» »

Sistem za hišni kino

Sistem za hišni kino

Temo vidijo: vsi
««
40 / 40
»
»»

damirj79 ::

Ring0Ruin je izjavil:

damirj79 je izjavil:

Ring0Ruin je izjavil:

damirj79 je izjavil:

Ring0Ruin je izjavil:

Sem vedel, da ti bo kot fanboyu in preprodajalcu soundbarov slej, ko prej prekipelo :))

Slabo veš :) sem daleč od fanboya soundbarov, še bolj si daleč s preprodajalcem, in še posebno slabo veš, da mi bo prekipelo :) teh 3" ni vredno se hecat, da je kaj posebno odličnega, to se začne s 6", še raje pa 8" naprej...

Absoutno, 3" je joke, ampak to je kar dobis v soundbarih tako, da je primerjava na mestu. Ti pa bi rad primerjal s tem resne driverje, ki so dalec izven kakrsnegakoli dosega soundbarov.

No zdaj pa vemo tudi, da zelo slabo bereš. Te primerjave jaz nisem delal/naredil.

Ja, citiral si nekoga, ki je na nivoju, kot bi jaz citiral tebe.

Zato pa sem ti rekel da je brez veze, da verjames nekomu na slo-techu, da imas bolj relevantne vire in ti dal linke do whathifi in avforum.

In ti kot kontraargument navedes nekoga na redditu in poves teorijo zarote.

Mimogrede, se za salabajzerja, ki si ga navedel na redditu: za atmos ne kupujes nobenih reflektivnega sranja in se manj sanjas, kako bo pa kaj boljse z soundbarom. Kupis se 2, 4, 8 zvocnike in jih namontiras na strop. Ce nimas za to denarja, AVR ne podpira ali ti zena ne pusti, se Atmosa ne gres, ker ne bo Atmos ampak neka slaba tolazba.

Se sicer strinjam, na pol, ker dejstvo ostaja, da atmos postavitev v kompleksni obliki je zahteven zalogaj, ki ti ga doma, v dnevni sobi, verjetno žena ne bo pustila. Namensko kino sobo pa ima malokdo. Ampak smo zašli iz začetne točke, kjer ti trdiš da so varfedali dx2 mnogo boljši kot en soundbar (naj)višjega cenovnega ranga v vseh točkah primerjave. Jaz pa trdim, da ne, ker so dx2 pač eni računalniški zvočniki, sub je bogi, (velik) plus jim je samo da so zvočniki ločene kištice, kar je pač seveda boljše. Ampak gre za 5.1 sistem, kjer bi pričakoval da bi ravno na filmskem področju blesteli proti soundbaru, pa pač ni tako, dober soundbar jih pihne. Za filme gledat želim dober center, vrhunski ropotajoč subwoofer, glasnost na nivoju 95dB+, v filmih leva desna slika ni tako zelo pomembna, surround kanali, če imajo odbijajoč atmos je samo plus in ne minus. To vse kar sm ti naštel, pri teh varfedalih manjka. Ne vem, a ti ni pomembno? Je važno samo da so ločene škatlice? Preživim da niso atmos, ni tako pomembno. Ostalo, tanajbolj taglavno manjka. Kaj ti bo rahitičen sub? Ko malo priviješ glasnost so sateliti tečni kot mačke ko se gonijo :) niti dirac live ni pomagal...

Ring0Ruin je izjavil:

Sicer pa ze velecenjeni Q990D veliko pove, cena mu je v pol leta padla na polovico.

Normalno, če je marca 2025 prišla nova generacija... Q990F.

Likalnik je izjavil:

Pač ne moreš primerjati soundbara z zvočniki in avr...

sam imam v spalnici soundbar Yamaha YSP 5600 sedaj že kar nekaj let...zaradi prostora in minimalizma je bilo to takrat zame primerno...v spalnici nimam TV-ja tako, da se sounbar uporablja za glasbo...ampak kot rečeno v dnevni sobi je pa zgodba drugačna in ja, če lahko potem si raje privošči pravi sistem z avr in zvočniki.

glede izgleda..se da zelo lepo postaviti celoten sistem, da izgleda minimalistično in da se kable nekam skrije...res pa je, da je to lahko kar draga zadeva.

V splošnem seveda ne moremo primerjat. Ampak sej ne govorimo na splošno, pač pa varfedale dx2 ali pa dx3 vs par kompetentnih soundbarov, se pravi ni to nek hisense za 100€ mišljen, niti ne oni za 600€.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočni sistem 2.1 - primerjava kaj kupiti

Oddelek: Zvok in slika
334339 (2186) Darko!
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22357719 (24089) naruto2
»

Stereo sistem za kvaliteten zvok

296920 (3603) Likalnik
»

Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?

254377 (3532) neo5468
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )