Forum » Na cesti » Kazen za prečkanje prehoda pri rdeči luči
Kazen za prečkanje prehoda pri rdeči luči
Temo vidijo: vsi
Magic1 ::
Kar verjami, da si brezbrižen do svojega zdravja, če ne dojameš poante rdeče luči. Ko boš velik, boš en tistih debilov, ki kriči na policaja/redarja, ko mu piše kazen za prekršek. Pa kdo je naredil prekršek?!?
Človek ima kdaj smolo in dobi kakšno nepotrebno kazen, sam ne gre se pol križarske vojne in spreminjanja sistema... Zakoni so z razlogom nekje postavljeni.
Človek ima kdaj smolo in dobi kakšno nepotrebno kazen, sam ne gre se pol križarske vojne in spreminjanja sistema... Zakoni so z razlogom nekje postavljeni.
Magic
Karkulator ::
lakotnik ti res nisi gladek, kar zmisljujea si neki, to da se je policaj vozil za mano za ritjo, ter da neznam prebrati placilnega naloga si si ocitno potegnil iz svoje riti
lakotnik ti res nisi gladek, kar zmisljujea si neki, to da se je policaj vozil za mano za ritjo, ter da neznam prebrati placilnega naloga si si ocitno potegnil iz svoje riti,
če te pa ze lih zanima: post je bil namenjen zenith1, ki me je po krivici obtozil, da sem brezbrizen do svojega zdravja in do ostalih udelezencev v prometu, medtem ko teme sploh prebral ni da bi vedel o cem se gre.
lakotnik ti res nisi gladek, kar zmisljujea si neki, to da se je policaj vozil za mano za ritjo, ter da neznam prebrati placilnega naloga si si ocitno potegnil iz svoje riti,
če te pa ze lih zanima: post je bil namenjen zenith1, ki me je po krivici obtozil, da sem brezbrizen do svojega zdravja in do ostalih udelezencev v prometu, medtem ko teme sploh prebral ni da bi vedel o cem se gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Karkulator ()
St235 ::
Kako ves kje je vozil policaj? Videl ga očitno nisi.
Da pa ne znaš prebrat plačilnega naloga si pa sam povedal v prvem postu.
Da pa ne znaš prebrat plačilnega naloga si pa sam povedal v prvem postu.
magic1: rdeca luc ima svojo poanto, vendar v tem konkretnem primeru je ni imela, razumes?
zakoni so postavljeni zato da sluzijo drzavljanom, varnosti v cestnem prometu in podobno dalje. velik sem ze + ne sklepaj po sebi ;) kricanje na policaja pac ni moj nacin komunikacije ;) ce bi sel recimo cez rdeco luc tako, da bi me avto skoraj povozil, ter bi s tem ogrozil svojo in voznikovo varnost bi se mi zdela kazen upravicena, v tem primeru nisem ogrozal nikogar.
zakoni so postavljeni zato da sluzijo drzavljanom, varnosti v cestnem prometu in podobno dalje. velik sem ze + ne sklepaj po sebi ;) kricanje na policaja pac ni moj nacin komunikacije ;) ce bi sel recimo cez rdeco luc tako, da bi me avto skoraj povozil, ter bi s tem ogrozil svojo in voznikovo varnost bi se mi zdela kazen upravicena, v tem primeru nisem ogrozal nikogar.
To koga si ti ogrožal je irelavantno. to kateri zakoni so tebi všeč je irelavantno. In se lahko do nezavesti napihuješ se to ne bo spremenilo.
zenith1 in lakotnik29: nevem ali je tole uber trolanje ali pa.. no kakorkoli: policaj verjetno sploh ni vozil verjetno je bil skrt v kaksnem grmovju kot je navada. ce pa je slucajno vozil za zihr ni bilo nikjev v razdalji enih 500 metrov, kajti pogledov sem na vse 4 smeri krizisca (tudi nazaj). pa pismu, dej mi citirej prosim KJE sem napisal da ne znam prebrarati placilnega naloga?? prosim no dej, ajde da vidmo.mislim ti si res en ***** vprasal sem samo ali dobis se kaj uradnega po posti ali je to to.
zenith1: dej mi citirej KJE sm napisal da sem brezbrizen do lastnega zdravja ter do ostalih udelezencev v prometu? no prosim ajde? pomoje ti se ni uspelo razbrat da je bila cesta prazna, mislin spet ene tvoje blodnje
zenith1: dej mi citirej KJE sm napisal da sem brezbrizen do lastnega zdravja ter do ostalih udelezencev v prometu? no prosim ajde? pomoje ti se ni uspelo razbrat da je bila cesta prazna, mislin spet ene tvoje blodnje
shadeX ::
Mislim da so moderatorji počakali z zaklepom te teme, ker crkujejo od smeha ko berejo te poste.
Glede na to da je to vse lepo pisalo na listu, ki si ga dobil verjetno res ni težko ugotovit da ti branje dela težave :)
dej mi citirej prosim KJE sem napisal da ne znam prebrarati placilnega naloga??
Glede na to da je to vse lepo pisalo na listu, ki si ga dobil verjetno res ni težko ugotovit da ti branje dela težave :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
vprasal sem samo ali dobis se kaj uradnega po posti ali je to to.
Ker očitno nisi bil sposoben prebrat in razumet kaj si dobil v roke.
pomoje ti se ni uspelo razbrat da je bila cesta prazna
Kako je bla cesta prazna? so bili plicaji v hovercraftu?
