc mi ne gre, zato ga imam na tem stojalu pred tvjem :))

neocodexx ::

Jaz pa sem ugotovil da moj receiver ne podpira Dolby Vision passtrough (in ravno zaradi tega kupil novega Shielda 2019) in bi zdaj rad zamenjal za nekaj kar ga. Če koga slučajno zanima, Onkyo TXNR545 prodam za pol cene novega.

neocodexx je izjavil:

Jaz pa sem ugotovil da moj receiver ne podpira Dolby Vision passtrough (in ravno zaradi tega kupil novega Shielda 2019) in bi zdaj rad zamenjal za nekaj kar ga. Če koga slučajno zanima, Onkyo TXNR545 prodam za pol cene novega.

Moj podpira vse HDR formate tudi Dolby Vision, ampak nemorem usposobit bluetootha...kaže mi da je povezan na fon in da predvaja glasbo ampak ne da nič zvoka od sebe. Imam pa NR696

OK.d ::

Kako se vam Onkyo reciverji grejejo, ko jih na polno obremenite za par ur?
LPOK.d

edi45 je izjavil:

Res je, najbolj je važen center zvočnik, največ zvoka pride iz njega. Sem bil prav presenečen nad velikostjo ko sem ga videl v živo prvič. Niti v kaslc mi ne gre, zato ga imam na tem stojalu pred tvjem :))

Meni taka rešitev ne pride v poštev zaradi otrok in 4 nožnih zverinic. Imam pa to srečo, da sta tv in regal zelo nizko, tako da je zvočna slika še vedno v redu, center je tudi pod naklonom.

Očitno je slike obrnilo,...

Zgodovina sprememb…

@AMDforce

O še en LG OLED8-)
Nimam problemov z otroci, psi se pa tudi izogibajo zvočnikov. Kak si kaj zadovoljen z ameriškimi mišicami? Sam razmišljam o subwooferju od Klipscha. R115w/spl150 mi ne da miru.

OK.d je izjavil:

Sem kar zadovoljen z njimi, je moj drugi Onkyo fersterker to. Prvi je bil malo dražji stereo receiver pol sem pa nadgradil nazaj na 7.2 in isto se mi greje kot Denon ali Yamaha. Zna bit topel če ga mučim par ur v eno samo ne pa nekaj vroč.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

Konlov ::

AMDforce, hudo ;)
Sam imam Jamo Cornet komplet, pa žal premalokrat uporabljen. Reciver Sony strrdb925. Še vedno, po toliko letih, srce zaigra, ko zasveti tista plava lučka 5.1.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Konlov ()

edi45 je izjavil:

@AMDforce

O še en LG OLED8-)
Nimam problemov z otroci, psi se pa tudi izogibajo zvočnikov. Kak si kaj zadovoljen z ameriškimi mišicami? Sam razmišljam o subwooferju od Klipscha. R115w/spl150 mi ne da miru.

OK.d je izjavil:

Sem kar zadovoljen z njimi, je moj drugi Onkyo fersterker to. Prvi je bil malo dražji stereo receiver pol sem pa nadgradil nazaj na 7.2 in isto se mi greje kot Denon ali Yamaha. Zna bit topel če ga mučim par ur v eno samo ne pa nekaj vroč.

Jaz sem nad svojim 636 razočaran, ker sem prej imel Sony-a in je bil proti temu hladen kot špricer.Če ga ne bi dodatno hladil z DIY panelom iz 3 računalniških ventilatorjev bi bil že par let pokojni.
LPOK.d

edi45 je izjavil:

@AMDforce

O še en LG OLED8-)

OK.d je izjavil:

Zvocniki so super, subwoofer pa sem vzel raje od svsa. Klipsch je sicer veliko lepsi, ampak ko sem slisal svs se nisem uspel vec obrniti drugam.
Meni se pa od Yamahe, Marantza in Denona slednji dalec najbolj segreje. V bistvu je Yamaha hladna ko spricer, uporabljam pa najvec denona trenutno.
Ps- lg c8 je res top, prej sem imel se eg910 ampak tole je pa res preskok.
Prvi plan pa naprej na 75 inch ko bo ce bo, zdaj sem na 65.

