Forum » Igre » Starfield
Starfield
oo7 ::
Bethesda izbrisala twit o tem, da ne bo v škatlastih verzijah DVD-ja ampak samo koda Mogoče bodo dodali tudi DVDje ?
ahac ::
Bethesda izbrisala twit o tem, da ne bo v škatlastih verzijah DVD-ja ampak samo koda Mogoče bodo dodali tudi DVDje ?
Who cares?
Konzolaši so spet tam, kjer je bil PC že pred 10 leti.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Izi ::
Kakšen DVD neki, če že je bilo govora o Blu-ray disku.
Starfield bo velik okoli 125 GB. Na Blu-ray gre okoli 25 GB podatkov, če naredijo posebne dvoplastne gre gor 50 GB. To pomeni, da bi morali v škatlo nabasati vsaj 3 ali pa še več plošč. To bi občutno podražilo tisto škatlo, pa še neekološko bi bilo.
Starfield bo velik okoli 125 GB. Na Blu-ray gre okoli 25 GB podatkov, če naredijo posebne dvoplastne gre gor 50 GB. To pomeni, da bi morali v škatlo nabasati vsaj 3 ali pa še več plošč. To bi občutno podražilo tisto škatlo, pa še neekološko bi bilo.
Kakšen DVD neki, če že je bilo govora o Blu-ray disku.
Dobro no ;)
Mislil sem na CD plošček pa sem napisal DVD.
Starfield crew members - every NPC who can join your crew
https://www.videogamer.com/guides/starf...
https://www.videogamer.com/guides/starf...
Zanimivo. Se pravi solo boš lahko letal samo z manjšimi ladjami, čim boš začel v svojo ladjo vgrajevati večje module pa boš nujno rabil posadko, drugače ne boš mogel nikamor odleteti
Ja kot kaže bo samo Xbox verzija imela ploščke.
Only Starfield Xbox Series X|S Physical Copies Will Include the Game's Disc, Bethesda Confirms
Only Starfield Xbox Series X|S Physical Copies Will Include the Game's Disc, Bethesda Confirms
Zakaj gre Bethesda k uboboženemu AMDju, ko pa ima Nvidia 80% trga
AMD announced that it will be Starfield's exclusive PC partner
AMD claims that the game will be able to utilize multi-core CPUs. Moreover, Todd Howard confirmed that the game will be using FSR 2.0.
As you may have guessed, the game does not appear to have any specific PC-only Ray Tracing effects. This is a missed opportunity as Starfield could really benefit from RTGI, RTAO and RT Shadows.
What's also disappointing here is the fact that Starfield won't support NVIDIA's DLSS 2 or DLSS 3. As we reported a few days ago, AMD appears to be preventing developers from using NVIDIA's AI upscaling tech. This is another bummer as Starfield seems likely to be a CPU-heavy game, so DLSS 3 would have been ideal for it.
https://www.dsogaming.com/news/amd-anno...
AMD announced that it will be Starfield's exclusive PC partner
AMD claims that the game will be able to utilize multi-core CPUs. Moreover, Todd Howard confirmed that the game will be using FSR 2.0.
As you may have guessed, the game does not appear to have any specific PC-only Ray Tracing effects. This is a missed opportunity as Starfield could really benefit from RTGI, RTAO and RT Shadows.
What's also disappointing here is the fact that Starfield won't support NVIDIA's DLSS 2 or DLSS 3. As we reported a few days ago, AMD appears to be preventing developers from using NVIDIA's AI upscaling tech. This is another bummer as Starfield seems likely to be a CPU-heavy game, so DLSS 3 would have been ideal for it.
https://www.dsogaming.com/news/amd-anno...
Starfield najavil partnerstvo z AMD-jem, kar je pošteno razjezilo internet
https://hop.si/2023/06/28/starfield-naj...
https://hop.si/2023/06/28/starfield-naj...
Pro Modder PureDark promises Starfield 'at least DLSS3 support in the Early Access 5 days.'
https://www.pcgamer.com/pro-modder-pure...
https://www.pcgamer.com/pro-modder-pure...
BorutO ::
Ta partnerstva ne bi smela obstajati in bi moglo biti strogo prepovedano. Naj optimizirajo igro za eno in drugo, ne pa, da se povežejo z enim, potem pa ne bo igra delovala 100% perfektno in bi rabil posodobiti računalnik na AMD ali pa na Intel. Kakor koli ... Zdaj imam AMDja, naslednje leto grem v akcijo po Intelu in nakup 4090ti, če bo že takrat.
