» »

Vračilo štipendije

Vračilo štipendije

tt2 ::

A je kdo tule, ki je imel tak primer, da bi moral dokončati faks do 30.9., sicer bi moral vračati štipendijo, mu je pa uspelo diplomirati/magistrirati dva meseca pozneje. Zanima me, če je v tem primeru moral tudi vrniti celotno štipendijo za tretji letnik in absolvent? Sem zdajle dobil poziv za predložitev dokazov o magistriranju. Me je strah, da ker sem magistriral z nekaj mesečno zamudo, da bom mogel vračati štipendijo za zadnji letnik in absolventa, kar bo zneslo nekje 5000€. Trenutno nimam službe in tudi, če jo dobim, bom precej časa na mizerni plači, s čimer ni šans, da bi vračal še zraven štipendijo.

Invictus ::

Kaj če bi vprašal tistega, ki ti daje štipendijo?

Ker, če se ne boš z njim pogovarjal, boš fasal izvršbo, in tega sranja se ne boš lep čas rešil...

Zato čimprej normalno komunicirat z njim, mogoče ti celo spregledajo. Iz napisnega sklepam, da imaš neko državno štipendijo, ne kadrovsko...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

tony1 ::

a) Prej bi mislil.

b) Pred 20imi leti je veljalo, da vračaš le za zadnji letnik (če ni šlo vmes že na slabše).

c) Seveda jim takoj pošlji kopijo potrdila o diplomiranju (kopijo overiš na UE). 99% je možnosti, da te ne bodo terjali. (In te ne bi tudi, če bi diplomiral včeraj.)

looser ::

tt2, v vsakem primeru moraš kontaktirati štipenditorja, je čisto verjetno, da če urejen in komunikativen uspeš vzbuditi malo sočutja (mogoče ne prvič ali drugič, tretjič pa zagotovo), da verjetno ne bo problema, da bodo zamižal z enim (obema) očesom na vse datume v pogodbi.

fikus_ ::

"Sem zdajle dobil poziv za predložitev dokazov o magistriranju. Me je strah, da ker sem magistriral z nekaj mesečno zamudo, . . . "

Domnevam, da gre za republiško/državno (ali kako se pač imenuje) štipendijo. Predloži papirologijo in boš imel mir. Pred nekaj leti niso zahtevali vračila štipendije kljub zamudi zaključka šolanja. V glavnem da si končal.

A110 ::

Ti povem mojo sicer ne enako ampak morda malenkost podobno situacijo. Po prvem letniku sem pavziral. Na csd so mi reki da naj prinesem potrdilo o vpisu in bo stipendija zamrznjena za 1 leto. Veckrat sem jim razlozil da ne ponavljam ampak pavziram ampak ljudje na csd sploh niso vedeli da to obstaja. Potem sem na lastno zanimanje izvedel da naj samo pridobim potrdilo da lahko na fakulteti opravljam izpite brez statusa in sem jim to poslal in je bilo vredu. tako da upam da bos imel bolj sposobne ljudi na csd kot sem jih imel jaz. Je pa glavno da sodelujes in jih ne ignoriras

Invictus ::

Ha, ha, sposobni ljudje na CSD. Si me pa nasmejal...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

111111111111 ::

Pokliči na CSD in razloži situacijo. Ne bo nobene panike.

Twixz ::

Kaj pa če dobiš zahtevek za predložitev dokazila ti si pa ravno v fazi čakanja na odgovor komisije/mentorja za to ali je diploma primerna za zagovor? Se da zmeniti, da se podaljša ta rok za kakšne 14 dni/1 mesec? :)

MasterTade ::

Poskusi, osebno pojdi tja

modelno1 ::

Jaz sem rok prekoračil za več kot eno leto, pa so mi dolg stornirali, ko sem diplomiral. Šlo je oa za Zoisovo.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

tikitoki ::

Ne kompliciraj in za zacetek predlozi potrdilo o opravlji diplomi. Naceloma jim je pomembno, da diplomira.s dva meseca gor ali dol.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

tony1 ::

Twixz je izjavil:

Kaj pa če dobiš zahtevek za predložitev dokazila ti si pa ravno v fazi čakanja na odgovor komisije/mentorja za to ali je diploma primerna za zagovor? Se da zmeniti, da se podaljša ta rok za kakšne 14 dni/1 mesec? :)


Pokliči jih in povej, kar si napisal, nato pa jim pošlji kopijo prijave teme diplomskega dela (ker je verjetno to najnovejša listina, ki jo imaš), in napiši, da si diplomo končal in čakaš datum zagovora.

Twixz ::

Jah, čakam še da mentor odobri in potem dam komisiji. Sklep o diplomnskem delu sem jim poslal, lahko jim pošljem samo še napisano kar imam :)

Vrača se pa po letnikih, ne komplet štipendija ane?

