» »

Štipendija

Štipendija

««
20 / 39
»»

Bellatrix ::

Srednja šola, kaj pomeni novo -staro pa nebi vedel.

PrimozR ::

Če imaš od zavoda za zaposlovanje oz. od tistega sklada.

Kako naj vem, če nisem še ničesar dobil!

Prvi letnik?

Tretji letnik.

boogie_xlr ::

Imel vse pogoje, nič dobil(zoisova), kolegu pa zmanjšal, pa je mel bolš uspeh(9,9) kot lani(9,2).

boogie_xlr je izjavil:

Imel vse pogoje, nič dobil(zoisova), kolegu pa zmanjšal, pa je mel bolš uspeh(9,9) kot lani(9,2).

Pa si dobil vsaj obvestilo ?

sandmat ::

pomojm na vsako poslano prošnjo dobiš(oz. "moraš dobit"? - correct me if I'm wrong) odločbo ... poskusi poklicat pa težit, dokler dejansko ženska na drugi strani ne pogleda, kaj je s tvojo odločbo.

Ja dobiš, tudi če te zavrnejo. Preverjeno z republiško.

sandmat je izjavil:

pomojm na vsako poslano prošnjo dobiš(oz. "moraš dobit"? - correct me if I'm wrong) odločbo ... poskusi poklicat pa težit, dokler dejansko ženska na drugi strani ne pogleda, kaj je s tvojo odločbo.

Štos je v tem, da imajo (očitno) že ves teden izklopljene telefone! Klical sem namreč že velikokrat, pa je vsakič zasedeno.

kaj pa, če se tam oglasiš osebno? It may be worth a try ... :P poskusi okol 7h zjutraj klicat, jst jih ponavadi takrat dobim na telefon.

sandmat je izjavil:

kaj pa, če se tam oglasiš osebno? It may be worth a try ... :P poskusi okol 7h zjutraj klicat, jst jih ponavadi takrat dobim na telefon.

Za prit osebno v Ljubljano nimam časa, pa še predaleč sem.
A je mogoče, da so na pošti kaj zafrknili ?

težko verjamem, bi moral res met srečo. poskusi zjutraj poklicat.

Ziga Dolhar ::

Če še niste dobili, pa je od vaše vloge preteklo več kot 2 meseca, lahko vložite pritožbo zaradi molka organa :P. :))
https://dolhar.si/

Ziga Dolhar je izjavil:

Če še niste dobili, pa je od vaše vloge preteklo več kot 2 meseca, lahko vložite pritožbo zaradi molka organa :P. :))

v tem primeru se bo odgovorna oseba na ministrstvu potrudila, da vam zavrnejo prošnjo, right? :D

tinkatinca ::

Ali drži, da je za nas, stare Zoisove, v 4. letniku kriterij povprečje 4,1 ?

overlord_tm ::

tinkatinca je izjavil:

Ali drži, da je za nas, stare Zoisove, v 4. letniku kriterij povprečje 4,1 ?

Ja, ker ko gres na faks, postanes stipendist po novih pravilih, torej moras ustrezat novim zahtevam.

barakus ::

Kako je z zoisovo (novo), ko končas 1. stopnjo po bolonskem programu, in vpises 2. stopnjo? Ali se ti stipendija nadaljuje z enakimi pogoji o povprecju ali jo moras na novo pridobivat?

pomojm ne, ker si "zaključil izobraževanje" na določeni stopnji. mogoče se motim, sam nimam izkušenj.

Ja sej iz osnovne na srednjo se ti nadaljuje, pa iz srednje na faks isto?