Pač zajebal si in zdaj poskušaš najt opravičilo za lastno neumnost. Pač razvajeno dete. Naslednjič boš pa razlagal, da je povsem varno sredi noči peljat skozi rdečo luč, ker ja vidiš da je cesta prazna.
vprasal sem samo ali dobis se kaj uradnega po posti ali je to to.
Ker očitno nisi bil sposoben prebrat in razumet kaj si dobil v roke.
pomoje ti se ni uspelo razbrat da je bila cesta prazna
Kako je bla cesta prazna? so bili plicaji v hovercraftu?
Pač zajebal si in zdaj poskušaš najt opravičilo za lastno neumnost. Pač razvajeno dete. Naslednjič boš pa razlagal, da je povsem varno sredi noči peljat skozi rdečo luč, ker ja vidiš da je cesta prazna.
ShadeX: izkusenj z prekrski res nimam, do sedaj sem dobil le eno, in pri tisti je bilo tako da sem kaksne 10 dni po prejel uradno pismo, od katerega se je zacel steti rok za pritozbo in placilo, zato sem vprasal ce je tudi v tem primeru tako,ne vem kaj je to tok tezko razumeti in ne branje mi ne dela tezav ;)
lakotnik29: sem povsem razumel kaj sem dobil v roke, kjub temu sem mislil da je to samo neuradna zadeva, ter da uradna pride po posti.
daj si prosim preberi se enkrat post, ki sem ga napisal ob 22:47, tam se suprise suprise, skriva odgovor!
lejga spet mi podtikas besede. glede na to kaj sem jaz v zivljenju prestal, si upam trditi da sem manj razvajen kot 99% vrstnikov, vendar to je ze cisto druga zgodba. to debato kako sredi noci peljes cez rdeco luc pa smo mislim da ze obdelali,poglej nekaj postov nazaj.to ni niti priblizno enako temu dogodku o katerem razpravljamo v tej temi, v tem primeru pa obstaja dejanska nevarnost da ti iz stranske ulice prileti pesec in ga povozis, tukaj pa kazen je opavicena.
ps: je kar tragikomicno ko dolocene zadeve ene trikrat napises, pa se vedno najde se kdo, ki te vprasa taisto stvar.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Karkulator ()
v tem primeru pa obstaja dejanska nevarnost da ti iz stranske ulice prileti pesec in ga povozis, tukaj pa kazen je opavicena.
ne pa ne, ker ja vidiš,da je vse prazno, daaa
sem povsem razumel kaj sem dobil v roke, kjub temu sem mislil da je to samo neuradna zadeva, ter da uradna pride po posti.
Right, čist vse si razumel, sam mislil nisi nič...
lejga spet mi podtikas besede. glede na to kaj sem jaz v zivljenju prestal, si upam trditi da sem manj razvajen kot 99% vrstnikov,
no in temu se reče nakladanje.
lakotnik: tale zadnji post je pa čisto in očitno zajebavanje, ali argumentirana debata al pa se spelji s teme! hvala
Takoj ko boš začel z arguentirano debato se bom strinjal s tabo. Zaenkrat imamo samo jokanje o tem, da si dobil kazen in nakaldanje o tvoji superiornosti, kljub temu da nisi videl niti barve luči na semaforju niti policisjkega avtomobila za ritjo. Pač razvajen mulc, ki si domišlja da ima edini prav. In s takimi reveži se pač pogovarja kot se, ni pa naš problem, če ne vidiš absurdnosti v tvojem razmišljanju na povsem konkretnih primerih.
Takoj ko boš začel z arguentirano debato se bom strinjal s tabo. Zaenkrat imamo samo jokanje o tem, da si dobil kazen in nakaldanje o tvoji superiornosti, kljub temu da nisi videl niti barve luči na semaforju niti policisjkega avtomobila za ritjo. Pač razvajen mulc, ki si domišlja da ima edini prav. In s takimi reveži se pač pogovarja kot se, ni pa naš problem, če ne vidiš absurdnosti v tvojem razmišljanju na povsem konkretnih primerih.
pa resno kaj je s tabo narobe?? spet nekaj blodis! daj spelji se s teme, ker si samo za zgago!
ok, argumenturana debata, bom skopiral, ker si ocitno tako ignorantski, da niti prebral nisi:
" Kadar je neka kazen postavljena zato, da izboljšuje varnost v cestnem prometu, vendar ga v tem primeru pač ne, se človek MORA upravičeno vprašati, zakaj potem sploh še potrebujemo takšno kazen, ki ne opravlja svojega namena, za katerega je bila postavljena."
še enkrat glede policajev za rutjo ker ocitno pocas dojemas: " Lej lakotnik spet na podlagi svojih blodenj vlečeš napačne zaključke. Cesta je bila prazna vsaj v rangu 500 metrov, kar je več kot preveč za prečkanje ceste. Policaji so bili ali kje v grmovju skrti na preži ali pa več kot 500 m nazaj."
" policaj verjetno sploh ni vozil verjetno je bil skrt v kaksnem grmovju kot je navada. ce pa je slucajno vozil za zihr ni bilo nikjev v razdalji enih 500 metrov, kajti pogledov sem na vse 4 smeri krizisca (tudi nazaj)."
se malo argumentov: (pozorno preberi)
" Vprašati se moramo zakaj smo se kot država sploh "zmenili" da bo neka stvar prekršek oz da bo obstajala neka prepoved? Zato da bo ta prepoved izpolnjevala neko določeno funkcijo. Funkcija prepovedi vožnje avtomobila pod vplivom alkohola je zmanjševanje števila prometnih nesreč. V tem konkretnem primeru pa prepoved hoje čez rdečo luč pri prazni cesti nima popolnoma nobene funkcije.
