» »

Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti

Podhranjena otroka - zbiranju sredstev, obveščanje medijev in javnosti

«
1
2 3

enati ::

Prosim za nasvete.
Sem v ekstremno teški situaciji, tako finačno kot psihično in telesno.
Prosim, če se lahko vzdržite komentarjev, in glede vzgoje in preživnin odprete drugo temo.
Razmišljam da bi ustvaril Facebook račun in poskušal doseči kritično maso ogledov.

Kaj prosim:

Želel bi zbrati sredstva za odvetnika za zaščito obeh otrok in sebe. Če ima kdo izkušnje s tem ali kakšen nasvet kako se tega lotiti. Do brezplačne pravne pomoči nisem upravičen.

Problem bi želel izpostaviti medijem in javnosti. Tudi glede tega bi prosil za predloge in nasvete.
Osebno se ne želim izpostavljati javnosti, vendar gre v tem primeru za dejanje iz obupa, da rešim sebe in oba otroka.

Dodatno bi vprašal za druge dobro obiskane forume in portale, kjer bi lahko objavil tole sporočilo.


Otroka

Otroka sta stara 8 in 11 let.

Oba otroka sta podhranjena in pod minimalno mejo rasti za svojo starost. Starejša ima 23 kg in 130 cm pri 11 letih, in sedaj dobiva injekcijo za zaustavitev pubertete in pospešitev rasti. V zadnjem tednu je izgubila na teži. V endokrinološkem izvidu piše da je podhranjena.
Obadba imata čustvene težave in hodita k psihologu.

Mlajši hrane, ki jo pripravljajo pri bivši, ne mera in je ne je. Po kosilih je lačen in mu druge hrane ne dajo. V torek (05.09.2017) mi je povedal da je bil žez vikend pri mamici lačen.

Otroka sta mi izpovedala da mlajši po kosilu, ki ga ne mara, pove da je lačen, in da mu mamica reče da bi moral pojesti več kosila in da mu ne dajo druge hrane.
Starejša pove da po kosilu ne mara reči da bi jedla, ker ve da ji bojo ponudili samo sadje, in bi rada tudi kaj drugega, in da raje počaka do večerje.
Mlajši je povedal da sploh ne reče več da je lačen, in da se je navadil biti lačen.
Otroka sploh ne izražata občutkov lakote, in ju moram glede tega ves čas spraševati. Pri novi partnerki (zveza je sedaj razpadla) so njeni otroci (malo starejši) bili ves čas lačni in so ves čas hodili v kuhinjo.

Otroka sta imela maja 2017 na CSD razgovor. Meni sta izpovedala da jih glede odrekanja hrane niso spraševali. Zapisali pa so da mlajši po kosilu dobi čokolino, kar sta pa otroka razburjeno zanikala. Tako da je CSD priredil izjavo obeh otrok.

Zakaj pri meni ni bolje? Če je nekdo posiljen, mu ne moreš pomagati tako da ga ne posiljuješ, potrebno je odstraniti posiljevanje. Sam se po najboljših močeh trudim, otrokoma pripravim hrano za katero vem da jo imata rada, ju nevsiljeno spodbujam, in vsake dve uri povabim k mizi, tudi če nista lačna, da data nekaj v usta in potem pa lahko gresta. Na ta način ju želim navaditi da bi po nekem času začutila lakoto (Pavlov poskus s psi in zvoncem).

Glede odrekanja hrane in lažnivega zapissnika na CSD sem obvestil tožilstvo, in kot izgleda se ne želi zaščititi otrok, ker se ščiti sistem in žensko.

Pri bivši so izrendno negativne, neodobravajoče in posesivne čustvene razmere, so bolestno obsedeni z jogo in vegetarijanstvom, kar so želeli vsiliti otrokoma.
Težko je to opisat in razumet, če kaj podobnega ne doživiš sam. O bivši ne želim govoriti slabo, so pa to dejstva.

Ukrepam lahko samo sam z odvetnikom, za kar pa nimama sredstev.

Moje okoliščine:

Sredstev za poplačilo dolga iz naslova preživnine nimam. Menim da je bila sodba glede tega skrajno nepravična. Moja 70 let stara mama ima minimalno pokojnino, in sva oba svoje prihranke do sedaj že potrošila.

Od novega leta sem v rubežu. Položnice mi plačuje mama s svojo minimalno pokojnino, v teku je odvzem avtomobila (zavrnitev tretjega) s katerim vozim otroka na relaciji dom šola. Otroka sta z menoj polovico časa.
Od novega leta sem lahko kupil samo gorivo in hrano, drugega nič. Na izlete ali morje nismo šli že tretje leto. Po plačilu ene položnice iz junija 2017, nakupu hrane in goriva imam trenutno (10.09.2017) na voljo 67 EUR do plače naslednji mesec. Trenutno je tank precej poln, na mesec porabim 2 tanka bencina.
V ponedeljek 28.08.2017 sem šel v trgovino z 1.60 EUR v kovančkih po 1, 2 in 5 centov, kupil sem polovico hlebca za 1.30 EUR (Merkatorjevega za 1.48 EUR niso imeli več) da sta imela otroka za zajtrk v torek in sredo, ko sta bila še z menoj.

Pred novim letom sem imel 79 kg pri 180 cm, s teškimi kostmi in žilav sem izlgedal vitek. Manj kot 79 nisem imel od najstniških let, sem pa imel nekajkrat več kot 80 kg.
V službi ne hodim več na malico. V dveh tednih sem shujšal 2 kg, sedaj imam 77 kg. Sedaj poznam občutek mojih otrok, kako je ko si lačen in nimaš za jesti.

Od novega leta sem psihično popolnoma uničen, in ne vem koliko časa bo moje telo še vzdržalo. Moja sedanja zveza je zaradi mojega čustvenga in finačnega stanja razpadla. Zveza se mi je zdela zelo dobra in perspektivna. Samo če nimaš sredtev in si psihično sesut se tudi partnerka ohladi.

