Forum » Zvok in slika » Sistem za hišni kino
Sistem za hišni kino
Temo vidijo: vsi
m0LN4r ::
Ko sem doma je telefon tista stvar, ki je nocem imeti v rokah. Daljinc pa je _vedno_ na kavcu.Ja pa jih v resnici niti ne veliko, vazn je da imas npr. cast podporo kot spotify pol pa itak glasnost, komade itn. upravljas preko spotify. Al pa reces ok google tisje prosim.
Ugotovil sem da je vseeno z daljincem veliko hitreje in prirocnejse kot z telefonom. V telefon morm gledat kaj pritiskam pa ne sveti, daljinc pa prakticno gre na slepo, saj ves kje katera tipka in kaj naredi. Imho so te aplikacije precenjene.
Res je jaz tudi samo uporabljam aplikacijo da ga vgasnem ali pa prestavim iz surround na stereo ali pa obratno, če je daljinec na drugi strani sobe in se mi neda it po njega :D
Glede terase pa ja, je treba nazalost vzeti telefon v roke. Je pa res, da ce si clovek nastavi dober mix al playlisto je ponavadi za uro dve mir.
easyrider3 je izjavil:
evo tukaj na tem naslovu je še kopija slike RAČUNA tega reciverja kupljenega včeraj v Big bangu z popustomTam kjer jaz delam, smo tolko prijazni, da ce se cena v 14ih dnevih spremeni nizje, seveda strankam spremenimo racun brez vprasanj in izplacamo razliko. Upam da so v BB vsaj pol tolko moderni v teh casih.
https://prnt.sc/qzdfob
Ce pa ne, pa odstopis od pogodbe in ga kupis po tej ceni online.
Edino ne mores jokat, ce bo v ponedeljek cena spet drugacna. Vedno se gleda aktualna cena, lahk da bo v pondelk npr. 389. Drugace pa v tujini ima vecina stacun za 365 do 380.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
easyrider3 ::
Ja saj tista cena 382 eur je tudi najcenejša tukaj v sloveniji in tui nasploh od cen po evropi samo zdaj ne vem zakaj dvakrat ceno spreminjajo in popust dajajo.
Mogoče je pa cena danes taka ker je PRAZNIK in v trgovino ne moreš iti kupit edino preko spleta lahko in da bo potem res v ponedeljek spet višja cena
Mogoče je pa cena danes taka ker je PRAZNIK in v trgovino ne moreš iti kupit edino preko spleta lahko in da bo potem res v ponedeljek spet višja cena
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()
Takoje verjetno se gre za vikend akcijo in izdelke, ki so na zalogi. V trgovini ti pa bodo rekli, ker ni na zalogi zato tudi ne dobis za to ceno. Drugace pa:
Tudi 380 ni slaba cena. Par mescev nazaj je bil bistveno vec.
Tudi 380 ni slaba cena. Par mescev nazaj je bil bistveno vec.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ja saj ta cena je najcenejša v Sloveniji in tudi če je 30 eur ali 50 cenejši kje drugje v evropi ga ne bi šel tam kupit raje vidim da je kupljen tukaj pri nas.
NejcSSD ::
Katere zvočnike bi dodali temu Denonu AVRX1600H o katerem razpravljate.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti
Kolko budget prenese in uho zazna razliko.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Likalnik ::
Glej, da ima zvocnik cim vec dB sensitivity...(95dB ali vec)da jih lahko tudi svoh ojacevalci uredu pozenejo....v nasprotnem primeru bo prevec matranja pa pregrevanja s strani ojacevalca
Okapi ::
95db/w/m so nedosegljivi hifi zvocnikom, ki jih lahko kupite v trgovinah.
Evo ti enih, ki lahko.
http://www.cerwinvega.com/home-audio/fl...
1000 € za par.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
damirj79 ::
Pusti te podatke, niso niti napisali na kaksnem frekvencnem obmocju ima taksno obcutljivost.