" Pravilo oz. zakon da nesmeš prečkati ceste pri rdeči luči je nastal samo iz razloga preprečevanja prometnih nesreč. V tem primeru je bila cesta prazna, torej pravilo "ne prečkaj ceste pri rdeči V tem KONKRETNEM primeru ne služi ničemer, torej je tudi kazen iz tega naslova nesmiselna."
" Neko pravilo ali zakon je zato, da opravlja neko določeno funkcijo, če je ne opravlja, je nesmiselno. V tem konkretnem primeru pravilo "ne hodi čez rdečo luč" ne opravlja svoje funkcije preprečevanja pred prometnimi nesrečami, torej kazen v tem konkretnem primeru NI SMISELNA. Oz je brezpomenska."
vsi zgornji citati so skolirani cirati iz te teme, zelo se pinavljajo, vendar sem preprican da lakotnik29 and company, ki bolj pocasi dojemajo,se vedno niso dojeli bistva!
V kolikor je kdo mnenja se moramo nekega pravila drzati, tudi ce je to nesmiselno in drzavljanom v skodo pa vprasanje: recimo da bi sprejeli pravilo " vsak drzavljan republike Slovenije more vsaj enkrat dnevno pomočiti svojo dlan v škaf vrele vode", bi se drzali tega?
Glugy ::
Jz se zlo strogo držim pravil; pa ne rečem sigurno tud kdaj kako napako naredim tako kot gotovo vsak. Ampak vseeno ..recimo da se mi mudi; hitro hodim in nevem kaj vse ampak še zmer pa ne bom letel čez rdečo čez pa je lahk nevem kaj. Lahko tud zamudim potem bus pa mam naslednjega šele čez eno uro ali več.Ni prijetno ampak enostavno sem se v življenju odloču tako narest da neupoštevanje pravil sploh ni opcija; sploh ni izbira, razen v primeru izjemnih izrednih razmer.
Se mi zdi čakaje na prehodu za pešce lahko še tako butasto ampak če je rdeča je rdeča. Ni sploh kej za razmišljat. Pa če je prazno vse naokol. Treba je spoštovat red ker kljub vsemu prinaša veliko več pozitivnega kot negativnega. Ne more biti pa red seveda v vseh situacijah najbolj popoln in optimalen. Kljub temu je pa prav da se ga vzdržuje, spoštuje in drži.
Se mi je že zgodil da bi kamot šel čez prehod za pešce pri rdeči luči (namreč prometa na tisti stranski cesti ki se je priključila na glavno cesto ni bilo ; tud noben se ni vključeval tja) ampak nisem šel..in kaj se je zgodil? Direkt policijski avto se je peljal mim izza ostalih avtomobilov na glavni prometnici, praktično na isti strani glavne prometnice kot sem bi sam na pločniku. Dobil bi me. Ampak ker nisem kršil pravil sem se temu sam nasmehnu pa šel naprej ko je bila zelena.
Se mi zdi čakaje na prehodu za pešce lahko še tako butasto ampak če je rdeča je rdeča. Ni sploh kej za razmišljat. Pa če je prazno vse naokol. Treba je spoštovat red ker kljub vsemu prinaša veliko več pozitivnega kot negativnega. Ne more biti pa red seveda v vseh situacijah najbolj popoln in optimalen. Kljub temu je pa prav da se ga vzdržuje, spoštuje in drži.
Se mi je že zgodil da bi kamot šel čez prehod za pešce pri rdeči luči (namreč prometa na tisti stranski cesti ki se je priključila na glavno cesto ni bilo ; tud noben se ni vključeval tja) ampak nisem šel..in kaj se je zgodil? Direkt policijski avto se je peljal mim izza ostalih avtomobilov na glavni prometnici, praktično na isti strani glavne prometnice kot sem bi sam na pločniku. Dobil bi me. Ampak ker nisem kršil pravil sem se temu sam nasmehnu pa šel naprej ko je bila zelena.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
Kaj pa če bi ti bejba rojevala? A takrat bi šu skoz rdečo al ne?
In mene predvsem zanima kako si OP predstavlja policaje skrite v grmovju.
A kremo prot klopom morjo tud s sabo nosit?
In mene predvsem zanima kako si OP predstavlja policaje skrite v grmovju.
A kremo prot klopom morjo tud s sabo nosit?
krneki0001 ::
Karkulator je izjavil:
magic1: rdeca luc ima svojo poanto, vendar v tem konkretnem primeru je ni imela, razumes?
Seveda da je imela poanto rdeča luč. Prepovedovala ti je prehod čez cestišče. In to v konkretnem primeru.
videc ::
Nisi edini, ki so ga ustavili. Nisi prvi, ki je dobil kazen.
Mene so tudi pred leti ustavili na Celovški, pri McDonaldsu, ko sem prečkal Celovško.
Pa se jih tudi ni videlo, ker so bili na parkirišču, ki je nižje od ceste.
In kaj sem naredil? Nič. Plačal kazen.
Lahko se pa še vedno pritožiš.
Samo ne na forum, ampak tja, kamor se pritoži.
Mene so tudi pred leti ustavili na Celovški, pri McDonaldsu, ko sem prečkal Celovško.
Pa se jih tudi ni videlo, ker so bili na parkirišču, ki je nižje od ceste.
In kaj sem naredil? Nič. Plačal kazen.
Lahko se pa še vedno pritožiš.