Otroka sta z menej rada. Sam sem rad z njima, v času skupnega razmerja sem se jaz več posvečal otrokoma kot bivša, oba sem vpeljal v vrtec in šolo (mlajšega ne več).
Sem samokritičen in menim da so moji vzgojni prijemi primerni za zdrav čustven in telesni razvoj otrok. Imam dovolj empatije, se z njima igram, jima pomagam, svetujem, ju okregam, bila sta že tudi kaznovana. Pri meni imata veliko svobode. Pri meni imata postavljene primerne meje.

Jaz sem stvari poskušal urediti na sodišču, bivša pa z manipuliranjem z otrokoma, ki ju je na ta način poskušala odvrniti od mene. Otroka sta se psihično zlomila.

Lp,
oči

Unknown_001 ::

Torej izgubili ste skrbništvo nad otroci in opažate, da bivša žena/partnerica neustrezno skrbi za prehrano otrok, če prav razumem.

Poleg tega morate plačevati preživnino ki pa vam ne znese.

Ključna vprašanja.

Zakaj ste v rubežu in kolikšen je dolg?

Pravite, da hodite v službo. Kolikšen je približen dohodek in kolikšni so stroški?

Javno se jaz na vašem mestu ne bi izpostavljal ker to ne bo kaj dosti rešilo situacije. Pritiska ne na čustveno noto pri ljudeh je že tako obrabljen mehanizem za pridobivanje naklonjenosti, da bo efekt dokaj ponižujoč za vas.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

shintaro ::

rubež je verjetno zaradi preživnine, k jo ne moreš niti z stečajem skenslat.

mailer ::

Z mediji se ne bo ničesar rešilo samo izspostavil boš sebe še bolj pa otroke. In to je za njih v tem čas, ko sta hudo ranljiva neprimerno. Jaz bi šel direkt na policijo in prijavil zanemarjanje in zlorabo otrok. Tam razloži zadevo, ki si jo tu. Lahko vzameš s sabo tudi otroke, kjer jih bo pregledal zdravnik in kjer se bodo določili nadaljni koraki za njihovo zaščito.

Pa še opazka bjorku, veš včasih izpadeš pameten, če si tiho. Nekdo mogoče resnično potrebuje pomoč in takim ljudem je treba prisluhniti. Nekateri izmed tistih, ki se jih ignorira pristanejo v črni kroniki in postanejo del statistike. Tudi ti boš mogoče kdaj v hudi stiski in se bo kdo iz tebe naredil norca. Včasih je dovolj že en stavek, da človek dokončno obupa.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Unknown_001 ::

Zanemarjanje otrok je v tem primeru lahko dokazljivo in ima možnost uspeha s prijavo. Ni važno kaj bivša pravi. Dejstvo je, da je otrok podhranjen in shiran. Če zdravnik presodi da je vzrok podhranjenosti lahko zanemarjanje obvelja njegova diagnoza.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

wasd ::

Tole so preveč kompleksne zadeve, da bi jih reševal tule (sploh ker beremo samo tvojo plat, ki vprašanje kako je realna). In hkrati vse skupaj še izpostavljati javnosti? So inštitucije za to. Oglasi se na recepciji najbližjega centra za socialno delo. Če je res kakšen problem, bodo takoj poskočili.

Unknown_001 ::

Lahko vsaj dobi napotke. Verjetno ne ve kako postopati naprej zaradi zmede in stresa.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

enati ::

Jaz sem poskušal zgodbo predstaviti čim bolj pravilno. Seveda bi lahko napisal par 100 strani.

Izjavljam da so moje navedbe resnične, točne in natančne in na tem mestu prevzemam kazensko in materialno odgovornost.

Z mojim pisanjem ne želim nikogar zavajati. Je že resnica dovolj huda, da si ne rabim izmišljevati, ali prikrojeno izpovedovati.

Starejša ima posušeno suha stegna, štrleče kolena, shirane obrazne poteze (ki jih običajno vidimo na slikah podhranjenih afriških otrok), tožilec pa že 3 tedne ni opravil razgovora ali pregleda otrok, za CSD sem pa napisal kaj so zapisali v zapisnik.

Inštitucije ne ukrepajo, in brez izpostavitve medijem ne bojo ukrepale, ker bi s tem priznale dosedanje napake v postopku.
Mislim da je precej javno znano, da moški zelo težko dobi skrbništvo. Postopek dodelitve je bil kakršen je bil, moj nesposoben prvi odvetnik, izredno dobro pripravljena in lažniva bivša ki je igrala vlogo žrtve.

Lp,
oče

Furbo ::

Skratka fotr ne more niti sebe prehraniti, pa bi rad še otroka full time?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Blazz ::

ste se na zvezo prijateljev mladine (LJ, MB, etc.) že obrnili?

Vice ::

Pozabi na CSDje in podobna sranja, ker so namenjena samim sebi. Obrni se na kakšno društvo npr. http://www.ocetje.si
Sem spremljal kalvarijo dveh kolegov... boš šokiran nad možnostmi, ki jih imaš.

Invictus ::

In zdaj se bodo oglasili samci, ki nimajo otrok in pametovali?!?!

Dejstvo je, da je skrbništvo očeta problem v slovenski družbi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

stara mama ::

Takole bom reku, tud jaz sem dobil občutek izbirčnosti pri otrokih.
Sicer pa kot je nekdo rekel, pritiskanje na čustveno noto pri ljudeh je že preveč obrabljeno tako da tudi s teboj ne čutim nobenega sočustvovanja.
Ne mi rečt, da se je tvoja bivča partnerka šele zdaj vrgla v vegetarijanstvo, hipijevstvo in podobne pizdarije. Vrjetno jo poznaš že vsaj nekaj časa in take zadeve bi si morala razpucat še PREDEN sta se odločila za starševstvo! V bistvusi si čisto sam zakuhal zadeve, kakršne pač so. Žal mi je samo za tvoje nič krive otroke, za tebe pa niti najmanj! Ampak ja, ker smo socialna država, imajo tudi taki kot si ti na voljo več kot dovolj institucij, CSD, socialna pomoč, ...
Sam ne mi rečt, da je tistih 200€, ki jih vsak mesec plačujemo vsi od plače za brezveze... tam imaš moj prispevek, pokoristi ga!
Ekologija™ in Trajnost™

xmetallic ::