MasterTade ::

Ne čakat, jutri na CSD

showsover ::

ja, tole zgleda še najbolj smiselno, ni direktno vezano, me pa zanima, koliko znaša sicer zoisova štipendija, če si ene 10-20 km oddaljen od srednje šole... seveda ne velja zame, samo me zanima, ali se izplača malo bolj motivirati mladino (ki ima sicer sorazmerno ok ocene, niso pa ravno outstanding, je seveda 25ur/8dni pred računalniki in na telefonih, še za instrumente se prime, ko je ravno kak nastop/koncert, drugače pač ne), ker, kolikor se spomnim lastnega primera, je tisto davno let nazaj bil kar lušten denar, sploh za srednješolca, torej pogoji in višina v teh (okoli 2019) letih?

ps: se opravičujem, če smo mogoče videti zelo ciljno naravnani in prav nič romantično

smacker ::

M.B. ::

Vedet pa moraš da vsaj na Faksu če dobiš Zoisovo oktobra. Dobiš plačilo nekje Februarja marca prvo. Ker pač ni dovolj zaposlenih pa traja da vse vloge obdelajo. Vsaj tak je blo par let nazaj ko sem bil sam na Faksu. Sem pa sam si tudi vzel absolventa pa diplomiral malo po koncu pa sem vprašal na zavod če bo treba vračat, pa so rekli da ne ker absolvent nima nekega cilja na koncu. :| 3. letnik ima namreč cilj diplomo.

TO sem jaz dobil.
Zakon o štipendiranju (ZŠtip) ne določa, kakšne so obveznosti absolventov oziroma ne določa ali štipendijsko razmerje preneha, če absolvent ne diplomira oz. magistrira do konca študijskega leta, za katerega je prejemal štipendijo. ZŠtip določa le, da v primeru prenehanja štipendijskega razmerja (gre za taksativno naštete primere) mora štipendist vrniti štipendijo za letnik, ki ga ni uspešno zaključil. Ker absolventski staž ne predstavlja letnika po zakonu, ki ureja visoko šolstvo, ne obstoji izrecna pravna podlaga za vračilo štipendije s strani absolventov, ki niso diplomirali oz. magistrirali v roku 12 mesecev. Seveda bi bilo korektno da bi štipendist, ki ne diplomira oz. magistrira v navedenem roku, vrnil prejete zneske štipendije, saj ni izpolnil namena po ZŠtip - tj. opravil obveznosti za posamezno študijsko leto za katero je prejemal štipendijo, vendar pa kot že rečeno, postopek izterjave zaradi pomanjkanja pravne podlage ne bi bil uspešen, če štipendist ne bi hotel vrniti štipendije. Glede na navedeno se v teh primerih šteje, da absolvent, ki je 12 mesecev prejemal štipendijo, izkoristil vse ugodnosti, ki mu jih daje ZŠtip in tako ni več upravičen do prejemanja štipendije na isti stopnji izobraževanja ter za absolventski staž.



Ko boste zaključili študij nam preko klasične pošte pošljite fotokopijo potrdila o magistriranju ali preko elektronske pošte kot scan.

Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

showsover ::

ja, na faksu še "nismo", še osnovni "smo" dolžni kakšno leto, nismo pa niti nekakšni megaintelektualci, da bi diplomo opravljali do 15. leta :-) glede na povezavo - našli smo tudi sami nekaj podobnega, ampak se mi je zdelo, da je bila "zojsla" nekoč relativno višja. ah, no, kaj moremo, spomini, še posebej iz mladosti, so varljivi...

tony1 ::

Zoisov štipendist zgoraj bi se lahko že naučil, da v slovenščini imena mesecev pišemo z malo.

Sicer pa je to s februarjem huda anomalija (in gotovo posledica kakšnega novega super duper dragega info sistema, ki bo prinesel vesoljske izoboljšave delovnih procesov :))) - dvajset let tega niti slučajno ni bilo tako.

Je pa po koncu mojega faksa enkrat obveljalo pravilo, da ZŠ ni več relativno težko dobiti in lahko obdržati, ker so tudi za neizgubo ZŠ začeli zahtevati višje povprečje kot prej, kar je precej bolj soliden problem kot zamuda nekaj mesecev. (Seveda to ni nastalo s kakšnim pametnim ciljem, kot je npr. doseči višjo akademsko odličnost - kje pa! Nekega dne je pri delitvi plena (pardon, proračunske pogače) nekdo potegnil krajši konec, in za ZŠ pač naslednje leto ni bilo več toliko denarja kot prej... Ššššš, bilo je v času enega Argentinskega ministra... Razmislite, koga boste volili naslednjič. >:D)

showsover ::

no, poleg imena mesecev, bi se dalo reči izgubljati besede tudi na splošni slovnični obliki in ločilih kot tudi začetnic pridevnikov, čeprav, po drugi strani, nismo pri preverjanju znanja slovenistike... :-)

xx23 ::

