» »

Etherum mining (rudarjenje)

Etherum mining (rudarjenje)

««
54 / 63
»»

KickHard ::

To naj bi še delovalo https://my.epayments.com/, minimalno nakazilo na kartico 50€, lp.

Sno0py ::

Kje bi dobil napajalni kabel za graficno: PCI-Express 8pin to PCI-Express 6+2 pin
Zraven napajalnika sem dobil 5 kablov.. 3 so bili OK z vsemi pini z obe strani (8pin+6+2). 2 kabla sta pa prisla brez enega pina oz kabla potegnjenega cez.. nevem cemu sluzijo vem pa da ne napajata graficne kartice..

Je kaksna opcija kaj lahko naredim? Ima kdo kaksen kabel doma viska?? Kje bi to najhitreje dobil?

taddeo ::

KickHard je izjavil:

To naj bi še delovalo https://my.epayments.com/, minimalno nakazilo na kartico 50€, lp.

Ma mene je** ta kartica že teden dni oz. verifikacija “upload ducument” nevem kak še naj drugač poslikam..sem pa zasledil, da trenutno ne deluje njihov recive cryptocurency in še baje marsikaj.

Spenc ::

Zadnje 2 dni fullpwr na NH (equihash) / dnevno 0.0135 BTC (kar je zadovoljivo glede na nizke alte), upam da BTC ostane na konsolidaciji v tem rangu čim dlje ;-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spenc ()

kekeck ::

Jaz največ kombinacijo NH, ETC in ETH.
En teden na mesec pa npr. ZEC, RVN, ETN.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kekeck ()

Mitja223 ::

krneki0001 je izjavil:

favorites je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

V bistvu ko sem se še malo poglobil v slike

Notri linijo pripelje zelo verjetno en riser (kabel je že tak od računalnika do ohišja), nanj je zelo verjetno vezan razdelilec na 4 grafike in iz tega potem še dodatna 2 razdelilca na 4 in ker na prvem razdelilcu ostaneta 2 prosta pride ravno 10 grafik potem notri.

Napajalnik 1500W - 170€
3x razdelilec za 4 pcie - 150€
11x riser - 90€
10x grafika 1060 3GB - 3000€
računalnik da vse to laufa (navaden minipc z G procom) - 150€
20x ventilator - 100€
ohišje - max 100€

skupaj daš v sloveniji za to pod 4000€.

To znam jaz sam sestavit, pa še marsikdo tukaj na forumu. Če kdo res misli kaj takega delat, naj pove pa mu pomagam (zastonj, za kako pijačo bo dal)

Okej vredu:)
Recimo da sem pri rudarjenju dokaj laik. Z vlaganjem v kriptovalute se sicer že nekaj časa ukvarjam, rudaril pa še nisem.
Vem za prostor kateri je izjemno hladen, lahko bi ga dokaj ugodno še dodatno hladiv. Elektriko lahko dobim dokaj poceni.

Recimo da kupim oz. izdelam tak komplet kot si dejal (cirka 4000eur). Koliko lahko dnevno prirudarim (približno), koliko imam porabe elektrike ter kolikšna je doba trajanja komponent (mislim koliko časa te komponente zdržijo pri 24/7 delovanju). Ko dobim točen podatek o ceni elektrike pa bom lahko določil ali je investicija pametna.

Se zahvaljujem za vse odgovore.

10 komadov 1060 3GB daje danes 16 dolarjev na dan pri 24/7 delovanju. Torej 30 dni 480 dolarjev, če vse pravilno deluje cel mesec. V enem letu dobiš okoli 5700dolarjev, če se težavnost ne poveča.
Pri 4000 evrih (4800dolarjih) vložka, je 5700 (-elektrika) zelo malo profita za prvo leto.

Nesi 4kE na banko pa boš videl kaj dobiš čez 1 leto, drugače pa če bi si preračunal tako, da dobiš ROI čimprej nazaj bi kupoval 1050TI, 1080 in šele nato 1060 in 1070, da o tem, da ni niti najmanjše potrebe da naminirano takoj prodaš sploh ne govorimo. Če veš kaj delaš zna biti zelo donosno.

kekeck je izjavil:

Jaz največ kombinacijo NH, ETC in ETH.
En teden na mesec pa npr. ZEC, RVN, ETN.