Ma al je 90 decibelov al pa 95 decibelov za normalno poslušanje ali hišni kino sploh nema veze. V avto sem tudi nalašč dal vgraditi zvočnike z največ decibelov kao da bodo zato igrali bolje pa sploh ne bi rekel da je kake razlike pa sem še vse dodatno dal izolirati.
Povprecen hifi zvocnik je tam 82 do 84db/w/m obcutljivost npr bookshelf s 13 ali 16cm basom, ne glede kaj pise po podatkih, realnost je namrec malo drugacna.
A je kdo kdaj imel kakšen tak primer ali da ve če se da kako drugače narediti,ko sem v petek položil avans celoten znesek reciverja a dobiti ga bi moral nekje v torek. Cena istega reciverja je že včeraj bila za 60 eur še spuščena dol in tudi drugi odeli so bili spet še dol spuščeni in sedaj je recimo boljši model reciverja samo 14 eur dražji.Mene sedaj zanima,če bi lahko se jaz premislil in vzel tega 14 eur dražjega da bi doplačal razliko ali ni mogoče? Saj ne morem verjeti vse so imeli z popustom in naslednji dan še večji popust kako je to možno,škoda da nisem počakal na ponedeljek
Odvisno kako in kje si kupil. Če v spletni trgovini,potem preprosto prekličeš nakup. Sicer pa odvisno od trgovine. V normalni trgovini ne bi smel imeti problema z zamenjavo za dražji model.
Odvisno kako in kje si kupil. Če v spletni trgovini,potem preprosto prekličeš nakup. Sicer pa odvisno od trgovine. V normalni trgovini ne bi smel imeti problema z zamenjavo za dražji model.
Bilo je v Big bangu bomo vidli jutri ko se bom pogovoril z njimi.
Jaz sem dal avans za reciver Denon avr-x1600h a za dobrih 14 eur več je pa model avr-x2600h sigurno bi raje to razliko še dodal in njega imel
Zgodovina sprememb…
Konlov ::
Kaj konkretno uradnega (TV servisi, filmi iz trgovin...) imate priklopljeno na ta domača kina?
T743 ::
Nisem ziher če povsem razumem kaj si hotel vprašati, ampak ponavadi vse kar se da in sistem prebavi... :-) uradno ali neuradno niti nima veze.
Vsa škatle, ki predvajajo zvok ali sliko imajo nekakšen izhod, ki se ga da vpasati na te "domače kinote"...
Vsa škatle, ki predvajajo zvok ali sliko imajo nekakšen izhod, ki se ga da vpasati na te "domače kinote"...
Konlov ::
Malo sem bil off iz teme, da. Me moti, ko trgovci veselo tržijo domača kina ipd, siol TV npr. pa še vedno trži SD programe. Ploščki v formatih, ki jih ti sistemi predvajajo, pa so pregrešno dragi.
In te potem te isti trgovci pošiljajo na pašnike...
Če pa si omejen na slovenski jezik, pa sploh...
In te potem te isti trgovci pošiljajo na pašnike...
Če pa si omejen na slovenski jezik, pa sploh...
neocodexx ::
No, v tem primeru če je SD program (hvala bogu me ne zanima niti ne gledam nič od naše TV niti nimam naročnine, grozno predraga za to kar ponujajo btw:)) to niti nima take veze s hišnim kinom.
Jaz ga npr največ uporabljam kar za vsebine in glasbo na youtubu in veliko gaminga preko hdmi-pc, amazon ali netflix streami ter tu in tam kakšen film. Pri vsemu temu se dober zvok vsekakor opazi. Imam še alternativo s soundbarom v spalnici ampak tisto je res bolj tako za silo; res ni isto doživetje niti blizu ne.
Če pa te že sami trgovci pošiljajo na pašnike je pa to itak logično saj so oni glihtako to počeli ni še dolgo tega nazaj je bil verjetno študent tako kot vsi ostali, stalna praksa (zaenkrat še) pri nas v slo..:) sicer pa tudi če bi to izumrlo s časom, tudi stream kvaliteta ni tako slaba, da ne bi bilo za preživet - in še vedno profitiraš od dobrega hišnega kina; tudi če nimaš original DTS-Master posnetka.