Jaz sem skor ziher, da sem mel več kot 200 EUR Zoisove štipendije v srednji šoli. In to 10 let nazaj, ko je bila minimalna plača manj kot 600 EUR bruto. Zame je bilo to ogromno. Motiviranost pa izhaja iz okolja, bi rekel. Če sem si hotel karkoli privoščit, sem si moral sam plačat. Doma sem dobil hrano, obleko, šolske potrebščine ob začetku leta. Za vse dodatne aktivnosti sem mel 2 možnosti: delat celo poletje ali dobit štipendijo.

smacker ::

200€ je bila z dodatkom za prevoz in uspeh. Osnova je bila cca. 60 + 30 za uspeh v višjih letnikih. Danes prevoza več ni, ker imajo vsi subvencionirane mesečne vozovnice (cca. 20€ za cel mesec), dodatek se dobi le za dijaški/študentski dom. Ostale cifre so najbrž podobne. Za faks je še 30€ dodatka za določena področja (predvsem naravoslovni študiji).

St235 ::

xx23 je izjavil:

Jaz sem skor ziher, da sem mel več kot 200 EUR Zoisove štipendije v srednji šoli. In to 10 let nazaj, ko je bila minimalna plača manj kot 600 EUR bruto. Zame je bilo to ogromno. Motiviranost pa izhaja iz okolja, bi rekel. Če sem si hotel karkoli privoščit, sem si moral sam plačat. Doma sem dobil hrano, obleko, šolske potrebščine ob začetku leta. Za vse dodatne aktivnosti sem mel 2 možnosti: delat celo poletje ali dobit štipendijo.


osnova je bila okrog 20k tolarjev, ter kasneje okol 100€. Ter seveda dodatek za prevoz.

M.B. ::

Tako huda anomalija ni. Sam sem s študijem končal tam 2014 pa vem da zadnjih par let se je dobivalo februarja nekje. In zgleda ni kaj dosti boljše: 2018 februar, 2019 januar. (2015 baje celo april) Je pa zdaj skoraj nemogoče jo dobit, ker poleg uspeha rabiš še priznanja s tekmovanj, ki jih pa ni ravno povsod.

Tudi če si teoretično mednarodno prvi na svetu to ne velja čisto nič, če ne obstaja še slovensko področno in državno tekmovanje.

Ja res je nisem slovnično odlično odpisal, nikoli mi ni šla. Pa nisem slovenistike študiral. Kolko je pa bla se pa ne spomnim, vem pa da sem imel še dodatek za deficitarni poklic. (programer).
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M.B. ()

letmein ::

Pozdravljeni,
sam sem danes prejel poziv za vračilo štipendije za zadnji letnik.. kljub temu, da sem dva meseca nazaj sodeloval z delavko na CSD in smatral zadevo rešeno v mojo korist - v smislu naj dostavim potrdilo o diplomiranju, isto mi je bilo rečeno leto nazaj ob klicu na CSD(žal nimam pisno).
Situacija je taka, da sem za leto 2017/2018 prejemal državno štipendijo za zadnji redno vpisan 3 letnik študija, vendar nisem uspel do 30.9.2018 diplomirati(vsi izpiti zaključeni) zaradi kolobocij z mentorjem, firmo itd.. tako, da sem v letu 2018/2019 pavziral, ker absolventskega statusa nimam zaradi prepisa v prvem letu študija. Zagovor diplome bom imel v naslednjih 2 tednih, kar sem gospe iz CSD tudi objasnil in predložil dokazila.
Glede na 92. ZŠtip in 99. ZŠtip 5 odstavek smatram, da glede na to, da bom imel vse obveznosti za 3. letnik zaključene do 30.9.2019, torej prej kot v 1 letu od konca zaključnega letnika, sklepam, da glede na navedena člena ni osnove za vračilo..?! Hvala za kako mnenje..

tony1 ::

Pokliči jih in vprašaj. Če se bodo strinjali s tabo, povej, da jim boš poslal še pisno prošnjo za odlog vračila.

111111111111 ::

POnavadi se da dogovorit. Ti diplomiraj in dostavi potrdilo o zaključku letnika in študija in ne boš imel problemov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1917474465 (14193) History
»

Vračanje štipendije

Oddelek: Loža
123101 (2716) DonMatejo
»

Vrnitev državne štipendije

Oddelek: Loža
3113346 (10285) MadMicka
»

Vračanje štipendije, si lahko kaj sami vzamejo z računa ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7833536 (13739) next3steps
»

vračilo štipendije

Oddelek: Šola
267723 (4943) St235

Več podobnih tem