Kar prav je, da so se odločili za AMD.
Jezni so samo bogataši, ki imajo grafične za 1000+ € in sedaj ne bodo mogli izkoristiti tistih Nvidiinih zaprtokodnih pogruntavščin od katerih vsi ostali nimamo nič.
Jaz imam Nvidia grafično, ki še vedno dobro poganja najnovejše igre, pa mi ne podpira niti DLSS niti RTX. Podobno je pri večini igričarjev.
Od AMD-jevih odprtokodnih rešitev pa bomo imeli korist vsi. FSR 2 je samo malenkost slabši od DLSS ampak ga podpirajo čisto vse grafične ne glede na firmo in starost. Tudi v naprednih svetlobnih učinkih bomo pri Starfiledu lahko uživali vsi in ne samo peščica premožnih Nvidia fanov.
Druga stvar pa je da s to igro ciljajo predvsem na XBox konzole in le te imajo v sebi AMD GPU, ker pomeni, da od zaklenjenih DLSS in RTX tehnologij nimajo nobene koristi. Zakaj bi se torej trudili s podporo nekim tehnologijiam, ki jih tričetrtine Starfield igralcev ne bo moglo izkoristiti.
Jezni smo samo na grabežljivo Nvidio, ki vse svoje tehnologije zaklepa na svoje grafične in še to ne na vse ampak vedno samo na par zadnjih generacij. Kot sem rekel, moja Nvidia je samo 2 generaciji zadaj, pa ne podpira niti DLSS, niti RTX. Hvala bogu da imamo AMD, da lahko tudi na starejših Nvidia grafičnih uporabljamo najnovejšo tehnologijo.
Jezni so samo bogataši, ki imajo grafične za 1000+ € in sedaj ne bodo mogli izkoristiti tistih Nvidiinih zaprtokodnih pogruntavščin od katerih vsi ostali nimamo nič.
Jaz imam Nvidia grafično, ki še vedno dobro poganja najnovejše igre, pa mi ne podpira niti DLSS niti RTX. Podobno je pri večini igričarjev.
Od AMD-jevih odprtokodnih rešitev pa bomo imeli korist vsi. FSR 2 je samo malenkost slabši od DLSS ampak ga podpirajo čisto vse grafične ne glede na firmo in starost. Tudi v naprednih svetlobnih učinkih bomo pri Starfiledu lahko uživali vsi in ne samo peščica premožnih Nvidia fanov.
Druga stvar pa je da s to igro ciljajo predvsem na XBox konzole in le te imajo v sebi AMD GPU, ker pomeni, da od zaklenjenih DLSS in RTX tehnologij nimajo nobene koristi. Zakaj bi se torej trudili s podporo nekim tehnologijiam, ki jih tričetrtine Starfield igralcev ne bo moglo izkoristiti.
Jezni smo samo na grabežljivo Nvidio, ki vse svoje tehnologije zaklepa na svoje grafične in še to ne na vse ampak vedno samo na par zadnjih generacij. Kot sem rekel, moja Nvidia je samo 2 generaciji zadaj, pa ne podpira niti DLSS, niti RTX. Hvala bogu da imamo AMD, da lahko tudi na starejših Nvidia grafičnih uporabljamo najnovejšo tehnologijo.
Furbo ::
Mah, Starfield bodo prodajali še naslednjih 10 let, tako kot Skyrim in F4, če si danes RT lahko privoščijo le 'bogati', si bi ga drugače čez 7 let lahko vsi.
Ampak tiste brez vizije žene samo zavist..
Ampak tiste brez vizije žene samo zavist..
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Ja ampak čez 7 let oziroma še prej bo Nvidia že nadgradila DLSS in RTX v na primer v kakšen XLSS in XTX in trenutni ponosni lastniki RTX 4000 grafičnih bodo spet uporabljali AMD tehnologijo, ker njihove grafične seveda ne bodo podpirale XLSS in XTX. Rabil boš najnovejši XTX 6000 za katerega bo treba odšteti minimalno 2000 €
Nvidia se s cenami in poslovno strategijo vse bolj približuje Applu. Yuppie product.
Nvidia se s cenami in poslovno strategijo vse bolj približuje Applu. Yuppie product.
FSR 2.0 to run -- if you've got an Nvidia GeForce RTX 1070 or higher, the company suggests, you might be able to take advantage of FSR 2.0 at least on a 1080p monitor.
