Forum » Na cesti » Kazen za prečkanje prehoda pri rdeči luči
Kazen za prečkanje prehoda pri rdeči luči
St235 ::
"Če je v zakonu anomalija, se pač reče da je anomalija, ne pa do neskončnosti zagovarja zakon, ki kot vidimo v nekaterih primerih pripelje do absurnih kaznovanj. Ne rečem da je zakon slab, je pa nepopoln in treba bi ga bilo dopolniti. "
Še enkrat: Kako bi ga dopolnil? Z določilom, da lahko vsak debil, če oceni da je varno krši predpise in ga ni dovoljeno kaznovati?
next3steps ::
Karkulator ::
Karkulator je izjavil:
Jaz: "Čisto preprosto me zanima, ali bi ti kaznoval nekoga, ki ni storil nič narobe."
Aston11: Glede na to, da si kršil jasen predpis, bi te kaznoval (globa).
Jaz: Evo, torej bi ga kaznoval, zato ker je kršil predpis. (četudi popolnoma neumen predpis).
Aston11: V katerih mokrih sanjah?
Lej Aston, kakšne mokre sanje imaš ti, nas tukaj ne zanima.
A, tako ti sklepaš. Po svoje torej. Pri meni to ne pali. Glede na to, da si kršil jasen predpis, bi te kaznoval (globa). Predpisa,po katerem otrok sme ali ne sme delati domače naloge, pri nas doma nimamo. Torej ni ne prisile, ne kazni. Zgolj priporočilo, da če jo hoče, jo lahko, ni mu pa treba, posledice so mu itak jasne. Sedaj, lahko se greš črkarsko pravdo, če se ti da. Dejstvo je, da si kršil predpis in tu je konec debate, razen še o tem, kaj si ti o tem misliš. To pa itak vemo. Obupen poskus, da ne bi izpadel totalno čudno v izgovarjanju glede kršitve in glede plačila.
Primer z domačo nalogo tukaj služi za ilustracijo tega, ali bi kaznoval nekoga, ki ni naredil nič narobe,nikomer škodaval in nobenega ogrožal. Kršil predpis gor ali dol, to tukaj ni vprašanje. Vprašanje je zakaj imamo tako glup zakon, ki te možnosti, kot se je zgodila ni zajel? Kazen more imeti svojo FUNKCIJO, ČE FUNKCIJE NIMA, potem je zakon irelevanten in ga je potrebno odstraniti (beri: v tem primeru ustrezno dopolniti). a ti podpiraš takšen zakon?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Karkulator ()
next3steps je izjavil:
Glej, kriv si idiotizma, ker si storil dejanje, ki ga ni moč ustrezno argumentirati. Z ustreznimi argumenti lahko še drugega človeka fentaš. Drugič pa raje stori dejanje, za katero si sposoben prevzeti odgovornost.
Haha xD ja ga je moč ustrezno argumentirati, samo lakotnik argumentov ne dojame xD Odgovornost sem že prevzel, kazen je že plačana, čeprav po drugi strani, bi bilo pa zanimivo kako bi presodilo sodišče v tem primeru, vendar se nimam časa ukvarjati s tem sranjem. Morda, če bi ustrezno argumentiral, bi policaj spoznal, da bi bil opomin mnogo bolj taprava opcija in ne kazen, vendar nisem imel časa za to, ker se mi je mudilo na avtobus.
Tebi ne potegne, da je prišel do zaključka, da stopnja nevarnosti, ki jo je ob prečkanju prazne ceste pri rdeči luči ni tolikšna, da zasluži denarno kazen, nič drugega.
In policaj je prišel do zaključka da to ni res. End of story. Vse od tukaj naprej je mlahavega tiča tožba.
Me prav zanima, če bi ti osebno stal na prazni cesti ob rdeči luči na prehodu za pešce?
To je povesem irelavantno. Relavantno vprašanje je ali bi jokal po forumih, če bi dobil kazen za prekršek, ki sem ga evidentno storil? In odgovor je zelo jasen. Ne, ne bi.
V vsaki normalni državi, bi ob takem prekršku dobil opozorilo ali največ, opomin.
Sem prepričan, da kot po navadi, to temelji na izkušnji vseh treh namišljenih prijateljih, ki te danes spremljajo.
Tu pa smo prišli do vožnje z 250km/h samo zaradi tega, da opravičite svoje prepričanje, da morajo drugi, plačati za čisto vsako kršitev zakona, ne glede na škodo ali nevarnost, ki so jo s tem povzročili. Tipično slovensko.
Česar očitno nisi sposoben razumet je, da je moje prepričanje, da osebna presoja naključnega kršitelja ne sme imet nikakršnega vpliva na sankcioniranje prekrška. To, da si on domišlja, da varno krši prometne predpise nima nikakršne veze z realno situacijo. Povsem enako kot tvoje blodnje o teleportiranju v tretji, plinu v gumah in nadčloveških refleksih, ki se vklopijo pri 100 km/h niso faktor, ki bi kakorkoli vplival na obravnavo zaznanega prekrška.
next3steps ::
AndrejO ::
Karkulator je izjavil:
Ja prepričal sem se da ni bilo nobenega vozila na cesti daleč naokoli, če pa je bil v grmovju (beri na bližnjem parkirišču) me pa čisto nič ne briga, ker na varnost prečkanja ceste ne vpliva. In ne to, da policijsti čakajo v zasedi, kje v gromovju ali za ovikom, ali pa direkt pred tablo za konec naselja (ko je naselja recimo že daleč nazaj konec), to NISO zgodbice, to so dogodki, ki so se zgodili in se še dogajajo, sicer ne meni osebno, vendar vem da se to dogaja.
Mogoče si še malo mlad in naiven, vendar to, da se prepričaš, da lahko varno storiš prekršek, vključuje tudi to, da se prepričaš, da v bližini ni policistov, ki te bi ogrožali.
Sicer pa si prav zabaven. Daj napiši še kaj o svetovni krivici, ki se ti je zgodila, ker te je sredi noči, nekje bogi za hrbtom, brez druge žive duše v bližini, nasadila neka policijska patrulja, ki je čakala kdo ve kaj in kdo ve koga v nekem bližnjem grmu.
Karkulator je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Jaz: "Čisto preprosto me zanima, ali bi ti kaznoval nekoga, ki ni storil nič narobe."
Aston11: Glede na to, da si kršil jasen predpis, bi te kaznoval (globa).
Jaz: Evo, torej bi ga kaznoval, zato ker je kršil predpis. (četudi popolnoma neumen predpis).
Aston11: V katerih mokrih sanjah?
Lej Aston, kakšne mokre sanje imaš ti, nas tukaj ne zanima.
