» »

Starfield

Starfield

««
24 / 40
»»

oo7 ::

NPCji :))

Zmajc ::

Jebiga, takje to ko na socialni grafi igraš. :D

BorutO ::

Kurac, danes hodi po svetu vedno več zadetkov, zgleda, da so v igri tudi travarji :D

BigWhale ::

Inventory handling, trading, in ship building je narjen tko katastrofalno, da groza. V trgovinah lahko vidis al svoj inventory al pa to kar je na voljo v trgovini. Obojega hkrati ne mores videti. Isto je pri kontejnerjih.

Pri gradnji ladij je tocno doloceno kako mora bit kateri del obrnjen in lahko dele samo flipas, ne mores jih rotirat. Premikanje delov po prostoru je tko bebavo, ti ljudje bi si lahko vsaj pogledal kako se gradi ladje v KSP, da bi vsaj premikanje delalo tako kot treba.

Grafika je pa, mnja, Bethesda 'dejmo bit pet let za vsemi' standard. :>

Aja, pa celado in vesoljsko obleko imas obleceno tudi, ko se v prostorih okrog sprehajas in ce laufas po mestu vseeno porabljas kisik? :D

A se že na začetku igre splača pridružiti kakšni frakciji ?

Izi ::

BigWhale je izjavil:

Aja, pa celado in vesoljsko obleko imas obleceno tudi, ko se v prostorih okrog sprehajas in ce laufas po mestu vseeno porabljas kisik? :D

To lahko nastaviš, da v naseljih vedno avtomatsko snameš čelado ali pa kar celo obleko in potem hodiš v civilki, ki jo imaš spodaj.
Je pa problem, če imaš spodaj pod vesoljsko obleko Hazmat obleko, ki je še bolj čudna za hojo po mestu. Tako da imam jaz nastavljeno samo snemanje čelade.

Pa kompanjone je treba tudi opremljati, če kdo ni opazil. Orožje, municijo in obleke. Zanimivo pri njih je, da rabijo en sam metek in potem lahko streljajo do onemoglosti.
Če nimajo orožja in municije bodo poskušali boksati ali pa občasno tudi sami poberejo kakšno orožje ampak ponavadi jim ostane samo krš, ki ga naš junak ne pobere.
Če jih dobro opremiš pa so kot terminatorji. Najbolje se obnesejo s čim težjim mitraljezom, ker imajo municijo zastonj lahko rešetajo po mili volji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

BigWhale je izjavil:

Grafika je pa, mnja, Bethesda 'dejmo bit pet let za vsemi' standard. :>

Je grafika kar napredovala od Fallout 4. Se pozna nov pogon čeprav ni zdaj najboljši je opazna razlika.

New Atlantis mi ni bil preveč všeč tja sem prišel podnevi. Sedaj, ko je noč je pa čisto drugačno mesto veliko lepše.

Polno je enih majhnih bugov. Prvo misijo za Constellation je sla Sarah z mano. Od takrat naprej vedno govori kot, da ima oblecen space suit. Tudi, ce je v Lodge. :D

BigWhale je izjavil:

Mah jaz imam čelado kar skos na glavi :)

Space engineers ima malo boljše nareto... Pritisneš J, pa se maska odpre. Tudi meni je malo mino... Čudno, da to pri razvijalcu niso pomislili, da bi se vsaj avtomatsko helma odprla ali pa samo tipko pritisnil... Mogoče pa je, pa ne vemo?

BorutO je izjavil:

Space engineers ima malo boljše nareto... Pritisneš J, pa se maska odpre. Tudi meni je malo mino... Čudno, da to pri razvijalcu niso pomislili, da bi se vsaj avtomatsko helma odprla ali pa samo tipko pritisnil... Mogoče pa je, pa ne vemo?

Izi je prej napisal, da lahko nastaviš, da sam avtomatsko sname čelado.

Videl sem en MOD kateri odstrani barvne filtre ?

MOD - https://www.nexusmods.com/starfield/mod...