Ang3lo ::
Dvomim da bo Starfield imel dovolj dobro grafiko da bi sploh rabili DLSS, bo pa škoda če ne bo RTX, ker v futuristične igre kot je Cyberpunk dobro paše. Še dobro da imamo na PCju mode.
Ryzen 5800X3D | 32GB DDR4 3600 | GeForce 3090 Ti Suprim X
Alphacool Eisbaer Aurora 360 | MSI Tomahawk MAX B450 | Lian Li o11 EVO
Alphacool Eisbaer Aurora 360 | MSI Tomahawk MAX B450 | Lian Li o11 EVO
FSR 2 je enakovreden DLSS 2, zato je Nvidia pred kratkim naredila DLSS 3, ki pa je malo boljši kot FSR 2 ampak dela samo na RTX 4000 seriji grafičnih.
Kar se pa tiče Raytracinga, je treba vedeti, da je Raytracing del Microsoftovega Direct X in se imenuje DXR (DirectX Raytracing).
DXR je praktično ista stvar kot Nvidiin RTX. Pri Nvidi so posebej za pospeševanje DXR namenili en del grafične kartice in vse skupaj fancy poimenovali RTX, kot da so izumili nekaj novega. Tudi DXR, ki deluje na vsaki grafični, je strojno pospešen, ampak zanj nima posebej rezerviranega dela in je zato bistveno počasnejši.
Starfield bo torej imel Raytracing. Seveda ne bo zmogel upoštevati toliko različnih virov svetlobe kot kakšen nočni Cyberpunk 2077, bo pa vedno upoštevan pravilen položaj zvezde kot glavni vir svetlobe na vseh planetih.
Vsaj Todd Howard se je pohvalil da bo položaj zvezde vedno upoštevan ne glede kje in na katerem planetu v osončju bomo pristali in da se bo ves čas upoštevalo vrtenje in kroženje vseh planetov. Tukaj sem jaz malo skeptičen, ker to bi pomenilo, da če bomo pristali na strani planeta, ki je obrnjena stran od zvezde bomo v popolni temi. Zaenkrat pa še nisem videl nobene slike našega astronavta ki bi taval v popolni črnini s kakšno svetilko.
Kar se pa tiče Raytracinga, je treba vedeti, da je Raytracing del Microsoftovega Direct X in se imenuje DXR (DirectX Raytracing).
DXR je praktično ista stvar kot Nvidiin RTX. Pri Nvidi so posebej za pospeševanje DXR namenili en del grafične kartice in vse skupaj fancy poimenovali RTX, kot da so izumili nekaj novega. Tudi DXR, ki deluje na vsaki grafični, je strojno pospešen, ampak zanj nima posebej rezerviranega dela in je zato bistveno počasnejši.
Starfield bo torej imel Raytracing. Seveda ne bo zmogel upoštevati toliko različnih virov svetlobe kot kakšen nočni Cyberpunk 2077, bo pa vedno upoštevan pravilen položaj zvezde kot glavni vir svetlobe na vseh planetih.
Vsaj Todd Howard se je pohvalil da bo položaj zvezde vedno upoštevan ne glede kje in na katerem planetu v osončju bomo pristali in da se bo ves čas upoštevalo vrtenje in kroženje vseh planetov. Tukaj sem jaz malo skeptičen, ker to bi pomenilo, da če bomo pristali na strani planeta, ki je obrnjena stran od zvezde bomo v popolni temi. Zaenkrat pa še nisem videl nobene slike našega astronavta ki bi taval v popolni črnini s kakšno svetilko.
ahac ::
Nismo mi krivi, da si reven...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Buggy ::
Jezni so samo bogataši, ki imajo grafične za 1000+ EUR in sedaj ne bodo mogli izkoristiti tistih Nvidiinih zaprtokodnih pogruntavščin od katerih vsi ostali nimamo nič.
Nismo mi krivi, da si reven...
Tole sem skoraj preprican da gre za nek neposrecen sarkazem, pa vseeno.
Dokler bodo firme imele svoje bebaste fan-e, ki po internetu z roko v roki raznih influencerjev trosijo svoje in referencirajo en druge, bo vsaka firma na temu lepo zivela pa ce cene dvigajo tako kot zdaj pocasi in pocasi, do nivoja, ko se lahko marsikdo vprasa po zdravju (zaba pa kuhanje vam je znano?)