Veron ::

da, vendar se neki govori (oz. v žurnalu bilo omenjeno), da od naslednjega leta ne bo več coizove štipendije na podiplomskem študiju :-( upam, da temu ni tako

DOOM_er ::

mam vprašanje. Za šolsko leto 2010/2011 sem zaprosil za državno štipedindijo sedaj februarja. Dobil sem zavrnjeno ker naj bi presegal cenzus za pridobitev. Glede na to da moj oče ni zaposlen že eno leto ne, dobival je nadomestilo od socialne nekje 6 mesecev, jst sm delal ker sem pustil faks ker sm z vpisom brcnil v temo in zaslužu 4800 EUR. Letos sem februarja dal vlogo za štipendijo ker preprosto nimamo dovolj denarja, jst tudi zelo težko delam kaj ob faksu, ker povsod iščejo "resne" študente, ki bi delali po 8 ur na dan kot sem to jaz počel lani. Zdej me zanima koliko lahko sploh pritožba pomaga. Če ima kdo izkušnje ter kolikšno moraš imeti povprečje za Zoisovo, glede na to da imam letos zelo dobro povprečje je pa VSŠ program v LJ.
Robots will steal your job. But that's OK

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DOOM_er ()

Lonsarg ::

Pogoji so kakršni so, sploh nimaš kej prošenj pisat,če vidiš da ne ustrezaš, ti vse piše:
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr...

sicer se pa da dobit kak "easy job" v stilu prodajanje v trgovinci za 4-5EUR/h kjer maš 2 stranki na dan in se lahko komot učiš kolikor ti paše. Delaš lahko večinoma po 4-6 ur, lahko tudi sobote. Poznam par ljudi, ki tako delajo poleg faxa in jim kar gre.

ne morem si pomagat ampak pri tvoji zgodbi mi je še najbolj padel v oči tvoj podpis ...:P

$%&/() ::

zdravo, mene pa zanima, če moraš Zoisovo štipendijo vrniti v primeru, da na faksu ne opraviš letnika? to, da jo izgubiš, že vem :D

Steinkauz ::

Zgubiš je ne. Miruje ti.
Če rukneš večkrat oziroma prenehaš s študijem jo morš vrnit

A, tako. Hvala.

St235 ::

Vrnit jo moraš samo za tisti letnik, ki ga nisi naredil, najprej miruje, čes čas jo moraš pa vrnit, če se ne uspeš vpisat naprej oziroma zaključit šolanja. Če se prepišeš se šteje da štipendija miruje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

uf, to še zmeraj nanese ~2200EUR :|

Mene pa zanima, če se zoisova (ta nova) nadaljuje tudi v 2. stopnjo po bolonjskem, če imaš standardne pogoje (povprečje) ali ne?

DOOM_er ::

sandmat je izjavil:

sicer se pa da dobit kak "easy job" v stilu prodajanje v trgovinci za 4-5EUR/h kjer maš 2 stranki na dan in se lahko komot učiš kolikor ti paše. Delaš lahko večinoma po 4-6 ur, lahko tudi sobote. Poznam par ljudi, ki tako delajo poleg faxa in jim kar gre.

ne morem si pomagat ampak pri tvoji zgodbi mi je še najbolj padel v oči tvoj podpis ...:P

komp je bil kupljen :D 2 leti in pol nazaj ko je dejansko fotr še mel šiht jst sm pa tut še v srednjo hodu in delal med dopustom tko da sm si ga lahko nabavu
Robots will steal your job. But that's OK

St235 ::

barakus je izjavil:

Mene pa zanima, če se zoisova (ta nova) nadaljuje tudi v 2. stopnjo po bolonjskem, če imaš standardne pogoje (povprečje) ali ne?

Ja, štipendijo lahko dobiš tudi za podiplomski oziroma 2 stopnjo bolonskega študija ,če izpolnjuješ pogoje. Po zaključku 1. stoplnje jeseni normalno pošlješ prošnjo in to je to. Pa ne pozabi, da včasih zahtevajo, da dostaviš potrdilo o diplomiranju za leto nazaj. Tako, je bilo vsaj pri prehodu z dodiplomskega na mag študij. Lahko,da je pri bolonjcu dovolj, da pošlješ potrdilo o vpisu v drugo stopnjo.

$%&/() je izjavil:

uf, to še zmeraj nanese ~2200EUR :|

Kdo bi si mislil? edino normalno bi bilo, da bi jo moral vrnit za kompletno stopnjo študija ki ga nisi zaključil (faks, podiplomc...). Zoisova štipendija je za nadarjene ne za socialno šibke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

martincek1 ::

Je res, da se od vključno letos naprej uspeh v letniku (SŠ) računa s povprečjem in ne več tako kot do sedaj(da si bil z 6 ODL, 4PD in 1DB lahko odličen)? Sedaj naj bi bilo to 4,45 - pravdobro.