Občutek izbirčnosti? Če te nekdo na silo hoče futrat samo z zeljenjavo to ni izbirčnost. Starš je dolžan nahraniti otroka pa če mu vsak dan mora kuhat škampe s kaviarom. No, vsaj vsak normalen starš bi skuhal otroku tisto kar rad je. Zagotovo obstaja milijon jedi, ki jih otroka jesta ampak jih mati zaradi vegeterijanskih for noče skuhati otroku.

stara mama ::

Sj pravi da ima skrbništvo polovico cajta. Mu pa naj takrat en fajn steak naredi!
Al pa kej svežega iz sosedove kmetije, če že ni denarja. (pa mu mal pomagaj pri delu, če si že brez financ)
Ekologija™ in Trajnost™

Unknown_001 ::

Če ima polovično skrbništvo kako to da mora on plačevat preživnino, ženska pa ne?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

stara mama ::

Kdo bi vedel. Se mi zdi, da je v objavi samo del celotne zgodbe, ker ne vemo niti zakaj se rubi, zakaj ni financ, zakaj je OP telesno bogi in nič.
Samo poskus pritiskanja na čustva.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Partnerja sta enakovredna pri otrocih.

Otroka imata možnost pri 12 letih (če se ne motim) se odločiti kje bi rada živela.
|HP EliteBook|R5 6650U|

PALOMINO ::

Nezavidljiva situacija. Lahko se člani S-T organiziramo in pomagamo finančno, da človeku vsaj malo pomagamo iz trenutno težke situacije.
Lačen danes ne bi smel biti nihče!

kopriwa ::

PALOMINO je izjavil:

Nezavidljiva situacija. Lahko se člani S-T organiziramo in pomagamo finančno, da človeku vsaj malo pomagamo iz trenutno težke situacije.
Lačen danes ne bi smel biti nihče!


Jaz sem za, v primeru da se pomaga materialno (zbere se denar, ki se ga direktno nameni za hrano).

mmcmmc ::

kopriwa je izjavil:

PALOMINO je izjavil:

Nezavidljiva situacija. Lahko se člani S-T organiziramo in pomagamo finančno, da človeku vsaj malo pomagamo iz trenutno težke situacije.
Lačen danes ne bi smel biti nihče!


Jaz sem za, v primeru da se pomaga materialno (zbere se denar, ki se ga direktno nameni za hrano).


Kdo pa bo odgovarjal, kako se bo uporabil ta denar? Trenutno ni nič drugega kot ena zgodbo, niti ni odgovora od OPja na noben komentar.

Če se gre za lakoto OPja, zakaj ne prvo iti na Rdeči križ, Karitas. Ali pa na socialno nenazadnje?

Če so otroki dejansko podhranjeni, zakaj ne na policijo prijavit kot zlorabo.

kopriwa ::

mmcmmc je izjavil:

kopriwa je izjavil:

PALOMINO je izjavil:

Nezavidljiva situacija. Lahko se člani S-T organiziramo in pomagamo finančno, da človeku vsaj malo pomagamo iz trenutno težke situacije.
Lačen danes ne bi smel biti nihče!


Jaz sem za, v primeru da se pomaga materialno (zbere se denar, ki se ga direktno nameni za hrano).


Kdo pa bo odgovarjal, kako se bo uporabil ta denar? Trenutno ni nič drugega kot ena zgodbo, niti ni odgovora od OPja na noben komentar.

Če se gre za lakoto OPja, zakaj ne prvo iti na Rdeči križ, Karitas. Ali pa na socialno nenazadnje?

Če so otroki dejansko podhranjeni, zakaj ne na policijo prijavit kot zlorabo.


Jasno mi je, da bi bilo do dejanske izvedbe še kar nekaj korakov. Nekdo bi se verjetno moral osebno angažirati in priti v osebni kontakt z avtorjem teme. Potem debatiramo dalje. Sigurno pa to ne bo rešilo glavnega problema, ki je da avtor teme težko poskrbi zase, kaj šele za otroke.

Koka ::


Starejša ima posušeno suha stegna, štrleče kolena, shirane obrazne poteze (ki jih običajno vidimo na slikah podhranjenih afriških otrok), tožilec pa že 3 tedne ni opravil razgovora ali pregleda otrok, za CSD sem pa napisal kaj so zapisali v zapisnik.

Pojdi ti na csd in rdeči križ z otroci in naj si jih tam ogledajo. Vsekakor pa se oglasi pri zdravniku.

Sicer pa lahko uveljavljaš otroški dodatek in olajšavo, ker se smatra da še vedno vdržuješ oba otroka, četudi plačuješ preživnino.

Lahko ti pripada tudi nekaj socialne podpore zaradi slabega stanja in izkoristi 1x letno plačilo položnic.

FrRoSt ::

Tako, kakor so že povedali in ugotovili predhodniki pred menoj, pojdi na kakšno dobrodelno organizacijo in vsaj za začetek zaprosi za pomoč. Rdeči križ, ZPM, socialna, kjer lahko zaprosiš tudi za enkratno pomoč....

Če so otroci polovico časa pri tebi, jih lahko okrepčaš, z raznim mesom, hrenovkami, pomfrijem. testeninami in podobnim .....

Za dodelitev otrok tebi pa je že bolj dolgoročna strategija....
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zlate ::

Naj najprej povem, da sem iz prve roke nekaj let opazoval človeka, ki je bil bitke z mlini na veter na CSD-ju, policiji in sodišču, vendar so moški v takih situacijah manj kot drugorazredni državljani v primerjavi z ženskami.
Ženska je po nekih sedmih letih priznala, da je sranje delala iz same ljubosumnosti, ker je videla, da je otrok oboževal očeta in se je bala, da bo sama zapostavljena...
To isto, je človek vsa ta leta skušal dopovetadi pristojnim organom, vendar ga nihče ni jemal resno. Še več - ko je neuradno govoril z eno do redkih normalnih socialnih delavk, mu je ta rekla, da je, na žalost, večina socialnih delavk, citiram, "zafrustriranih zateženih bab, ki deca nimajo ali pa od njega nimajo nič, zato so, po njihovo, vsi moški tega sveta krivi za vse in ženske za nič."

Iz tega zornega kota mi je jasno, da OP že v štartu bije bitko sam proti vsem.