Samo ne na forum, ampak tja, kamor se pritoži.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: videc ()
Karkulator je izjavil:
pa resno kaj je s tabo narobe?? spet nekaj blodis! daj spelji se s teme, ker si samo za zgago!
ok, argumenturana debata, bom skopiral, ker si ocitno tako ignorantski, da niti prebral nisi:
" Kadar je neka kazen postavljena zato, da izboljšuje varnost v cestnem prometu, vendar ga v tem primeru pač ne, se človek MORA upravičeno vprašati, zakaj potem sploh še potrebujemo takšno kazen, ki ne opravlja svojega namena, za katerega je bila postavljena."
še enkrat glede policajev za rutjo ker ocitno pocas dojemas: " Lej lakotnik spet na podlagi svojih blodenj vlečeš napačne zaključke. Cesta je bila prazna vsaj v rangu 500 metrov, kar je več kot preveč za prečkanje ceste. Policaji so bili ali kje v grmovju skrti na preži ali pa več kot 500 m nazaj."
" policaj verjetno sploh ni vozil verjetno je bil skrt v kaksnem grmovju kot je navada. ce pa je slucajno vozil za zihr ni bilo nikjev v razdalji enih 500 metrov, kajti pogledov sem na vse 4 smeri krizisca (tudi nazaj)."
se malo argumentov: (pozorno preberi)
" Vprašati se moramo zakaj smo se kot država sploh "zmenili" da bo neka stvar prekršek oz da bo obstajala neka prepoved? Zato da bo ta prepoved izpolnjevala neko določeno funkcijo. Funkcija prepovedi vožnje avtomobila pod vplivom alkohola je zmanjševanje števila prometnih nesreč. V tem konkretnem primeru pa prepoved hoje čez rdečo luč pri prazni cesti nima popolnoma nobene funkcije.
" Pravilo oz. zakon da nesmeš prečkati ceste pri rdeči luči je nastal samo iz razloga preprečevanja prometnih nesreč. V tem primeru je bila cesta prazna, torej pravilo "ne prečkaj ceste pri rdeči V tem KONKRETNEM primeru ne služi ničemer, torej je tudi kazen iz tega naslova nesmiselna."
" Neko pravilo ali zakon je zato, da opravlja neko določeno funkcijo, če je ne opravlja, je nesmiselno. V tem konkretnem primeru pravilo "ne hodi čez rdečo luč" ne opravlja svoje funkcije preprečevanja pred prometnimi nesrečami, torej kazen v tem konkretnem primeru NI SMISELNA. Oz je brezpomenska."
vsi zgornji citati so skolirani cirati iz te teme, zelo se pinavljajo, vendar sem preprican da lakotnik29 and company, ki bolj pocasi dojemajo,se vedno niso dojeli bistva!
V kolikor je kdo mnenja se moramo nekega pravila drzati, tudi ce je to nesmiselno in drzavljanom v skodo pa vprasanje: recimo da bi sprejeli pravilo " vsak drzavljan republike Slovenije more vsaj enkrat dnevno pomočiti svojo dlan v škaf vrele vode", bi se drzali tega?
Vse to jokanje (ki je daleč od kakšne argumentirane debate) zanemarja eno dejstvo: Koji kurac si ti, da boš arbitrarno presojal kaj je varno in kaj ne? Ker po enaki idiotski logiki lahko vozim mrtvo pijan 200 skozi naselje in je to ok pod pogojem, da verjamem da nikogar ne ogrožam.
Dokler ne predložiš dokazov da si celestialno nezmotljivo bitje (potrdilo z zaprtega oddelka bo ok) so tvoji kvazi argumenti navadno jokanje. Rdeča luč prepoveduje prekčanje ceste. To je skupni dogovor, ki j e del cestnoprometnih predpisov. In skupni dogovor je tudi, da vsako razvajeno dete nima pravice selektivno kršit dogovorjenih pravil oziroma imamo za take pametnjakoviče predpisane sankcije. Višina le teh je odvisna v grobem odvisna od tega kako nevarno je dejansko njihovo obnašanje.
To, da si ti domišljaš da lahko varno prečkaš cesto (in pri tem spregledaš kakšne barve je pravzaprav semafor in spregledaš policaje v neposredni bližini) je zgolj in le tvoja blodnka, ki na obstoj prekrška popolnoma nič ne vpliva.
Phantomeye ::
Konec koncev sploh ni pomembno ali si varno prečkal cesto ali ne ...
Kršil si zakon, ki je enak ZA VSE. Za nekoga, ki se zakotali čez prehod, ko ni avta radiusu 10 km IN za nekoga, ki se dobesedno vrže v promet.
Če bi ljudem pustili, da SAMI presodijo KDAJ je varno, bi bilo 100 x več nesreč.
To je ključna točka, ki je ne dojameš.
Vsi samo kdaj leteli čez rdečo, ampak bistvo je, da če te dobijo te dobijo. Požri svoj glup ponos in sprejmi kazen.
P.S. spomni se primera ko je taksist zbil fanta na prehodu. Šel tudi čez rdečo, taksija sploh ne bi smelo bit tam.
Kršil si zakon, ki je enak ZA VSE. Za nekoga, ki se zakotali čez prehod, ko ni avta radiusu 10 km IN za nekoga, ki se dobesedno vrže v promet.
Če bi ljudem pustili, da SAMI presodijo KDAJ je varno, bi bilo 100 x več nesreč.
To je ključna točka, ki je ne dojameš.
Vsi samo kdaj leteli čez rdečo, ampak bistvo je, da če te dobijo te dobijo. Požri svoj glup ponos in sprejmi kazen.
P.S. spomni se primera ko je taksist zbil fanta na prehodu. Šel tudi čez rdečo, taksija sploh ne bi smelo bit tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Smo smo.. ampak samo kot pešci. Big difference.
jero_no1 ::
Karkulator je izjavil:
Pravila, ki ne služijo ničemer, razen molzenju poštenih državljanov in so sama sebi namen je treba preprosto ukiniti.