A, tako ti sklepaš. Po svoje torej. Pri meni to ne pali. Glede na to, da si kršil jasen predpis, bi te kaznoval (globa). Predpisa,po katerem otrok sme ali ne sme delati domače naloge, pri nas doma nimamo. Torej ni ne prisile, ne kazni. Zgolj priporočilo, da če jo hoče, jo lahko, ni mu pa treba, posledice so mu itak jasne. Sedaj, lahko se greš črkarsko pravdo, če se ti da. Dejstvo je, da si kršil predpis in tu je konec debate, razen še o tem, kaj si ti o tem misliš. To pa itak vemo. Obupen poskus, da ne bi izpadel totalno čudno v izgovarjanju glede kršitve in glede plačila.
Primer z domačo nalogo tukaj služi za ilustracijo tega, ali bi kaznoval nekoga, ki ni naredil nič narobe,nikomer škodaval in nobenega ogrožal. Kršil predpis gor ali dol, to tukaj ni vprašanje. Vprašanje je zakaj imamo tako glup zakon, ki te možnosti, kot se je zgodila ni zajel? Kazen more imeti svojo FUNKCIJO, ČE FUNKCIJE NIMA, potem je zakon irelevanten in ga je potrebno odstraniti (beri: v tem primeru ustrezno dopolniti). a ti podpiraš takšen zakon?
Še enkrat, ker si očitno preneumen da bi razumel: Kazen ima zelo jasen namen - sankcionirat kršitev. Višina sankcije pa je praviloma pogojena s težo kršitve. Če ti tvoja omejena logika preprečuje tako enostavno logično sosledje to ni naš problem. In zakon zato ni glup. Zakon zelo jasno definira kaj se sme in kaj se ne sme. In več kot očitno je tvoja presoja tista, ki je zatajila saj si očitno spregledal najmanj policaje.
Zadnja dva posta, nista moja, se pa z njimi strinjam.
Sam ti si res glup, tako neumenga človeka pa še nisem srečal! (no dobro eden enkrat je bil precej blizu tvoji stopnji inteligence, ampak ok). Spet ne zastopiš pointa, in si napisal podobno bedarijo kot prej, u stilu "kazen je zato, da te kaznuje" ja, no shit Sherlock, pa s kom se jaz to pogovarjam fak, pa ti ti prepričan da je tvoj IQ višji od temperature zmrzovalne skrinje? Toliko napak v sklepanju, ki si jih naredil v svojih postih, redkokje srečaš.
Ja globo se podeli zato, da se nekoga kaznuje, vendar ZAKAJ bi nekoga kaznoval, če ni nikogar ogrožal? In ne mi rečt zato, ker tako piše v zakonu, zakoni so neboš verjel, lahko tudi SLABI ali pa SLABO NAPISANI, in tudi v zakonu so lahko napisane neumnosti. Praviš, da zakon jasno definira, kaj se sme in kaj se nesme? Zakaj se torej nesme prečkati prazne ceste pri rdeči luči? Pa ne mi rečt zato ker tako piše zakon (če misliš to napisat, si preber ta odstavek še enkrat, pa se magar "zaciklej" )
Zgodovina sprememb…
Zakaj se torej nesme prečkati prazne ceste pri rdeči luči?
Ker gre za sprejet dogovor, ki je nastal kot posledica skupnega ocene kaj je za izboljšanje prometne varnosti dobro (ob hkratnem zagotavljanu večje pretočnosti) in ker posameznikova blodnja o tem, kaj si on v danem trenutku domišlja, da je varno ni popolnoma nikakršen faktor, ki bi karkoli vplival na dejansko stanje ali izvajanje dogovora.
Vidiš lakotnik, zato, ker pa večina nikoli nič ne reče, nikoli ne opozori na slabe zakone in predpise, zato pa je Slovenija tam kjer je.
Nope, Slovenija je tam kjer je zato, ker si vsak debil domišlja, da lahko prosto presoja kaj sme in kaj ne. Dodatno pomaga tudi dejstvo, da so taisti debili sposobni kričat kakšna krivica se jim godi, ko jih vprašaš kaj je pa boljša alternativa pa zlezejo pod mizo.
In ne mi rečt zato, ker tako piše v zakonu, zakoni so neboš verjel, lahko tudi SLABI ali pa SLABO NAPISANI, in tudi v zakonu so lahko napisane neumnosti.
Absolutno in ponavadi je to posledica pretiranega kompliciranja, ker kot prenormirana družba zahtevamo, da se popolnoma vsaka še tako absurdna situacija definira v zakonu. Recimo debilizem, da je potrebno napisat 50 členov okoli tega kdaj in kako se sme prečkat cesto pri rdeči luči.
Dimnik ::
Vitamix, kako se ti da? Eni te razumemo kaj hočeš dopovedat, enim pa neboš, ker ne razumejo oz nočejo razumet....
No super, mamo še pametne ljudi na svet :) sej vrjamem, da jih je še več, pa se nekako ne javijo v to temo (samo ene par se jih je javilo).Saj se mi počasi "nehuje dat", debil bo zgleda za vedno ostal debil :D sam je pa nekak tist dober občutek, da debil pol nakonc spozna da je bil debil :) Da spozna da pač nima možganov :) Spet mam za na par debilizmov, ki so mi jih gor dostavl za odgovort. Bom pol, zdej se mi ne da xD
Zgodovina sprememb…
krneki0001 ::
Karkulator je izjavil:
Mi gre kar na smeh, kako še kar ne dojameš pointa. A si ti sploh prebral temo? pomoje ne.. ti bom citiral moj post, samo par postov nazaj je "No, sedaj sva prišla do vprašanja, čemu so sploh namenjene globe? Kaj niso globe za kršenje cestno prometnih predpisov namenjene izboljšanju varnosti v cestnem prometu? In če nekdo ni nič poslabšal varnosti v cestnem prometu, zakaj bi ga kaznoval? Kakšnen je smisel takšne kazni? "
Zakaj je to, da sem prečkal cesto, ko na njej daleč naokoli ni bilo nobenih vozil narobe po tvoje? Nima veze luč, luč je tukaj samo indikator kaj bi utegnilo biti res, NI PA NUJNO da je res! če gori zelena ne pomeni nujno, da je cesta prosta, in če gori rdeča ne pomeni da cesta ni prosta. Semafor je samo nek idikator, prepričati ali je varno pa se moraš sam. Vprašanje tudi zate, a če bi prečkal 100 metrov naprej od prehoda, bi bilo pa v redu?
Bolano je to, da ti ne dojameš ničesar. Ni važno ali je bila cesta polna prometa ali pa prazna in ali si ali nisi ogrožal kogarkoli. Poanta je v tem, da je treba pač zakone, ki smo jih vsi sprejeli, spoštovati, drugače plačaš kazen in hoja pri rdeči luči čez cestiče se kaznuje, kot si opazil.
Smisel kazni, ki si jo dobil, je v tem, da se bo zaradi tega izboljšala cestna varnost, ker boš naslednjič pogledal, če je rdeča luč, da ne boš še enkrat plačal.
Očitno ste nekateri taki debili, da morate plačevat kazni, da vas spametuje in potem začnete gledat semaforje.
