» »

Etherum mining (rudarjenje)

Etherum mining (rudarjenje)

««
53 / 63
»»

Mato989 ::

kekeck je izjavil:

In katera je najboljsa alternativa, če hočeš dobiti plačilo direkt v BTC?

da minaš BTC solo :P

Good luck!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Kiwix ::

Lahko probaš Mining Pool Hub, sicer ga sam nisem uporabljal ampak naj bi bil ok, poleg tega si lahko nastaviš v kateri valuti ti plačujejo (ne glede na to kaj rudariš).

Machete ::

Qcube je izjavil:

Nemosminer, Sniffdog miner, Awesome miner. nisem nikoli uporabljal zato ne poznam detajlov.

Kdo lahko kaj od tega priporoča ali odsvetuje?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

1pioneer ::

Jaz včasih uporabim WinMiner, imajo profit switching algoritm, se pravi rudariš najbolj donosno valuto in plačajo ti direkt v USD, kar je dobro če valute padajo dol. Potem pa te USD lahko izplačaš na več načinov. Lahko konvertiraš v LTC, ETH, BTC, BCH pa na svoj wallet ali pa USD pošlješ na Paypal, Payeer, Amazon gift card, iTunes gift card. Jaz sem si vse izplačal v ETH tako da je podobno kot NiceHash le da dobiš v USD plačano...

Jaki-1 ::

Imam nekaj osnovni vprašanj glede rudarjenja, rudaril bi bolj amatersko:

1. Ali se da rudariti z navadnim računalnikom, ki ga kupiš v trgovini?
2. Kakšna konfiguracija je najbolj primerna?
3. Ali obstaja kakšna spletna stran, ki navaja vse coine ki se dajo rudariti?
Thx
Če sem z odgovori kakorkoli pomagal, lahko uporabite linke. Hvala.
https://www.binance.com/?ref=16525783

Fritz ::

1. Da. Je pa zaželeno, da ima ustrezno razmerje računske moči in porabe elektrike za dobičkonosno rudarjenje.

2. Takšna s čim več računske moči za rudarjenje. Npr. 6x1070GTX je boljše od 3x1070GTX. Seveda potrebuješ še matično, ustrezen napajalnik ali več teh, disk, RAM ter I/O in povezovalno opremo.

3. https://coinmarketcap.com/ Kovanci, katerih ne moreš rudariti, so označeni.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

dvince ::

whattomine.com -30% luck factor:)

De_Rasor ::

Vedno bolj se veča težavnost, Nicehash vedno manj dnevno plačuje, upam da ne bo padlo na minimum, da use skupaj ugasnem.

Fritz je izjavil:

1. Da. Je pa zaželeno, da ima ustrezno razmerje računske moči in porabe elektrike za dobičkonosno rudarjenje.

2. Takšna s čim več računske moči za rudarjenje. Npr. 6x1070GTX je boljše od 3x1070GTX. Seveda potrebuješ še matično, ustrezen napajalnik ali več teh, disk, RAM ter I/O in povezovalno opremo.

Če prav razumem je potrebno tak računalnik sestaviti. Ali se lahko npr. v neki računalniški trgovini dogovorim da mi sestavijo tak računalnik npr. 3x1070GTX?

Jaki-1 je izjavil:

Fritz je izjavil:

Če prav razumem je potrebno tak računalnik sestaviti. Ali se lahko npr. v neki računalniški trgovini dogovorim da mi sestavijo tak računalnik npr. 3x1070GTX?