Ne posplošuj, ker pošteni državljani vedno čakamo pri rdeči luči (tud ob 2h ponoči sredi tedna, ko ni žive duše v radiju 2 km).
Če bi rad bil slaven kot tista glupača iz Koroške, ko je snemala policaja in ga obtožila, da je on kriv da so ji napisal kazen, ko je telefonirala med vožnjo, potem piši na Slo. novice, ker Svet na KanalizacijiA raje zagovarja policaje :D
Ne posplošuj, ker pošteni državljani vedno čakamo pri rdeči luči (tud ob 2h ponoči sredi tedna, ko ni žive duše v radiju 2 km).
Poštenost tukaj nima popolnoma nobene veze. Sicer pa si se tukaj lepo zlagal, ker večina semaforjev ponoči preide v stanje neaktivnosti (utripajoča rumena luč) in takrat se ravnaš po znakih.
V Novi gorici ga ni semaforja, ki bi po 22h še vedno deloval. Tudi glavno križišče pred perlo, kjer se vedno nekdo pripelje v intervalu minute ali dveh se semafor ob določeni uri izklopi.
Ob dveh ponoči vsaj v sloveniji skoraj zagotovo nisi stal oz. bi stal kot budala in čakal na zeleno luč na semaforju za pešce.
Tudi če je LJ toliko večja , dvomim da je toliko prometa, da bi bilo smiselno ohraniti delovanje semaforjev ponoči.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
NikolormousB ::
Enako lahko reče tudi voznik, ki gre v križišču skozi rdečo.
Ne, ne more. Moram res pojasnjevati razliko med voznikom 1500kg težke mašine, ki se premika s hitrostjo 50kmh in pešcem?
A zato so nesemaforizirana križišča in železniški prehodi takšna klavnica?
Mislim da si malo pomešal pojma pošteni in neumni.
AndrejO ::
NikolormousB je izjavil:
V državi, kjer je ime pogumnega, poštenega in delovnega literarnega lika sinonim za bedaka, ime tihotapca, neotesanca in nerazgledanega bebčka iz neke druge zgodbe, pa sinonim za ljudskega junaka, je razumljivo, da si misliš, da je prišlo do mešanja pojmov. Vendar se motiš.
Ja seveda. Ker po svetu ljudje sredi noči stojijo ko kreteni pri rdeči luči, a ne? Dobro, razen v Nemčiji mogoče, pa še to ne povsod.
A si res tako glup, da ne vidiš razlike v ureditvi nesemaforiziranih in semaforiziranih križišč? In ja, pretočnost in prometna varnos v nesemaforiziranih križiščih je bistveno slabša od semaforiziranih.
Predvsem pa so nesemaforizirana križišča v klasičnem smislu koncept, ki deluje samo in le na neobremenjenih pretežno ruralnih odsekih. V strnjenih mestnih središčih deluje samo semaforizriran sistem (kjer je povdarek na hitrosti, pretočnosti in motornih vozilih) oziroma shared space, kjer je povdarek na umirjenem prometu.
Ne, ne more. Moram res pojasnjevati razliko med voznikom 1500kg težke mašine, ki se premika s hitrostjo 50kmh in pešcem?
Logika je ista, vse ostalo so nijanse (ki se odražajo tudi v sankcijah). Idiotizem: "Kršim predpise, ker moja svetost ovcenjuje, da imam pravico do tega" pa je v obeh primerih enaka.
ja, si ja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
MTB ::
@Vitamix
Narediš prekršek, govoriš da ni bilo daleč nikogar v bližini, kar naenkrat pa so se znašli ob tebi policaji.
Dobiš kazen, se delaš neumnega, kdaj bo prišel plačilni nalog, čeprav si vse dobil.
Ko sem na hitro preletel tekst, obsojaš ljudi da so d*****, da blodijo, da naj se speljejo, da niso gladki...
V glavnem, kup neprimernega žaljenja.
Poslušaj, presrano dete! Sprejmi posledice za svoja dejanja in se skrij v najmanjšo luknjo, ker to tvoje presega vse meje dobrega okusa!
Narediš prekršek, govoriš da ni bilo daleč nikogar v bližini, kar naenkrat pa so se znašli ob tebi policaji.
Dobiš kazen, se delaš neumnega, kdaj bo prišel plačilni nalog, čeprav si vse dobil.
Ko sem na hitro preletel tekst, obsojaš ljudi da so d*****, da blodijo, da naj se speljejo, da niso gladki...
V glavnem, kup neprimernega žaljenja.
Poslušaj, presrano dete! Sprejmi posledice za svoja dejanja in se skrij v najmanjšo luknjo, ker to tvoje presega vse meje dobrega okusa!
AndrejS ::
V avtomobilu je nevarnost tega početja mnogo večja.
@Vitamix :
Zakaj je nevarnost v avtomobilu večja - če pa je cesta prazna in nobenega ni v bližini ???
@Vitamix :
Zakaj je nevarnost v avtomobilu večja - če pa je cesta prazna in nobenega ni v bližini ???
A si res tako glup, da ne vidiš razlike v ureditvi nesemaforiziranih in semaforiziranih križišč?
Se pravi, da se ob 10h zvečer večina semaforiziranih križišč spremeni v morišča? Ali pa je realnost taka, da se mora pešec le dobro prepričati, če je prečkanje ceste varno (kar mora storiti v vsakem primeru, tudi, če je na semaforju zelena luč).
In ja, pretočnost in prometna varnos v nesemaforiziranih križiščih je bistveno slabša od semaforiziranih.
