» »

Štipendija

Štipendija

««
19 / 39
»»

tx-z ::

Na njihovi strani sicer piše "ima v višješolskem ali visokošolskem izobraževanju povprečno oceno najmanj 8,5 ali več ali je glede na povprečno oceno uvrščen med najboljših 5 % študentov v svoji generaciji, " ...ampak nč ne piše a to za zadnje leto al za povprečja vseh let odkar si na faksu?
tx-z

St235 ::

Šteje zadnje leto, vsaj do sedaj je bilo vedno tako. S temda 8,5 je minimum da sploh lahko zaprosiš. dejanska številka je ponavadi precej višja.

galu ::

Evo, danes sem dobu... Dobil štipednijo, mam pa 65.47EUR na mesec... Kolko mesecev to dobim?
Tako to gre.

sandmat ::

12

Ok fajn, thx :))
Tako to gre.

Hardstyle ::

Za katero pa si dobil?

Aha, torej tut če bi prvič zaprosu, sm že prepozn za letos?:/
tx-z

@Hardstyle
Zoisova.
Tako to gre.

@zigam ja

mp3killer ::

Zdravo, letos sem zamudil oddajo vloge za republiško štipendijo(sem študent 3. letnika). Rok je 6.10, oddal sem jo 8.10 :/ Na CSD so rekli da bodo probali vlogo uveljavit letos, če ne bo pa na čakanju. A to pomeni da bom drugo leto, ko bom absolvent dobival 2 štipendije v primeru da je letos ne dobim(kar je skoraj sigurno)?

Lp

Lonsarg ::

Če si letos prvič zaprosil za republiško, rok ni omejen. Če pa ni prvič pa pa sei ne predstavlja, kaj pomeni to čakanje..

dasf ::

Vidim, da ste nekateri že dobili zoisovo štipendijo, sam pa še nisem prejel potrdila o odobritvi/zavrnitvi vloge.
Mogoče kdo ve kakšni so minimalni standardi za pridobitev zoisove štip. v srednjih šolah(2. letnik)?

Lonsarg je izjavil:

Če si letos prvič zaprosil za republiško, rok ni omejen. Če pa ni prvič pa pa sei ne predstavlja, kaj pomeni to čakanje..

A za zoisovo pa ni tega da če prvič zaprosiš da ne bi blo roka? :P
tx-z

Moj google vir iz svetovalnega foruma enga pravi da ne:)

ne, zoisova štipendija ima striktno predpisan rok, ga zamudiš je tvoj problem.

@mp3killer: na čakanju pomeni, da štipendije letos ne boš dobil, seveda pa tudi drugo leto ne dvojne. Si pač zamudil rok. Čeprav dostikrat uspejo kaj pošmuglat in mogoče ti bodo vseeno uredili štipendijo. Drugače si pa za eno leto brez, žal.

Steinkauz ::

Am a je pr zoisovi kakšna omejitev kolk lahko zaslužiš prek študentskega dela?
Pa kolk je max keša k ga lahko zaslužiš kot vzdrževan član, da ti ni treba plačat dohodnine.

Je že kak študent dobil odgovor za republiško?

black ice ::

Nope.

bronco40 ::

Moja punca NE bo dobila,ker ima povprečje 4,76, pogoj je pa 4,78.
Za živce.

Za katero štipendijo ti to, pa katera šola?
Tako to gre.

flood ::

Hardstyle je izjavil:

Je že kak študent dobil odgovor za republiško?

ja. že 2 tedna nazaj
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

yay, odločba za zoisovo prišla :)

Pri meni pa še nič... svašta =)

sandmat čestitam ;)

hvala hvala :) uspešno ohranjam že 8. leto :) še mal, pa bo treba končat šolanje :D

Am a je kdo tle še k je stari štipendist pa ima max oddaljenost ?
Ker jst mam letos:
Osnovna štipendija : 133,79eur
Dodatek za bivanje: 133,79eur
Dodatek za uspeh: 23,41eur ( to sm mel 8.5)
Zvišanje za letnik: 6,69
----------------------
Skupaj: 297,68

Dodatek za bivanje se mi zdi nekam visok, pa sumim, da so se zmotil. Še kdo kej tazga?