Jaz ga npr največ uporabljam kar za vsebine in glasbo na youtubu in veliko gaminga preko hdmi-pc, amazon ali netflix streami ter tu in tam kakšen film. Pri vsemu temu se dober zvok vsekakor opazi. Imam še alternativo s soundbarom v spalnici ampak tisto je res bolj tako za silo; res ni isto doživetje niti blizu ne.
Če pa te že sami trgovci pošiljajo na pašnike je pa to itak logično saj so oni glihtako to počeli ni še dolgo tega nazaj je bil verjetno študent tako kot vsi ostali, stalna praksa (zaenkrat še) pri nas v slo..:) sicer pa tudi če bi to izumrlo s časom, tudi stream kvaliteta ni tako slaba, da ne bi bilo za preživet - in še vedno profitiraš od dobrega hišnega kina; tudi če nimaš original DTS-Master posnetka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()
Danes dobil tisti omenjeni reciver DENON AVR-X1600H v Big bangu in tudi ceno so mi spremenili na sedanjo 324 Eur in v gotovini mi dali razliko nazaj,kaj naj rečem še so nekje pošteni ljudje -prodajalci.
Amdforce ::
Super. Skoda da nisi mogel za dodatnih 15 eur 2600 vzet. Ampak bo tale tut ok.
Naj ti lepo sluzi.
Naj ti lepo sluzi.
Super. Skoda da nisi mogel za dodatnih 15 eur 2600 vzet. Ampak bo tale tut ok.
Naj ti lepo sluzi.
Saj sem se tudi dogovarjal da ga bi morda vzel pa potem je preveril če je še tisti eden na zalogi pa ga ni bilo edino če ni bil v izložbi.V vsakem primeru je med modeloma razlike največ samo več tistih 15 watov po kanalu in več priključki in malenkosti kar se mi zdi da ni toliko pomebno sploh k bo to se uporabljalo samo za hišni kino ali izboljšanje zvoka namesto dosedaj televizorja. Sem imel soundbar pa je en drek vredno sranje zato sem se odločil za to varijanto.
Primerjava med AVR-X1600H in AVR-X2600H
https://www.zkelectronics.com/compare/d...
Zgodovina sprememb…
Tako, razlika je minimalna. Nima veze.
Zvocnike pa bi bilo fajn, ce bi imel nekje moznost ene 2-3 razlicne cenovne razrede sprobat, da vidis ce sploh slisis razliko.
Namrec veliko ljudi ne slisi razlike oz. nimajo naucenega sluha. Je pa fajn ce si sam nastimas glasnost, ker prodajalci vcasih radi dajo vcasih drazje modele cist mal bolj naglas pa kak bolj izrazit komad pac sam se prepricaj, kolko se ti splaca stegnit
Zvocnike pa bi bilo fajn, ce bi imel nekje moznost ene 2-3 razlicne cenovne razrede sprobat, da vidis ce sploh slisis razliko.
Namrec veliko ljudi ne slisi razlike oz. nimajo naucenega sluha. Je pa fajn ce si sam nastimas glasnost, ker prodajalci vcasih radi dajo vcasih drazje modele cist mal bolj naglas pa kak bolj izrazit komad pac sam se prepricaj, kolko se ti splaca stegnit
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zvezdica27 ::
lp,
sensitivity zvočnikov ima samo pogojno neko vezo z glasnostjo, skoraj nobene pa s kakovostjo zvoka. Sicer tole govorim z vidika kitarskih in bas zvočnikov, a od dizajna membrane, materiala, velikosti magneta (in tipa magneta) je veliko več odvisno kot od končne "občutljivosti". Seveda pa je potem še box - open, closed, 112, 212 itd... Jaz se na hi-fi čisto nič ne spoznam, pri kitarskih zvočnikih pa je ta podatek pomemben samo v okviru "clean headrooma", pa še tam samo pogojno, kajti sensitivity ti ne pove prav nič o temu, kako se bo zvočnik obnašal, kako bo delal (ali bo na visoki glasnosti še vedno čist ali ne). Samo koliko bo dal od sebe oziroma kolikšem bo pritisk (SPL) pri 1w na 1m. V resnici pa nas to v tem svetu sploh ne zanima, kajti zadaj je veliko drugih stvari, da ojačevalca (lampaš, kateri class, tranzistorc D) in vira (magnetov) sploh ne omenjam. Tam obstajajo zvočniki nad 100 db, pa so tak krš da res ni, spet drugi so top. Najbolj top pa je bil generični kitajc EVH (dela Fender), na katerega ne bi nikoli pomislil, da ga nisem slišal osebno.