Link plz. Pa ne za pretočnost, zanima nas varnost.
Tukaj je en, ki pravi ravno obratno: http://thecityfix.com/blog/naked-street...
Podobnih primerov je precej.
Logika je ista, vse ostalo so nijanse
Ne, logika niti približno ni ista. Pri eni stvari gre za početje, ki je smrtno nevarno za kršitelja in druge udeležence. Pri drugem početju gre za kršenje predpisa, ki je ponoči na prazni cesti sam sebi v namen.
Zato, ker so hitrosti precej višje, posledice neprimerno hujše, okretnost avtomobilov veliko slabša...
Če je pešec pozoren je praktično nemogoče, da bi ga zbil avto.
DOOM_er ::
tako radi bi bili švabi in imeli švabski standard. Na koncu pa ugotoviš da je še vedno velika večina balkancev.
Če te moti predpis da ponoči ne smeš čez rdečo na križišču imaš portal predlagaj vladi, ter napiši in opiši svoj problem ter zakonsko rešitev.
Pravila so zato da se jih drži, pa so lahko še nevem kako neumna. Policaj je samo opravljal svoje delo.
Če te moti predpis da ponoči ne smeš čez rdečo na križišču imaš portal predlagaj vladi, ter napiši in opiši svoj problem ter zakonsko rešitev.
Pravila so zato da se jih drži, pa so lahko še nevem kako neumna. Policaj je samo opravljal svoje delo.
Robots will steal your job. But that's OK
tako radi bi bili švabi in imeli švabski standard. Na koncu pa ugotoviš da je še vedno velika večina balkancev.
Če te prečkanje ceste pri rdeči naredi balkanca, potem so balkanci tudi angleži, francozi, američani (vsaj tisti na vzhodni obali, drugih ne poznam), nizozemci in praktično vsi ostali narodi na svetu.
Pravila so zato da se jih drži, pa so lahko še nevem kako neumna.
Ne niso. Pravila morajo imeti smisel. Rdeča luč na semaforju sredi prometne konice ima smisel. Rdeča luč sredi noči, ko mimo pripeljeta 2 avtomobila na uro, nima smisla in je kot taka brezpredmetna.
zmaugy ::
Naj za hip prevzamem vlogo hudičevega advokata: če bi vse ljudi na Zemlji razen enega v enem dnevu pokosil smrtonosni virus in bi vsa infrastruktura še nekaj ur po tem, ko bi umrl zadnji (razen tistega enega edinega preživelega) delovala, a bi tisti ta zadnji tudi moral čakati na zeleno luč predno bi šel čez cesto?
NikolormousB je izjavil:
Ja, razlika je samo ena - voznika ne boli, ko zbije pešca. Zakon velja pa tako za pešca kot za voznika in oba sta ustrezno kaznovana če gresta skozi rdečo luč.
mihec87 ::
Naj za hip prevzamem vlogo hudičevega advokata: če bi vse ljudi na Zemlji razen enega v enem dnevu pokosil smrtonosni virus in bi vsa infrastruktura še nekaj ur po tem, ko bi umrl zadnji (razen tistega enega edinega preživelega) delovala, a bi tisti ta zadnji tudi moral čakati na zeleno luč predno bi šel čez cesto?
Če bi teta mela jajca bi bila stric... Seveda lahko za vse najdemo nek absurdn če...
zmaugy ::
Če bi teta mela jajca bi bila stric... Seveda lahko za vse najdemo nek absurdn če...
Sovražni govor.
A bi zadnji vedel, da je zadnji?
Najverjetneje bi opazil, da se nihče ne vozi po cesti. Zakoni pa bi bili še zmeraj napisani...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
NikolormousB je izjavil:
Kaj ti bluziš? Ljudje v nesemaforiziranih križiščih ne presojajo samostojno, ampak se še vedno držijo CPP-pravil. Desno pravilo, pravilo srečanja, prednost peščev.
Jaz ne vidim problema, če letiš sredi noči čez rdečo (čez cesto). Ampak sem definitivno za, da se to obravnava kot prekršek. Eno je, če naredi prekršek ena oseba na 1000 ljudi, ker se drugi bojijo kazni, drugo pa je, da je ljudem dovoljeno (zakonsko), da skačejo čez cesto. Ker pol prej al slej ne bo sredi noči, ampak sredi prometne konice (kar se itak že tako ali tako dogaja), ker bodo ljudje pač se počutili prepričane, da je varno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Ljudje v nesemaforiziranih križiščih ne presojajo samostojno, ampak se še vedno držijo CPP-pravil.
Seveda presojajo samostojno. Na semaforju ti luč pove, kdaj lahko pelješ. V nesemaforiziranem križišču se sam odločiš, ali je dovolj varno, da zapelješ naprej.
Ker pol prej al slej ne bo sredi noči, ampak sredi prometne konice (kar se itak že tako ali tako dogaja), ker bodo ljudje pač se počutili prepričane, da je varno.
Saj je varno, če se prepričaš, ta takrat ni avtomobilov. Če slepo stopiš na cesto pri zeleni pa tvegaš, da te zbije voznik, ki zapelje čez rdečo na semaforju (kar je btw zelo pogost pojav, veliko bolj kot to, da pazljivega pešča zbije avto ko nepravilno prečka cesto).
mihec87 ::
NikolormousB je izjavil:
Ljudje v nesemaforiziranih križiščih ne presojajo samostojno, ampak se še vedno držijo CPP-pravil.
Seveda presojajo samostojno. Na semaforju ti luč pove, kdaj lahko pelješ. V nesemaforiziranem križišču se sam odločiš, ali je dovolj varno, da zapelješ naprej.