A niso Z-coini failani projekti? ETH, mogoče ETC čeprav so daleč od česa pametnega in XMR še razumem, ZCASH, ZEC, ZCL, etc... pa zadeva imo dolgoročno ni vzdržna. Je pa res, da sem jaz v kampu rdečih :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja223 ()

kingsix ::

Jaz minam zdaj drugo leto le pozimi. Vsakič sem imel srečo in dobil za opremo več kot sem dal potem, ko sem naminal kar lepe profite.
Zdaj imam spet kupca za opremo... Dobim skupno 350EUR več kot sem dal + stanovanje sem grel + naminal za cca 2k EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

Blue3D ::

Če koga zanima novi coin.
Sedaj se rudari GIN, zgleda obetavno.

https://discord.gg/UEnKgWc
Tested on Quakers
I5 14600K 4080SUPER

V čem je fora rudari oni coin v modi je to ono tretjo...

pomeni, da minaš določen coin nonstop in ne nakazuješ, ter čakaš bo ali nebo...torej gre denar za elektriko iz ne narudarjenega denarja?

Mogoce kdo ve kako resiti ta problem..

Instaliral vse graifnce (4 amd) v device managerju mi pokaze vse 4 (prva je intel hd graphic nato pa 4 amd).. V gpu-z ista stvar.. se pravi zazna mi vse graifcne..

Ko pa zalaufam minerja mi napise takoj na zacetku z rdeco No AMD OPENCL or NVIDIA CUDA GPUs found, exit

Kaj bi lahko bilo narobe? Je problem tist intel hd graphics, da hoce z njem zaceti pa vidi da ni AMD oz nvidia?
Kaj lahko naredim??

probal sem ze disable intel hd graphic, reboot in spet je bilo isto..

krneki0001 ::

Katere driverje imaš za amd kartice?

amd radeon 18.2.1
Delalo mi je ze vse, ko sem imel 3 priklopljene.. odkar imam 4 pa ne deluje

EDIT: Intaliral se enkrat na novo vse driverje na 18.3.1 in vse dela kot mora!

kekeck ::

Blue3D je izjavil:

Če koga zanima novi coin.
Sedaj se rudari GIN, zgleda obetavno.

https://discord.gg/UEnKgWc

Sem danes nastavil en rig ki jih bo prinesel 10 do 15 na dan.

Spenc ::

https://wccftech.com/nvidia-gp102-p102-...

AMD bo izgubil primat še na miningu ;-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spenc ()

Baja ::

vega da up to 47mh na ethu in 2k+ na xmr.

kdaj gre eth na POS?

bomo vidli kolko bo cena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

Machete ::

Tole bo moralo biti v trenutnem rangu cen 1080, da bo smiselno VS. 1080 ti.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

svedr ::

Sno0py je izjavil:

Kolk pa imaš hash s tem driverjem ?

andro81 ::

Mah, tole krampanje ni za nikamor več, vrednost kriptojev drvi navzdol, težavnost raste, s tem pa se ROI odmika nekam v neskončnost. Razmišljam celo, da bi napisal oglas in prodal komponente, če bo sploh kdo kupil.

Katere grafe? Cena? ZS

mat xxl ::

Ja ta pametni so že prodali komponente, ostali boste pa kmalu, z krepko izgubo.... ŽAL

Qcube ::

Jaz nisem prodal, niti nimam izgube, tvoja teorija nekaj ne štima.

m0LN4r ::

Evo info: Tplink smart vticnica mi kaze zle po 30 dnevih 440kwh za celoten rig z 4x 580+downvolt+bios - naminalo pa je 0,267ethja v teh 30ih dneh
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

600W za 4x 580? Slabo, razen se greš hobi program...

nurmaln ::

nekdo slabo bere
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

scythe ::

andro81 je izjavil:

Mah, tole krampanje ni za nikamor več, vrednost kriptojev drvi navzdol, težavnost raste, s tem pa se ROI odmika nekam v neskončnost. Razmišljam celo, da bi napisal oglas in prodal komponente, če bo sploh kdo kupil.