To se je govorilo na začetku leta, ampak potem nisem več slišal nič glede tega, pa bi bilo v redu vedeti, ... Čeprav ta sistem uvaja le še večji razkol med odličnimi in ostalimi.

Ima kdo kakšen verodostojen podatek glede tega? :)

Jah pač boš še tisto trojko na 4 spravil in bo problem rešen.

Sem dvakrat prebral tvoj post, pa nisem našel nobene informacije, ki bi se navezovala na vprašanje.

Potem se enkrat preberi :)

Drugace pa obstoj nekega sistema za racunanje koncnega uspeha je zelo mitoloska stvar.

Med odlicnimi in ostalimi pa mora biti razkol, drugace je brezveze, da si odlicen, ce si samo malo boljsi od ostalih.

Zanima me zato, da se bom lažje odločil ali več truda vložiti v učenje maturitetne snovi ali zaenkrat še v tekočo snov pri nepomembnih predmetih, za katere se mi že malo je*e. Če je stvar taka da se računa povprečje, potem se raje že jutri začnem učiti snov prejšnjih let pri teh 5. predmetih in se mi z zdajšnjimi ocenami za prav dober uspeh ni več potrebno skoraj nič učiti. Bom prej dobil piko več pri slovenščini/matematiki/angleščini kot pa da se še mesec in pol ukvarjam z drugim tujim jezikom, zgodovino, itd..

Verjamem da je način zračuna končnega uspeha vsako leto točno definiran. Sem upal, da ima kdo tu ta podatek :) Bom še drugje malo povprašal.

Za maturo se je BV ucit. Je narejena tako, da ce srednjo naredis z solidnimi ocenami jo slabse ko 5 ne mores pisat :)

Drugace pa najbolje je da gres povsod na polno, ko cim zacnes preracunavat ti bo nekje zmanjkalo.

overlord_tm je izjavil:

Za maturo se je BV ucit. Je narejena tako, da ce srednjo naredis z solidnimi ocenami jo slabse ko 5 ne mores pisat :)

Drugace pa najbolje je da gres povsod na polno, ko cim zacnes preracunavat ti bo nekje zmanjkalo.

točno tako. Čim manj planninga, prebereš si povzetke tega(kar naj bi) si obdelal v preteklih 4 letih, greš pisat in narediš. Sej cca. 90% ljudi naredi maturo, tako da se ni treba preveč sekirat :)

Če bi želel maturo narediti z 20, ja.

@overlord: Včasih je potrebno kakšno stvar zapostaviti, da lahko uspeš v tistem kar ti je bolj pomembno.

overlord_tm je izjavil:

Skupnih 5 točk na celi maturi? :D

PrimozR je izjavil:

overlord_tm je izjavil:

Ne, vsaj 25 jih moras dobit, ce si prav dober v kaki spodobni gimnaziji. Ce so ti pa ze v soli popuscali, potem ti pa ni pomoci.

overlord_tm je izjavil:

PrimozR je izjavil:

overlord_tm je izjavil:

Ne, vsaj 25 jih moras dobit, ce si prav dober v kaki spodobni gimnaziji. Ce so ti pa ze v soli popuscali, potem ti pa ni pomoci.

s takim pristopom sem dobil 28. Pa nisem mel omejitve na faxu :)

overlord_tm je izjavil:

PrimozR je izjavil:

overlord_tm je izjavil:

Pa brez učenja? Right.

kje piše brez učenja? ...

overlord_tm je izjavil:

Predvidevam da BV pomeni brezveze?

Ja, pomeni brez veze. Ker ce si znal za redne solske obveznosti, potem bos znal tudi za maturo.

Okej, gremo pa malo drugače. Recimo da hočem biti zlat maturant. Kaj pa zdaj?

Poglej si dan pred maturo ;)

Evo temu se reče kontrolni poizkus. Sklep: treba te je ignorirat.
««
20 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
278445 (5434) 111111111111
»

Vračanje štipendije ?