» »

Nakup rabljenega avta

Nakup rabljenega avta

«
1
2

Kancijan ::

Pozdravljeni,
Prepričan sem da je že veliko tem na podobno vprašanje, vendar moja tema ne zajema le nakupa rabljenega avta temveč tudi druga vprašanja o avtih na splošno.

1. Čez en mesec imam faks in sem se odločil nakupiti nov avto. Imam približno 3000 eur (lahko bi šel malo gor malo dol). Odločil sem se za nakup dizelskega avtomobila, saj imam že samo do faksa 20 kilometrov v eno smer, pa se delati bi hodil (predvideno okoli 50km na dan).

Zanima me če bi se kljub 20km poti vsak dan splačalo bolj bencinarski avto?

2. Zaenkrat sem si ogledal že kar precej avtov in zelo so mi v oči padli avti Audi A3, A4 in pa A6. Problem je v tem da jih ima večina pri taki ceni že okoli 250 tisoč prevoženih kilometrov.

Zanima me kaj menite, se splača kupiti avto nad 200 tisoč kilometrov?

3. Vem da z nakupom avta znamke kot je Audi sigurno ne bom privarčeval na servisih, ravno obratno. Avto mi je pač res veliko lepši od konkurence. Razen audija pa se mi je zdela edina primerna rešitev še kakšen VW Golf ali kaj podobnega. To bo tudi moj prvi avto, in nisem tako izkušen, vendar sigurno nisem za BMW avte, ne po izgledu, ne po ničemer drugem.

Zanima me kaj mislite o audiju na splošno (letniki 2000-2005). Poraba, cena servisa, primerjava s konkurenco?

4. Ker sem precej neizkušen sem se odločil da bi pri ogledu avta s sabo vzel še nekega izkušenega mehanika, da bi malo pogledal če je avto vredu. Ima tudi računalnik s katerim lahko preveri če so kilometri prevrteni.

Zanima pa me vseeno, kaj so glavne stvari na katere je treba paziti pri nakupu rabljenega avta? Ne bi rad dobil avta ki mi crkne po enem tednu, ni pa mi problema redno servisirati in vsake nekaj mesecov kaj zamenjati.

5. Veliko ljudi predlaga da za prvi avto kupiš neko poceni kripo, da se naučiš voziti in ti ni problema če ga razbiješ. Jaz nisem takšnega mnenja, želim imeti vsaj soliden avto ki mi bo zdržal nekaj let.

Sedaj pa me zanima kaj mislite da je idealna konjska moč avtomobila. Ne mislim ravno dirkati, ampak bi se rad solidno vozil vsaj 150km/h brez maksimalnega gasa. Rad bi vozil 130 na uro z malo gasa, da bi tudi privarčeval malo na porabi. Ne vem pa kako se poveča poraba če primerjaš recimo avto z 110 konji ali pa 140. Razmišljal sem o 110 konjih.

Vsem ki mi boste pomagali se lepo zahvaljujem, upam da bo ta objava prišla prav še komu drugemu!

Če vam audi ni všeč, mi lahko brez težav predlagate tudi druge avte, še bolje pa bi bilo če bi napisali razloge zakaj vam ni všeč, slabosti.

Lep pozdrav
  • spremenilo: Kancijan ()

shintaro ::

ti bi za 3.000 kupoval audija.. prosim ne.. za 3k kupiš kakšn megane (bencin), focus .. ta razred. Majhnega odsvetujem..

Idealna konjska moč, MINIMUM 100 KONJEV! Vse kar je manj je mučenje, ne vožnja, moje mnenje. Čeprav mogoče za voznika začetnika manj kot 100 bo okej
Na tvojem mestu bi šel poceni skozi (ne rabiš vse dat v avto sej si študent, pa ga sam kupuješ, za razliko od nekaterih katerim starši kupujejo), za 1.500EUR enga megane 3 bencinc al focusa, 1.500EUR pa ti ostane.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id... Evo en primer (mi smo imeli novega 1.6benz leta 2002, naredil je 250.000 km brez nobene napake, razen levi električni pomik stekel kar itak ni nek hud problem)

in drugi primer https://www.avto.net/Ads/details.asp?id......
Obvezno takega megana bencinca, dizli tega modela delajo ful problemov.
zdej če nimajo prevrtenih, je dobr deal. Ampak vsak drugi avto na avto.net ma prevrtene, to se moreš najbolj pazit!