Tako je... lahko pa ti jih posamezniki tu sestavijo za neko doplačilo! :)

Mato989 je izjavil:

Jaki-1 je izjavil:

Fritz je izjavil:

Tako je... lahko pa ti jih posamezniki tu sestavijo za neko doplačilo! :)

Koliko pa približno pride tak računalnik?

nurmaln ::

Jaki-1 je izjavil:

Fritz je izjavil:

Če greš v rudarjenje je fino da čim bolj optimiziraš stvari. Poleg grafične kartice so ti napisali da rabiš "računalnik" ki ga sestavlja osnovna plošča, procesor, ram, disk, napajalnik. Da si zmanjšaš povprečen strošek je fino da na "računalnik" priklopiš čim več grafičnih kartic - najpogosteje je to 6 ali 7 grafičnih kartic. Pri tem je treba biti pozoren na to da ima osnovna plošča dovolj priključkov in napajalnik dovolj moči (lahko povežeš dva napajalnika če je treba).
Načeloma lahko tak komplet (mining rig) tudi kupiš že narejen, na primer pri Mlacomu, ampak te pride kar nekaj dražje kot če kupiš komponente in jih sam sestaviš. Na Youtube imaš en milijon posnetkov kako sestaviti mining rig. Začni tam.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

nurmaln je izjavil:

Jaki-1 je izjavil:

Fritz je izjavil:

Če greš v rudarjenje je fino da čim bolj optimiziraš stvari. Poleg grafične kartice so ti napisali da rabiš "računalnik" ki ga sestavlja osnovna plošča, procesor, ram, disk, napajalnik. Da si zmanjšaš povprečen strošek je fino da na "računalnik" priklopiš čim več grafičnih kartic - najpogosteje je to 6 ali 7 grafičnih kartic. Pri tem je treba biti pozoren na to da ima osnovna plošča dovolj priključkov in napajalnik dovolj moči (lahko povežeš dva napajalnika če je treba).
Načeloma lahko tak komplet (mining rig) tudi kupiš že narejen, na primer pri Mlacomu, ampak te pride kar nekaj dražje kot če kupiš komponente in jih sam sestaviš. Na Youtube imaš en milijon posnetkov kako sestaviti mining rig. Začni tam.

Hvala vsem trem za odgovore.

Aless ::

Hmh. Mam 1 problemcek. Nabavil sem riserje za graficno da bi dal pac obe graficni ven iz utesnjenega ohisja zaradi boljsega hlajenja.
Vse lepo in prav, priklopim vse in zalaufan nicehash in pri eni kartici gtx1080 je hitrost dosti nizja kot prej ko je bila prikloplena direkt na osnovni plosci. Prej 500sols/s zdaj 430sols/s.
Mogoce ima kdo kako idejo kaj bi blo narobe?

Riserji so v008s sem poskusil menjat riserje na drugo graficno ki dela na isti hitrosti kot prej. Edino ce bi imelo kaj veze na katerem pcie slotu so priklopleni riserji na maticni?

Skoraj ne bi smel bit kriv riser, niti sloti. ČE si imel navito, se je verjetno ponastavilo, ko si zamenjal slote. 1080 pa mora pljunit vsaj 530-580 SOL

krneki0001 ::

520 sol ven meče 1070ti. 1080 mora dat še več od sebe

Kiwix ::

Machete je izjavil:

Qcube je izjavil:

Nemosminer, Sniffdog miner, Awesome miner. nisem nikoli uporabljal zato ne poznam detajlov.

Kdo lahko kaj od tega priporoča ali odsvetuje?

Dobro uro uporabljam Awesome minererja in za enkrat kaže ~0.50€ več kot NH v2 pri enaki hitrosti.

taddeo ::

Sem probaval te mineje...na koncu se nicehash v2 izkaže najbolje (vsaj zame) Ena izmed opcij ki sem dolgo uporabljal je Nh legacy obkljukan dtsm Equihash ostali algoritmi onemogočeni.

Sicer pa je trenutno stanje zelo zelo slabo in gre še na slabše.Tak, da so vsi minerji nekje tu tu...

bolha se že polni :-)

taddeo je izjavil:

Sem probaval te mineje...na koncu se nicehash v2 izkaže najbolje (vsaj zame) Ena izmed opcij ki sem dolgo uporabljal je Nh legacy obkljukan dtsm Equihash ostali algoritmi onemogočeni.