Mi je pa vseeno čudno, da OP pravi, da plačuje preživnino, čeprav gre za deljeno skrbništvo? Kolikor je meni jasno, v primeru deljenega skrbništva ni preživnine?

Glede slabe finančne situacije pa ugibam, da je to posledica izvršbe in bi brez le-te OP verjetno zmogel normalno nahraniti tako sebe, kot otroka, zato predlagam, da se pametnjakoviči, ki znajo le pljuvati po ljudeh, za naše in njihovo dobro, raje ne oglašajo.

Kot so predlagali že nekateri pred menoj, bo prva pametna poteza prijava na policijo in takojšnji pregled otrok pri zdravniku, potem pa korak po korak naprej.
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Unknown_001 ::

Invictus je izjavil:



Dejstvo je, da je skrbništvo očeta problem v slovenski družbi.


To je problem povsod.

Sploh pa danes ne moreš več za nikogar dat roke v ogenj, da bo normalen življenjski sopotnik. Obstaja pa tiho pravilo ki lahko v grobem presortira potencialne trouble makerje. Če je žlahta izbranke v rit sam beži stran. Gnila košara lahko tudi na videz lepo jabolko pokvari.

OP se mi je sicer javil na ZS in je dokaj jebeno, če je vse res. Najbolj ga bremeni dolg od katerega obresti bodo še rasle.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

solatko ::

OP piše o dveh čisto ločenih zadevah - eno je zanemarjanje in stradanje otrok, s strani bivše partnerke, drugo pa je njegov finančni položaj.
Lahko je to tudi povezano med seboj, vendar je za tako stanje, veliko kriv tudi OP.
Navedel je veliko premalo podatkov, za kakšno bolj konkretno mnenje, vendar je ena stvar - zanemarjanje otrok, zelo lahko rešljiva - obisk zdravnika, mnenje o splošnem telesnem zdravju, s tem pa na CSD in tam morajo ukrepat. Če nočejo je tu še policija in sodišče, ki morajo zaščitit otroka.

Za te poteze OP ne rabi finančnih sredstev in ni mi jasno, kaj je čakal do sedaj, saj otroci niso postali podhranjeni v enem tednu, mesecu ali letu, to se dogaja dlje časa in, če ima OP deljeno skrbništvo pol/pol, tudi ne vem, na podlagi česa, je dolžen za skrbništvo (morda mora preživnino izplačevati bivši ženi, ki je bila nezmožna pridobivanja sredstev in je bila v času zveze, odvisna od njega).

Finančno plat pa se ureja na banki, kamor dobiva plačo, na CSD-ju, RK in Karitas.

OP naj malo opiše kaj dela, v kakšni obliki zaposlitve je, kako je z njegovimi odvisnostmi (alkoholizem, droge,..... morda tudi kockanje), potem pa bomo morda sposobni dati tudi kakšne zanj in za otroke, uporabne nasvete.

Glede na to, da ni upravičen do brezplačne pravne pomoči, menim, da nima ravno nizkih dohodkov.
Delo krepa človeka

facepalm ::

Unknown_001 je izjavil:



OP se mi je sicer javil na ZS in je dokaj jebeno, če je vse res. Najbolj ga bremeni dolg od katerega obresti bodo še rasle.


Torej mu od place ostane le cca 550eur?
Jaz predlagam, da bi zbrali denar za poplacilo dolga. OP bi tako lahko koncno zadihal.

Seveda, bi bilo treba najprej preveriti, ce zgodba drzi in tema in troll.

solatko ::

enati naj najprej opiše, zakaj je padel v finančno brezizhoden položaj. V situaciji, ko se odločimo, da nekih stvari ne bomo plačevali iz določenih razlogov, si je potrebno dati denar na stran, če slučajno pride do tega, da sodišče odloči, da smo v zmoti in nam naloži plačilo.
Če enati ne troši denarja racionalno, mora dobiti finančnega skrbnika.
Če je zadaj odvisnost, je potrebno delati v tej smeri.

In še nekaj je takih zadev, o katerih ne vemo nič.
Rešitev za otroke ni v našem prispevku, temveč v ureditvi očetovega življenja, podhranjenost pa verjetno vidijo tudi v šoli. Ravno tako ni opisal, kdo je poslal otroke k psihiatru in kako, da se psihiater v sklopu zdravljenja, ne posvetuje in preveri oba starša.

Meni je tole pisanje zelo čudno.
Delo krepa človeka

dexterboy ::

Na lastne oči sem se prepričal na več primerih, kako CSD dela do očetov v kokoški.
In ne, to ni povsod tako (državah mislim), da gre otrok (ali več njih) avtomatično v skrbništvo mami.
Deljeno skrbništvo pomeni, da NI plačevanja preživnine.
Razen, če je ustaljena praksa (sreda, vsak drug vikend), kar pa ni več deljeno skrbništvo.
Lahko pa so rubeži še iz časov, ko je moral plačevati preživnino in ni bilo deljenega skrbništva.
Vsakič, ko ima otroka, bi MORAL na policiji narediti zapisnik o zdravstvenem in mentalnem stanju otrok.
Ponavljam, samo zapisnik. To je dovolj. Ko jih bo rabil, bodo prišle še kako krvavo prav.
Glede matere v tem primeru in drugih primerih, pa napišem samo eno DEJSTVO;
Tudi ženska v vlogi matere lahko spodleti na celi črti!!!
Osebno poznam mame, ki ... mi ne bi verjeli, če bi napisal.