McHusch ::

Isto tu. Minimalna plača se je konkretno povišala, posledično pa so tudi novi obračuni štipendij kar višji. :)

No meni pa so pribili še 800EUR prihodka, ki ga seveda nimam in tako nisem upravičen do štipendije. Že pišem pritožbo.

Čak to govoriš o republiški za prihodek? Pr Zoisovi nima veze prihodek...

Pa malo se spomni, če nisi kaj prek študenta delal, ja tudi to je dohodek...

barakus ::

A to za bivanje velja za republisko stipendijo? Ker a ni za zoisovo 85,13 eurov dodatka za bivanje?

bond007 ::

A še kdo ni dobil odločbe, pa da je študent?

Lonsarg je izjavil:

Čak to govoriš o republiški za prihodek? Pr Zoisovi nima veze prihodek...

Pa malo se spomni, če nisi kaj prek študenta delal, ja tudi to je dohodek...

Ja o republiški govorim. Sej to je tisto, da itak sem moral napisat koliko sem prek prek študenta zaslužil (zahteval sem izpisek iz ŠS). Sedaj ko vidim odločbo pa mi piše napačen znesek, precej višji.

barakus je izjavil:

A to za bivanje velja za republisko stipendijo? Ker a ni za zoisovo 85,13 eurov dodatka za bivanje?

Am ja, pozabu napisat. Mam zoisovo

black ice ::

bond007 je izjavil:

A še kdo ni dobil odločbe, pa da je študent?

Še vedno nič. Torej v primeru, da ti ne odobrijo ti ne pošlejo odločbe?
Aja, sprašujem za republiško.

Jaz sem dal vlogo za republiško in sem dobil domov odločbo o zavrnitvi tako, da v vsakem primeru dobiš domov odločbo.

Kje bi lahko videl, koliko znaša dodatek za bivanje izven stalnega bivališča za zoisovo? Ker če je res 130, se mi že splača sobo najet.

Pa če se npr. odločim in se selim v kraj študija, se da to uredit, da dobivaš potem pravilen dodatek in kje/kako ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: barakus ()

Steinkauz je izjavil:

Am a je pr zoisovi kakšna omejitev kolk lahko zaslužiš prek študentskega dela?
Pa kolk je max keša k ga lahko zaslužiš kot vzdrževan član, da ti ni treba plačat dohodnine.

Zoisova ni odvisna od prihodkov. Mx vsota, ki jo lahko kot vzdrževan član zaslužiš brez da bi plačal dohodnino je med 3100 in 5100 odvisno od letnega zaslužka.

Pri republiški je važno samo [ SKUPEN PRIHODEk / število družinskih članov ], ne koliko ti osebno zaslužiš. In ta znesek mora priti manj kot 65% minimalne plače mislim da je bilo nazadnje. pri Zoisovi je pa sam uspeh važen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

archer ::

Imam eno vprašanje. Zdaj sem vpisan v 5. letnik (9. semester) starega programa UNI. Imam Zoisovo štipendijo. Ko bom januarja zaključil 5. letnik in imel zaključene vse izpite vpišem absolventski staž dokler ne zagovarjam diplome. V pogodbi mi piše, da sem upravičen do štipendije tudi med absolventskim stažem, vednar za omejen čas.
Zanima me pa, kaj naredim med 5. letnikom in absolventskim stažem. Nikjer nisem zasledil podatka, da bi takrat moral spet oddati vlogo ali kaj podobnega.

Archer, gre za specifičen primer, ker večina faksov ima namreč sodo število semestrov. Načeloma je zadeva takšna, da ti potrdilo o vpisu velja celo leto in boš tudi celo leto prejemal štipendijo.

Drugače pa je pravi naslov za tako specifična vprašanja zavod.

