» »

Outlook 2010 in priponke

Outlook 2010 in priponke

486DX ::

Pozdravljeni,

na podjetju imamo okrog 50 računalnikov in samo še ene 4 imajo Outlook 2010. In česar ne razumem je to, da ko kolegi ki imajo Outlook 2010 prejmejo (in to ne vedno, samo včasih?!) Wordov dokument kot priponko (npr. DOC) ali pa EML datoteko ki vsebuje npr. PDF datoteko, jim Outlook 2010 blokira priponko, "ker je lahko nevarna". Outlook 2016 bo mail z isto priponko odprl brez vprašanj.

Kako naj rešim to? Najbolj me bega to, da Outlook 2010 VČASIH spusti in VČASIH blokira tip priponke ki na človeško oko izgleda enak (npr. DOC datoteko).

Ideje oz. rešitve dobrodošle. :)

ales85 ::

Tvoja težava se je pojavila zaradi posodobitve KB3203467 (oziroma neke druge, za druge verzije Outlooka) Link. Najlažja rešitev je odstranitev točno določene posodobitve. Možno pa je, da obstaja še kakšna druga.

Točno tako je, kot si napisal. Odstranil sem KB3203467 in sedaj Outlook dela kot mora. Ali je zaradi odstranitve te posodobitve računalnik kaj bolj ogrožen? Kaj je bila "naloga" te posodobitve? Pa hvala! :)

Če se prav spomnim, je težava zaradi neke nove ranljivosti v Office priponkah. Kakšen makro ali nekaj podobnega. Načeloma si vedno bolj ogrožen, če odstraniš varnostne posodobitve. Seveda pa je vprašanje koliko manj si produktiven zaradi oteženega dela :) Risk/reward izračun...

Malo sem preletel internet glede te posodobitve in junija je pisalo da Microsoft rešuje zadevo... Jaz bom pustil odstranjeno, upam da ne bom ravno zaradi tega kliknil na kakšno okuženo priponko...

Previdnost je mati modrosti. Nepričakovanih/neznanih virov se je potrebno lotevati previdno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Programska oprema
375275596 (20527) Matko
»

Outlook sinhronizacija

295154 (1695) Machete
»

Office 2010 - prednosti/slabosti

152273 (1805) Mercier
»

Izšel Thunderbird 2.0