Tle maš moje mnenje, ostali pa itak bodo spemali svoje

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: shintaro ()

eric_cartman ::

Če gledaš že Audija in se boš tako boljše počutil potem glej vstopni rang Audija. Torej A3. Pri tem so cene primerljive z vsemi drugimi znamkami kot npr. Golf, Focus etc.

Audi spada med prestižne znamke. Zato tudi zelo dragi servisi pri A6, A8, A5, A7. Te pa ti za 3000 € močno odsvetujem.

Sicer pa je že na splošno tako, da če imaš budget 3000€, daš za avto 2500, da imaš 500 še za registracijo, servise in popravila. Sicer pa boš tudi hitro sam videl, da je avto zelo lahko kupit. Veliko težje pa ga je vzdrževat.

Glede na to, da ga kupuješ sedaj, bi ti predlagal da gledaš tudi na to, da boš zraven dobil kolikor toliko dobre zimske gume. Sicer boš že tu takoj ob 250 €.

Sicer pa tudi od mene tak nasvet. Audije se gleda takrat, ko imaš namen zapravit 15 000 €+. Vse ostalo je potrata časa in denarja.

hojnikb ::

kupi si enga cliota. Se boš glihtako pelal, pa še manj te bo glava bolela, ko bo kej crknal (in ko bo čas za registracijo).

Je pa res, da to ni avto za plehpičke.
#brezpodpisa

HotBurek ::

1. Za kratke razdalje so bolj bencinarji, ni pa nič narobe, če imaš dizla. Zlato pravilo je, da se dizla, dokler ni ogreta mašina, ne tera. Če to delaš, ti prej crkne turbina, pa tudi za motor ni dobro.

2. Kilometri na avtih, ki jih gledaš (motor 1.9 TDI), niso nikoli problem. Je pa problem, ker ne veš, kako se je z motorjem delalo. Načeloma gre ta motor do 500.000 prevoženih bp. Skratka, vse je odvisno od tega, kako je bil avto vožen in vzdrževan.
Zdej, danes najti avto letnik 200X z 1.9 TDI motorjem in manj kot 200.000 prevoženih je, al nategancija ali pa je avto stal 10 let v kakem skladišču... Tako, da bolj kot kilometri na števci, šteje kako se je avto vozil.
Če poznaš koga, ki ima tak avto recimo zadnjih 5 let, potem bi bil tak nakup lahko smiseln. Npr. da sosed prodaja 15 let starega Audi-ja, katerega je lastnik zadnjih 5 let in ti potem vse pove, kaj je bilo menjano, kje in kako, na koliko km so bili delani servisi itn. Če kupuješ od raznih jugićev, potem je to zgolj loterija. :)

3. Servisi za avte, ki jih gledaš so, ravno obratno, zelo poceni! Tudi deli. Kar se tiče letnika 2000-2005... Tu glej motor, ki mora bit 1.9 TDI. Mislim, da je Audi že leta 2005 prešel na 2.0 TDI. Tega motorja se raje izogni. Porabo računaš 6L/100km. Tolk ma vsak, ne glede na letnik. Načeloma, če avto tišiš, ga spraviš na 7.0L/100km. Če želiš šparat, pa spraviš pod 6L. Pozimi poraba malo zraste.
Kar se tiče konkurence iz tistega obdobja, je tako, da je prvo motor 1.9 TDI, potem pa vse ostalo. :)

4. Pri 15 let starem avtu lahko pogledaš vse in najdeš zgolj tiste stvari, ki so vidne. Če se nekoliko "poglobiš", lahko računalnik priklučiš na ODB in gledaš napake (te je možno zbrisat). Prav tako se da kilometre vrtet, brez da bi to videl v računalniku.
Lahko mogoče koga dobiš, če recimo ni brisal napak. Npr. napaka se zabeleži na 400.000 prevoženih, kilometre zbijejo na 200.000, napak pa ne pobrišejo. Potem veš, da so kilometre zbil.
Bolj smiselno je gledati razne pritiske po cilindrih in take stvari, da vidiš, kolikor lahko, če je z motorjem vse ok.
Je pa tko, da tudi če imaš 10 mehanikov zraven, za 15 let star avto in potencialno mnogo prevoženih, ti noben ne bo dal garancije al pa kej, da je z avto vse uredu. Tu ti je edin način, da veš, kaj kupuješ, da kupiš od znanca. Druge ni.