Je kdo opazil ta barvni filter v igri ? V Fallout 3 se spomnim je bil enak filter tam sem z modom odstranil zeleno barvo pa je bilo veliko lepše.

Jaz mislim, da je igra zelo dobra .. le, da je inventorij malo zaeban. Ko se bomo nekaterih stvari naučili/privadili, nam bo igra tako easy kot ne vem kaj.

Prva Vanguard misija mi je bolj zanimiva kot main story. :D Mam pa obcutek, da ze za oboje vem kako se bo koncalo. :))

Tribal ::

Fantje naredite misijo Mantis... Ni tako zelo težka, je pa reward nor, legendary komplet vesoljske obleke in pa ladja, kar precej boljša od začetne. Z malo upgrade cca 5000 kreditov sem jo pa še povečal in dodal veliko cargo prostora...

p.s. nekaj granat s seboj :D

Furbo ::

Jaz sem eno ladjo našel kar med sprehajanjem po planetu, ven so pritekli trije idioti, pospravil sem jih, še trije na ladji so šli po isti poti, pa imam floto dveh ladij. :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Aja pa eno revijo sem našel, dodala +5 carry weight..
..tole je res F4 v vesolju, ampak jbg, je fun.

Tribal je izjavil:

Fantje naredite misijo Mantis... Ni tako zelo težka, je pa reward nor, legendary komplet vesoljske obleke in pa ladja, kar precej boljša od začetne. Z malo upgrade cca 5000 kreditov sem jo pa še povečal in dodal veliko cargo prostora...

p.s. nekaj granat s seboj :D

Kdo ti, da to misijo ?

mahone ::

Furbo je izjavil:

Aja pa eno revijo sem našel, dodala +5 carry weight..
..tole je res F4 v vesolju, ampak jbg, je fun.

Tudi jaz sem našel dve taki reviji. V Fallout 4 si moral revijo prebrati tukaj pa je dovolj, da jo samo najdeš ?

BigWhale je izjavil:

Prva Vanguard misija mi je bolj zanimiva kot main story. :D Mam pa obcutek, da ze za oboje vem kako se bo koncalo. :))

Če boš igral tako kot Fallout 4 potem ne boš vedel kako se bo končalo >:D

Jaz uživam. Zgodbe tudi najbolj stranskih questov so vse po vrsti odlične.

Včeraj sem hotel iti malo naprej z glavno zgodbo, pa sem že po parih ubitih banditih pri enem našel sporočilo o skrivni bazi z nepredstavljivim bogastvom. Seveda me je premagalo in sem se odpravil kar nekaj sončnih sistemov daleč v en level 30 sistem.
Lahko iz prve roke potrdim da v te igri ni nobenega level scalinga. Ves čas sem se boril z level 25 do 30 sovražniki.
Porabil sem skoraj vse zaloge municije ampak sem se uspel prebiti čisto do konca v samo gnezdo enega preminulega Super-heroja :)) znanega kot Mantis. Za časa življenje je po okoliških sistemih skrbel za red in mir in vsi so se ga bali. Ni imel kakšnih super moči, je pa imel super dobro legendarno vesoljsko obleko. Cel komplet in še vesoljsko ladjo. Vse to sem sedaj dobil jaz.
Pri level 10 sem postal superheroj Mantis in moja nova vesoljska ladja je precej lepša in večja od začetne. Grem pobijat zlobneže ... :D

oo7 je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Če boš igral tako kot Fallout 4 potem ne boš vedel kako se bo končalo >:D

True. :)))

Moram priznati, da me user interface v Starfieldu kar nervira. Tolk nekonsistentnosti ze dolg casa nisem videl.

Za menjanje tab-ov v nekaterih oknih se uporablja Q in E, kar ima smisel, v nekaterih drugh se uporablja Q in T. Urejanje inventorija je tolk butasto. Vcasih je mouse click za equip, vcasih pa za prenost itema v kontejner oziroma za prodajo.