Na koncu pa - o temu lahko napišem roman - z ušesi ne ločiš kitajca od starega in uigranega angleža. Da ne omenjam minimalnih razlik med tipi in firmami zvočnikov (istega designa). Pa se jebi. Je pa razlika, ko pričenš primerjati različne veliksoti in dizajne (recimo neomidijski magneti dajo malce drugače zvok.
Treba je izbirat z ušesi (in denarnico), tam je tako in najbrž tudi v hifi. Ni druge. Enostavno moraš najti tisto, kar ... kar ti bo sedlo.
Se pa navadiš. Jaz sem na Denon 1100 pa ene cheal sony floorstanding in je totalen kurac. Nimam časa res se poglobiti, Sem se pa navadil...
zz
sensitivity zvočnikov ima samo pogojno neko vezo z glasnostjo, skoraj nobene pa s kakovostjo zvoka. Sicer tole govorim z vidika kitarskih in bas zvočnikov, a od dizajna membrane, materiala, velikosti magneta (in tipa magneta) je veliko več odvisno kot od končne "občutljivosti". Seveda pa je potem še box - open, closed, 112, 212 itd... Jaz se na hi-fi čisto nič ne spoznam, pri kitarskih zvočnikih pa je ta podatek pomemben samo v okviru "clean headrooma", pa še tam samo pogojno, kajti sensitivity ti ne pove prav nič o temu, kako se bo zvočnik obnašal, kako bo delal (ali bo na visoki glasnosti še vedno čist ali ne). Samo koliko bo dal od sebe oziroma kolikšem bo pritisk (SPL) pri 1w na 1m. V resnici pa nas to v tem svetu sploh ne zanima, kajti zadaj je veliko drugih stvari, da ojačevalca (lampaš, kateri class, tranzistorc D) in vira (magnetov) sploh ne omenjam. Tam obstajajo zvočniki nad 100 db, pa so tak krš da res ni, spet drugi so top. Najbolj top pa je bil generični kitajc EVH (dela Fender), na katerega ne bi nikoli pomislil, da ga nisem slišal osebno.
Na koncu pa - o temu lahko napišem roman - z ušesi ne ločiš kitajca od starega in uigranega angleža. Da ne omenjam minimalnih razlik med tipi in firmami zvočnikov (istega designa). Pa se jebi. Je pa razlika, ko pričenš primerjati različne veliksoti in dizajne (recimo neomidijski magneti dajo malce drugače zvok.
Treba je izbirat z ušesi (in denarnico), tam je tako in najbrž tudi v hifi. Ni druge. Enostavno moraš najti tisto, kar ... kar ti bo sedlo.
Se pa navadiš. Jaz sem na Denon 1100 pa ene cheal sony floorstanding in je totalen kurac. Nimam časa res se poglobiti, Sem se pa navadil...
zz
Občutljivost zvočnikov je pomemben podatek, če bi rad zvočnike poganjal s šibkim ojačevalnikom, recimo 20-vatnim na elektronke. Ne pove pa nič o kakovosti zvoka.