Zgodovina sprememb…

OK.d je izjavil:

Jaz sem imel problem edino poleti enkrat pod sledecimi pogoji. Sobna temperatura okol 27, zadeva notr v neprezracenem regalu in direkt nanj sem polozil se en ojacevalec tako, da sploh ni blo zraka vmes.
Po ca. 4 urah je zacel varnostni mehanizem znizevati glasnost, po 7 urah pa izklop.

No po tem sem mu dal iz vsake strani ca. 10cm zraka od takrat naprej se niti ventilator ne zavrti.
Trade Republic 38MVDVXM

OK.d je izjavil:

edi45 je izjavil:

@AMDforce

O še en LG OLED8-)

OK.d je izjavil:

Jaz sem nad svojim 636 razočaran, ker sem prej imel Sony-a in je bil proti temu hladen kot špricer.Če ga ne bi dodatno hladil z DIY panelom iz 3 računalniških ventilatorjev bi bil že par let pokojni.
Za 636 nevem, ampak 686 se ni nic pregreval, ce je bil postavljen v prezracen prostor.

Ne moti vas, ko imate center postavljen nad TV ?
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Mene ne moti ker je regal nizek, center ima naklon proti mlp, sprednji zvocniki pa imajo visokotonec na cca 1m visine, tako da je zvocna slika v redu.

Pa nimas obcutka da ljudje govorijo od zgoraj oz. iz nebes, ce pozorno poslusas? Kok npr. da bi imel v bistvu Front Height ?
Naklon je eno, izvor zvoka pa drugo.
Trade Republic 38MVDVXM

Pri tej postavitvi ne, pri prejsnjem regalu, ki je bil pa visji in posledicno center tudi pa je res bil obcutek kot ga opisujes.
So bili pa vsi trije prednji zvocniki in visokotonci visje, pri filmih se ni poznalo, zato pa je bilo opazno pri glasbi in koncertih kot da si v prvi vrsti in da je oder/pevec dvignjen.
Lcr naj bi bili idealno v isti horizontalni crti, pri meni je to pac bistveno blizje ce je center direktno nad tvjem, tudi zato ker so fronti zelo visoki. Center ima v bistvu zelo blag naklon, cca 2 cm je podlozen zadaj da gleda direktno ear level.
Center pod tvjem tudi lahko cudno izpade ce je prenizko postavljen.
Pa mlp je pri meni cca 4 stran od tvja.

PaZZerd0x ::

Živjo,
Sem v nakupu hifi sistema. Budgeta je zaenkrat okoli 600€.
Za začetek si želim av receiver, ki podpira 4k tv. Želim si da ima aplikacijo za telefon z upravljanjem nastavitev, daljinec, več vhodi v napravo in da je ready za vsaj 7.1 sistem.
Glede zvočnikov bi prvo vzel 2 prednja zvočnika, bookshelfa, ker nimam več prostora.
Kasneje bi dokupil, center, subwoofer in še 2 zadnja zvočnika.
Sistem bi bil za poslušanje raznotazne glasbe, gledanje videov na spleti, igranju iger in v veliki večini gledanje filmov in serij.
Sistem bi imel priklopljen na tv, računalnik. Želim tudi da bi lahko glasbo predvajal s tablice, telefona.

Hvala za čas in info

Budget je ravno dovolj za en tak receiver.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Kakor sem gledal se kaj domnevno dobrega da dpbiti tudi za okoli 300€ od onkya

Konlov ::

@PaZZerd0x Kako misliš da reciver podpira 4K format. Ali ni 4K slikovni format, reciver je pa namenjen za zvok?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Konlov ()

Konlov je izjavil:

@PaZZerd0x Kako misliš da reciver podpira 4K format. Ali ni 4K slikovni format, reciver je pa namenjen za zvok?