Ko bo pa potrosnik (gamer) pokazal sredinca tem rabotom in sel h konkurenci, ki nic dramticno ne zaostaja, zgolj internet je neukim opral glavo, da brez Nvidie pa gaminga ni, bo pa drugace.
kot je bilo receno...se do par let nazaj smo kupovali G-sync monitorje za idotske cene, tega nam zaradi AMD ni potrebno vec...FSR 2.0 je tudi ze na nivoju DLSS 2.0....DLSS 3.0 bi pa IMO moral biti prepovedan (zavajanje), ker je to kot pri avtomobilih nek osnoven motor, ki je okicen z body kitom ter oznakami najmocnejsega v grupi...od njega ni pa nic... se manj zaradi dodatne teze in slabse aerodinamike je slabsi od regular modela brez te navlake.
Ne gre za denar, gre za princip in zdravo pamet.
P.S: triletni gamepas ultimate na XBOX-u za 115EUR, se mi bo ocitno kar obrestoval...bom tole lahko kar s kavca spilal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
111111111111 ::
P.S: triletni gamepas ultimate na XBOX-u za 115EUR, se mi bo ocitno kar obrestoval...bom tole lahko kar s kavca spilal
?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
https://www.ggrecon.com/guides/starfiel...
Face it...dedicated PC spili pocasi umirajo...Nvidia je pa izvisela ker ima nad konzolomi domeno AMD. PC porti so bolj kot ne katastrofa, ko govorimo o AAA spilih..ekskluzive so redke kot povisanje plac. Za nisne zadeve (simracing/VR) je se zmeraj PC way to go...dejstvo pa je da prej ko se boste sprijaznili z narocniskimi servisi in probali tudi konzolsko varianto, ki za PC ne zaostaja vec z zadnjimi GEN konzolam...boljs bo za vas in predvsem vaso denarnico...pol si naj pa Nvidia nabije svojo snobovsko pozicijo v predel kamor sonce ne posije.
Da se pa danes pogovarjamo o RTX4060 za PC za ceno konzole + 3 letnega gamepass ultimate z dostopom do celega game repositorija first day, je pa za moje pojme idiotizem prve vrste!
performance pa isti ce ne boljsi
Zgodovina sprememb…
RBR, BeamNg Drive, Iracing, Avtomobilista, ACC...na konzoli pa solidno delajo tudi Dirt Rally 2, Forza horizon 4 in 5 ...na konzoli je bolj problem kot s spili podpora vsem gadgetom in modom, ki jih imamo. Od rocne, bass shakerjev...tud volana vse na konzoli ne podpirajo...ni kaj palamudit tukaj. O VR podpori na konzoli pa lahko sanjas.
Skratka moras imet oboje, ce ne drugega da podas realno oceno
Skratka moras imet oboje, ce ne drugega da podas realno oceno
Zgodovina sprememb…
Jaz imam konzolo samo zaradi ekskluziv. Sicer nove generacije konzole še nisem kupil imam še vedno PS4. Vse ostalo igram na PC-ju.
PS4 sem kupil zaradi GT in jo dokaj hitro prodal...PS ni moj environment, poleg tega ta ekskluziva je bila na racing sceni hitro outdatean-a. JAz sem xbox one nadomestil z Xbox series S in je razlika kot dan in noc, predvsem zaradi quick resum in SSD diska, pa seveda obcutno boljse grafike. Kakor komu in kar mu je seveda v interesu.
last gen vs nev gen..star je spodaj
to pizdarijo nalozis v ruzak, pa odpeljse s sabo ce je ze sila ko spilas D4 :D
last gen vs nev gen..star je spodaj
to pizdarijo nalozis v ruzak, pa odpeljse s sabo ce je ze sila ko spilas D4 :D
Zgodovina sprememb…
Zakaj pa nisi vzel X ? Zaradi velikosti ?
Glede na to, da skoraj vsaka igra katera izide na Xboxu izide tudi na Pc-ju tako, da kar se mene tiče je PC dovolj.
Playstation pa tudi čedalje več iger izda za Pc samo vprašanje je ali bi rad igral takoj ali pa počakal kakšne 2 leti, da izide še za PC. Tiste vse najbolj udarne PS ekskluzive so izšle tudi za PC.
Glede na to, da skoraj vsaka igra katera izide na Xboxu izide tudi na Pc-ju tako, da kar se mene tiče je PC dovolj.