Zakaj si se lotil rudarit, če ne sprejemaš nihanja cen v kriptosvetu? Mogoče želja po hitrem zaslužku? Če se greš rudarja, potem moraš pozabiti na invensticijo 6-10 mesecov oz. dokler se ti ne povrne.

youPlonker ::

Mitja223 je izjavil:

600W za 4x 580? Slabo, razen se greš hobi program...

Že obdelano v tej temi, v bistvu je 600W še zelo dober rezultat (realne moči in ne softwarsko nakalkulirane).

Ni, 700w (na steni) z 6x rx570 je dober rezultat pri 29 / 29,5 je dober rezultat

nurmaln ::

No če imamo že noob-hour pa dejte še men povedat...
Rig (6xRX580) mi dela 182Mh/s ETH in 5400 Mh/s DCR, iz stene vleče cca 980W. Je to ok?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

BadB0y ::

8x Rx580 dela cca 240mh/s ETH, poraba cca 1300w na steni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BadB0y ()

mat xxl je izjavil:

Ja ta pametni so že prodali komponente, ostali boste pa kmalu, z krepko izgubo.... ŽAL

Vseved.... točno ve kako bo v bodoče.... redki so taki analitiki glede criptovalut

BadB0y je izjavil:

8x Rx580 dela cca 240mh/s ETH, poraba cca 1300w na steni.

6x 570 + 3x 580 =
9x GPU = 1200W / 274Mh/s ETH

Pa bi se dalo porabo še malo zmanjšat ....

svedr je izjavil:

Sno0py je izjavil:

Kolk pa imaš hash s tem driverjem ?

Eth mi deluje na 30mh/s (per card).. Skupni rig mi pa na steni porabi 800W (4x rx580 8gb).. Temp: 72°C

Kako to da ostali imate toliko nizjo porabo na steni in vseeno okoli 30mh/s? Mi lahko kdo razlozi kako jih tako optimizirate?

Zadnje 3-4 dni sem zacel Btcp rudarit, tako da sem trenutno na njem..
Ostali se vedno eth rudarite?

Mal zmanjšaj tole gretje, sej ni več tolk mrzlo zunej :)
Uporabi: mod.Bios + undervolt

Jih moreš spravit pod 55 stopinj....

svedr je izjavil:

Mal zmanjšaj tole gretje, sej ni več tolk mrzlo zunej :)
Uporabi: mod.Bios + undervolt

Jih moreš spravit pod 55 stopinj....

Bios sem ze nekaj spreminjal..Case sem spremenil, tako da sem prisel iz 26mh/s na 30mh/s. Glede undervolta pa nisem nic naredil..
Imas mogoce kaksen tuturial za undervolt? Tega se nisem delal, tako da bi mi prislo prav.
Glede stopinj pa ja zelja mi je definitivno znizat temperaturo, ker se ze bojim kako bo poleti heh. Mi posredujes kaksen link kako jih optimizirati?

V primeru da to vse naredim ali Mh/s ostane enak? So kaksne izgube na moci zaradi biosa + undervolta?

MSI Afterburner
Z undervoltom zmanjšaš le porabo in s tem tudi pregrevanje....
MH/s bo ostal enak....
Če boš šel prenizko se ti bo GPU sesul... ujemi pravo vrednost ki ti še deluje stabilno in imaš čim manjš porabo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: svedr ()

Filip8 ::

mam 1 1070-ko in z njo mal poskusno rudarim, ker mam zastonj elektriko. uporabljam nicehash, dobivam pa dobr euro na dan, pač okej vse je padlo. me pa zanima kok kej afterburner naštimat, sem poskušal med različnimi settingsi, pa nč prou ne rata..

Filip8 je izjavil:

mam 1 1070-ko in z njo mal poskusno rudarim, ker mam zastonj elektriko. uporabljam nicehash, dobivam pa dobr euro na dan, pač okej vse je padlo. me pa zanima kok kej afterburner naštimat, sem poskušal med različnimi settingsi, pa nč prou ne rata..

.. ?? in kaj ti ne rata ? 5 evrov na dan ven dobit z eno kartico al kaj ?

daggerhashimoto je sam okol 26 MH/s, naj bi blo pa malo več. umiri se malo.