Ne drzi v popolnosti oziroma bolje receno, drzi v nekem obsegu. Dober zvocnik je posledica dobrega dizajna motorja, membrane in kosare. Vse to ima vpliv tudi na obcutljivost. Dober motor pomeni mocan magnet oziroma mocno magnetno polje v rezi skozi katero potuje tuljava, togo navitje, primerne dolzine za frekvencno obmocje, ki ga zvocnik igra in dobro ventilirana kosara za membrano in tudi okoli magneta, ter seveda material membrane. Vecji zvocnik, tezja je membrana, tudi relativno gledano, saj je potrebno poskrbeti, da nosi tudi svojo tezo, s tem postane zvocnik tudi veliko bolj bas, kot srednjetonec, manjsa je obcutljivost, zato mora imeti membrana tudi vec hoda, Za vec hoda mora imeti daljso tuljavo, daljsa je tuljava majsi del le-te je v magnetnem polju, in spet manjsa je obcutljivost. Da se to popravi se dela tezke in mocne magnete, ki naredijo mocno magnetno polje tudi skozi sirso rezo. A fizika ima omejitve, navkljub neodimijskim magnetom, je magnetno polje skozi rezo omejeno veliko zaradi zasicenosti materialov, tako da obstajajo tudi motorji z dvojno rezo itd. Vse to stane, lazje membrane, mocni magneti, specialne kovine za rezo da se ne zasici z magnetnim poljem, idealna kosara da ne ovira pretoka hkrati pa je dovolj trdna da zdrzi tezo in ne vibrira itd. V teh omaricah kljub zvecenim imenov so ponavadi vgrajeni zvocniki zelo poceni. Zelo dobri zvocniki zaradi vsega tega in samo zato, da dosezejo kaksen decibel vec in da hkrati nudijo tudi vrhunski zvok stanejo lahko vec sto € ali tudi vec tisoc €. Seveda ne govorim o megafon trobljah, kjer je piezzo elemnt nizke kakovosti v resonancni skatli s troblju, da se doseze cez 110db glasnosti ze z nekaj watti.
dude... 20w lampaš bo z lahkoto gonil katerokoli impedanco, ne glede na rated dB. Katerikoli class. Razen seveda če je nek zvočnik nalašč tako "neučinkovit" z nekim namenom. Spet, žal, govorim samo iz svojih "pro" glasbenih izkušenj
Bolj od tega je pomembna zgradba (in na tej podlagi frekvenčni razpon) - tu pa meni zmanjka znanja, najbrže je lažje delati, ne vem, kitarks ezvočnike, ki imajo efektivno frekvenčno polje dokaj ozko, kot pa širok hifi zvočnik da zagotovi kvalitetno reprodukcijo. Tu sem pa bos in zato brez novih speakerjev, ker nimam časa (in denarja) za to. Najbrž je pa marketinga isto kot v glasbenem svetu, če ne še 10x več.
b
Bolj od tega je pomembna zgradba (in na tej podlagi frekvenčni razpon) - tu pa meni zmanjka znanja, najbrže je lažje delati, ne vem, kitarks ezvočnike, ki imajo efektivno frekvenčno polje dokaj ozko, kot pa širok hifi zvočnik da zagotovi kvalitetno reprodukcijo. Tu sem pa bos in zato brez novih speakerjev, ker nimam časa (in denarja) za to. Najbrž je pa marketinga isto kot v glasbenem svetu, če ne še 10x več.
b
Ne bo kar vsak ojačevalnik "z lahkoto gonil" katerikoli zvočnik. Kot prvo, nočeš ojačevalnik priviti "na 11", zaradi njegovih popačenj, kot drugo, ne boš nujno dosegel želene glasnosti v večjem prostoru. Je pa jasno to pomembno predvsem pri zelo neučinkovitih zvočnikih, recimo pod 85 dB, oziroma zelo šibkih ojačevalnikih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
TOP ::
Potem pa eno lajično uprašanje,recimo firme,kot so Kef ali Klipsch so res toliko bolj kvalitetni zvočniki,glede na ceno in je razlika v zvoku napram kakim cenejšim ali noname firmi.
Potem pa eno lajično uprašanje,recimo firme,kot so Kef ali Klipsch so res toliko bolj kvalitetni zvočniki,glede na ceno in je razlika v zvoku napram kakim cenejšim ali noname firmi.
So bolj kvalitetni in ponavadi se razliko slisi, ce pa so vredni razlike v ceni je pa odvisno od posameznika in njegovih uses.