Prikaz zemljevida je katastrofa. Plus tipka G je vcasih za prikaz area zemljevida, sicer pa za metanje granat. Stevilo reloadov zaradi tega, ker sem sredi mesta v mnozico ljudi vrgel granato, je vecje od 2. Prav tako nimamo zemljevida prostorov, nekaj kar smo imeli v Falloutu. Ce kje obstaja ta opcija, potem je se nisem nasel. Kar je spet bizarno.

še le po dveh dneh sem ugotovil kako skilli delujejo :))

Kaj pa tisti part, ko najdeš neko ladjo in si jo priključiš ter jo odpelješ? V vesolju sem našel že ogromno ladij, ko sem se povezal z njimi, mi ni ponudilo nobene opcije, da si jo lahko odpeljem.

Jaz sem na planetu sicer našel eno ladjo, pobil sovražnike, in šel na ladjo ... nastal je problem, da med tem, ko sem na ladji še ostale pobijal, je ladja vzletela ... in naenkrat sem se znašel v vesolju, kjer me več skozi nobena vrata ni spustilo ... mogel sem loadati na prejšnji save.

[4K60+] Starfield - DLSS MOD - Ultra Graphic Gameplay | Beyondalllimits Preset

PARTyZAN ::

BigWhale je izjavil:

Stevilo reloadov zaradi tega, ker sem sredi mesta v mnozico ljudi vrgel granato, je vecje od 2.

:)) me veseli, da nisem edini. Sicer mam pa podobne gripe kot ti, UI je all over the place. Pod črto me sicer špil še vedno zelo zabava.

BorutO je izjavil:

Kaj pa tisti part, ko najdeš neko ladjo in si jo priključiš ter jo odpelješ? V vesolju sem našel že ogromno ladij, ko sem se povezal z njimi, mi ni ponudilo nobene opcije, da si jo lahko odpeljem.

Svojo ladjo pusti tam in se odpelji z zaplenjeno do pristajališča v enem izmed večjih mest, kjer jo lahko registriraš.
Svoje že registrirane ladje ne moreš izgubiti, tudi če jo pustiš na nekem oddaljenem zakotnem planetu, jo lahko prevzameš na kateremkoli izmed večjih pristajališč, kjer moraš pri tistem upravniku pristajališča izbrati katera bo tvoja glavna ladja.
Pa število ladij, ki si jih lastiš je omejeno.

Master_Yoda ::

To da laufas po planetu kjer lahko normalno dihas in ti kuri O2 in dviguje CO2 je res malo sfaljeno ...

Pac stamina bar poimenovan drugace.
Dovie'andi se tovya sagain.

BorutO je izjavil:

še le po dveh dneh sem ugotovil kako skilli delujejo :))

Men je blo sicer jasno kako delujejo, samo mi je tak sistem res neroden in zdej mam sest skill pointov za katere ne vem kam naj jih dam. :D

BorutO je izjavil:

Jaz sem na planetu sicer našel eno ladjo, pobil sovražnike, in šel na ladjo ... nastal je problem, da med tem, ko sem na ladji še ostale pobijal, je ladja vzletela ... in naenkrat sem se znašel v vesolju, kjer me več skozi nobena vrata ni spustilo ... mogel sem loadati na prejšnji save.

Yikes. Tole je pa kar nerodn. Jaz vecinoma uporabljal quick save. :D

yayo ::

Pa je špil zabaven kot tak? Ker meni ima pomisel na grajenje in vzdrževanje česarkoli podoben sex appeal kot pomisel na tečaj računovodstva.

Če ti je bil Fallout 4 kul, potem ja.

Skeniranje planetov pa zna trajat. Ali se splača naprej planet raziskat če si ga skeniral 100% ? Jame niso nič posebnega ?

pa saj te tak prej ne spusti na planet, če ga ne poskeniraš ... ali se motim? :)

BorutO je izjavil:

pa saj te tak prej ne spusti na planet, če ga ne poskeniraš ... ali se motim? :)

Mislim na tisto skeniranje kjer skeniraš fauno in floro in rudnine.

Mah, pri meni so skoraj vsi planeti še neposkenirani, se mi ne da se s tem igrati, ker jih je najmanj 1000 ... brezveze.