Karkulator je izjavil:
Vitamix, kako se ti da? Eni te razumemo kaj hočeš dopovedat, enim pa neboš, ker ne razumejo oz nočejo razumet....
No super, mamo še pametne ljudi na svet :) sej vrjamem, da jih je še več, pa se nekako ne javijo v to temo (samo ene par se jih je javilo).Saj se mi počasi "nehuje dat" :D sam je pa nekak tist dober občutek, da debil pol nakonc spozna da je bil debil :) Da spozna da pač nima možganov :) Spet mam za na par debilizmov, ki so mi jih gor dostavl za odgovort, bom pol, zdej se mi ne da xD
na žalost v konkretnem primeru nič ne nakazuje na to, da si kakorkoli bližje spoznanju, da si debil.
Denarno kaznovanje pešca, ki ponoči prečka cesto pri rdeči luči in prazni cesti, ravno toliko pripomore k varnosti prometa, kot da bi bil pri prehodu drog, na njem gumb in vsak, ki ga nebi pritisnil, bi moral plačati 40/20€. Seveda bi bilo to določilo v zakonu.
Ne drži. Pri rdeči luči se pač ne hodi čez.
Potem lahko tudi rečemo, da naj se ne kaznuje tistega, ki 200km/h po prazni cesti vozi in ga ujamejo na radar. Sej ni nikogar ogrožal.
Malajlo ::
Sankcija za prečenje cestišča pri rdeči luči je 40 EUR ali opomin. Glede na to (če je res, seveda), da se je to zgodilo ponoči na prazni cesti, je globa neprimerna. Saj ni vijugal med vozili, niti ni moral zaradi njega kdorkoli spreminjati svoje vožnje.
Plavi ni dobil f...t pa svoje travme znaša nad sodržavljani. Večkrat videno.
Samael ::
A se res eni držite nekih črk na papirju kot pijanec plota ...
Sankcija za prečenje cestišča pri rdeči luči je 40 EUR ali opomin. Glede na to (če je res, seveda), da se je to zgodilo ponoči na prazni cesti, je globa neprimerna. Saj ni vijugal med vozili, niti ni moral zaradi njega kdorkoli spreminjati svoje vožnje.
Daj ti meni povej, koliko teh, domnevaš, ki so se pri kršenju pravil in predpisov poškodovali ali celo smrtno ponesrečili, je imelo samomorilska nagnjenja in njihovo dejanje ni bila posledica ocene, da ni tveganja in da bo šlo vse skozi?
@Vitamin
Tako si lačen potrditve, da si ravnal prav, da ti je vsakdo, ki se vsaj približno strinja s teboj prava odrešilna bilka, ane? Ampak še vedno si ti tisti, ki je NAMERNO kršil pravilo, za to dobil neko manjšo denarno kazen in se zdaj pritožuje, da se mu je zgodila krivica. Tvoja osebna ocena kako smiselno je neko pravilo je tu bore malo vredna. Zavestno si ga kršil. Enkrat, desetkrat ... stokrat? Mogoče ti pa jutri, ko se ti bo spet mudilo, ne bo šlo skozi in te (bog ne daj) ne bo več med nami, da bi se tu pritoževal nad krivico, ki ti je storjena zaradi namerne kršitve predpisov.
Daj pomisli malo ...
Lej, naredil je prekršek, dobili so ga in dobil je zato kazen. Lahko pa začnemo za vse prekrške težit, da naj policaji dajejo samo opomine, namesto kazni.
Ampak vsi bi radi večjo varnost v prometu. Nekje je treba začet. Vsak naj začne pri sebi ali bo delal prekrške ali ne. Ampak če hočete večjo varnost na in ob cestah, bo potrebno tudi kdaj pa kdaj pri rdeči luči počakat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Invictus ::
http://goo.gl/2YuS2x
Daj ti meni povej, koliko teh, domnevaš, ki so se pri kršenju pravil in predpisov poškodovali ali celo smrtno ponesrečili, je imelo samomorilska nagnjenja in njihovo dejanje ni bila posledica ocene, da ni tveganja in da bo šlo vse skozi?
@Vitamin
Tako si lačen potrditve, da si ravnal prav, da ti je vsakdo, ki se vsaj približno strinja s teboj prava odrešilna bilka, ane? Ampak še vedno si ti tisti, ki je NAMERNO kršil pravilo, za to dobil neko manjšo denarno kazen in se zdaj pritožuje, da se mu je zgodila krivica. Tvoja osebna ocena kako smiselno je neko pravilo je tu bore malo vredna. Zavestno si ga kršil. Enkrat, desetkrat ... stokrat? Mogoče ti pa jutri, ko se ti bo spet mudilo, ne bo šlo skozi in te (bog ne daj) ne bo več med nami, da bi se tu pritoževal nad krivico, ki ti je storjena zaradi namerne kršitve predpisov.
Daj pomisli malo ...
Lej Speadge, strinjal se bi s kaznijo, če bi recimo šel čez rdečo sredi dneva, ko bi bilo polno avtov in s tem povzročil nevarnost, al pa bog ne daj, da bi kateremu pred avto skočil. Takrat bi rekel, ja kazen je upravičena, ni bilo prav da sem to naredil ipd. Vendar se to ni zgodilo! Takrat vedno počakam. V tej temi je govora o prečkanju prehoda ponoči, ko ni bilo nobenih avtomobilov. In lej nemogoče je da bi me zbil avto na prehodu, ker grem čez res samo takrat, ko se prepričam da je varno (v tem primeru je prečkanje veliko bolj varno, kot recimo sredi belega dneva, ko je cesta polna avtov, tudi če sveti zelena). Ja dobil me je, res, in dobil sem kazen, vendar mu nebi bilo treba dati kazni. Lahko bi dal samo opomin. Vendar ker se je šlo za kasiranje, se je odločil za kazen. Potem se pa človek vpraša zakaj imamo tako glupe zakone, ki dovoljujejo kaznovanje nekoga, ki ni nikogar ogrožal in nikomer škodoval. Ta konkretna kazen v tem konkretnem pomenu nima nobene, in to res prav nobene funkcije.
Ma OP še ni pogruntal, da ga vsi malo jebemo v glavo... Ker imamo čas .
Haha, sem pogruntal, da nekateri jebejo v glavo ja xD vendar pa vidim tudi, da so eni dejansko glupi ko noč in se nič ne zajebava**.
Zgodovina sprememb…
krneki0001 je izjavil:
Lej, naredil je prekršek, dobili so ga in dobil je zato kazen. Lahko pa začnemo za vse prekrške težit, da naj policaji dajejo samo opomine, namesto kazni.
Ampak vsi bi radi večjo varnost v prometu. Nekje je treba začet. Vsak naj začne pri sebi ali bo delal prekrške ali ne. Ampak če hočete večjo varnost na in ob cestah, bo potrebno tudi kdaj pa kdaj pri rdeči luči počakat.