Sigurno pa dobis vecji value v poceni zvocnikih kot recimo pri paru towerjev ki kosta 2-3k eur....
Je pa res da so dobri zvocniki investicija in jih imas lahko potem komot 10 let in vec.
Ponavadi ko imas dober sistem ga zamenjas zaradi firbca in zabave in ne zaradi tega ker bi ti bil preslab.
Jaz imam 3 hifi sisteme, ki jih menjam na cca 7 let, receiver pa zamenjam ko se zamenjajo standardi in ostalo, recimo 4k, atmos, hdr.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Amdforce ()
Potem pa eno lajično uprašanje,recimo firme,kot so Kef ali Klipsch so res toliko bolj kvalitetni zvočniki,glede na ceno in je razlika v zvoku napram kakim cenejšim ali noname firmi.Proizvajalec naceloma nima veze, cena in vrednost oz. kaj dobis nazalost ne rasteta vzporedno.
Imas en kup proizvajalcev, ki ponujajo zvocnike za preko jurja na komad ali se vec.
Imas proizvajalce, ki delajo samo "drage zvocnike" tu sta dva razloga ali ne znajo narediti poceni konkurencnega zaradi logisticnih razlogov ipd. in potem rajsi delajo drazje, sicer prodajo manj, ampak zasluzijo veliko vec.
Mas pa firme, ki pa ravno tam profitirajo namrec in sicer v vhodnem razredu, kjer se proda najvec, ker imajo zelo optimizirano in nastudirano proizvodnjo.
Ampak ja, vsepovsod je tako. Rocno pletene cipke bodo vedno drazje od strojno pletenih, ni pa pravilo, da so natancnejse pletene od strojnih. Bos pa lahko s strojem spletel veliko vec standardnih, ceneje in prodal vec.
Butast primer vem, ampak v zvocnikih za 2,3,4 jurje je vkalkulirana kr ogromna marza in profit, saj tudi mora pokrit razliko, da se glih ne prodajajo kot vroce zemljice.
PS: Pol pa se moras upostevati pravilo, vsak svoje hvali. Americani bodo vedno svoje hvalili, vprasanje pa je kok del cene, ki jo placas za zvocnik je vkalkuliran npr. transport. Zastonj pac ne pride cez ocean. Tako lahko dobis evropsko robo, ki ti je blizu ceneje in prakticno enako kvaliteto. Ampak american si pa ne bo ravno naroceval izdelkov iz evrope ane.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Recimo 2000+eur komad imas ca. vsaj 10 znanih proizvajalcev.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ali pa pac kupis rabljene....vecina zvocnikov se dobi za tretjino cene po par letih in glede na cenovni rang se da dobiti tudi v nulo ohranjene, prakticno brez sledov uporabe.
Avrji so pa druga zgodba, tukaj gre tehnologija hitro naprej, pa se dobro je imeti garancijo za te reci.
Tistega ki zanima kaj vec, tudi kaksne so realne cene hifi produktov naj obisce hifi shark spletno stran, pri nas znajo biti vcasih oderuske cene, no ja....audiokontakt bi vseeno pohvalil, se nisem imel slabe izkusnje.
Avrji so pa druga zgodba, tukaj gre tehnologija hitro naprej, pa se dobro je imeti garancijo za te reci.
Tistega ki zanima kaj vec, tudi kaksne so realne cene hifi produktov naj obisce hifi shark spletno stran, pri nas znajo biti vcasih oderuske cene, no ja....audiokontakt bi vseeno pohvalil, se nisem imel slabe izkusnje.
Jaz iz te teme pričakujem točno to:
best buy oz. izkušnje do 200e (novo in rabljeno, bookshelf in floorstanding)
do 350e
do 500e
do 1000e
nad 1000e
Fokus na stereo uporabi, glasba, torej brez prostorske dimenzije (filmi itd). Ker ... zmeda je popolna, če pa greš samo firme gledat je pa...
ah.
zz
best buy oz. izkušnje do 200e (novo in rabljeno, bookshelf in floorstanding)
do 350e
do 500e
do 1000e
nad 1000e
Fokus na stereo uporabi, glasba, torej brez prostorske dimenzije (filmi itd). Ker ... zmeda je popolna, če pa greš samo firme gledat je pa...
ah.
zz
Men pa ima ta tema ravno zanimive debate, ker ni niti približno vse v tem kar je "best buy" še posebej pri akustiki je še ogromno enih drugih dejavnikov.