5. Ideja poceni krip je, da ne grejo hitro. Na koncu se lahko z Clio 1.0, ki gre 110 v prepad, isto zabiješ v kandelaber. Vse, kar je nad 50km/h je nevarno. Z 70km/h v steno tudi z avtom za 100k € ni prijetno. Vprašanje če preživiš...
Če si v glavi prtegnjen, in divjaš, se lahko tud s peciklom ubiješ. Tko, da če se znaš peljat po omejitvah in ne divjaš kot en podivjan bik, pol lahka imaš kateri kol avto.
Razlika je zgolj v tem, da so boljši, močnejši in dražji avti bolj izolirani, imajo boljše vzmetenje, boljše podvozje, itn. Kar se potem pozna med vožnjo tako, da nek Reno Clio letnik 1995 pri 150km/h (če sploh gre tolk) na voznika da občutek, kot da bo avto poletel in razpadel. Pri boljših pa ti "kvaliteta" avta prikrije te občutke (oz. bolje in lažje obvladaš avto), in se pri taki hitrosti skoraj dolgočasiš. :)
Za varnost se zgolj vprašaj, če že, s katerim avtom bi se "želel" zabit v steno; z eno kripo ali Golfom :) Pa varnostni pas tudi pomaga.


Sam sem imel Audija A4 (B6) z 1.9 TDI in morm rečt, da je meni osebno to eden izmed najboljših (dizel) motorjev ever. Problem pri tvojem nakupu je 3k€ limit, pa tudi to, da so ti avti danes že zelo stari, da vsak ki kupi ta avto, ga zaradi kilometrov (sam sem naredi 200.000, pa sem bil 5 lastnik)... Tko da danes zelo zelo težko najdeš tazga, ki je dobro vzdrževan, ima malo kilometrov, in se prodaja za 3 jutrije.

Mislim, da za 3k€ boljš, da greš na nek Polo varianta z kakim 1.4 bencin motorjem. Aja, pa grel ročni menjalnik.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

bambam20 ::

HotBurek je izjavil:



3. Servisi za avte, ki jih gledaš so, ravno obratno, zelo poceni! Tudi deli. Kar se tiče letnika 2000-2005... Tu glej motor, ki mora bit 1.9 TDI. Mislim, da je Audi že leta 2005 prešel na 2.0 TDI. Tega motorja se raje izogni. Porabo računaš 6L/100km. Tolk ma vsak, ne glede na letnik. Načeloma, če avto tišiš, ga spraviš na 7.0L/100km. Če želiš šparat, pa spraviš pod 6L. Pozimi poraba malo zraste.
Kar se tiče konkurence iz tistega obdobja, je tako, da je prvo motor 1.9 TDI, potem pa vse ostalo. :)



Servisi niso samo olje pa fltri. Raje mu povej za probleme s šobami in te niso 20€ po šobi ;), pa ko mu bo crknala boch pumpa, pa turbina, pa egr ventil, pa bo treba kakšno roko menjat.. Ko bo šla sklopka? Ja..za 200€ mu jo bo menjal en pod kozolcem. ;(( Audiji ponavadi nimajo , tudi letnik 2005 15 colskih platišča ,pač pa 16, 17 colska. GUme niso 40€ po komadu, če so solidne.

Za takšne avte kot so BMW-Mercedes-Audi rabiš denar za vzdrževanje in ne da ga imaš, ker ti je všeč,potem pa si suženj avta in mečeš denar v servisiranje.


Sicer pa naj kupi. BO ena šola za v prihodnje. Vlagal bo v starga dizla, kupil si pa drugače ne bo kaj prida.

shintaro je izjavil:



Idealna konjska moč, MINIMUM 100 KONJEV!

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id... Evo en primer (mi smo imeli novega 1.6benz leta 2002, naredil je 250.000 km brez nobene napake, razen levi električni pomik stekel kar itak ni nek hud problem)


Daj ne kaži mu te revšne. Težek avto. Vklopi klimo pa avto sploh ne gre.Že tako je s takšnim vožnja 150 km/h na meji nemogočega.