Dodatek; že to, da država dopušča takšne "ekscese", dovolj govori o kredibilnosti parlamenta na Šubičevi.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

videc ::

Kar se tiče skrbništva očetov, si poglejte primer "Jež", ko se je oče boril za skrbništvo za obe hčerki. Primer je bil nekaj let nazaj kar nekajkrat na TV-ju. Starejša je, takoj ko je bila zadosti stara, preselila k očetu, mlajša tudi. Če se ne motim, je imela mama otrok neke veze po sodiščih...
No, tule je pa del epiloga: https://www.dnevnik.si/1042328616

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: videc ()

MadMen ::

Jaz bi samo rekel, da če preverite objave uporabnika enati ter peter_nn na bmwslo(gre za isto osebo), boste dobili širšo sliko o OPju.

ziga1990 ::

^^Ok samo mi imamo samo njegovo plat zgodbe in nimamo cele slike in moje mnenje je, da če je res tako kot on piše bi CSD že ukrepal
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

D3m ::

ziga1990 je izjavil:

^^Ok samo mi imamo samo njegovo plat zgodbe in nimamo cele slike in moje mnenje je, da če je res tako kot on piše bi CSD že ukrepal


Smo videli iz par primerov na nacionalni TV.
|HP EliteBook|R5 6650U|

solatko ::

bjoork - Čemu bi iskal na drugih forumih. OP naj, če res rabi pomoč in ni on kriv za tako stanje, poda več podatkov, da mu bomo lahko svetovali ali celo na kak drug način pomagali.
Delo krepa človeka

MadMen ::

Solatko, pač napišem, če koga slučajno zanima, ker se kar nekaj mankajočih podatkov lahko razbere.

solatko ::

bjoork - Naj o sebi in situaciji malo več napiše OP, saj je on prvi zainteresiran, da se problemi razrešijo in eno od moralnih načel je, da tisti ki nekaj želi, razlogov ne zavija v celofan ali jih širi preko zastopnikov ali naključnih odvetnikov.
Naj lepo stopi pred javnost in pove - naredil sem take in take napake, ki so me pripeljale v brezizhodni položaj, navzoče prosim, da mi v teh trenutkih na svoj način pomagajo. Iz vsega tega sem se naučil to in to,......
Delo krepa človeka

bambam20 ::

Če sta otroka res tako podhranjena, potem močno dvomim, da bi CSD zadevo spregledal.
Drugače pa v medije. Zakaj pa ne.
Medijski pritisk reši marsikaj. Tudi tisto v Velenju, kjer se je na koncu izkazalo, da je bila napaka.Če ne bi prišlo v medije bi ostalo skrito.

SeMiNeSanja ::

Če je zdravnik izdal atest, da sta otroka podhranjena, bi jaz kazensko ovadil CSD zaradi opustitve dolžnega ravnanja, ker kljub opozorilom ni ukrepal.

Vprašanje pa je, komu je otroke za zaupati. Tistemu, ki še zase nima denarja, da bi se normalno prehranjeval, v bistvu tudi ne narediš nobene usluge, če jih njemu dodeliš v oskrbo.

Včasih se tako sprašuješ, če nebi morda bilo za vse vpletene najbolje, da gredo otroci za nekaj mesecev v rejo, da starša pošlihtata svoje zadeve - če vse skupaj nebi bilo tako stresno za otroke.

Invictus ::

bambam20 je izjavil:

Če sta otroka res tako podhranjena, potem močno dvomim, da bi CSD zadevo spregledal.

Ma briga tiste babe tam na CSD... Od kofeta do kofeta do odhoda domov. To je njihov life. Butaste, žleht. Še moja bivša je pogruntala, da je CSD strel v koleno, pa mi je prej non-stop z njim nekaj hotela grozit...

Nič ne more normalnega dedca bolj zjebat kot baba z otroci. Njegovimi seveda.

OP, kar se hrane, dolga tiče, ti je najboljša opcija Karitas. Edina normalna humanitarna organizacija na sploh... Denarja ne boš dobil, ti bodo pa dali hrano, obleko in plačali kako položnico.

Pa še tole...

Cel kup forumašev nabija, kaj bi oni naredili. Če bi se to njim zgodilo, bi pa stisnili pizdo, pa rep med noge in jokat mamici...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Pika na i ::

Ne vem zakaj taka nastrojenost nekaterih proti OP.
Lepo je napisal, da je rubež zaradi preživnine.
Zgodba, ki jo poznam. Otrok je živel pri očetu v času sr.šolanja, ker je imel (kao) bližje do šole. Vsa štiri leta, redko je kak dan ali vikend preživel pri mami, ki je bila vsa oh in sploh medena ta čas. In (kao) hvaležna. In še parkrat nakazala očetu preživnino. Teden dni pred polnoletnostjo otroka, je vložila tožbo za zaostalo preživnino. Vsa štiri leta je oče mislil, da mu ni treba plačevati preživnine, tudi ustno sta se tako zmenila(kao). Napaka! Na papirjih je še vedno pisalo, da mora oče plačevati preživnino. In ni imela nobenega zadržka, da jo izterja. In jo tudi je. Oče je vzel kredit, da jo je poplačal. K sreči, je imel to možnost. Kako se mu je pa mešalo pri vsem tem pa...
Ne obsojajte ljudi kar na slepo.

korenje3 ::

PALOMINO je izjavil:

Nezavidljiva situacija. Lahko se člani S-T organiziramo in pomagamo finančno, da človeku vsaj malo pomagamo iz trenutno težke situacije.
Lačen danes ne bi smel biti nihče!


kdo bo preveril resničnost zgodbe?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zlate ::

S katerega konca kokoške pa sploh je OP? Bi bilo dobro vedeti, če bo kdo preverjal resničnost zgodbe...
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

Pika na i ::

Upam, da se te moderatorji usmilijo, mala redkvica.
Pretirana nezaupljivost je enako škodljiva kot zaupljivost.

In zadnjič, za vse sodelujoče - sem ženska, ki se je danes prvič prijavila na ta forum.
Ker se mi je zdel zabaven. Ker sem že marsikdaj z njegovo pomočjo rešila kak problem.
Ker sem se ob branju velikokrat nasmejala.
Ker...

Lahko noč
/The Bard`s Song mi lahko nekdo - če je seveda kdo tako prijazen - da v temo Kaj poslušate)

Avenger ::

enati: hodiš v službo, ampak zaslužiš komaj za dva tanka bencina (~120EUR) in hrano, položnice ti plačuje mama, razen ene, po kateri ti je zdaj ostalo 67EUR. Sori, ampak napisal si samo clickbait headlajne. Ali lahko na kratko razložiš bistvena vprašanja? Napisal si recimo, da v službi ne hodiš več na malico - ampak spet nisi napisal zakaj? Napisal si da ti je 10.9. ostalo 67EUR do naslednje plače, pa nisi napisal ne koliko je plača, ne za kaj si porabil, ne kdaj pride naslednja plača. Napisal si da partnerka otrokom vsiljuje vegansko hrano, ampak nisi napisal koliko časa, nisi napisal koliko časa sta bila skupaj, kdaj sta se ločila, kdaj sta otroka začela hirati, kakšno hrano sploh jesta itd. Kako naj si potem mi predstavljamo tvojo situacijo??? Saj si anonimen, pač napiši tko da bomo razumeli.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

Invictus ::

Dejstvo je, da ob ločitvah najkrajšo potegnejo moški. Razlogi so večplastni:

- babji CSD
- babje (100%) delavsko sodišče
- naivnost moških, predvsem zaupanje v ustni dogovor
- nepoznavanje zakonodaje s strani moških

Kako vse skupaj poteka (najprej na CSD)?