EWBF miner mi nagaja. Kaka ideja? Ne začne rudarit, pač pa se zapre pe nekaj sekundah. Settsi itd. vse ok. Še komu?

scythe ::

Še ena zanimivost...ETH graf težavnosti! ETH hitro pridobiva na težavnosti za mining....

Graf

Graf

Filip8 je izjavil:

core clock daj med 130/150 in memory nekje 300/500.Itak pa ne pričakuj nekih drastičnih sprememb..nekaj centov, več.

Kot sem omenil čas nazaj, da je vsaki teden slabše in gre dol in še bo šlo dol (upam, da ne) nekje konec prejšnega leta mi je grafična kartica stara nekje tri leta na NC prinesla dnevnega donosa nekje 3,50 dnevno oz. navita nekaj več..sedaj pa mi 8x 1070 dela slabih deset eur na dan..

:-)

mam core clock na 235 pa memory na 350, power limit na 107 pa fan speed na 70.. drži skoz 60 stoping, pa daggerhashimoto noče delat, vrže error vn, tak da trenutno neoscrypt z cca. 1,2 MH/s

Erorje dobivaš zatadi previsoke navitosti..znižaj core clock na 0 potem pa dviguj za 25/50 do errorjev..pri fan klikni zraven ikone auto..in gre višje

vse ostalo dela, pa tut na teh nastavitvah je zadnje tri dni delalo.. sam pač trenutno pr daggerhashimoto ni hotl.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Filip8 ()

1080 delajo stable - +144/+610 72° ena zelo trpežna Gainward GS dela tudi na +200/+920 62°
Ta kartica je amazing in da skoraj 20% več od ostalih. Tako, da se splača razlika v ceni + hladnejša je za 10°P
Pri equihash in x16 se navijanje precej pozna.

hamez66 ::

Machete je izjavil:

EWBF miner mi nagaja. Kaka ideja? Ne začne rudarit, pač pa se zapre pe nekaj sekundah. Settsi itd. vse ok. Še komu?

Se včasih zgodi, da po windows updatih kakšna kartica ali mining rig enostavno ne dela, potem pa malo čaram, menjam kartice ali driverje, pa spet dela.. Kaj bi bil razlog, oz. kako bi to rešil na bolj eleganten način, pa ne vem.

Sklopi update. Če ne drugače se neaktivirani win10 ne posodablajo. Meni še ni kar nehalo delat, razen sevad sem pa tja kak reboot, ko se itak vse psotavi samo nazaj. Zgoraj moj napisan problem je pomoje nekaj z wifijem. Moram fizično pogledati kaj je na stvari..

krneki0001 ::

Machete je izjavil:

1080 delajo stable - +144/+610 72° ena zelo trpežna Gainward GS dela tudi na +200/+920 62°
Ta kartica je amazing in da skoraj 20% več od ostalih. Tako, da se splača razlika v ceni + hladnejša je za 10°P
Pri equihash in x16 se navijanje precej pozna.

1070TI deluje na +150 gpu, +450 ram na 53 stopinjah, 1060 3GB deluje na enakih nastavitvah, le da je temperatura še za 3 stopinje nižja.
Tvojih 72 stopinj mislim da je malo preveč.

andro81 ::

scythe je izjavil:

andro81 je izjavil:

Zakaj si se lotil rudarit, če ne sprejemaš nihanja cen v kriptosvetu? Mogoče želja po hitrem zaslužku? Če se greš rudarja, potem moraš pozabiti na invensticijo 6-10 mesecov oz. dokler se ti ne povrne.

No ja, verjetno še ne bom kar prodal, samo tvoja matematika je pa malo čudna. Če kartica za katero si dal cca 600€ narudari za cca 40€ mesečno (pri trenutnih vrednostih cryptojev), nato odbiješ še dobrih 10€ za elektriko, pa imaš izkupiček cca 30€, kar pomeni ROI cca 20 mesecev, če se ne motim. Seveda pa ti ostane še, da elektriko plačaš iz žepa, crypto pa HODL, in upaš na velik pump....
Ali pa je moja matematika mimo...
««
54 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ETN electroneum (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
19326073 (7685) Baja
»