Lahko je manj kot 100 konejv, pod pogojem, da ima avto pod tono. POtem pa ja :). A takšnih je bolj malo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Ganon ::

3000 evrov ima v žepu in si ogleduje Audije. Ne samo, da boš dobil stare gare, še stroški vzdrževanja bodo ogromni. Kaj je z vami, ljudje.

kingsix ::

Ganon... tako je to na balkanu.

bambam20 ::

Ganon je izjavil:

3000 evrov ima v žepu in si ogleduje Audije. Ne samo, da boš dobil stare gare, še stroški vzdrževanja bodo ogromni. Kaj je z vami, ljudje.



Nič hudega. Na napakah se učimo. Tudi sam sem se :). Mlad je in si želi avto, ki ima spodobne pospeške in navor , ter nizko porabo. Razumljivo. A pri tem pozablja, da vzdrževanje takšnega avta z vsaj 250.000 km ni poceni :). Vsaka šola nekaj stane.

blackbfm ::

Zanima pa me vseeno, kaj so glavne stvari na katere je treba paziti pri nakupu rabljenega avta?


Na youtubu mas polno vodicev kaj in kako z avtom, tut kako se kupuje.. Vtipkaj Chrisfix, tip res dobro razlaga

bambam20 ::

Kancijan je izjavil:

Pozdravljeni,

1. Čez en mesec imam faks in sem se odločil nakupiti nov avto. Imam približno 3000 eur (lahko bi šel malo gor malo dol). Odločil sem se za nakup dizelskega avtomobila, saj imam že samo do faksa 20 kilometrov v eno smer, pa se delati bi hodil (predvideno okoli 50km na dan).

Zanima me če bi se kljub 20km poti vsak dan splačalo bolj bencinarski avto?

Zanima me kaj menite, se splača kupiti avto nad 200 tisoč kilometrov?


Lep pozdrav


Imaš zglolj 2000€. 1000€ imaš za popravila. Zlato pravilo.

Tudi za 50 km dnevno,ker dvomim, da boš vsak dan delal 50 km se splača bencinar.


Ne splača se. To kupi revež.

venson ::

Meni pa gre samo nekaj v nos, študij, delo pa avto...
Kakršen koli avto bo kupil, bo mogel delati vsaj nekaj ur na teden da si bo pokril za nafto, pa servise... To pa pomeni puščanje študija na strani, kar vodi v opustitev študija, zaradi neskončne zanke pokrivanja stroškov zaradi prevoza.
Videno premnogokrat na faksu.
Kupi si poceni avto, dnar šparaj...
Raje dam 1000€ za nafto pa potujem, kot pa za teh 1000€ dobim "boljši" avto.
Se strinjam s Hojnikb, če ti je avto nuja, nabavi cliota.

smacker ::

Zaradi avta še noben ni faksa pustil ;)

Heavy ::

smacker je izjavil:

Zaradi avta še noben ni faksa pustil ;)


Pustil ne, ponavljal letnik(e) pa. Poznam par takih snežink.
#TeamFelix

smacker ::

Zaradi avta že ne. Lahko jim je avto le izgovor, ker se sliši manj grozno kot da so ponavljali zaradi bab, partyev in alkohola.

venson ::

Uff, jaz pa jih poznam kar nekaj. Nabavli avto za to da bi se na faks vozili, nato pa ni šlo drugače kot da so delali dlje časa, da so odplačevali vse stroške z avtom, posledično hodili manj na predavanja in po enem mescu opustili študij.

smacker ::

Za stoške zaslužiš v 1 vikendu (ali dveh, če se voziš 50km na faks), tak da je to precej beden izgovor.

12bot34 ::

Dajte pobu vsaj kakšnen primer cliota. To mislite cliote za 1000 ali 500 eur?

Da ne bo potem kupil enega zgonjenega cliota.

anketar ::

naj kup focusa mk2 za 2-2,5k se dobi kr solidne al pa fiesto, če ne rab tok placa v gepeku

d4vid ::

Vzemi nekega bencinarja brez turbine za 1500€. Nekje 500€ bos dal za registracijo in zavarovanje. Ostalo mas na lagerju ce kaj crkne, pa za kak komplet gum.

Moj predlog je Clio 1.4 16V ali kaj podobnega. Slabih 100 konjev, poraba sicer malo vecja (povprecje nad 7 je standard), drugac pa mislim da nimajo nekih tezav. Jaz mam 1.2 60 konjev in razen pocasnosti nimam nobenih tezav z njim.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

otago ::

Predvidevam, da bo studiral v Ljubljani. Za tak denar si lahko najame sobo v LJ in poisce delodajalca v ringu. Ne potrebuje avta. In nima nekih stroskov, ki priletijo nepricakovano ob lastnistvu avta. Pa se s parkingom se ni treba zafrkavat.