- Ženska jamra na CSD kako mož izvaja nasilje. Če že ni fizičnega, bluzi o psihičnem... 100 točk zanjo.
- Ko je skupen sestanek, so ženske zeloooo sladke tam. Je treba paziti... Na tem sestanku dostikrat ven pridejo čisto nerazumne zahteve, kjer moški popizdimo. Minus 100 točk za nas.
- Nato nastopi sodišče. Tam se zadeve uredijo glede stikov in preživnine. To lahko določi sodnica, lahko se dogovoriš že prej. Tukaj moški nima šans, da si izpogaja kaj več časa z otroci oz. manjšo preživnino. Skupno skrbništvo in deljen čas z otroci pol-pol je skoraj utopija.
- Če imaš skupne otroke, hočeš zadevo urediti, biti pošten, ji dati še kaj več, itn... Potem postanejo moški butasti in ženskam dajo več kot jim pripada. Recimo lasten avto, nepremičnino, denar v večjih zneskih. Na lepe oči... Brez papirjev.

Treba se je nekaj zapomnit:

- Ko odločba sodišča postane pravnomočna, se jo zelo težko spremeni. Praktično nemogoče do leta, ko je otrok opravilno sposoben na sodišču (mislim da 12 leto). Izkušnje drugih.
- Ne dajajte svojim bivšim nič brez papirjev. Če nekaj dobi, naj nekaj da. Recimo, da ji prepišete stanovanje, ona naj se pa odpove preživnini. Vse preko sodišča. Družinskega... Drugače boste kasneje popušili, ko nekaj let ne bo plačane preživnine, in vas bo tožila za nazaj. Ustni dogovori ne veljajo.
- Zakonodaja o delitvi premoženja je ob ločitvi zelo jasna. Preberite si jo. Sam sem si jo. Dolga surla pri bivši. Ženske mislijo, da gre pri nas tako kot v ZDA, kjer je po poroki partner takoj upravičen do polovice premoženje drugega partnerja. Hint: Ni...
- Moški, ne bodite pizde in preživite čim več časa s svojimi otroci. Vam bo lažje...

OP, če imaš kako vprašanje, pošlji ZS. Pusti te forumske moralizatorje in bojevnike za slabši včeraj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

m0LN4r ::

Sem pripravljen prispevati darilni bon za SPAR ali C&A.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

enati ::

priznam da 2. in 3. starni nisem prebral, če kaj pomembnega nisem razložil, me opozorite na ZS, bom odgovoril v temo

da kot OP malo izpostavim prispevek...
#################################################################################################
#################################################################################################

Grem kar po vrsti...

Še nekrat izjavljam da so moje navedbe resnične, točne in natančne in na tem mestu prevzemam kazensko in materialno odgovornost. Trudim se napisati tako da je čim manjša verjetnost da bi kdo razumel napačno.
Sem iz Ljubljane.

Otroka sta dodeljena bivši, jaz ju imam 50% časa. Imamo ločena oblačila.

Določena mi je bila preživnina 300 UER mesečno, kljub temu da sem bil takrat leto in pol brez zaposlitve, in otoka polovico časa pri meni. V času brezposelnosti sem porabil prihranke.
Tudi jaz, in vsi ostali se sprašujejo, razen sodišč in csdjev, zakaj moram plačevati preživnino, če sta otroka pri meni polovico časa.

Do brezplačne pravne pomoči nisem upravičen. Tudi za minimalno plačo za polovični delovni čas ne prideš, če nimaš več glav da se znesek razdeli.

Ne kadim, ne pijem, kakšo pivo sem in tja, drogo imam na spisku "preden se stegnem" enkrat probat. Imam veliko empatije, sem naravoslovno tehnično in socilano razgledan ker me te stvari zanimajo. Sem v osnovi miren in zadržan, zmeren rekreativen športnik, ne uporabljam telefona med vožnjo in sem defenziven in strpen šofer, se pa na kakšni ovinkasti prazni cesti tudi privoščim malo bolj dinamične vožje. Bremze mi pa rjavijo zaradi premale obrabe.
V bifeje ne hodim, doma sem kuhal tudi jaz. V vrtec in šolo sva ju vozila pol pol, s tem da sem se prilagajal zaradi fleksibilnega delovnega časa. K zdravnikom prav tako.

180 cm in 80 kg pomeni po BMI indeksu na meji predebelega. To je zelo posplošena ocena. Kadar sem imel 79 kg sem bil nagravžno suh. Sedaj jih imam 77.

V službi nimamo malice, center Ljubljane je drag, tako da si nosim sabo kar si doma pripravim. Bi moral sabo nesti večje porcije. Težava je tudi ker se odtujuješ od sodelavcev in nimaš več informacij.

Dolg je nastal iz neplačevanja preživnine. Dolg je 14.000 EUR in se dejansko minimalno zmanjšuje, ker mi sedaj dolgovi nastajajo drugje.
Od Novega leta se me rubi, ostane mi 403 UER mesečno, kar zadostuje za gorivo in hrano za mene in otroka.
Rubi se tudi vozilo (letnik 2003) s katerim vozim otroka v šolo, in premete v stanovanju v katerem živim skupaj z otrokoma. Otroka imata pri meni svoj dom, in nista zgolj na obisku.
Drugega premoženja nimam.

Lansko zimo nisem kuril stanovanja, ko sem bil sam. Mi je kmalu postalo žal, in malo toplo mora biti da si ne uničiš zdravja.