Sicer pa je trenutno stanje zelo zelo slabo in gre še na slabše.Tak, da so vsi minerji nekje tu tu...

Nubi ki ob prvih težavah prodajajo rige ne bodo nikol zaslužli... bistveno je, da ti investiraš v RIG in laufa 1 leto nabiraš kovance in verjameš da bo vrednost kovancev takrat x2 od tiste danes... Moj kolega dela tak z ethereumom, lani je kupil 6x 1060 6gb, laufa od junija do danes, non stop, in nabira ethereum niti 1x še ni prodal... pač je to investicija elektrike v kovance namesto da bi naložil gor 2.500 =)

tikitoki ::

Mato989 je izjavil:

taddeo je izjavil:

Nubi ki ob prvih težavah prodajajo rige ne bodo nikol zaslužli... bistveno je, da ti investiraš v RIG in laufa 1 leto nabiraš kovance in verjameš da bo vrednost kovancev takrat x2 od tiste danes... Moj kolega dela tak z ethereumom, lani je kupil 6x 1060 6gb, laufa od junija do danes, non stop, in nabira ethereum niti 1x še ni prodal... pač je to investicija elektrike v kovance namesto da bi naložil gor 2.500 =)

Res je bilo pametno ne prodati po 1450, ko lahko danes po 850. Instant dobicek.

tikitoki je izjavil:

Mato989 je izjavil:

taddeo je izjavil:

Res je bilo pametno ne prodati po 1450, ko lahko danes po 850. Instant dobicek.

Ja ampak če bi prodal po 1450 bi že prej po 300$... ker potem bi prodajal sproti!

Mi lahko kdo obrazloži tole;

whattomine (mobilna aplikacija) trenutno najbolj profiten Komodo equihash,Verge LyraRev2,Crowdoin neoscrypt itd...torej coin je na vrhu profiten za 300% več, kot npr. Nicehash Ethash.Seveda po nekaj minutah pade za nekaj stopničk nižje in posledično se zniža profit.Pojavi se nov coin itd..

zanima me ali se poišče po spetu namenski miner/wallet in se začne rudarit omenjeni coin?

Res ne razumem (razen nh)

Predator X ::

https://www.funtech.si/si/nakupovanje/n...

če je kdo opazu. Lahko bi blo mal več popusta na bitcoin.

Qcube ::

taddeo je izjavil:

Mi lahko kdo obrazloži tole;

whattomine (mobilna aplikacija) trenutno najbolj profiten Komodo equihash,Verge LyraRev2,Crowdoin neoscrypt itd...torej coin je na vrhu profiten za 300% več, kot npr. Nicehash Ethash.Seveda po nekaj minutah pade za nekaj stopničk nižje in posledično se zniža profit.Pojavi se nov coin itd..

zanima me ali se poišče po spetu namenski miner/wallet in se začne rudarit omenjeni coin?

Res ne razumem (razen nh)

Moraš sam poiskati wallet, pool in pravi miner za vsak coin/algo, in seveda tudi menjalnico.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Qcube ()

dvince ::

spet problemi s tem mining rigom..

sem priklopil sedmo GPU in zdaj se mi sistem sesuva, nestabilen že če underclockam in nastavim power limit na 70%.
Prej mi je vse lavfalo normalno na 100% pwr +800MC.

Je možno, da je težava v tem adapterju, ki sem ga sam sestavil zaradi pomankanja priklopnih kablov na PSUju za PCI-E 8 pin?
Windows sicer zazna vse grafe , samo miner se sesuje po par minutah.

Ker nisem imel več kam priklopit na PSU sem speljal adapter: 2x10pin CPU na 2×8pin PCI-E po shemi na spodnjem linku:

http://www.tomshardware.co.uk/answers/i...

