Forum » Zvok in slika » Kakšen digitalni FM radio?
Kakšen digitalni FM radio?
bobicek ::
Zanima me, če kje na kitajskem marketu še prodajajo digitalne radie na električni kabel(ali pa na AC/DC kabel)? Vse kar najdem je narejeno na način, da se polni na Li-ion baterijo. Meni taka stvar ne ustreza, ker radio bo ves čas priklopljen v el. vtičnico(kupujem za dedka).
Kakorkoli, najbolj pomembno je, da se lahko posamezne radijske postaje shrani in se potem pritisne na gumb od 1 do 10 da se izbere željeno radijsko postajo. Dedek že malo težje najde željeno posatjona analognem radiju. Dovolj bi bilo že 5 gumbov za shranjene postaje.
Radio ne rabi nič druga, vsekakor ne rabi CD playerja. Caa 5 do 6W RMS zvočniki bi bili dovolj. Pri nas tak radio pride okol 40€ in če pri nas pride 40€ sem skor siguren, da bi kitajski market lahko dal vsaj pol ceneje.
Če ne bo druge, bom pač najprej poskusil z neko tako zadevo:
http://www.ebay.com/itm/Rechargeable-Po...
A to mi ni všeč, ker ima USB polnilec. Da bi bilo nekaj takega na AC/Dc kabel bi bilo odlično.
Hvala.
Kakorkoli, najbolj pomembno je, da se lahko posamezne radijske postaje shrani in se potem pritisne na gumb od 1 do 10 da se izbere željeno radijsko postajo. Dedek že malo težje najde željeno posatjona analognem radiju. Dovolj bi bilo že 5 gumbov za shranjene postaje.
Radio ne rabi nič druga, vsekakor ne rabi CD playerja. Caa 5 do 6W RMS zvočniki bi bili dovolj. Pri nas tak radio pride okol 40€ in če pri nas pride 40€ sem skor siguren, da bi kitajski market lahko dal vsaj pol ceneje.
Če ne bo druge, bom pač najprej poskusil z neko tako zadevo:
http://www.ebay.com/itm/Rechargeable-Po...
A to mi ni všeč, ker ima USB polnilec. Da bi bilo nekaj takega na AC/Dc kabel bi bilo odlično.
Hvala.
Furbo ::
Dosti teh radijev pozabi postaje, vsakič ko zmanjka štroma. Zelo zabavno za starejše občane. Malo popazi, ko boš kupoval.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Darko! ::
Za darilo za starejšo gospo smo pred leti kupili za 55 EUR v BB nek "woden radio" in so mu po letu uporabe odpadli knofi, postaje pa so začele hreščati zaradi slabih potenciometrov. Stran vržen denar.
Če zmoreš mal več plačat svetujem nakup Sangeana.
Za stare ljudi (če poslušajo skoz in skoz val 202 ali pa radio ognjišče ) sta idealna WR-1 ali WR-11. Nastaviš gumb, zarišeš z edigsom kje mora bit in vštekaš v štrom. Ni vrag, da ga dedek ne bo znal naravnat, če se slučajno mal premakne kdaj.
http://www.sangean.eu/products/table-to...
Sangean je kitajc. Ampak tabolš kitajc. WR-2 (ga imam sam) je tok dobr, da se precenjen Tivoli Audio skrije pred njim. Kar se poslušanja govora tiče zveni bolje kot marsikateri mikro/mini 7.1, 1000 W audio sistem. In to iz enega zvočnika in lesene kište. Sprejem na FM pri WR-2 je brez zunanje antene čist ok. Je pa input zlo slab, deluje zlo neobčutljivo, tko da če želiš povezat gor npr. Ipod in podobna jajca ni glih najboljši. Ampak to ni njegov namen.
Če zmoreš mal več plačat svetujem nakup Sangeana.
Za stare ljudi (če poslušajo skoz in skoz val 202 ali pa radio ognjišče ) sta idealna WR-1 ali WR-11. Nastaviš gumb, zarišeš z edigsom kje mora bit in vštekaš v štrom. Ni vrag, da ga dedek ne bo znal naravnat, če se slučajno mal premakne kdaj.
http://www.sangean.eu/products/table-to...
Sangean je kitajc. Ampak tabolš kitajc. WR-2 (ga imam sam) je tok dobr, da se precenjen Tivoli Audio skrije pred njim. Kar se poslušanja govora tiče zveni bolje kot marsikateri mikro/mini 7.1, 1000 W audio sistem. In to iz enega zvočnika in lesene kište. Sprejem na FM pri WR-2 je brez zunanje antene čist ok. Je pa input zlo slab, deluje zlo neobčutljivo, tko da če želiš povezat gor npr. Ipod in podobna jajca ni glih najboljši. Ampak to ni njegov namen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DAB stanje pri nas (strani: 1 2 3 4 … 70 71 72 73 )Oddelek: Zvok in slika | 528092 (1209) | gb39 |
» | Kakšen bluetooth zvočnik? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 48304 (5991) | Pithlit |
» | Kateri digitalni radio tuner - DAB komponenta ali druga rešitev ob ukinitvi analogneg (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12312 (7959) | Juneau |
» | Radio in trije različni prostoriOddelek: Zvok in slika | 5588 (4324) | Ales |
» | MP3 predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 4120 (3019) | Badwolff |