Polovico dni ju vozim na relaciji šola dom, na tak dan naredim skupno 80 km. Za to porabim 2 tanka goriva, kar znese cca 150 EUR na mesec od 403h. V službo se vozim s kolesom, če nimam otrok, in če ni dež, takrat grem z javnim prevozom.

Plače imam točno 1000 EUR neto + prevoz in prehrana. Glede na trenutno situacijo bom dolg iz naslova preživnine odplačeval nekje 15 let, se pravi do penzije.

Imam 7 let star prenosnik in 15 GB BOB paket za internet na 4 leta starem pametnem telefonu.

CSD je skrajno pristranski. V zapisnik so tudi potvorili izpoved otrok glede odrekanja hrane. Ovadil sem jih na tožilstvu, vendar se ne ukrepa. Zato želim vpleti medije, v upanju da bojo inštitucije opravile delo korektno.
Istačasno sem dal prijavo tudi zaradi odrekanja hrane.
Tudi glede zdravstvenega stanja je zdravnica izjavila da je vse v redu, psihologinja v zdravstvenem domu pa namiguje da sem za stanje otrok kriv jaz.
Menim da inštitucije ne bojo naredile nič dokler ne bo zloraba postala javna.

Otroka ne morem prehraniti? Za hrano imam, sodišče mi je odvzelo sredstva, nisem se sam spravil v ta položaj, če zanemarimo razmerje z napačnim človekom.

Otroka sta zbirčna s hrano, kar je posledica vsiljevanja vegetarijastva in joge. Pri meni jesta zelo pestro hrano, pogosto je na krožniku kaj novega, in morata vsaj probati. Tako da pri meni nista razvajena, je pa sedaj najbolj pomebno da vsaj jesta, in zato imata dovolj hrane za katero vem da jo imata rada.
Tudi pri meni sta zavračala meso, sem ga postavil na mizo zase in upal da se bosta pridružila. Hamburgerjev ne marata. Nazadnje mi je uspelo da sta pojedla lososa, ki sta ga pred tem zavračala.
Na silo pa ne moreš pri otroku nič doseči ker se bo še bolj zaprl vase. Jaz poskušam kaj doseči z vzgledom in zdravim spodbujanjem.
Otroka pojesta zelo malo, pojesta približno pol manj kot ob razpadu zveze.

Kot sem povedal, pri mami jima odrekajo hrano, oziorma vsiljujejo vegi. Mlajši sploh ne pove več da je lačen, in mi pove da se je navadil biti lačen. Starejša pa pove da od kosila raje počaka na večerjo, kot pa da bi rekla da je lačna, ker ve da ji bojo ponudili samo sadje, ona pa "zmigne z glavo in rameni in reče da ji to ni všeč".
Tako da je popolnoma jasno da tudi pri meni ne moreta pojesti veliko, na krožnikih jima ostane tisto kar rada jesta.

V času razmerja smo doma jedli vegi, sam sem občasno prinesel kakšen kuhan pršut. Enkrat na mesec smo šli na obisk k moji mami, na mizi je bil krožnik mesa, ki sta ga otroka grabila kot da 2 tedna nebi nič jedla. 3 tedne po razpadu zveze (smo bili še 3 mesece skupaj) sta otroka začela govoriti da je meso fuj, da smrdi, da ga ne marata, da ga ne jesta. Sem pa z njima šel na čevapčiče in hotdoge.
Otroka sta se čustveno in prehransko dokončno zlomila po prejemu sodbe, dobro leto nazaj. Bivaš ju je želela odvrniti od mene, jaz sem se na sodbo (nuspešno) pritožil, nisem pa manipulliral z otrokoma.

Punca se je zaradi pritiska bivše čustveno totalno zlomila. Jeseni ni jedla kosil v šoli, po novem letu pa je začela z navadnimi kosili. Počasi si je tudi zaželela jahanja, in aprila letos smo ponovno začeli obiskovati jahanje.
Lansko leto zadnji dan šole (petek 25.06.2016) sem otroka v dobrem stanju odpeljal v šolo. Naslednjič sem ju videl 12.07.2016 ko je bila punca rahitično suha, z izbuljenimi očmi in nazaj potegnjenim obrazom shiranca. Čustveno je bil popolnoma zlomljena.
Takrat nisem vedel da bi jo moral odpeljati na urgenco na pregled, in bi bila zadeva zaklučena, sem pa obvestil policijo in CSD ki pa nista odreagirala.

Otrok razvajam v zdravem smislu, in ne da bosta neotesana razvajenca tako kot vidim polovico tamalih v nakupovalni centrih in drugod.
Sedaj ko sta majhna ju lahko razvajam s časom, empatijo, spodbujanjem, igranjem, in jima pomagam pri tem kar jima je všeč.

Vegi in joga pri bivši in njeni vzorci.
Glede joge in vegetarijanstva imam še vedno pozitiven odnos. Če nekoga bogati in mu pomaga, zakaj pa ne. Problem je pri fanatičnih obsedencih, kamor spasa bivša, in ki je to svojo obsedenost želela vsiliti otrokoma.
Sam sem ob samo rastlinski in sadni hrani ves čas lačen. Jem meso, redno in manjše količine ker imam raje veliko priloge, menim pa da se mesa v današnji družbi poje preveč.

Sam sem prepozno prišel do vseh spoznaj glede bivše, še preden je zanosila sem želel razmerje končati, iskal sem primeren trenutek da ji povem, ker je imela nekaj čudnih vzorcev. Prav zaprav nisva živela skupaj. Kar sem potem videl pri njej in njenih tastarih, si pa nisem predstavljal tudi v najhujših morah ne.
Lahko rečete da sem bil naiven, in še vedno se naučim kaj novega o razmerjih, in pač počasi osebnostno rastem.

Glede gospodinjski opravil, sam perem, obešam in likam, sesam že 20 let. V času skpnega odnosa sem jaz pral in obešal perilo, za likati ni bilo veliko. Zajtrke in večerje sem večinoma pripravljal jaz, bivša je vadila jogo, z otrokoma sem gledal risanke in se igral okoli hiše. Oba sem vplejal v vrtec in šolo (tamalega ne v šolo ker me ni bilo več zraven).
Vrt sem obdeloval samo jaz, kidal sneg,prav tako sem sesal stopnišče in podstrešje jaz.
Bivša živi pri starših. Kuha njena 77 let stara mama. Bivša prav zaprav ne zna kuhat. Pri meni pa otroka že tudi kaj skuhata, si pogrejeta, ju pokličem k sebi da mi pomagata. Delam na tem da bosta samostojan.