Edino RED + GREEN sensor pin na PCI-E 8pin konektorju nisem ziher, če sem prav zvezal na zemljo Gnd ali morajo bit u luftu?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dvince ()

Je neumnost vzeti (za equihash) 3gb namesto 6gb kartico? Razlika je 1 fan in 40eur.

dexterboy ::

Mislim, da na dolgi rok je škoda varčevati 40 ojrov. Že ko jo boš prodajal, če boš, je lažje prodati 6 giga karto, pa tudi skozi celotno dobo miniranja ti prinaša večji dobiček, pa čeprav minimalni, en vent več pa tudi pomeni manj termo stresa za kompletno grafo.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Če je bilo pred nekaj dnevi stanje glede profita minanja slabo je sedaj se slabše..vprašanje kaj bo čez mesec dni.

Vsem novim minerjem oz. tistim ki imajo željo po rig mašini, da temeljito premislijo..

upam na boljše

dexterboy je izjavil:

Mislim, da na dolgi rok je škoda varčevati 40 ojrov. Že ko jo boš prodajal, če boš, je lažje prodati 6 giga karto, pa tudi skozi celotno dobo miniranja ti prinaša večji dobiček, pa čeprav minimalni, en vent več pa tudi pomeni manj termo stresa za kompletno grafo.

Saj sem vzel potem 6gb variante. Imaš prav.

taddeo je izjavil:

Če je bilo pred nekaj dnevi stanje glede profita minanja slabo je sedaj se slabše..vprašanje kaj bo čez mesec dni.
Vsem novim minerjem oz. tistim ki imajo željo po rig mašini, da temeljito premislijo..
upam na boljše

Ah ne pretiravaj. Čisto kul je.

scythe ::

taddeo je izjavil:

upam na boljše

Poglej kakšne profit bi imel novembra 2017, žal vsi mislijo da bo profit na vrhuncu ( govorim od decembru 2017). Če se greš ¨rudarja¨, potem je to dolgoročna investicija in bo trajalo 8-12 mesecov da se ti vse povrne (decembra bi pisalo samo 6 mesecov).

Spenc ::

taddeo je izjavil:

upam na boljše

To po vsej verjetnosti govoriš za NH. Treba se je mal obrnit, pregledat kaj se splača in v kaj verjameš da bo poskočilo ko se market trend obrne, pa ni tako črno.

Trenutno rudarim 3 kovance, katere projekte sem preučil in sem 99% prepreičan v njih. Pa 2 od teh sploh ne najdeš na whattomine ;-)

Govorim za Nicehash oziroma tudi Zcash na nanopool z ewbf minerjem je nekje tukaj bolj slabše.

v tem trenutku ne vidim dobene opcije, da bilo kje mnogo več profita kot z NH. (ali se motim?) Priroriteta mi je mesečno nakazilo, če pa obstaja druga opcija takoj prešaltam..z minanje različnih xy kovancev nimam izkušenj

Zgodovina sprememb…

• spremenil: taddeo ()

Spenc je izjavil:

taddeo je izjavil:

upam na boljše

To po vsej verjetnosti govoriš za NH. Treba se je mal obrnit, pregledat kaj se splača in v kaj verjameš da bo poskočilo ko se market trend obrne, pa ni tako črno.
Trenutno rudarim 3 kovance, katere projekte sem preučil in sem 99% prepreičan v njih. Pa 2 od teh sploh ne najdeš na whattomine ;-)

Je prevelika skrivnost, če deliš z nami ljubiteljskimi minerji? Verjetno si predstavljaš, da nismo ravno konkurenca.
Hvala za namige!

rh^ ::

Machete je izjavil:

Spenc je izjavil:

taddeo je izjavil:

upam na boljše

Je prevelika skrivnost, če deliš z nami ljubiteljskimi minerji? Verjetno si predstavljaš, da nismo ravno konkurenca.
Hvala za namige!

Kakršen koli bo odgovor, ti ne bo dosti pomagal, ker njegova logika je ta: grem rudarit v rudnik, ven bom prinesel nekaj kg kamnov, danes mogoče niso kaj dosti vredni, bodo pa čez nekaj časa, ko jih bom prodal toliko več.