OrkAA ::

Moj glas gre definitivno za preselitev bližje h faksu in službi. Poleg tega, da na dan ne boš izgubil ene ure samo za vožnjo, imaš še kup pozitivnih posledic. Naučil se boš živeti brez pomoči staršev, spoznal boš več ljudi, lažje se boš udeleževal zabav in drugih družabnih dogodkov.

Študentski dom te pride cca. 100 evrov mesečno, lastna soba pa recimo 200.

Jaz sem delal izračun lastništva za bivšega 15 let starega puntota. Brez bencina me je koštal nekaj čez 80 evrov mesečno. Pa je to najcenejši "študentski" avto. Za dizel audija lahko zlahka pričakuješ, da bo strošek podvojen, pa tu zraven sploh še ni vštete nafte, ki te bo za 50 kilometrov dnevno prišla cca. 80 evrov mesečno.

Če se boš odločil za avto ti toplo priporočam, da vzameš nekaj v stilu cliota. Veliko bolj prav ti bo prišlo, če boš mesečno lahko prihranil več denarja in ti ne bo problem kupit boljšega računalnika, it na potovanje, peljat punco na dobro večerjo, kot pa da ta denar mečeš v star avto, ki se ga boš po nekaj mesecih tako ali tako naveličal.

chucki ::

Med 200.000 , ter 300.000 km je na avtomobilu največ stroškov, ti povem iz prve roke. Res, da svoje naredi tudi starost, ker vozim e46 320i letnik 2000. V tem obdobju te čaka menjava sklopke, zavor, amortizerjev, hladilni sitem, skratka veliko stvari, ki se skrivajo pod avtomobilom. Jaz ga vozim na relaciji Celje - Ljubljana 4x na teden in prav uživam v vožnji 6 cilindrov, čeprav se mi vsi čudajo, kakšno staro prevozno sredstvo imam. Dejansko pa imam več, kot večina avtomobilov nižjega srednjega razreda. Prednost je : zadnji pogon, 6 cilindrov, gretje sedežev, tempomat, ortopedski sedeži, xenon, strešno okno in še drugi bonbončki :) Poraba? 7,3 na relaciji, ki jo vozim. Za 3.000, ki jih imaš ti na voljo, takšnih avtomobilov ne glej, ker je jama brez dna. Jaz vem, kaj vozim, ker sem lastnik že 10 let. Če je vzdrževan ti bo služil še veliko let, ampak takšnega boš težko našel.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

DOOM_er ::

OP če te skrbi pi*kohvatnost, ne skrbi. Študentke dajo tudi če imaš clio, dajo celo če imaš samo mesečno za LPP.
Robots will steal your job. But that's OK

shintaro ::

bambam20 je izjavil:

Kancijan je izjavil:

Pozdravljeni,

1. Čez en mesec imam faks in sem se odločil nakupiti nov avto. Imam približno 3000 eur (lahko bi šel malo gor malo dol). Odločil sem se za nakup dizelskega avtomobila, saj imam že samo do faksa 20 kilometrov v eno smer, pa se delati bi hodil (predvideno okoli 50km na dan).

Zanima me če bi se kljub 20km poti vsak dan splačalo bolj bencinarski avto?

Zanima me kaj menite, se splača kupiti avto nad 200 tisoč kilometrov?


Lep pozdrav


Imaš zglolj 2000EUR. 1000EUR imaš za popravila. Zlato pravilo.

Tudi za 50 km dnevno,ker dvomim, da boš vsak dan delal 50 km se splača bencinar.


Ne splača se. To kupi revež.


jaz sem dal 1.000EUR za avto LANI oktobra, torej zdej za eno leto sm dal v popravila ;

Ležaj + mali servis = nekje 150EUR
homokinetični Zglobi+polosovine = 280EUR
Nove sprednje gume = bu ?? okoli 100EUR se mi zdi? al 100EUR

... Vse ostalo dela kot urca, izredno ohranjen, malo kilometrov, ampak je sigurno prevrtel, čeprav nekam res dobro dela vse skp.

Za torej sm vse skupal dal nekje 1.500EUR + reg. zav. tehnič. ,

Torej mam še 500EUR za porabit na popravilih preden rečem da sm naredil slab deal?