Če greš striktno po pogodbi, moraš o spremembi statusa obvestiti štipenditorja. Lahko se pa potuhneš, ko imaš enkrat potrdilo o šolanju za cel mesec.

Ampak tebi se ne bo prekinil status, sam spremenil letnik, to po moji logiki nič ne vpliva in ti ni treba nič javiti, tak da letos pač celo leto dobivaš za 5. letnik, naslednje leto boš pa dobival za absolventski staž in to je to. Osebno ne bi nič klical na okol, če hočeš za ziher maš pa njihovo številko.

cewapcic ::

Trenutno sem v 3 letniku bolonjskega študija prve stopnje, torej bom letos zaključil, imam zoisovo štipendijo, zanima pa me ali bi dobival štipendijo tudi v primeru, da se po koncu trenutnega študija še enkrat vpišem na nek drug študij na 1. bol stopnji.

jah nič ne bo iz tega

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cewapcic ()

brunette ::

ja konec novembra je pa še nekateri kar nimamo odločb za zoisovo štipendijo :/... poleg tega bodo nekateri letos imeli bistveno višje zoisove štipendije od drugih zakaj? zato ker se zoisova štipendija izplačuje iz dveh naslovov (javni sklad in zavod za zaposlovanje).... tisti ki dobivate iz zavoda se vam je letos štipendija bistveno povečala ker se vam obračunava na podlagi minimalne plače ostalim pa se obračunava na podlagi inflacije in se nam, ki imamo mimogrede strožje pogoje za obdržitev štipendije, zato ni letos dvignila za niti en cent. Tako se zdaj dogaja da nek srednješolec prejema višjo štipendijo kot študent ki je od faksa oddaljen dvakrat več kot omenjen dijak... vsekakor se nekaterim dogaja krivica in to ni prav ker po nobeni logiki se ne more izplačevati zoisova štipendija v dveh različnih zneskih...žal naša država nima pojma o sprejemanju zakonov oziroma smo eni manj vredni od drugih...žal mi je edino da nisem raje dale vloge za republiško ker bi štipendijo že prejemala pa še višja bi bila in ne bi se obremenjevala z uspehom :/

PrimozR ::

Ta sklad je itak totalna bedarija, to mislim da je jasno vsem.

ja to itak...sam ko pa ti na to problematiko odgovorijo s stavkom da oni s tem nimajo nič ti pa pokrov dvigne še posebej če imaš praktično 100EUR nižjo štipendijo kot bi jo naj imel če bi se stvar pravično izplačevala... ok vsaki evro je dober ampak ni pravično da se ista zadeva enim bistveno dvigne kot pa drugim ker mi dobivamo zdaj nekaj vmes

Ziga Dolhar ::

poleg tega bodo nekateri letos imeli bistveno višje zoisove štipendije od drugih zakaj? zato ker se zoisova štipendija izplačuje iz dveh naslovov (javni sklad in zavod za zaposlovanje)....

Link please.
https://dolhar.si/

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr... --> taka je štipendija za tiste ki dobivamo iz javnega sklada

http://www.ess.gov.si/_files/1448/visin... --> tu pa je izračun za tiste ki dobivajo iz zavoda za zaposlovanje

Kaksna svinjarija.

Bellatrix ::

A mogoče kdo ve kdaj nameravajo poslati obvestila o tem ali so Zoisovo štipendijo odobrili ali ne ?
Namreč na začetku so trdili da bo to konec oktobra, začetek novembra. Potem da bo konec novembra, sedaj je december pošte pa še od nikjer! A tudi ostali še niste dobili ?

Lp.

Pegaz ::

Jaz sem že dobil kakšen mesec nazaj. Nakazanega pa ni bilo še ničesar.

@Bellatrix: a to po tastarem al po tanovem? srednja šola al fax?

jst sm po tastarem pa sm jo dobil že 10ga prvo štipendijo, odločbo pa kak mesec in pol nazaj...
««
19 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo štipendije

Oddelek: Loža
278445 (5434) 111111111111
»

Vračanje štipendije ?