Forum » Kaj kupiti » Rabim novo tipkovnico
Rabim novo tipkovnico
VANR ::
Kot že naslov pove, iščem novo tipkovnico, ker mi trenutna (začasna) ne odgovarja. Odločam se med scissor in mechanical switchem. Mehanske tipkovnice še nikoli nisem imel, lahko pa približno povem, kakšno tipkovnico sem imel na laptopu prej in kaj približno iščem (za moje standarde je bila perfektna):
- 2,5 mm drop (+ dodatnih 0,5 mm za "bottom-out"), scissor switch
- 10-keyless (OBVEZNO!)
- aluminjasto ohišje
- spill-resistant (nice-to-have)
- precej široke tipke/layout (https://goo.gl/I1BjN2) -> Asus ProBook 400a
Budget je 150€. Želim kvalitetno tipkovnico, ki daje občutek kvalitete (upam, da razumete, kaj želim povedati tu..), vendar ne vem, kaj naj kupim? Kar se tiče boljših brezžičnih tipkovnic, nisem našel nobenega premium izdelka. Logitech že 5 let molze tisto K810, Apple pa bolj malo ponuja za svojo ceno (čeprav se vedno bolj nagibam k Magic Keyboard 2), plus tega ne vem, koliko oni kaj skrbijo za kompatibilnost z Windows OS?
Pri mehanskih tipkovnicah me pa skrbi, da bi izbral napačen switch, čeprav kakor berem, bi meni verjetno najbolj ustrezal MC Clears?
Ker je na našem trgu bolj boga izbira (ter zelo visoke cene), me zanima kako je kaj z gravuro/menjavo slovenskih tipk na angleških/nemških tipkovnicah? Se kdo pri nas ukvarja s tem, kakšne so cene, ipd.? Se da to narediti samo na mehanskih ali tudi na scissor switchih?
Prosim za nasvete/pomoč, ker sem malo v temi tu zdaj.. =) Hvala!
- 2,5 mm drop (+ dodatnih 0,5 mm za "bottom-out"), scissor switch
- 10-keyless (OBVEZNO!)
- aluminjasto ohišje
- spill-resistant (nice-to-have)
- precej široke tipke/layout (https://goo.gl/I1BjN2) -> Asus ProBook 400a
Budget je 150€. Želim kvalitetno tipkovnico, ki daje občutek kvalitete (upam, da razumete, kaj želim povedati tu..), vendar ne vem, kaj naj kupim? Kar se tiče boljših brezžičnih tipkovnic, nisem našel nobenega premium izdelka. Logitech že 5 let molze tisto K810, Apple pa bolj malo ponuja za svojo ceno (čeprav se vedno bolj nagibam k Magic Keyboard 2), plus tega ne vem, koliko oni kaj skrbijo za kompatibilnost z Windows OS?
Pri mehanskih tipkovnicah me pa skrbi, da bi izbral napačen switch, čeprav kakor berem, bi meni verjetno najbolj ustrezal MC Clears?
Ker je na našem trgu bolj boga izbira (ter zelo visoke cene), me zanima kako je kaj z gravuro/menjavo slovenskih tipk na angleških/nemških tipkovnicah? Se kdo pri nas ukvarja s tem, kakšne so cene, ipd.? Se da to narediti samo na mehanskih ali tudi na scissor switchih?
Prosim za nasvete/pomoč, ker sem malo v temi tu zdaj.. =) Hvala!
videc ::
Jaz sem povsem zadovoljen z:
- Microsoft Sidewinder X4;
- Microsoft Sculpt Ergonomic kompletom.
S tem zadnjim sicer malo traja, da se ga navadiš, ampak je zadeva, vsaj meni, dobra.
- Microsoft Sidewinder X4;
- Microsoft Sculpt Ergonomic kompletom.
S tem zadnjim sicer malo traja, da se ga navadiš, ampak je zadeva, vsaj meni, dobra.
r3dkv1c4 ::
- 10-keyless (OBVEZNO!)
- aluminjasto ohišje
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
Ja, pomembno je, da je 10-keyless. Tudi MS Surface Keyboard je videti zelo podobna temu, kar iščem, samo kaj, ko ima numpad.. :/
@Crossfire - kako se ta tipkovnica imenuje?