Mi pa še vedno ni uspelo priti do tega, da bi si lahko kje na svojem postavil bazo ... mogoče se kasneje pri kakšnem main sotryu odklene ...

BorutO je izjavil:

Mah, pri meni so skoraj vsi planeti še neposkenirani, se mi ne da se s tem igrati, ker jih je najmanj 1000 ... brezveze.

Mi pa še vedno ni uspelo priti do tega, da bi si lahko kje na svojem postavil bazo ... mogoče se kasneje pri kakšnem main sotryu odklene ...

Ja saj je kar zamudno moraš eno in isto žival večkrat skenirat...

Jaz sem raziskal planet kjer imaš prvo misijo za Vanguard.

Pa laufat mors k debil, da ujames dost teh zivali v nekaterih primerih. Jaz sem en planet poskeniral potem pa obupal. Nisem si zapomnil kak benefit je bil od tega skeniranja.

BorutO je izjavil:

Ustrezen skil moraš kupiti, če se ne motim.

BigWhale je izjavil:

Pa laufat mors k debil, da ujames dost teh zivali v nekaterih primerih. Jaz sem en planet poskeniral potem pa obupal. Nisem si zapomnil kak benefit je bil od tega skeniranja.

Ja tukaj bi prav prišlo kakšno vozilo.

Kaj takega

BorutO je izjavil:

Kot kaže je ravno to dvoje povezano za grajenje naselij skeniranje faune in flore in nabiranje materjalov ?

https://www.ign.com/wikis/starfield/Fir...

Terminathor ::

Probal in zbrisal.
Tole je loading simulator. V ladjo in ven. Na planet in ven. Vsaka fucking vrata je loading screen.

Nikoli nisi igral Fallouta, a? :>

Drugace pa, s pomocjo fast travel, se stevilo nalaganj kar zmanjsa. Ne rabis vsakic laufat do ladje, sesti v pilot seat, ... Gres lahko kar direkt na drugo lokacijo na drugem planetu.

Men je pa lih ta fast travel všeč. Se mi je zagravžalo pri Starcitizenu skoz eno in isto laufanje po ladji.
Klikneš misijo, daš jump in si tam... Hitro in enostavno. Ne pa pol ure letanja za 5 min strelanja...

Ne najdem več zdravnika v Novem Atlantisu. Prvič, ko sem prišel sem ga našel takoj zdaj pa ne vem kje je :)

Kje se lahko kupi lockpickse ali si jih narediš sam in kje ?

Orožje se, da kje kupovati in drugo opremo ali se to vse krafta?

Igram bolj počasi tako, da nisem še prav daleč.

Orožje je najboljše najti. Ker karkoli kraftanja je drago in potratno. Tudi čudno mi je pri orožju, včasih ima dmg 10 včasih 50+
Legendary uporabljaš in najdeš navadnega z precej večjim dmg... Jaz kar najdem uporabljam...

Mato989 ::

Tribal je izjavil:

Orožje je najboljše najti. Ker karkoli kraftanja je drago in potratno. Tudi čudno mi je pri orožju, včasih ima dmg 10 včasih 50+
Legendary uporabljaš in najdeš navadnega z precej večjim dmg... Jaz kar najdem uporabljam...

Kr fail!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 ::

Kako pa je kaj z replayability, torej če začneš znova (se pravi 2nd char) ali je kaj randomiziranja loota pa tega ali vedno dobiš enak gear za vse od začetka?

So v 2nd gameplayu tudi isti resourci na vsakem planetu ali? :D
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Tribal je izjavil:

Aha razumem hvala za odogovr.
Legendary sem, do zdaj našel samo pištole in rudarsko obleko.
««
24 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fallout 5 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
14329412 (625) oo7
»

Avowed (Obsidian Entertainment) (strani: 1 2 )

747646 (828) TucoX
»

Fallout 76 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36883327 (8084) todman74
»

Baldur's Gate 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26741891 (12318) oo7

Več podobnih tem