Ravno teh 500EUR bom dal za velik servis, enkrat Decembra.

DOOM_er je izjavil:

OP če te skrbi pi*kohvatnost, ne skrbi. Študentke dajo tudi če imaš clio, dajo celo če imaš samo mesečno za LPP.

preverjeno, v tistih letih dobiš brez problema tudi z fičotom!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: shintaro ()

bambam20 ::

smacker je izjavil:

Za stoške zaslužiš v 1 vikendu (ali dveh, če se voziš 50km na faks), tak da je to precej beden izgovor.



Ker za sklopko in turbino zaslužiš v 2 vikendih. Res.

chucki je izjavil:

Poraba? 7,3 na relaciji, ki jo vozim.



No, povej še mestno vožnjo. Zakaj vedno vozniki starih Bmw-jeve bencinarjev zgolj relacijsko vožnjo pišete :) .. Povej, da je mestna vožnja 10-11 litrov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Markus386 ::

sicer vem, da me boste popljuvali, ampak če že mora biti avto, navijam za, ne-preveč prerjavel hyundai accent (ali pa kak getz)

daš par sto eur za avto, par sto za popravila, pa ko crkne, dobiš 100, 150 nazaj od predelovalcev, vmes pa samo tankaš in voziš. Če ima več kot pol tanka not ob nakupu, pa vinjeto gor, si že skoraj na profitu.

kakob ::

bambam20 je izjavil:


Imaš zglolj 2000EUR. 1000EUR imaš za popravila. Zlato pravilo.


This.

Kancijan je izjavil:

kakšen VW Golf


To ni pretirano slaba ideja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kakob ()

Markus386 ::

za 50km na dan, do faksa pa nazaj je 10k km
Tudi za 2x toliko se še vedno bolj splača bencinar.

IL_DIAVOLO ::

Golfi 4 1.9 tdi so vsi pod 3 jurje na avto.net, ko sem nazadnje gledal. Tudi zgonjeni niso.

kingsix ::

Osebno bi za tak denar vzel Megana 1.6 16v 112KM ... imam laguno z tem motorjem sedaj blizu 300k km. Izven servisov sem od 150k km menjal sklopko+potisni ležaj -
strošek slabih 200EUR z montažo in preventivno vse senzorje (ene 5 kom.)/cevi za skupno cca. 150EUR z delom.
Dobiš vse dele zelo poceni..tudi original z Poljske.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

juroz ::

S kje iz poljske pa kupuješ? mam tud laguno in upam da jo bom vsaj še 3-5 let imel saj mi dobro služi. Razen reno štrom za kar se pa ne sekiram :)).

chucki ::

bambam20 je izjavil:

smacker je izjavil:

Za stoške zaslužiš v 1 vikendu (ali dveh, če se voziš 50km na faks), tak da je to precej beden izgovor.



Ker za sklopko in turbino zaslužiš v 2 vikendih. Res.

chucki je izjavil:

Poraba? 7,3 na relaciji, ki jo vozim.



No, povej še mestno vožnjo. Zakaj vedno vozniki starih Bmw-jeve bencinarjev zgolj relacijsko vožnjo pišete :) .. Povej, da je mestna vožnja 10-11 litrov.


10l, ampak jaz se vozim 90% relacije :)
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

harmony ::

DOOM_er je izjavil:

OP če te skrbi pi*kohvatnost, ne skrbi. Študentke dajo tudi če imaš clio, dajo celo če imaš samo mesečno za LPP.

Loool. Ej tnx za tale post, sem se res nasmejal. Sorry je offtopic, ampak mislim da je resnicno tale stavek povezan s tem Audijem.

@OP
Prosim premisli se enkrat. Sicer...poznam enega, ki je kupil Audija letnik 99 za 1800€ in v treh letih ni imel niti ene okvare, kar pa seveda ne pomeni, da bos ti taksne srece. Ko kaj crkne, ne bos imel niti za paket treh kondomov, kaj sele big paket 10tih...valjda mislis porivat veckrat kot le 3x. :)

bambam20 ::

juroz je izjavil:

S kje iz poljske pa kupuješ? mam tud laguno in upam da jo bom vsaj še 3-5 let imel saj mi dobro služi. Razen reno štrom za kar se pa ne sekiram :)).



Kar kupuj poljsko robo. Je zelo "vzdržljiva". Avto trgovine na veliko kupujejo poceni vgradne dele na vzhodu, ki se na koncu izkažejo slabše kakovosti, čeprav so kao priznane znamke.