Pa namen teme je hišni kino, torej (najmanj) 5.1 in ne stereo akustika ali enosistemski soundbari, ker to ni ravno hišni kino:) se pa seveda debatira o vsem..
Pa namen teme je hišni kino, torej (najmanj) 5.1 in ne stereo akustika ali enosistemski soundbari, ker to ni ravno hišni kino:) se pa seveda debatira o vsem..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: neocodexx ()
Zakaj bi se pogovarjali o stereo uporabi, ce je naslov hisni kino...
No ja, ampak vseeno se lahko tudi o stereo.
Problem je edino, ko ne vemo kdo tukaj je kak diler in navija za svojo znamko, cenovni razred itn.
Jaz sem se o zadevi po dveh pogovorih z prodajalci sam pozanimal in preprical, ker sem takoj ugotovil v cem je finta, ko se malo gledal dobavne cene in poslusal "nasvete"
Se vedno ne bom pozabil komentar enga po telefonu "mi pod 2 jurja nimamo nic za sprobat, ker je vse slabo" al pa iz ene Impulz stacune, k mi je hoto prodal neke zvocnike po vsej sili, pa sem se potem slucajno srecal z enim, ki je prej tam delal... pa sem vedel kok je ura.
Tjah takle mamo, youtuberji pa me se bolj ne ganejo, ko sponzorirajo eno znamko cel cajt.
Problem je edino, ko ne vemo kdo tukaj je kak diler in navija za svojo znamko, cenovni razred itn.
Jaz sem se o zadevi po dveh pogovorih z prodajalci sam pozanimal in preprical, ker sem takoj ugotovil v cem je finta, ko se malo gledal dobavne cene in poslusal "nasvete"
Se vedno ne bom pozabil komentar enga po telefonu "mi pod 2 jurja nimamo nic za sprobat, ker je vse slabo" al pa iz ene Impulz stacune, k mi je hoto prodal neke zvocnike po vsej sili, pa sem se potem slucajno srecal z enim, ki je prej tam delal... pa sem vedel kok je ura.
Tjah takle mamo, youtuberji pa me se bolj ne ganejo, ko sponzorirajo eno znamko cel cajt.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Zakaj bi se pogovarjali o stereo uporabi, ce je naslov hisni kino...
Kaj pa audioholics kanal?
edi45 ::
je že poslušal kdo v živo Triangle zvočnike? Francoska bolj high end firma.
https://www.av-planet.si/trgovina/avdio...
ta mi je zanimiv, so čisto novi na trgu, še niti reviewov ni, vendar manjši bookshelf brat BR03 pobira samo najboljše nagrade in sem prebral tudi da bi naj bili najboljši par zvočnikov do tisočaka?
https://www.av-planet.si/trgovina/avdio...
ta mi je zanimiv, so čisto novi na trgu, še niti reviewov ni, vendar manjši bookshelf brat BR03 pobira samo najboljše nagrade in sem prebral tudi da bi naj bili najboljši par zvočnikov do tisočaka?
Ja sem nekje blizu LJ, se mi sploh niso dopadli, vsaj BS so bli meni obupni pa vstopni model floorcev je bil meh. Prevec basa, na sredini zaprti, zgoraj pa ze mal praskajoci.
Nisem pa imel moznosti poskusiti Triangle GAIA, ki so me resnicno zanimali.