@Crossfire - kako se ta tipkovnica imenuje?
Crossfire ::
Zakaj alu ogrodje?
V bistvu OP nima ene samcate izkušnje z mehanskimi tipkovnicami.....pogoji so pa taki, da bi si mislil, da je najmanj desna roka Cooka.
Najprej si kupi eno CM Storm......da sploh vidiš kako zgleda tipkanje po mehanskih stikalih.
Najprej si kupi eno CM Storm......da sploh vidiš kako zgleda tipkanje po mehanskih stikalih.
Saj ni nujno potrebno, da je alu. lahko je tudi druga kovina oz. kvalitetna plastika (mat). Nočem, da se tipkovnica ne upogiba oz. da bi bila grajena iz tiste gladke cenene plastike, ki je magnet za prstne odtise.
@r3dkv1c4 povedal sem samo, kakšno tipkovnico sem uporabljal prej. Tudi nisem rekel, da iščem izključno mehanske tipkovnice. Če se najde kaka fajn, bi vzel tudi scissor switch tipkovnico.
@r3dkv1c4 povedal sem samo, kakšno tipkovnico sem uporabljal prej. Tudi nisem rekel, da iščem izključno mehanske tipkovnice. Če se najde kaka fajn, bi vzel tudi scissor switch tipkovnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: VANR ()
smacker ::
Madona, po čem si ti tipkal do zdaj? Obična logitech za 10eur se nič ne upogiba (to kvečjemu na kakem cheap acer laptopu doživiš). Tud prstni odtisi se ne vidijo, če si roke umiješ.
@smacker - prstni odtisi se poznajo po vsem, kar je gladko (se mi roke še kar potijo in je hitro grdo za videti).
Trenutno imam na izposoji Logitech K260 in se upogiba pod mojo roko. Ni mi tudi všeč občutek tipk, ki so preveč "mehke".
Trenutno imam na izposoji Logitech K260 in se upogiba pod mojo roko. Ni mi tudi všeč občutek tipk, ki so preveč "mehke".
Glede na to, da nimaš blage veze o tipkovnicah.....ti svetujem, da nehaš klobasat neumnosti.
Kupi tole in bo mir za stalno.
Kupi tole in bo mir za stalno.
MH0 ::
Je srečal kdo kaj brez numeričnega dela, SLO, brez osvetlitve in wireless?
Normalne Funkcijske tipke in po možnosti svetlo, ne črno. :-)
Normalne Funkcijske tipke in po možnosti svetlo, ne črno. :-)
Beta2 ::
Prav SLO layout nekaj veliko izbire nimaš, tole ima Logitech na novo:
https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...
Zakaj so SLO znaki nuja? Marsikoga bi presentilo, če bi se moral znajti na blank tipkah - v pozitivni smeri, seveda.
Prav SLO layout nekaj veliko izbire nimaš, tole ima Logitech na novo:
Ah to pa res ne. :-)
Nekaj takšnega, kot je redkvica linkal si predstavljam.
Po moje nisem preveč zahteven uporabnik. Gaming me ne zanima. Tudi lightshow v tipkovnici ne. Trenutno sem največ na G81-3000 in KPQ-E99ZC. :-) Znebiti se želim predvsem numeričnega dela. Na notebook tipkovnicah precej trpim. Če bi našel brezžično bi bilo fajn ampak mi je bolj pomembno, da je "bela". :-) Vsak namig je dobrodošel.
Gaming me ne zanima.
Beseda gaming je tam zgolj in samo zaradi marketinških razlogov.
Naj te ne zavaja.
Vse to,kar iščeš imaš na trgu polno izbire.