Bivša je postala hudobna in lažniva. Ona in njena starša so zelo negativni, posesvini, neodobravajoči. Tako okolje ni prirno za zdrav čusven razvoj otrok. Pri mami v 4 letih še nista dobila družbe vstnikov.
Med tednom ne smeta ven, oziroma nimata časa, ker sta tako zaposlena z obšolskimmi dejavnostmi in šolo.

Vsa leta so punci nasprotovali da bi imela dolge lase, ko pa se je letos spomladi uprla in ima sedaj dolge, pa je mami in babi nista pohvalili, temveč ji izrekata neodobravanje. Jaz sem jo pohvalil, ker je res lep cukrček, sploh s čopom, in tudi prijateljice so jo pohvalile, samo mamica in babica ne.

Punca mi je povedala da je mamica rekla da so pri "ime nekdanje sošolke" debeli ker jejo meso. Zame je fant enkrat rekel "da sploh ne znam igrati nogometa in tudi juhe ne skuhat" v enem stavku. Tamal je hodil na karate, kjer je bil zaradi nesodelovanja postavlje v kot, na nogomet pa ni smel hoditi, in je začel hoditi pozno spomladi letos ko sem bivši napisal mail glede tega.

Jaz bivšo ne obračunavam. O njej ne želim govoriti grdo. Govorim resnico. Tudi v tem trenutk sem pripravljen požrti vse kar je naredila in z njo sodelovati v korist otork. Vendar v njej nisem imel sogovornika ne v času razmerja, ne sedaj in niti ne verjamem da ga bom kdaj imel.
Glede mojih stališ in kmunikacije je vse v mailih, in tam se tudi lepo vidijo njena skrajno neprimerna izhodišča, ker drugače sploh nisva komunicirala, ker ni bilo mogoče.

Za endokrinološki pregled sem izvedel po naključju od punce 3 mesece po pregledu.

Lahko bi našteval nekaj strani foruma o vzorcih in primerih, pa mi boste očitali da o njej govorim grdo in da z njo obačuvam. Nažalost to ni res.

Splošni očitki me v bistvu zelo prizadanejo. Pisanje nekaterih ki ne poznajo nobenih okoliščin, si pa privoščijo da me obsojajo. Sem vedel da forum ni najbolši medij za to, ampak sem vseeno probal.

Če ne drugega sem izvedel za ocetje.si.

Če ima še kdo kakšno konkretno vprašanje - bom dogovoril.
Bral bom, pisal pa samo izjemoma, ker menim da ne bo dodane vrednosti.

Sedaj se bom z zgodo obrnil na medije in morda boste o meni še kaj slišali.

Parim sem odgovoril na ZS, (mislim da je) vse, in veliko več, je povzeto tudi v tem sestavku.

Imam nevzdržno ekonomsko stanje kjer ni videti konca ob trenutnih razmerah.

Tisto kar pa me dejansko spravlja v hudo stisko, pa je da otrokoma ne morem pomagati, inštitucije ne ukrepajo, sam pa lahko kaj spremenim samo preko sodišča, za kar pa nimam sredstev, in brez odvetnika nimaš šans (sem poizkusil).

Če kdo želi se lahko preko ZS zmeniva za srečanje, da me spoznaš v živo.

Lp,
oči

#################################################################################################
#################################################################################################

dexterboy ::

@enati,
OK, začnimo od konca; napiši znesek, ki bi te jutri rešil finančne stiske, da bi ti od plače ostala cela plača.

Poleg tega pri deljenem skrbništvu ni preživnine. Tu nekaj hudo smrdi...
Pa še nekaj; po zakonu ti more ostati minimalna plača. Tebi ostane 400 ojrov. Kako?

To so nujna vprašanja, da se dobi čista slika, ni napad na tvojo osebnost ali integriteto...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

enati ::

dexterboy je izjavil:

Poleg tega pri deljenem skrbništvu ni preživnine. Tu nekaj hudo smrdi...
Pa še nekaj; po zakonu ti more ostati minimalna plača. Tebi ostane 400 ojrov. Kako?
Napisal sem destva, sedaj pa še razlaga.

Nimava deljenega skrbništva, otroka sta dodeljena v vzgojo in varstvo bivši, z menoj sta pa polovico časa. Tudi glede tega se je za vprašat s kakšnim namenom je sodišče tako razsodilo, da ima ona lahko BPP in je mesec nazaj vložila predlog zaradi spremenjenih okoliščin (tamala nima več vartva v šoli in me tam ne more več počakat) in je predlagala stik vsako drugo soboto med 9. in 17. uro (sedaj ju imam v bistvu od torka popoldne, ko ju prevzamem v šoli, do ponedeljka zjutraj ko ju peljem v šolo). Sam sem moral pa plačati odvetnika, ker bi bil drugače sedajle že brez otrok, in sem mu polovico zneska še dolžan.

Pri preživnini je, nevem koliko procentov, limita 403 EUR, vse ostalo ti poberejo.
In bivša dobiva nadomestilo preživnine od šolskega ministrstva (ker jo jaz ne plačujem (me rubijo iz naslova preživnine)) še 100 ali 200 EUR na mesec, za katerega me bojo terjali, tako da bivša sedaj dobiva mesečno iz naslova preživnine in rubeža krepko čez 1000 EUR.

Da je skrajno pogoltna, in da deluje v škodo otrok in na uničevanju mene, se vidi ker rubi avto (letnik 2003 in se zanjga ne bo dobilo nič) s katerim vozim otroka v šolo, in stvari v stanovanju, tudi 8 let star televizor na katerem otroka gledata risanke in mladinske filme (na tv nisem več naročen).
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zanikanje ocetovstva - pogodba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
43270576 (62708) koyotee
»

Plačevanje preživnine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11240949 (21587) bambam20
»

Višina preživnine (oče ima S.P in plačuje 70€) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24741377 (35398) St235

Več podobnih tem