Playstation pa tudi čedalje več iger izda za Pc samo vprašanje je ali bi rad igral takoj ali pa počakal kakšne 2 leti, da izide še za PC. Tiste vse najbolj udarne PS ekskluzive so izšle tudi za PC.
koj kurec te to zanima?...Ce ze moras vedet, ker sem racianolane imam projektor 1080p in monitor 1440P/165Hz kamor je XBOX prikljucen. Monitor Fi32Q zna zacuda konzolo 'fejkat' na 4K60hz in to HDR. X v mojem primeru nebi dodal efekta za razliko v ceni. Se kaksno vprasanje?
X je 4K engine, na mojih resoulucijah in igrah ki jih mislim igrati na S nima smisla...je pa to predvsem home media center za filme in muziko.
X je 4K engine, na mojih resoulucijah in igrah ki jih mislim igrati na S nima smisla...je pa to predvsem home media center za filme in muziko.
Zgodovina sprememb…
Sploh ne, sam te imam na sumu da provociras. Ce imas Game pass Ultimate imas seveda do vseh MS (ki so PC shared) iger dostop tudi na PC. Spili, ki imajo cloud save so se toliko bolj prirocni, ker grindas v sedezni na konzoli, ko pa zeli resno dokoncat gres v kokpit in nadaljujes kjer si ostal.
Gre zgolj za eno od odlocitev, ki jo mora novodobni gamer malce pretehtat..zadeve se spreminjajo, eni pa ostajajo vedno isti "_put word in here_".
Nvidia puristi mi grejo na kurec
Gre zgolj za eno od odlocitev, ki jo mora novodobni gamer malce pretehtat..zadeve se spreminjajo, eni pa ostajajo vedno isti "_put word in here_".
Nvidia puristi mi grejo na kurec
Zgodovina sprememb…
Ja Game pass je najcenejši ampak nisi pa lastnik igre ampak to je stvar posameznika ali igro kupiš ali si jo sposodiš.
Kar se tiče Nvidie imaš tudi na drugi strani take.
Jaz samo upam, da bo Starfield ob izidu čim bolj normalno delal.
Kar se tiče Nvidie imaš tudi na drugi strani take.
Starfield's Character Creation May Be Its Generation-Defining Feature
https://gamerant.com/starfield-characte...
https://gamerant.com/starfield-characte...
na konzolah sigurno, za Nvidiase zgolj na PC pa je vprasanje...in prav je tako...jebena Ngridija rabi dobit malo lastnega zdravila za spit, sam se vseeno ne bo streznila, ker jo boli kurec za gamerje ima druge platforme, kjer bo zdej grabila denar. In vi ta modus operandi v gamingu se vedno podpirate (me included zgolj zardi VR)...ne vec ko pride RX7950 for mua.
Sicer pa way off topic kar se tice vsebine in pls zaradi higiene moderirajte, ker ne zelim flame-at zgolj ozavescat, pa ceprav se gre za spile, ki se predstavljajo kot cross platform.
...skocil sem v luft zgolj zaradi Nv_snobov, ki ne razmisljajo dlje, kot od svojega nosa.
Zgodovina sprememb…
Dragon Age's lead writer defends Starfield's lack of romance options
https://www.gamesradar.com/dragon-ages-...
David Gaider, the creator of Dragon Age's world, thinks the leaner amount of romance options could be good. "I'd say this is a good thing, and hopefully speaks of a 'quality over quantity' mindset, at least on the narrative side.
https://www.gamesradar.com/dragon-ages-...
David Gaider, the creator of Dragon Age's world, thinks the leaner amount of romance options could be good. "I'd say this is a good thing, and hopefully speaks of a 'quality over quantity' mindset, at least on the narrative side.
Todd Howard o novem pogonu Creation Engine 2.
Starfield's new Creation Engine took 'so long to do,' Bethesda's Todd Howard happy with results
Bethesda's Todd Howard praises Starfield's tech team for the new Creation Engine 2 upgrade, promises consistency and says the game 'feels great' to play.
https://www.tweaktown.com/news/92159/st...
Starfield's new Creation Engine took 'so long to do,' Bethesda's Todd Howard happy with results
Bethesda's Todd Howard praises Starfield's tech team for the new Creation Engine 2 upgrade, promises consistency and says the game 'feels great' to play.
https://www.tweaktown.com/news/92159/st...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avowed (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 5620 (118) | oo7 |
» | Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Igre | 77454 (2211) | todman74 |
» | Fallout 5 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 25362 (1131) | oo7 |
» | Baldur's Gate 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 36417 (6844) | oo7 |