Če miniraš alte in špekuliraš, si pač še to vkalkuliraš v računico.

Qcube ::

Problem je da tudi če ti nekdo pove za boljši kojn, bo tisti kojn boljši samo kakšen dan do nekaj dni.
Če ne znaš sam poiskat nove in sproti spremljat težavnost/tečaj/withdraw feeje si hitro lahko na slabšem kot z Nicehash. Been there, done that.

rh^ ::

Vsak si mora sam v glavi ustvarit neko strategijo in ji potem sledit. Koregiraš jo lahko takoj tako, da moraš spremljat.

Veliko filozofiranja, ampak samo napisati je treba, rudarim kanalizacija coin. Kaj naredimo s tem podatkom, pa je stvar naše presoje. Coin info pa je prostovoljen prispevek za ta mali forum in skupnost. Sam nimam kaj pametnega, če bi imel, se ne bi delal skrajno skrivnostnega in bi tu zinil. Par dni sem rudaril RVC, sedaj sem na BTCP.

4knative ::

Kaj zdaj se splača vložit 5k v nakup opreme ali ne?
"When we are dead, it's not what we HODL or SODL that matters.
It's what we BUIDL."

krneki0001 ::

Tudi 50k se splača.

Ja imaš profitswitching algoritem, ki rudari najbolj donosen kovanec v tem trenutku in imaš špekulativno rudarjenje. Recimo jaz sem rudaril ETN ko je prišel ven in sem z 6x rx570 dobil nekje 5000 ETN na mesec. Cena je bila 0.03$ ko je prišel na borzo in prodal sem vse, ko je bil 0.23$ tako, da sem dejansko rudaril več kot 1k na mesec če tako gledamo. Je pa riziko, seveda lahko ne zraste. Če si rudaril ETH, ko je bil 2$ si jih mel celo morje in če bi prodajal ko je šel na 1k si postal miljonar, samo noben ne ve ali se bo to zgodilo.

Machete je izjavil:

Veliko filozofiranja, ampak samo napisati je treba, rudarim kanalizacija coin. Kaj naredimo s tem podatkom, pa je stvar naše presoje. Coin info pa je prostovoljen prispevek za ta mali forum in skupnost. Sam nimam kaj pametnega, če bi imel, se ne bi delal skrajno skrivnostnega in bi tu zinil. Par dni sem rudaril RVC, sedaj sem na BTCP.

Ni nobene skrivnosti, samo hotel sem povdariti da mining trenutno ni tako črnogled kot ga nekateri tukaj prikazujete, samo treba se je znat obrnt in seveda imet tudi malo sreče na koncu. Ni se treba držat ene strategije kot pribit na steno, treba je it s trgom in se temu sproti prilagajat, vsaj toliko časa da narediš ROI. Jaz sem bil recimo december in januar izključno na NH, ker je bil donos boljši kot pa mining posameznih kovancev.

Za tiste ki pravite zakaj ne vlagamo direktno v coine, zato ker je meni osebno sam mining, od nabave in iskanja najbolših cen za hardware, sama sestava riga, postavitev sistema, optimizacija, oc, itd... pa potem do raziskovanja crypto trga, mining poolov, strategij, itd... en velik HOBI, katerega pa pri nabavi coina NI, in tudi sam riziko je manjši, pa ne mislim v smislu opreme ki jo posedujem če gre cel market rakom žvivžgat, ampak to da ni nenadnih (in dositkrat napačnih) odličitev v smislu FOMO, saj imam dosti več časa za raziskovanje trga in nabiranje kovancev skozi daljše obdobje.

Trenutno rudarim; ZEN, ZEL ter BTCP

Odlično napisano. Kaj imaš to zaen monitoring program? ZEL? Why :)

Machete je izjavil:

Odlično napisano. Kaj imaš to zaen monitoring program? ZEL? Why :)

Why ZEL? Gut instinct ;-) Sem velik fan zkSNARKS tehnologije, moj favorit med njimi je definitivno ZEN, prav tako veliko stavim na BTCP.