Ze ze. Ampak mora podpirati vsaj 4k pass through, se bolje je ce podpira tudi hdr ipd. Drugace je lahko input format 4k, na tv pa bo dobil full hd, ki pa ga bo potem tv spet upskejlal.

Kaj pa če se odpovem 4k passthrough... pa obdržim vse ostalo?

Cveto ::

Tale ima vse to: (4k, več vhodov, daljinca, krmiljenje preko aplikacije, 7.2 itd...)

https://www.electronic4you.si/denon-avr...

Dodaš 2 bookshelfa in bo že lepo igralo.

Cveto je izjavil:

Tale ima vse to: (4k, več vhodov, daljinca, krmiljenje preko aplikacije, 7.2 itd...)

Ce kupujes novo bo tole zelo v redu izbira. Ima vse kar rabis.

Sicer sem se bolj nagibal k Onkyo-u ampak tudi to zgleda dobra izbira. Pa kake klipsche pa bo ok. Hvala
Ce ima kdo pa se kako idejo, pa prosim za info

Cveto je izjavil:

Edino chromecast-a nima vgrajenega, če se uporablja android na telefonu zna biti težava.
LPOK.d

Kateri pa ima vgrajen chromecast? Najbrž ni v mojem rangu.

Prodam Onkyo TX-NR696 7.2 4K passthrough, HDR10, HLG, Dolby Vision, Dolby Atmos, DTS X, Internet radio, DAB, fm radio, am radio, airplay2, bluetooth, spotify, chromecast skratka ni da ni. star 5 al 6 mesecev, garancija račun in vsa embalaža.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

PaZZerd0x je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Kakor sem gledal se kaj domnevno dobrega da dpbiti tudi za okoli 300€ od onkya
Ja pri 686 se zacenja
Trade Republic 38MVDVXM

Super, si bom pregledal podrobneje. Kaj pa priporočate glede bookshelfov?

Cveto ::

PaZZerd0x je izjavil:

Za začetek lahko nekaj rabljenega recimo B&W 302https://www.bolha.com/dvosistemski-zvoc...
LPOK.d

Joze_K ::

OK.d je izjavil:

PaZZerd0x je izjavil:

Za začetek lahko nekaj rabljenega recimo B&W 302https://www.bolha.com/dvosistemski-zvoc...

ja tole so vrhunski zvočniki tza tak domač sistem.. sam sem zelo zadovoljen..

Jaz sem včeraj v Big bangu kupil DENON AVR-X1600H saj je bil znižan na ceno 382.49 EUR. Pimerjal sem tudi md določenimi reciverji in tale Denon je bil nekako zame najboljša izbira za tak denar. Sem primerjal tudi med modelom X2600H kateri je priznan kot BEST PRODUCT leta pa ni velikih razlik samo malo močnejše kanale ima pa več priključkov in malenkosti katere zame ne igrajo vloge saj bom uporabljal samo za hišni kino glede cene pa je razlike skoraj 200 eur.

Tukaj imaš primerjavo reciverja Denon X1400H in X1600H
https://www.zkelectronics.com/compare/d...

Model X1600H ima tudi transmiter za Bluetooth slušalke kar pride tudi zelo prav vsaj zame.

Likalnik ::

Ce bi rad preko mobitela opravljal z avr ti priporocam Yamaho...jo imam sam in je super...samo glej, da ima musiccast option....lahko dodas vec yamahinih naprav in imas prakticno po celem stanovanju glasbo...v dnevni sobi imam avr...v spalnici sound bar...na terasi se en yamahin ojacevalec....vse skupaj pa povezano....in deluje kot eno...glede zvocnikov pa res poglej Klipsch rp600 (neki tazga je oznaka) na youtube so ga top ocenil....