Ker pol prej al slej ne bo sredi noči, ampak sredi prometne konice (kar se itak že tako ali tako dogaja), ker bodo ljudje pač se počutili prepričane, da je varno.
Saj je varno, če se prepričaš, ta takrat ni avtomobilov. Če slepo stopiš na cesto pri zeleni pa tvegaš, da te zbije voznik, ki zapelje čez rdečo na semaforju (kar je btw zelo pogost pojav, veliko bolj kot to, da pazljivega pešča zbije avto ko nepravilno prečka cesto).
"V nesemaforiziranem križišču se sam odločiš, ali je dovolj varno, da zapelješ naprej." na osnovi upoštevanja CPP-pravil določiš gdaj zapelješ naprej...Tako kot na semaforiziranih na osnovi semaforja..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
r3dkv1c4 ::
Najboljše, da se vrne v luknjo iz katere je zlezel.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
Phantomeye je izjavil:
Smo smo.. ampak samo kot pešci. Big difference.
Ja logično, z avtom je to samomor.
A peš v prometu pa ni samomor?
Samo v primeru, da si kupim ford F650 za po naših cestah, pa ni več takih velikih problemov pri vožnji skozi rdečo luč.
Ford F650 - mal večji terenček.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
bbbbbb2015 ::
Karkulator je izjavil:
zenith1 in lakotnik29: nevem ali je tole uber trolanje ali pa.. no kakorkoli: policaj verjetno sploh ni vozil verjetno je bil skrt v kaksnem grmovju kot je navada. ce pa je slucajno vozil za zihr ni bilo nikjev v razdalji enih 500 metrov, kajti pogledov sem na vse 4 smeri krizisca (tudi nazaj). pa pismu, dej mi citirej prosim KJE sem napisal da ne znam prebrarati placilnega naloga?? prosim no dej, ajde da vidmo.mislim ti si res en ***** vprasal sem samo ali dobis se kaj uradnega po posti ali je to to.
Vitamix, dosti nekih žolčnih odzivov si vzbudil, vendar pa ti nihče dal odgovora. Pa ti ga bom jaz.
To ti govori nekdo, ki ima izpit 20+ let, nihče mi ga ni vzel stran, še vedno imam ta originalno roza knjižico, kjer bo slika že počasi zbledela. Letno prevozim 70.000km.
Najprej po vrsti:
a) nikoli nobenega prekrška ne priznaš. Ni ti potrebno lagati, preprosto si tiho.
b) če meniš, da se ti je zgodila krivica, se pritožiš. Pazi na roke.
c) v pritožbi take narave, kot jo imaš ti, se sklicuješ na 21. člen zakona o prekrških
Le-ta pravi, da če je prekršek posebno lahke narave, se ti sme izreči opomin. V pritožbi obvezno pozoveš na soočenje s policistom. *VEDNO* moraš navesti naslov, na katerega se te mora vabiti.
Moraš vedeti, da se pričanje uradne osebe šteje vedno za resnico. Če on pove, da te je videl hoditi čez rdečo, se mu to verjame.
*RAZEN* če ti ne dokažeš drugače. Smeš tudi ti povabiti priče. Celo več kot eno.
Če te recimo obdolžijo govorjenja med vožnjo po mobitelu (pa seveda to nisi storil), uradni zaznamek, tvoja številka. Pri operaterju prosiš izpisek, da nisi nikogar klical. Dve verodostojni priči (ne sorodnika) prosiš, da pregledata seznam klicev na tvojem telefonu, to se navede kot pričanje in dokaz in bo to pri sodniku za prekrške zagotovo padlo.
Lagati ne smeš.
V svoji karieri sem doživel že vse živo.
Od policajev, ki so me zaustavili 15km po prekršku, trdili so, da so me posneli, pritožil sem se, šli smo gledat sliko in meritev. Avto je bil drug, tablica pa tako meglena, da se je ni videlo.
Drugič so me obdolžili da sem se vozil čez polno črto, pritožba soočenje. Zahteval sem, da povedo tablico avta, ki sem ga prehiteval. Policaj je navedel tablico. A avto je bil odjavljen iz prometa na dan "prekrška".
V tvojem konkretnem primeru ti dam prav. Kazen je glede na okoliščine neprimerna. Če imaš še čas, se pritožiš, če si pa zelo kratek rok zamudil, pa bo treba plačati. V pritožbi zahtevaš soočenje v vsakem primeru in predlagaš, da se denarna kazen spremeni v opomin.
DOOM_er ::
NikolormousB je izjavil:
Če te prečkanje ceste pri rdeči naredi balkanca, potem so balkanci tudi angleži, francozi, američani (vsaj tisti na vzhodni obali, drugih ne poznam), nizozemci in praktično vsi ostali narodi na svetu.
Pravila so zato da se jih drži, pa so lahko še nevem kako neumna.
Ne niso. Pravila morajo imeti smisel. Rdeča luč na semaforju sredi prometne konice ima smisel. Rdeča luč sredi noči, ko mimo pripeljeta 2 avtomobila na uro, nima smisla in je kot taka brezpredmetna.
Hah, glede na pisanje, odprte teme ipd bi vsi goljufali vse kjer bi se dalo nihče pa ne bi obkrožil na volitvah številke ki vodi k manjšemu številu debilnih zakonov. No ja važno da se za eno bogo kazen prepucavate po dolgem in počez. Do takrat se pač pustite strižt in obremenjvat kdo bo izpadel iz reality showov
Robots will steal your job. But that's OK
jype ::
nebivedu> A peš v prometu pa ni samomor?