Pol pa ni čudno, da imam diske hin po 15.000km prevoženih kilometrih, a prejšnji diski so bili ok 70.000km, nosilec za motor se mi pa posede v 5-ih letih po 50.000 prevoženih km, ker se na koncu izkaže, da so deli 2 . kakovostnega razreda iz poljske, češke...

Podobno kot s hrano , ko k nam uvažajo recimo Coca Colo iz vzhodne evrope , pa Milko tudi.. Podn od podna...

kingsix ::

Rekel sem, da kupujem original Renault dele na poljskem. Ni narejeno tam..večino francija in še nekje.. ne vem točno. Vgrajuje mi pa serviser z Renault. Deli so 100% legit.
Pa tudi če kupiš kakšno drugo firmo (TRW, ATE, Brembo etc) iz Nemčije, Poljske..ni nič slabše kot 200+% dražja ista zadeva pri nas.

npr komplet za veliki servis in variabilna jermenica. Pri nas je le original jermenica krepko preko 200EUR.
http://www.ebay.de/itm/DEPHASER-PULLEY-...

Klega je npr kar naredil velik servis na uradnem servisu na Poljskem, ker je bil slučajno tam. Več kot pol ceneje kot pri nas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

D3m0r4l1z3d ::

Ne ga preveč strašiti, amzs članstvo naj še vzame, pa ko bo kakšen problem, mu bodo že rešili, nekaj pa bo seveda za plačat. Pri tako starih avtih je sigurno želja lastnika, čim prej prodati, da ne bo dodatnih stroškov s popravilom, ker bo slej ali prej kakšen potreben. Kupec mora zato vedno imeti vsaj 500eur še za popravila. Kupi avto za 2500eur, če imaš 3000eur na razpolago ali pa računaj na to, da boš imel za popravilo. Lahko, da bo kakšna stvarca za 150eur šla ali pa za 500eur, v vsakem primeru moraš to imeti že pred nakuom v mislih in biti sprijaznen.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

bambam20 ::

kingsix je izjavil:

Rekel sem, da kupujem original Renault dele na poljskem. Ni narejeno tam..večino francija in še nekje.. ne vem točno. Vgrajuje mi pa serviser z Renault. Deli so 100% legit.
Pa tudi če kupiš kakšno drugo firmo (TRW, ATE, Brembo etc) iz Nemčije, Poljske..ni nič slabše kot 200+% dražja ista zadeva pri nas.



Ja,ja. Sem 2012 kupil original nosilec motorja, ki so mi ga zamenjali na Renault servisu in je sedaj znova poseden! Halo. Pa kdo koga v rit? Reklamirat nimam kam.

Renault je šrot, kar se tiče vzržljivosti delov. To, da se men posede ta velik nosilec po 50.000 prevoženih km je zloćin!

To, da mi komperos za klimo tuli , pa ima za sabo malo delovanje tudi ni normlano. Ne, rečem, da bi oddelal 300.000 km.


Včasih si želim imeti Subaruja.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Ne ga preveč strašiti, amzs članstvo naj še vzame, pa ko bo kakšen problem, mu bodo že rešili, nekaj pa bo seveda za plačat. Pri tako starih avtih je sigurno želja lastnika, čim prej prodati, da ne bo dodatnih stroškov s popravilom, ker bo slej ali prej kakšen potreben. Kupec mora zato vedno imeti vsaj 500eur še za popravila. Kupi avto za 2500eur, če imaš 3000eur na razpolago ali pa računaj na to, da boš imel za popravilo. Lahko, da bo kakšna stvarca za 150eur šla ali pa za 500eur, v vsakem primeru moraš to imeti že pred nakuom v mislih in biti sprijaznen.



Pri Audiju dizlu gre ponavadi kakšna za 500€. Tako kot pri vseh rabljenih šwabih ni nič poceni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Invictus ::

bambam20 je izjavil:


Pri Audiju dizlu gre ponavadi kakšna za 500€. Tako kot pri vseh rabljenih šwabih ni nič poceni.

V bistvu je, ker dosti zadev na Audija paše od Škode ;).

Isti del, celo ista koda, sam druga pakunga :D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bambam20 ::

Invictus je izjavil:

bambam20 je izjavil:


Pri Audiju dizlu gre ponavadi kakšna za 500€. Tako kot pri vseh rabljenih šwabih ni nič poceni.