Samo malo truda je potrebno vložit v iskanje in ne zgolj samo pisanje na ST, kjer se lenoba podpira.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
Ma se posipam s pepelom. Sem mislil, da če so se tukaj prisotni že toliko ukvarjali s keyboardi, mi bo sigurno kdo izstrelil "ta je zate". :-)
smacker ::
Po moje nisem preveč zahteven uporabnik. Gaming me ne zanima. Tudi lightshow v tipkovnici ne. Trenutno sem največ na G81-3000 in KPQ-E99ZC. :-) Znebiti se želim predvsem numeričnega dela. Na notebook tipkovnicah precej trpim. Če bi našel brezžično bi bilo fajn ampak mi je bolj pomembno, da je "bela". :-) Vsak namig je dobrodošel.
apple keyboard bo kot nalašč zate
Vsak mora zase vedeti kaj potrebuje, kaj bi imel, kakšne želje ima in koliko fakmanija je na razpolago. Smo ti napisali, kakšne opcije so glede na tvoje želje in kot vidiš, si padel skozi. Torej spremeni kriterije ali pa si omisli nekaj, kar pride blizu le-tem. Easy peasy. :)
Pričakovat da bodo drugi rešili tvoj problem je žal iluzorno iz enega preprostega razloga - they don't give a f**k :)
Pričakovat da bodo drugi rešili tvoj problem je žal iluzorno iz enega preprostega razloga - they don't give a f**k :)
Najlažje je priti do tega na tak način, da preizkusiš čim več boardov. Potem dejansko vidiš, kaj ustreza in kaj sploh ne.
Rang Das keyboardov...solidno, čeravno ne poceni. Sploh za Dasov TKL model, kjer so greetechova stikala.
Če te vlečejo TKL, poglej še za Realforci ali Novatouchi...topre stikala, zelo dobra izdelava, prijetne za delo in gaming. Potem so še Filcoti in Coolermasterji, Leopoldi, ...
Za mehanskimi se splača pobrskat po mechmarketu, deskthorityju...
Če te vlečejo TKL, poglej še za Realforci ali Novatouchi...topre stikala, zelo dobra izdelava, prijetne za delo in gaming. Potem so še Filcoti in Coolermasterji, Leopoldi, ...
Za mehanskimi se splača pobrskat po mechmarketu, deskthorityju...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Crossfire ()
Bolj, ko gledam, bolj se mi zdi, da bi meni mogoče celo bolj ustrezal 65% / 75% model.
Samo tega res ne najdeš pri nas. Črke Š/Č/Ž pa so nekaj, kar želim na svoji tipkovnici. Tako ,da me zanima, v kolikor kupim tipkovnico v tujini in bi jo dal v gravuro, kaj se mi bolj splača kupit- nemško ali UK tipkovnico (katero lažje popravijo) oz. ali ti katera firma kar vgravira custom layout že ko naročiš?
In res je, da se ne spoznam ravno na tipkovnice, zato pa tudi sprašujem malo več tu, ko imamo na razpolago znanje in izkušnje SloTech mojstrov.. ;)
Samo tega res ne najdeš pri nas. Črke Š/Č/Ž pa so nekaj, kar želim na svoji tipkovnici. Tako ,da me zanima, v kolikor kupim tipkovnico v tujini in bi jo dal v gravuro, kaj se mi bolj splača kupit- nemško ali UK tipkovnico (katero lažje popravijo) oz. ali ti katera firma kar vgravira custom layout že ko naročiš?
In res je, da se ne spoznam ravno na tipkovnice, zato pa tudi sprašujem malo več tu, ko imamo na razpolago znanje in izkušnje SloTech mojstrov.. ;)
Se pravi, če želim 75% layout, s šumniki, solidno kvaliteto, pod 150€, se lahko samo pod nosom obrišem? :D
Beta2 ::
Kaj pa tole, imajo sedaj na eigre akcijo in je res dobra cena (drugače so precej dražje) in naj bi bile kr fajn tipkovnice pa še če boš kdaj hotel lahko dodaš numerični del :D. Je pa sicer gaming RGB:
https://eigre.si/odprodaja-akcija-eigre...
https://eigre.si/odprodaja-akcija-eigre...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mehanska tipkovnica (strani: 1 2 3 4 … 57 58 59 60 )Oddelek: Kaj kupiti | 684392 (5220) | Ganon |
» | Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 27582 (3786) | boolsheat |
» | Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13561 (11219) | zhigatsey |
» | Katera tipkovnica?Oddelek: Kaj kupiti | 6028 (2534) | Pat_MaGroin |
» | Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 50239 (44849) | LordPero |