Ravno prešel iz SMOS na HiveOS, top mining os, ima vse kar pričakujem od sistema, oc profile, stats, watchdogs, velik izbor ter ažurirane miner-je, itd..

Sno0py ::

ETH rudarim ze 1 mesec z 4x AMD 580 8gb. https://ethermine.org/ pool imam na tej strani.
Je se kaj bolj profitabilnega? Berem po tujih forumih, da imajo poole, ki same menjajo kaj je najbolje majnati in izpalca v valuti, ki jo izberes.. Kako je s tem? Se mi splaca nastaviti kaj takega?
Trenutno imam 1% fee na pool, tista opcija je pa 3%.. Tako da bi pomojem bil na istem oz slabsem, se motim?

Ce ima se kdo kaksen bolsi pool pa naj napise :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sno0py ()

Vse je bilo že odgovorjeno, beri malo za nazaj. Je pa veliko stvar taktike, bolj kot trenutnega stanja trga.

jaz rudarim na https://whalesburg.com Imajo beta testing in dobiš še njihove kovance kot bounty za testiranje.

Sno0py ::

@1pioneer koliko pa imajo feeja na pool? V kateri valuti pa izplacajo? Si ze dobil izplacano (da stvar dejansko deluje BP).

svedr ::

Sno0py je izjavil:

ETH rudarim ze 1 mesec z 4x AMD 580 8gb. https://ethermine.org/ pool imam na tej strani.
Je se kaj bolj profitabilnega? Berem po tujih forumih, da imajo poole, ki same menjajo kaj je najbolje majnati in izpalca v valuti, ki jo izberes.. Kako je s tem? Se mi splaca nastaviti kaj takega?
Trenutno imam 1% fee na pool, tista opcija je pa 3%.. Tako da bi pomojem bil na istem oz slabsem, se motim?

Ce ima se kdo kaksen bolsi pool pa naj napise :)

Tudi jaz imam za sedaj 5x AMD 570/580 ... skupaj 150MH/s.
Ostal bom kar na https://ethermine.org/, sem nekaj menjal na ETC pa Expanse, pa še preden sem nakopal za izplačilo
je bil spet ETH najbolj donosen.

Uporabljam pa CLAYMORE DUAL na SOLO .....
Ima kdo boljše iskušnje s katerim drugim softgwareom ?

Pa še to ....
Mi greste že počas hudo na živce vsi tisti pametnjakoviči " BOLJE VLOŽITI V COINE , BOŠ PREJ DOBIL "
Mater ste pametni.... Pejt pa hipoteko vzam na bajto, pa boš čez en let imel dobiček za eno garsonjero na morju !
Simpl čist, mal coine sm pa tja pa čez en let ven dobiček 50% ... ne bluzite....
.. pa grafične so že zdej napol zastonj na Bolhi pa bla bla bla...
Brihtneži.....

Sploh je pa tema u RUDARJENJU zato bodite tiho, pa vlagajte kamor hočete....

Vprašanje ki je verjetno že "prežvečeno" mnogokrat...

Katera prepaid kartica trenutno deluje, če sploh?

Skrill in Netller odpadeta na trr nakazovat pa mi je že malo tak tak...

Sno0py je izjavil:

@1pioneer koliko pa imajo feeja na pool? V kateri valuti pa izplacajo? Si ze dobil izplacano (da stvar dejansko deluje BP).

1% je fee. Za izplačilo je min. 0.1 ETH, dobil sem izplačano na wallet brez problema ja. So najbolj transaprentni kar sem videl, ti kažejo tudi menjave valut pa borze pa kok je bil strošek itd. Kr vredu so. Sam je še beta faza, tako da še ni take lepe platforme ampak bo kmalu.
««
53 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ETN electroneum (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
19326073 (7685) Baja
»

Nicehash in single gpu