V bistvu je, ker dosti zadev na Audija paše od Škode ;).

Isti del, celo ista koda, sam druga pakunga :D.



Verjamem. samo vzdrževanje Audija ni tako poceni, kot se želi prikazati. Sej tudi 10-12 let starega BMW-ja ni.

Invictus ::

Zna biti cenejše od kakega Renaulta ;).

Da o Korejcih sploh ne govorimo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bambam20 ::

Invictus je izjavil:

Zna biti cenejše od kakega Renaulta ;).

Da o Korejcih sploh ne govorimo...


Opažam, da zna bit tudi VW cenejši od Renaulta. :8)

Isotropic ::

Invictus je izjavil:

bambam20 je izjavil:


Pri Audiju dizlu gre ponavadi kakšna za 500EUR. Tako kot pri vseh rabljenih šwabih ni nič poceni.

V bistvu je, ker dosti zadev na Audija paše od Škode ;).

Isti del, celo ista koda, sam druga pakunga :D.

a vas kdo sili, da kupite dizla?

20km v eno smer ni nič, če ni kakšne hude skrite okvare, bo to zdržal vsak avto.

Zgodovina sprememb…

MaliJanez ::

Kak sem se nasmejal zaj..za 3k bi si kupil A6:)) lolek...

Invictus ::

Isotropic je izjavil:


a vas kdo sili, da kupite dizla?

20km v eno smer ni nič, če ni kakšne hude skrite okvare, bo to zdržal vsak avto.

Ne boš verjel, ampak Audi ima tudi bencinarje ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bambam20 ::

MaliJanez je izjavil:

Kak sem se nasmejal zaj..za 3k bi si kupil A6:)) lolek...


Koliko bi ti dal za 15 let staro A6? 8 jurjev?

Isotropic je izjavil:


a vas kdo sili, da kupite dizla?

20km v eno smer ni nič, če ni kakšne hude skrite okvare, bo to zdržal vsak avto.


Ti mal slabo rebeš. Napisal je, da bo dnevno delal 50 km.

Pa tudi za 50 km dnevno se ne kupi dizel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

harmony ::

A vsi kupujete dizla samo zaradi prevozene dnevne kilometrine ali kaj?

Jaz niti slucajno nimam 50km dnevno, pa imam dizla. Zakaj? Ker lepo potegne. Noben bencinar brez turbaka ne bo potegnil kot dizel s turbakom.

Ce pa bi hotel moc enga 2.0 Tdi-ja imet na bencinskem avtomobilu, pa ne bi bila poraba 7l, ampak 15...

golf3 ::

Tudi jaz ne razumem zakaj ne dizla. Jaz in večina mojih prijateljev imamo dizla in nima nihče problemov kljub večinoma krajšim razdaljam.

Invictus ::

harmony je izjavil:

A vsi kupujete dizla samo zaradi prevozene dnevne kilometrine ali kaj?

Jaz niti slucajno nimam 50km dnevno, pa imam dizla. Zakaj? Ker lepo potegne. Noben bencinar brez turbaka ne bo potegnil kot dizel s turbakom.

Ce pa bi hotel moc enga 2.0 Tdi-ja imet na bencinskem avtomobilu, pa ne bi bila poraba 7l, ampak 15...

Ker še nisi vozil 3 litrskega bencinarja ampak enolitrske stoenke ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

RedDrake ::

harmony je izjavil:


Ce pa bi hotel moc enga 2.0 Tdi-ja imet na bencinskem avtomobilu, pa ne bi bila poraba 7l, ampak 15...

Popravi 15 v 10, pa bo res.
Imam tri bencinarje, od tega dva turbo (2.0 in 2.3) s konkretno močjo in pri nobenem povprečne porabe ne spravim nad 9.
Dizla se kupi izključno zaradi porabe, saj si še ti to napisal.
Ker verjami, te enkrat zapeljem v 2.3 turbaku s 300KM+, pa ti bodo "pospeški" dizla samo še smešni ...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevelika poraba? Renault megane 1.9dci 2005 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8519348 (15816) nekoman
»

Prvi avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14526141 (21943) krneki0001
»

avto za avtocesto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13828055 (23910) D3m
»

IZBIRA MED AUDI A6 in A3 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13131252 (25714) miraldi
»

Diesel ali bencinar (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
603125762 (109775) parus

Več podobnih tem