Lej, v splošnem ne delam prekrškov, in se trudim za čimvečjo prometno varnost, vendar, s tem ko sem šel peš čez rdečo, ko ni bilo avtov nikjer na cesti, s tem nisem nič poslabšal prometne varnosti. Strinjal bi se, če bi recimo pijan vozil, ali če bi prevozil rdečo, ali čez bi prečkal rdečo sred dneva, ko bi bilo ogromno avtov, al kakrkol. Ampak ne strinjam se pa s to kaznijo, ker nisem nobenega ogrožal.
krneki0001 je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Mi gre kar na smeh, kako še kar ne dojameš pointa. A si ti sploh prebral temo? pomoje ne.. ti bom citiral moj post, samo par postov nazaj je "No, sedaj sva prišla do vprašanja, čemu so sploh namenjene globe? Kaj niso globe za kršenje cestno prometnih predpisov namenjene izboljšanju varnosti v cestnem prometu? In če nekdo ni nič poslabšal varnosti v cestnem prometu, zakaj bi ga kaznoval? Kakšnen je smisel takšne kazni? "
Zakaj je to, da sem prečkal cesto, ko na njej daleč naokoli ni bilo nobenih vozil narobe po tvoje? Nima veze luč, luč je tukaj samo indikator kaj bi utegnilo biti res, NI PA NUJNO da je res! če gori zelena ne pomeni nujno, da je cesta prosta, in če gori rdeča ne pomeni da cesta ni prosta. Semafor je samo nek idikator, prepričati ali je varno pa se moraš sam. Vprašanje tudi zate, a če bi prečkal 100 metrov naprej od prehoda, bi bilo pa v redu?
Bolano je to, da ti ne dojameš ničesar. Ni važno ali je bila cesta polna prometa ali pa prazna in ali si ali nisi ogrožal kogarkoli. Poanta je v tem, da je treba pač zakone, ki smo jih vsi sprejeli, spoštovati, drugače plačaš kazen in hoja pri rdeči luči čez cestiče se kaznuje, kot si opazil.
Smisel kazni, ki si jo dobil, je v tem, da se bo zaradi tega izboljšala cestna varnost, ker boš naslednjič pogledal, če je rdeča luč, da ne boš še enkrat plačal.
Očitno ste nekateri taki debili, da morate plačevat kazni, da vas spametuje in potem začnete gledat semaforje.
Mislim kako ni pomembno ali je bila cesta prazna ali ne?? Točno to sem že odgovarjal, glej moj post 11.marec 2017 ob 21:47, stran 5 proti koncu!
Al pa ajde, nej ti bo:
"Kako ni pomembno, kaj pa je potem fora tega zakona? ali ni fora zakona ravno varnost v prometu?"
Zaradi tega ker sem jaz prečkal prezno cesto ne bo nič boljša prometna varnost. Rdečo luč vedno čakam, razen kadar daleč naokoli ni nobenega vozila. In s to kazni ne bo nič boljša ali slabša prometna varnost, kazen dejansko nima pomena in je neupravičena.
shadeX ::
Ne pozabi, da niso vsi stari toliko kot ti (pod 20), ampak je verjetno večina bralcev kar krepko čez 30. Nauči se kaj od njih :)
Sam sem iz zibelke prilezel kadar sem se zavedal odgovornosti svojih dejanj. Točno to kar se je tukaj toliko let (in itak se še) toliko govori.
Moraliziranje včasih pomaga, sam zastopit morš kaj ti sogovornik skuša povedati :)
Karkulator je izjavil:
Lej, v splošnem ne delam prekrškov, in se trudim za čimvečjo prometno varnost, vendar, s tem ko sem šel peš čez rdečo, ko ni bilo avtov nikjer na cesti, s tem nisem nič poslabšal prometne varnosti. Strinjal bi se, če bi recimo pijan vozil, ali če bi prevozil rdečo, ali čez bi prečkal rdečo sred dneva, ko bi bilo ogromno avtov, al kakrkol. Ampak ne strinjam se pa s to kaznijo, ker nisem nobenega ogrožal.
Še vedno ne dojameš. Poslabšal si prometno varnost, ker se nisi ustavil na rdeči luči.
Saj nisi dobil kazni, ker bi koga ogrožal, dobil si kazen zaradi tega, ker si šel skozi rdečo luč. Če bi koga ogrožal, bi dobil večjo kazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Karkulator je izjavil:
No super, mamo še pametne ljudi na svet :) sej vrjamem, da jih je še več, pa se nekako ne javijo v to temo (samo ene par se jih je javilo).Saj se mi počasi "nehuje dat" :D sam je pa nekak tist dober občutek, da debil pol nakonc spozna da je bil debil :) Da spozna da pač nima možganov :) Spet mam za na par debilizmov, ki so mi jih gor dostavl za odgovort, bom pol, zdej se mi ne da xD
na žalost v konkretnem primeru nič ne nakazuje na to, da si kakorkoli bližje spoznanju, da si debil.
Debil si ti, ne jaz! Sam ti si res en kreten, sori sam resnico je pa treba povedat! Kaj bi dal da nebi blo takšnih ljudi kot si ti na svetu, bi bil svet prec lepši. kar poglej svoje poste! Toliko napak v skepanju ne napravi niti osnovnošolček v drugem razredu. Kar vprašajmo 100 naključno izbranih ljudi, takih ki imajo IQ nad 110, pa grem stavit, da se jih bo 95 % strinjalo z mano v tem primeru. In ja, zarad mene greva lahko tudi stavit, da je najbližji prehod od tega prehoda oddaljen več kot 100 metrov, stavim 200 evrov, kar prinesi meter, boš meru zarad mene.
krneki0001 je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Še vedno ne dojameš. Poslabšal si prometno varnost, ker se nisi ustavil na rdeči luči.
Saj nisi dobil kazni, ker bi koga ogrožal, dobil si kazen zaradi tega, ker si šel skozi rdečo luč. Če bi koga ogrožal, bi dobil večjo kazen.
Nebivedu, pogovarjava se o HOJI PEŠ, ne o VOŽNJI čez rdečo luč :) sej razlika je pa jasna, kajne? (si popravil vidim, prej je pisalo "ker nisi ustavil na rdeči luči") Kaj je torej po tvoje namen te kazni? Namen? Ne mi odgovort, kazen je zato da te kaznuje ali kaj podobno neumnega, kar je prej izjavil lakotnik29 :D
Zgodovina sprememb…
shadeX ::
Debil si ti, ne jaz! Sam ti si res en kreten,
Mislim da je bilo dovolj zmerjanja z debil in idioti v tej temi. Pravila pa to..
Mislim da je bilo dovolj zmerjanja z debil in idioti v tej temi. Pravila pa to..
Se strinjam, se probam temu izogibati, vendar sem bil izzvan. Treba se je namreč spustiti na nivo sogovornika, če ne ne zastopi :)
OP bo pač čez 5 let pogruntal da so meli soforumaši prav. Sej karakter se tudi "builda" medtem ko bereš tle poste na slo-tech in delno prevzameš mišljenje tistih ki zmagajo v argumentiranih debatah. Ker na koncu se pač zadeva zdi logična.
Ne pozabi, da niso vsi stari toliko kot ti (pod 20), ampak je verjetno večina bralcev kar krepko čez 30. Nauči se kaj od njih :)
Sam sem iz zibelke prilezel kadar sem se zavedal odgovornosti svojih dejanj. Točno to kar se je tukaj toliko let (in itak se še) toliko govori.
Moraliziranje včasih pomaga, sam zastopit morš kaj ti sogovornik skuša povedati :)
Nisem pod 20, nisi niti blizu :) Ne, stavit grem, da bo tudi čez pet let zdravemu in pametnemu človeku jasno, da se človeka, ki ni nikogar ogrožal, poškodoval, ali mu kakorkoli škodoval, pač ne kaznuje. Pa zakon gor ali dol, imamo tudi pamet kajne?
Karkulator je izjavil:
Se strinjam, se probam temu izogibati, vendar sem bil izzvan. Treba se je namreč spustiti na nivo sogovornika, če ne ne zastopi :)
OP bo pač čez 5 let pogruntal da so meli soforumaši prav. Sej karakter se tudi "builda" medtem ko bereš tle poste na slo-tech in delno prevzameš mišljenje tistih ki zmagajo v argumentiranih debatah. Ker na koncu se pač zadeva zdi logična.
Nisem pod 20, nisi niti blizu :) Ne, stavit grem, da bo tudi čez pet let zdravemu in pametnemu človeku jasno, da se človeka, ki ni nikogar ogrožal, poškodoval, ali mu kakorkoli škodoval, pač ne kaznuje. Pa zakon gor ali dol, imamo tudi pamet kajne?
Zgodovina sprememb…
Zgodovina sprememb…
Karkulator je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Debil si ti, ne jaz! Sam ti si res en kreten, sori sam resnico je pa treba povedat! Kaj bi dal da nebi blo takšnih ljudi kot si ti na svetu, bi bil svet prec lepši. kar poglej svoje poste! Toliko napak v skepanju ne napravi niti osnovnošolček v drugem razredu. Kar vprašajmo 100 naključno izbranih ljudi, takih ki imajo IQ nad 110, pa grem stavit, da se jih bo 95 % strinjalo z mano v tem primeru. In ja, zarad mene greva lahko tudi stavit, da je najbližji prehod od tega prehoda oddaljen več kot 100 metrov, stavim 200 evrov, kar prinesi meter, boš meru zarad mene.
Ne rabim metra, vse kar rabim je da poveš kje je do prekška prišlo. ampak ker bomo potem hitro videli kako nakladaš je vsem jasno, da nimaš jajc da bi objavil lokacijo. Ta 95% pa samo pove o tvoji zmotni prepričanosti v samega vase. In če si tako presojal ali je varno prečkat cesto je popolnoma logično, da si falil policaje in si več kot očitno upravičeno dobil kazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
nekikr ::
Karkulator je izjavil:
Sicer pa pozivam ostale pametne ljudi, da se javijo v temo :) bom mal za foro preštel in naredil statistiko.
Pametne v smislu, da se strinjajo s teboj, boš moral iskati na ciciban forumu ali kakšnem podobnem. Odraslim ljudem je namreč jasno, da se čez rdečo ne hodi. Jasno jim je tudi, da subjektivna ocena kaj se tebi zdi varno, ne igra vloge pri jasnem določilu, da se čez rdečo ne sme.
Policajev na cesti ni bilo.. vsaj ne v dosegu vidnega polja.
Torej so te tudi oni videli izven dosega vidnega polja? Morda je šlo za političen konstrukt in so te snemali iz helikopterja? Morda iz pete dimenzije?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()
Karkulator je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Ne rabim metra, vse kar rabim je da poveš kje je do prekška prišlo. ampak ker bomo potem hitro videli kako nakladaš je vsem jasno, da nimaš jajc da bi objavil lokacijo. Ta 95% pa samo pove o tvoji zmotni prepričanosti v samega vase. In če si tako presojal ali je varno prečkat cesto je popolnoma logično, da si falil policaje in si več kot očitno upravičeno dobil kazen.
Pa kaj bi ti še rad, pa še ime pa priimek mene pa policista, pa še glazbeno željo? ne ne boš dobil! lahko pa prideš v živo pa zmeriš ni problema. Policajev na cesti ni bilo.. vsaj ne v dosegu vidnega polja.
Zgodovina sprememb…
Samael ::
Karkulator je izjavil:
To je precej dvorezna izjava, veš. Ko svoje osebno mnenje predstavljaš kot absolutno dejstvo in so tisti, ki te ne razumejo očitno v zmoti. Po tvoje.
Kaj pa če si ti?
Ljudje odraščamo, spreminjamo mnenja, stališča. V marsikaj nas nauči življenje, situacije, ki se še niso zgodilo in zato za nas ne obstajajo. Tudi ti se boš še spreminjal. In marsikdo teh, ki so zate danes idioti, tepci ipd., so v svoje pisanje vložili nek čas in napor, v poskusu, da bi ti razsvetlili še drugo plat zgodbe. Ampak se ne daš. Prav. Ampak niso nujno vsi ostali, ki ti ne pritrjujejo, tisti cepci ki ne razumejo. Marsičesa iz pisanja sodeč ne razumeš ti sam. Ker ne želiš razumeti.
Karkulator je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Pa kaj bi ti še rad, pa še ime pa priimek mene pa policista, pa še glazbeno željo? ne ne boš dobil! lahko pa prideš v živo pa zmeriš ni problema. Policajev na cesti ni bilo.. vsaj ne v dosegu vidnega polja.
Samo lokacijo. Ker drugače je več kot očitno, da si razvajen otročiček, ki zna otresat jezik, nima pa jajc in sposobnsoti dokazat svoj prav. In temu odnosu primerno te je za obravnavat. Smo pa ugotovil, da si pač navaden nakladač in si gladko izmišljaš dejstva. Pri tem se seveda takoj pojavi vprašanje verodostojnosti vsega povedanega. vključno s tem, da je bila cesta prazna.
Zgodovina sprememb…
Karkulator je izjavil:
To je precej dvorezna izjava, veš. Ko svoje osebno mnenje predstavljaš kot absolutno dejstvo in so tisti, ki te ne razumejo očitno v zmoti. Po tvoje.
Kaj pa če si ti?
Ljudje odraščamo, spreminjamo mnenja, stališča. V marsikaj nas nauči življenje, situacije, ki se še niso zgodilo in zato za nas ne obstajajo. Tudi ti se boš še spreminjal. In marsikdo teh, ki so zate danes idioti, tepci ipd., so v svoje pisanje vložili nek čas in napor, v poskusu, da bi ti razsvetlili še drugo plat zgodbe. Ampak se ne daš. Prav. Ampak niso nujno vsi ostali, ki ti ne pritrjujejo, tisti cepci ki ne razumejo. Marsičesa iz pisanja sodeč ne razumeš ti sam. Ker ne želiš razumeti.
Lej on je najprej začel zmerjati, jaz sem mu samo vrnil :) čisto preprosto, kakršen si ti do mene, takšen sem jaz do tebe. :) Ne ni res, to kar si napisal, naj argumentirajo svoje mnenje, in bomo potem razpravljali dalje :) Zdaj te pa prosim še za pojasnilo, kaj točno ne razumem oz. ne želim razumeti. Nic slabega, samo zanima me :)
Še vedno čakamo lokacijo prehoda. Ker me res zanima kje na Viču je med prehodi 200m.
Zgodovina sprememb…
Karkulator je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Samo lokacijo. Ker drugače je več kot očitno, da si razvajen otročiček, ki zna otresat jezik, nima pa jajc in sposobnsoti dokazat svoj prav. In temu odnosu primerno te je za obravnavat. Smo pa ugotovil, da si pač navaden nakladač in si gladko izmišljaš dejstva. Pri tem se seveda takoj pojavi vprašanje verodostojnosti vsega povedanega. vključno s tem, da je bila cesta prazna.
Ne sklepaj po sebi ;) Sem šel prav zaradi tebe na google maps, da sem zmeril razdaljo: cca 130 metrov, meter gor ali dol! JA? happy now? Pa tudi hipotetično če bi bilo manj, to še zmeri nebi vplivalo na argument, zakaj nekdo dobi kazen če prečka na prehodu 100 metrov stran pa ne.
Če je med prehodma 130m (če si po nekem naklučju tudi tega nisi izmislil) potem moraš prečkat na enem ali drugem prehodu. Torej odgovor na tvoje vprašanje: tudi če bi šel 100m stran od prehoda bi bil še vedno v preršku in bi plačal kazen.
In kot že rečeno v 100m se lahko okoliščine bistveno spremenijo. Tudi vožnja 90km/h je lahko kazniva, 100m naprej pa ne.
Zgodovina sprememb…
Kakšen pa naj bo človek do razvajanega nakaladača, ki si izmišljuje stvari?
Še vedno čakamo lokacijo prehoda. Ker me res zanima kje na Viču je med prehodi 200m.
Sam ti si pa res nenasiten:zoisova cesta, zraven fakultete za arhitekturo, tm k je frizerski salon Villa. Happy now?
Naj bom srečen za kaj? Ker si si izmislil novo pravljico?
Če je med prehodma 130m (če si po nekem naklučju tudi tega nisi izmislil) potem moraš prečkat na enem ali drugem prehodu. Torej odgovor na tvoje vprašanje: tudi če bi šel 100m stran od prehoda bi bil še vedno v preršku in bi plačal kazen.
In kot že rečeno v 100m se lahko okoliščine bistveno spremenijo. Tudi vožnja 90km/h je lahko kazniva, 100m naprej pa ne.
Ne, če je najbližji prehod od tistega, kjer sem prečkal cesto dlje kot 100 metrov, potem imam po zakonu pravico prečkati cesto, kar tako, ne na prehodu za pešce.
Ne mi primerjat zadevo z vožnjo po cesti z prečkanjem prazne ceste peš. Ni primerljivo.
Zgodovina sprememb…
Karkulator je izjavil:
Ne, če je najbližji prehod od tistega, kjer sem prečkal cesto dlje kot 100 metrov, potem imam po zakonu pravico prečkati cesto, kar tako, ne na prehodu za pešce.
tole dragi moj je pa idiotizem leta. Daj prosim dvakrat na glas preberi kaj si izjavil, ta čas se bom pa nehal režat in bom lahko napisal usterzen komentar.
a. gre precej prometen odsek ceste.
b. prehod poteka čez tri pasove.
c. Niti pod razno ne moreš bit 100%, da se ne bo kdo vključil na cesto
d. Niti levo niti desno ni mogoče bit 100m oddaljen od najbližjega prehoda, kar pomeni, da je tvoje nabijanje o tem, da bi lahko cesto tam prečkal brez prekrška navadno nabijanje.
e. Cestišče je levo in desno od je ločeno z dvojno nepriknjeno črto, kar ponovno pomeni da ga ne smeš prečkat ne glede na to kje je prehod.
A zdaj počasi dojemaš kake budalaštine prodajaš?
Aja, pa še bonus vprašanje: Kako si lahko od najbližjega prehoda za pešce oddaljen več kot 100m, če je razdalja med njima 130m?
Zgodovina sprememb…
Karkulator je izjavil:
tole dragi moj je pa idiotizem leta. Daj prosim dvakrat na glas preberi kaj si izjavil, ta čas se bom pa nehal režat in bom lahko napisal usterzen komentar.
Ok, sem šel dejansko gledati zakon, sem mislil da piše 50 metrov, no kakorkoli, to ne vpliva na namen te debate, bi pa lahko zlaufal mal naprej pa tam prečkal cesto, nima veze. Poanta je bila, zakaj se človeka kaznuje če gre lepo varno čez prehod za pešče pri rdeči, tistega, ki gre pa kar tako čez cesto 100 metrov od prehoda pa ne? to je vprašanje, Lahko si tudi magari izmisliš v svoji glavi hipotetično situacijo kjer je en prehod drug je pa nevem 200 metrov stran, ni problema, zgornje vprašanje še vedno ostaja isto.
Kot že rečeno gre za zelo prometen del ceste, kjer težko govorimo o varnem prehodu čez rdečo luč. Kar več kot očitno dokazuje tudi dejstvo, da si dobil kazen. Policisti so bili po vsej verjetnosti na eni od dveh stranskih cest, na katere ti sploh nisi bil pozoren.
to ne vpliva na namen te debate, bi pa lahko zlaufal mal naprej pa tam prečkal cesto, nima veze.
Vsekakor vpliva na debato. In sicer je prometna ureditev zelo jasna: Zoizova cesta je z vso prometno siglanizacijo označena tako, da je ni dovoljeno prečkati drugače kot na prehodu za pešce. In ta ureditev ima svoj namen.
Poanta je bila, zakaj se človeka kaznuje če gre lepo varno čez prehod za pešče pri rdeči, tistega, ki gre pa kar tako čez cesto 100 metrov od prehoda pa ne?
Če še nisi ugotovil si ti edini ki trdi to neumnost.
Zgodovina sprememb…
Torej si prečkal tukaj
d. Niti levo niti desno ni mogoče bit 100m oddaljen od najbližjega prehoda, kar pomeni, da je tvoje nabijanje o tem, da bi lahko cesto tam prečkal brez prekrška navadno nabijanje.
e. Cestišče je levo in desno od je ločeno z dvojno nepriknjeno črto, kar ponovno pomeni da ga ne smeš prečkat ne glede na to kje je prehod.
A zdaj počasi dojemaš kake budalaštine prodajaš?
Aja, pa še bonus vprašanje: Kako si lahko od najbližjega prehoda za pešce oddaljen več kot 100m, če je razdalja med njima 130m?
a.Pomemben/nepomemben nima veze, avtov ni bilo nikjer.
b.nima veze
c.oči imaš zato da pogledaš in vidiš
d. kot je videti je tam prekinjena črta.
Tako da budalaštine prodajaš ti. Pa tudi če recimo ceste nebi blo možno prečkati drugje, kot na prehodu za pešče, še zmeri to ne vpliva na moč argumenta, zakaj če greš čez prehod dobiš kazen, če pa ne greš čez prehod pa ne. Sem napisal zgoraj, sem mislil, da je v zakonu številka 50 metrov, vsak se lahko zmoti.
Ti precej misliš in bore malo veš. Zato pa se znajdeš v situacijah ko se ti pol foruma reži.
Kot že rečeno gre za zelo prometen del ceste, kjer težko govorimo o varnem prehodu čez rdečo luč. Kar več kot očitno dokazuje tudi dejstvo, da si dobil kazen. Policisti so bili po vsej verjetnosti na eni od dveh stranskih cest, na katere ti sploh nisi bil pozoren.
to ne vpliva na namen te debate, bi pa lahko zlaufal mal naprej pa tam prečkal cesto, nima veze.
Vsekakor vpliva na debato. In sicer je prometna ureditev zelo jasna: Zoizova cesta je z vso prometno siglanizacijo označena tako, da je ni dovoljeno prečkati drugače kot na prehodu za pešce. In ta ureditev ima svoj namen.
Poanta je bila, zakaj se človeka kaznuje če gre lepo varno čez prehod za pešče pri rdeči, tistega, ki gre pa kar tako čez cesto 100 metrov od prehoda pa ne?
Nisem si jaz tega izmislil, tako dovoljuje zakon "Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov." Glede na tvoje poste, tukaj in tudi v drugih temah, si upam stavit, da vem miljonkrat več od tebe. Režijo se tebi, in tvojemu IQju, ki je na stopnji zmrzovalne skrinje. Grem stavit če zberemo 100 ljudi, z IQ 110 ali več, se jih bo 95 % strinjalo z mano, da se človeka, ki ni nič naredil narobe, pač ne kaznuje.
Zgodovina sprememb…
b.nima veze
Normalno, nepomenbno je vse razen tisto, kar si ti domišljaš. Smo pa že več kot enkrat vsi ugotovili, da nakldaš, ker si spregledal policiski avto po vsej verjetnosti na Emonski.
In očitno nisi.
Ker si očitno preglup, da bi razumel bom še enkrat poskusil tako kot triletnim otrokom v vrstcu. Da lahko prečkaš cesto na mest ukjer ni prehoda morajo bit kumulativno (ta velika bededa pomeni vsi našteti) izpolnjeni naslednji pogoji:
- Do najbližjega prehoda je več kot 100m
- Smerni vozišči na mestu prečkanja NE smeta bit ločeno z neprekinjeno črto.
- Smerni vozišči na mestu prečkanja NE smeta bit fizično ločeni.
Pa tudi če recimo ceste nebi blo možno prečkati drugje, kot na prehodu za pešče, še zmeri to ne vpliva na moč argumenta, zakaj če greš čez prehod dobiš kazen, če pa ne greš čez prehod pa ne.
Še enkrat: Kje si pobral iditizem, da lahko Zoisovo prečkaš mimo prehoda in to ni prekšek?
Zgodovina sprememb…
AndrejO ::
Torej si prečkal tukaj
Še nekaj stvari si pozabil omeniti, da bo jasno o kakšnem lažnjivem kljukcu je govora.
f. Nikjer v bližini ni primernega "grma", kjer se bi lahko skrila patrulja v vozilu. Stvari so postebričkane, da ne more tam nihče na črno parkirati. Torej ena čisto navadna laž.
g. Če rečemo, da je "nekaj minut" dejansko ena minuta in si izmislimo, da so policaji vozili polžjih 30km/h, potem so ga domnevno videli 500m stran. Proti Aškerčevi ne bo šlo, ker je tam ovinek in vzpon, tako da od Mete in Bazilike ne bo nihče videl nič. Proti Ljubljanici je 500m še naprej od Pisanih vrat in teh zelo očitno ni videti, ker pri mostu cesta že preveč zavije. Skratka, še ena laž.
Mnja ... lepo je videti, da bi nekdo zakon najraje spremenil, ker je sam dovolj slep, da ne vidi patrulje 200m levo ali desno, od koder so najverjetneje resnično pripeljali. Potem pa se začne nabijanje z ogrožanjem.
Jebiga ... mali miško bo moral pojesti še nekaj žgancev, preden bo ugotovil, da se predpisov ne krši pred policisti. Bo pa verjetno učni proces sedaj potekal malo hitreje, ko je ugotovil, da ga lahko vsak kiks stane nekaj pirov.
Karkulator je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Nisem si jaz tega izmislil, tako dovoljuje zakon "Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov."
Seveda si si ti izmislil, ker zakon jasno določa tudi druge pogoje kdaj je dovoljeno prečkat cesto izven prehoda. Zgolj 100m (pa še to v danem primeru ni res) ni dovolj. Tako, da si ti edini kekec, ki na primeru Zoisove ceste razlaga, da jo je mogoče brez prekrška prečkat izven prehoda za pešce.
Torej si prečkal tukaj
Še nekaj stvari si pozabil omeniti, da bo jasno o kakšnem lažnjivem kljukcu je govora.
f. Nikjer v bližini ni primernega "grma", kjer se bi lahko skrila patrulja v vozilu. Stvari so postebričkane, da ne more tam nihče na črno parkirati. Torej ena čisto navadna laž.
g. Če rečemo, da je "nekaj minut" dejansko ena minuta in si izmislimo, da so policaji vozili polžjih 30km/h, potem so ga domnevno videli 500m stran. Proti Aškerčevi ne bo šlo, ker je tam ovinek in vzpon, tako da od Mete in Bazilike ne bo nihče videl nič. Proti Ljubljanici je 500m še naprej od Pisanih vrat in teh zelo očitno ni videti, ker pri mostu cesta že preveč zavije. Skratka, še ena laž.
Mnja ... lepo je videti, da bi nekdo zakon najraje spremenil, ker je sam dovolj slep, da ne vidi patrulje 200m levo ali desno, od koder so najverjetneje resnično pripeljali. Potem pa se začne nabijanje z ogrožanjem.
Jebiga ... mali miško bo moral pojesti še nekaj žgancev, preden bo ugotovil, da se predpisov ne krši pred policisti. Bo pa verjetno učni proces sedaj potekal malo hitreje, ko je ugotovil, da ga lahko vsak kiks stane nekaj pirov.
Pa še h. Zoisova ob 22h niti pod razno ni tako prazna kot nas poskuša prepričat OP.