Nisem pa imel moznosti poskusiti Triangle GAIA, ki so me resnicno zanimali.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: rdecaluc ()
Ponavadi je tako, da ce je zvocnik poceni in ima veliko membran se potem spara na kvaliteti.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kaj menite za Bookshelf Elac Debut 6.2 so res toliko super da jih vsi hvalijo dobivajo nagradne za najboljše pač zanima me če bi z njimi bil zadovoljen za poslušanje filmov gleda je televizije saj rabim edino za to za poslušanje glasbe ne rabim. Do sedaj sem že ogromno forumov pregledal in kaj vem če so Bookshelf zvočniki dobri za hišni kino
Če soba ni prevelika zakaj pa ne?
V tem rangu so še QAcoustics 3020i, katere imam sam (kot zadnji surround par)in so res v redu, vidim pa da imajo ti Elac-i port spredaj kar je mogoče boljše, če jih imaš (boš imel) zelo blizu stene.
Če imaš možnost jih probaj slišati ene ali druge boš pomoje najbolje ugotovil kaj in kako, ker samo po prebranem se je težko odločiti.
V tem rangu so še QAcoustics 3020i, katere imam sam (kot zadnji surround par)in so res v redu, vidim pa da imajo ti Elac-i port spredaj kar je mogoče boljše, če jih imaš (boš imel) zelo blizu stene.
Če imaš možnost jih probaj slišati ene ali druge boš pomoje najbolje ugotovil kaj in kako, ker samo po prebranem se je težko odločiti.
Jh99 ::
Imam tale 5.1 sistem: https://www.bhphotovideo.com/c/product/...
ter pravkar kupljen AV receiver Denon 1600h.
Rad gledam BD filme. Glede na vase debate tukaj, razmisljam, da bi si nabavil nov CENTER zvocnik. Kot sem razbral, je center pomemben del, saj iz tega prihaja najvec zvoka...je tako? :)
Ker sem bolj amater pei zvoku, bi rad vedel, ce lahko sploh menjam le center zaenkrat. Bo to kak problem pri predvajanju?
Hvala!!
Za center zvocnik bi dal do 200€.
https://www.bhphotovideo.com/c/product/...
ter pravkar kupljen AV receiver Denon 1600h.
Rad gledam BD filme. Glede na vase debate tukaj, razmisljam, da bi si nabavil nov CENTER zvocnik. Kot sem razbral, je center pomemben del, saj iz tega prihaja najvec zvoka...je tako? :)
Ker sem bolj amater pei zvoku, bi rad vedel, ce lahko sploh menjam le center zaenkrat. Bo to kak problem pri predvajanju?
Hvala!!
Za center zvocnik bi dal do 200€.
https://www.bhphotovideo.com/c/product/...
Če soba ni prevelika zakaj pa ne?
Soba mi je velika nekje 4 metre krat 5 metrov in zelo je zapolnjena z omarami in predalniki,regali pa tudi posteljo imam noter pa balkonska vrata z oknom po domače povedano zelo je zapolnjena z stvarmi zato ne morem dati stoječih zvočnikov.
Zgodovina sprememb…
Zaenkrat bi postopoma nabavil zvočnik za zvočnikom in saj denarja ni toliko da lahko kar kupiš pa mislim da bi morali tile Bookshelf prednji zvočniki imeti kar nekaj bassa saj drugače ne bo nekega učinka ker woferja pa trenutno ne mislim kupit malo kasneje.
Ja grejo še nekoliko nižje kot moji, tudi port spredaj je bolj prijazen za postavitev čim bližje steni.
Pred wooferjem pa nabavi še en pošten center zvočnik je še bolj pomemben kot sub. Predvs
em vsi dialogi bodo bolj razločni posledično bo tudi stereo slika bolj v centru.
Pred wooferjem pa nabavi še en pošten center zvočnik je še bolj pomemben kot sub. Predvs
em vsi dialogi bodo bolj razločni posledično bo tudi stereo slika bolj v centru.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočni sistem 2.1 - primerjava kaj kupitiOddelek: Zvok in slika | 4013 (1860) | Darko! |
» | Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 54948 (21318) | naruto2 |
» | Stereo sistem za kvaliteten zvokOddelek: Zvok in slika | 6580 (3263) | Likalnik |
» | Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?Oddelek: Zvok in slika | 4195 (3350) | neo5468 |
» | Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20905 (18615) | car100 |