Likalnik je izjavil:

Ce bi rad preko mobitela opravljal z avr ti priporocam Yamaho...jo imam sam in je super...samo glej, da ima musiccast option....lahko dodas vec yamahinih naprav in imas prakticno po celem stanovanju glasbo...v dnevni sobi imam avr...v spalnici sound bar...na terasi se en yamahin ojacevalec....vse skupaj pa povezano....in deluje kot eno...glede zvocnikov pa res poglej Klipsch rp600 (neki tazga je oznaka) na youtube so ga top ocenil....

Vse ojačevalce se da upravljat preko mobitela ;)

Ja pa jih v resnici niti ne veliko, vazn je da imas npr. cast podporo kot spotify pol pa itak glasnost, komade itn. upravljas preko spotify. Al pa reces ok google tisje prosim.

Ugotovil sem da je vseeno z daljincem veliko hitreje in prirocnejse kot z telefonom. V telefon morm gledat kaj pritiskam pa ne sveti, daljinc pa prakticno gre na slepo, saj ves kje katera tipka in kaj naredi. Imho so te aplikacije precenjene.
Trade Republic 38MVDVXM

Ko si na vrtu ali terasi si z daljinskim ne moreš veliko pomagati.
Tako da je edina varijanta takrat telefon in OK Google play playlist ....
LPOK.d

m0LN4r je izjavil:

Ja pa jih v resnici niti ne veliko, vazn je da imas npr. cast podporo kot spotify pol pa itak glasnost, komade itn. upravljas preko spotify. Al pa reces ok google tisje prosim.

Ugotovil sem da je vseeno z daljincem veliko hitreje in prirocnejse kot z telefonom. V telefon morm gledat kaj pritiskam pa ne sveti, daljinc pa prakticno gre na slepo, saj ves kje katera tipka in kaj naredi. Imho so te aplikacije precenjene.

Res je jaz tudi samo uporabljam aplikacijo da ga vgasnem ali pa prestavim iz surround na stereo ali pa obratno, če je daljinec na drugi strani sobe in se mi neda it po njega :D

Jh99 ::

Zdravo.

Imam Denon, AVR-X520BT.
https://www.mimovrste.com/av-sprejemnik...

Zvocnike imam Infinity, Tss-500 https://www.google.com/amp/s/www.newegg...

Starsa ravno menjujeta dnevno sobo in imata (starejse) zvocnike 5.1. Rada bi imela zvok tv-ja (t2 box) preko zvocnikov. Razmisljam, da bi jima jaz dal svojega danona in bi si sam kupil nov AV. Saj ne gre povezati drugace, ali?!

Nisem ekspert. Ta Denon je zame cist ok, a ima neo kodek, nima pa atmosa, ki baje dela razliko. Budget: najraje do 350€.

Najbolj se mi gre za dober zvok pri filmih, gledam blu-raye preko pc-ja (bd25/50 ali remux) in T2 optika tv.

Prosim za predloge. Hvala!

Jh99 ::

Jh99 je izjavil:

Kar tega?
https://www.bigbang.si/avrx1600h-crn-de...

To je super cena

ZAKAJ imam jaz vedno to nesrečo in me nategnejo pri denarju včeraj sem kupil ta reciver v Big bangu z popustom za 382,49 EUR a danes je za 60 EUR cenejši. Bom kontaktiral jih v ponedeljek in to omenil saj na računu mi piše AVANS in šele v torek naj bi dobili ta reciver v trgovino da pridem po njega. Še vprašal me je če bi dal samo nekaj avansa in ga rezervira drugo pa plačam ko ga dobijo v trgovino a jaz sem rekel da itak je vseeno da bom kar polno ceno plačal.
mater nikol več v Big bang ne grem kaj kupit da me na tak način denar pomolzejo

evo tukaj na tem naslovu je še kopija slike RAČUNA tega reciverja kupljenega včeraj v Big bangu z popustom

https://prnt.sc/qzdfob
««
13 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočni sistem 2.1 - primerjava kaj kupiti

Oddelek: Zvok in slika
334013 (1860) Darko!
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22354950 (21320) naruto2
»

Stereo sistem za kvaliteten zvok

296581 (3264) Likalnik
»

Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?

254195 (3350) neo5468
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )