Forum » Na cesti » Kazen za prečkanje prehoda pri rdeči luči
Kazen za prečkanje prehoda pri rdeči luči
Temo vidijo: vsi
next3steps ::
Živijo
Sem se po dolgem premisleku le odločil, da še jaz nekaj prispevam k temi. Glede na to, da OP ves čas zahteva argumentirano debato, sem se odločil, da bo moj post temeljil na njegovih izjavah v tej temi. Nekako mu bom poskusil razložiti, zakaj mu nihče ne verjame več in zakaj njegove ideje ne držijo vode. Pa začnimo:
Sem mu argumentiral trditev, da naj nabavi kolo. S kolesom bo hitreje prečkal cesto - torej jo bo varneje prečkal -, pa še pandurji ga ne bodo lovili in mu delili naloge. Celo sem mu argumentiral, koliko boljše je kolo, v kolikor mu preti resna nevarnost (Boeing 747-200). Ampak ne, original P raje trolla. Pol pa naj trolla.
reeves ::
NinjaMig21 :: danes, 11:47:41
Zakaj?
Uhh, to bo pa trajalo.
1. Izjava 300m +-100m pomeni, da si v prekršku, če je avto bližje od 200m in dlje od 400m. No, ampak to je minorna napaka. Dejstvo je, da moramo določiti minimalno varno razdaljo.
2. Dejstvo je, da ta razdalja ne more biti enotna. Odvisna je od dovoljene hitrosti na tistem delu in od širine ceste.
3. Na podlagi Vitamixovih natančnih izračunov smo prišli do rezultata, da je on prečkal cesto v 2,94s. Ampak, to je on. Ne morejo veljati ista pravila za Usaina Bolta in 80 letnega starčka s hojico, a ne?
4. Se pravi, da ko te ustavi policist pri prečkanju rdeče, te mora najprej odpeljati na Cooperja in šele na podlagi teh rezultatov, dovoljene hitrosti in širine vozišča izračunamo kolikšna je točna varna razdalja za dotično osebo.
5. Ko pridemo do neke merodajne razdalje, se moramo vprašati, kako lahko od ljudi pričakujemo da bodo vedeli kakšna je ta njihova razdalja in še bolj kako jo bodo sploh lahko ocenili. Vitamix je polovico teme trdil 500m, nato pa prešel na 200m.
6. In če bi vse to dejansko bilo možno realizirati, kaj boš naredil, ko te bo ustavil policist in rekel, da si bil oddaljen 299m ti boš pa trdil da je bilo 300m? Privzeto ima policist prav.
Še kaj mogoče?
Aja, pa Vitamix mi je poslal ZS, da so mu onemogočili pisanje v temo
next3steps ::
. Se pravi, da ko te ustavi policist pri prečkanju rdeče, te mora najprej odpeljati na Cooperja in šele na podlagi teh rezultatov, dovoljene hitrosti in širine vozišča izračunamo kolikšna je točna varna razdalja za dotično osebo
Če si na kolesu, te policist sploh ne more ustaviti, ne da bi te ogrozil, dokler si v gibanju.
NikolormousB ::
1. Izjava 300m +-100m pomeni, da si v prekršku, če je avto bližje od 200m in dlje od 400m. No, ampak to je minorna napaka. Dejstvo je, da moramo določiti minimalno varno razdaljo.
Praksa iz Anglije, Škotske, Norveške, Švedske, Finske, Nizozemske, Francije in verjetno še kje pravi, da ni potrebno določiti minimalne varne razdalje.
krneki0001 ::
NikolormousB je izjavil:
Praksa iz Anglije, Škotske, Norveške, Švedske, Finske, Nizozemske, Francije in verjetno še kje pravi, da ni potrebno določiti minimalne varne razdalje.
Recimo avstralija ima za prehod ceste izven prehoda za pešce kazen od 15 do 45 dolarjev, medtem ko če greš čez prehod za pešce pri rdeči luči, je kazen še vsaj dodatnih 100 dolarjev.
The very low penalties for pedestrian offences – ranging from $15 to $45
Increasing the penalties to at least $100 for crossing against red lights and for failing to cross within 20 metres of a pedestrian crossing
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Voznja v rdeco luc... (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20446 (16735) | anketar |
⊘ | policaj me popisal, in rekel da dobim položnico 200€, ali je blefiral ali neOddelek: Na cesti | 4622 (3677) | Gandalfar |
» | Kolesarji in voznja v rdeco luc (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 39955 (36014) | jype |
» | Prevožena rdeča luč (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 94395 (82798) | fosil |