Zgodovina sprememb…
b.nima veze
Normalno, nepomenbno je vse razen tisto, kar si ti domišljaš. Smo pa že več kot enkrat vsi ugotovili, da nakldaš, ker si spregledal policiski avto po vsej verjetnosti na Emonski.
In očitno nisi.
Ker si očitno preglup, da bi razumel bom še enkrat poskusil tako kot triletnim otrokom v vrstcu. Da lahko prečkaš cesto na mest ukjer ni prehoda morajo bit kumulativno (ta velika bededa pomeni vsi našteti) izpolnjeni naslednji pogoji:
- Do najbližjega prehoda je več kot 100m
- Smerni vozišči na mestu prečkanja NE smeta bit ločeno z neprekinjeno črto.
- Smerni vozišči na mestu prečkanja NE smeta bit fizično ločeni.
Pa tudi če recimo ceste nebi blo možno prečkati drugje, kot na prehodu za pešče, še zmeri to ne vpliva na moč argumenta, zakaj če greš čez prehod dobiš kazen, če pa ne greš čez prehod pa ne.
Še enkrat: Kje si pobral iditizem, da lahko Zoisovo prečkaš mimo prehoda in to ni prekšek?
Ne avto, je bil po vsej verjetnosti na prakirišču, pa to nima veze sedaj. Sam ti si res.. ja na parkirišče res nisem gledal, če so tm u "šumi" med avtomobili slučajno kkšni polcaji notr.
Glup si ti, kar poglej svoje poste nazaj po temi in boš spoznal resnico :) koliko napak v skelpanju si naredil in to takpnih popolnoma osnovnih, toliko jih ne naredi niti otroček v prvem razredu. Si pač neumen je**ga. Še enkrat prav prav jo pa v konkretnem primeru nebi mogel prečkati izven prehoda za pešče, ok. To ne spremeni dejstva, da argument še vedno velja. Pa si zamisli zaradi mene hipotetičnen primer kje drugje v LJubljani. Prehoda, ki sta oddaljena 200 metrov, en pešeč gre čez prehod in dobi kazen, drug, gre pa točno ob istem času kar tako čez, ne čez prehod in ne dobi kazni. No da slišmo tvoj odgovor.
Karkulator je izjavil:
Karkulator je izjavil:
Nisem si jaz tega izmislil, tako dovoljuje zakon "Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov."
Seveda si si ti izmislil, ker zakon jasno določa tudi druge pogoje kdaj je dovoljeno prečkat cesto izven prehoda. Zgolj 100m (pa še to v danem primeru ni res) ni dovolj. Tako, da si ti edini kekec, ki na primeru Zoisove ceste razlaga, da jo je mogoče brez prekrška prečkat izven prehoda za pešce.
Torej si prečkal tukaj
Pa še h. Zoisova ob 22h niti pod razno ni tako prazna kot nas poskuša prepričat OP.
Bom iskren: 22 je bilo iz glave, ko sem pisal tisti post, sem imel v glavi da je blo cca ob desetih do enajstih, dejanska ura na listku je več kot 23:30. In ja cesta je čisto prazna, popolnoma prazna.
Zgodovina sprememb…
Kot smo že ugotovili ima policist vso pravico, da za prekršek izda zgolj opozorilo. Lahko pa seveda napiše tudi plačilni nalog. In glede na napisano in tvoj odnos, pa tudi na dejstvo, da govorimo o Zoisovi cesti, kjer prometna signalizacija ekplicitno zahteva uporabo prehodov za pešce, kjer govorimo o treh pasovih (kar bistveno podaljša čas prehoda), da so zraven stranske ceste, ki jih niti pod razno nisi pogledal, da ob 22h (pa tudi ob 23h) niti pod razno ni prazna kot jo opisuješ, se je policist po mojem mnenju povsem pravilno odločil in na pisal kazen. Lahko pa probaš enako naredit na svojem hipotetičnem križišču in bomo potem naprej razpravljali.
Bom iskren: 22 je bilo iz glave, dejanska ura je več kot 23:30. In ja cesta je čisto prazna, popolnoma prazna.
Zakaj si spet izmišljaš in popravljaš svojo zgodbico vsakič ko ugotovimo, da govoriš neumnosti?
Zgodovina sprememb…
Torej si prečkal tukaj
AndrejO: za tebe sem misli da si bolj pameten, no whatever:
a.Prvo kot prvo je "grm" bil omenjen v prenesenem pomenu, če razumeš kaj to pomeni. Drugo kot drugo ja tam so neka drevesa.. kljub vsemu pa je dejansko najbolj verjetno, da je bil policijski avto na parkirišču.
b.Spet me povsem neupravičeno obtožuješ da lažem! o takih ljudeh imam jaz svoje mnenje, in verjemi da ni pozitivno..Nobenega naijanja z ogrožanjem ni, SO ARGUMENTI, ki pa jih ti očitno nisi zmožen zastopiti (ali pa nisi prebral teme, pol pa ok, reč sori nisem prebral dobr in ni panike). In ja pravzaprav sem kar zihr, da nisi lih bral teme, tko kot je treba, o starosti smo že razpravljali, ko je en rekel da sem pod dvajset in sem mu odgovoril, da ni niti blizu ;) Povrhu vsega ironično kot se morda sliši, ravno zato, ker nisem hotel kršiti predpisov pred policaji, sem dobil kazen (očitno sem pač preveč pošten jebiga, taki ponavad najslabš odnesejo). Fora je da sem dejansko jaz prišel do naslednjega prehoda, par sekund prej sm videl da vzadi peljejo policaji, zato sem se pred prehodom USTSVIL. In ravno tam mi je policaj dal kazen. Če bi jaz recimo pobegnil, kot je predlagal nekdo v temi, kazni nebi dobil...
Če bi jaz recimo pobegnil, kot je predlagal nekdo v temi, kazni nebi dobil...
normalno, ker za pobeg dobiš čebelco na čelo.
Povrhu vsega ironično kot se morda sliši, ravno zato, ker nisem hotel kršiti predpisov pred policaji, sem dobil kazen (očitno sem pač preveč pošten jebiga, taki ponavad najslabš odnesejo)
popolnoma nič ironičnega, samo še ena laž in obupan poskus samopomilovanja. Kazen si dobil zato, ker si kršil prometne predpise in so te pri tem dobili policaji. Pika. Vse od tukaj naprej so pravljice.
Nobenega naijanja z ogrožanjem ni, SO ARGUMENTI,
Nikakršnih argumentov ni. Vse kar je, je tvoja pravljica o prazni cesti. Kako zanesljive so tvoje izjave, pa si v tej temi že večkrat dokazal.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Voznja v rdeco luc... (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20459 (16748) | anketar |
⊘ | policaj me popisal, in rekel da dobim položnico 200€, ali je blefiral ali neOddelek: Na cesti | 4627 (3682) | Gandalfar |
» | Kolesarji in voznja v rdeco luc (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 40037 (36096) | jype |
» | Prevožena rdeča luč (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 94457 (82860) | fosil |