Seveda ne. To je tako, kot da bi reku, da je samomor, če hodiš po pašniku, ker nad tabo letajo letala.
Seveda ne. To je tako, kot da bi reku, da je samomor, če hodiš po pašniku, ker nad tabo letajo letala.
Trol, spet si nekaj vzel iz konteksta.
Z avtom skozi rdečo je samomor, pešec skozo rdečo pa ni, po tvoje.
Z avtom skozi rdečo je samomor, pešec skozo rdečo pa ni, po tvoje.
Magic1 ::
bbbbbb2015 je izjavil:
V tvojem konkretnem primeru ti dam prav. Kazen je glede na okoliščine neprimerna. Če imaš še čas, se pritožiš, če si pa zelo kratek rok zamudil, pa bo treba plačati. V pritožbi zahtevaš soočenje v vsakem primeru in predlagaš, da se denarna kazen spremeni v opomin.
Torej se ti zdi kazen 20€ neprimerna in zato boš zapravljal čas in denar od policaja, sodnika ter zahteval oprostitev plačila te mizerne vsote??? Če bi bil jaz sodnik, bi ti dal vse te stroške še za plačat in polno kazen.
Magic
solatko ::
Lakotnik29 - Glede na tvoje izjave, ti živiš pretežno v postelji in se ne giblješ prosto (brez spremstva) po svetu. Ne delaš napak, ne delaš prekrškov, vsi predpisi in zakoni v državi so plod znanstveno izdelanih študij in vsi, ki se tega striktno ne držimo, smo barabe in potencialni morilci.
Kolikor sem jaz, kot pravni laik razumel temo OP, je postavil vpčašanje glede sorazmernosti kazni s prekrškom, zato sem dal opis situacije, ki se je zgodila meni osebno in sem pri tem tudi dobil primerno kazen - OPOMIN, kar je zadosti, glede na situacijo in tako je ocenil tudi policist, ki me je ustavil.
Glede na situacijo, bi OP ravno tako zaslužil največ opomin, vendar policist za to noč, še ni imel izpolnjene kvote denarnih kazni in glede na to, da je bil na sorazmerno prazni cesti je vedel, da tega do jutra tudi ne bo dosegel, zato je verjetno obesil kazen vsakemu, ki je prišel mimo in se ni obnašal v skladu z zakonodajo, ne glede na stopnjo nevarnosti, ki jo je s svojim dejanjem povzročil - enostavno inkasantstvo.
V mojem primeru, bi policist mirno napisal kazen obema in osebno bi jo brez pripomb plačal, bi pa imel vseeno občutek, da ni v skladu s stopnjo nevarnosti, ki sem jo povzročil.
Vsak prekršek ne predstavlja ža sam po sebi nevarnost za druge udeležence, zato imajo policisti to pravico, da o tem odločajo, če misliš, da so odločili narobe, se pač pritožiš in potem drugi odločajo o tem.
Osebno že celo življenje nosim polno odgovornost za svoja dejanja, zato me počasi nehaj omenjat v vsaki temi, saj pri tem krepko strelajš mimo. Sem pa prepričan, da ti za tvoja dejanja nisi pripravljen nosit polno odgovornost, temveč poiščeš dejansko vsako najmanjšo možnost, da se temu izogneš, zato pa si tako svetohlinsko rigorozen proti vsem prekrškom in drugim kršitvam zakonov, saj zate praviloma ne veljajo. To je namenjeno predvsem pravno laični raji, brez dobro pravniško podprtih kolegov.
Taki, kot si ti so največji lumpi v tej državi, saj za vas noben predpis ne velja, vsi zakoni pa imajo luknje na katere se zvlečete ven.
Kolikor sem jaz, kot pravni laik razumel temo OP, je postavil vpčašanje glede sorazmernosti kazni s prekrškom, zato sem dal opis situacije, ki se je zgodila meni osebno in sem pri tem tudi dobil primerno kazen - OPOMIN, kar je zadosti, glede na situacijo in tako je ocenil tudi policist, ki me je ustavil.
Glede na situacijo, bi OP ravno tako zaslužil največ opomin, vendar policist za to noč, še ni imel izpolnjene kvote denarnih kazni in glede na to, da je bil na sorazmerno prazni cesti je vedel, da tega do jutra tudi ne bo dosegel, zato je verjetno obesil kazen vsakemu, ki je prišel mimo in se ni obnašal v skladu z zakonodajo, ne glede na stopnjo nevarnosti, ki jo je s svojim dejanjem povzročil - enostavno inkasantstvo.
V mojem primeru, bi policist mirno napisal kazen obema in osebno bi jo brez pripomb plačal, bi pa imel vseeno občutek, da ni v skladu s stopnjo nevarnosti, ki sem jo povzročil.
Vsak prekršek ne predstavlja ža sam po sebi nevarnost za druge udeležence, zato imajo policisti to pravico, da o tem odločajo, če misliš, da so odločili narobe, se pač pritožiš in potem drugi odločajo o tem.
Osebno že celo življenje nosim polno odgovornost za svoja dejanja, zato me počasi nehaj omenjat v vsaki temi, saj pri tem krepko strelajš mimo. Sem pa prepričan, da ti za tvoja dejanja nisi pripravljen nosit polno odgovornost, temveč poiščeš dejansko vsako najmanjšo možnost, da se temu izogneš, zato pa si tako svetohlinsko rigorozen proti vsem prekrškom in drugim kršitvam zakonov, saj zate praviloma ne veljajo. To je namenjeno predvsem pravno laični raji, brez dobro pravniško podprtih kolegov.
Taki, kot si ti so največji lumpi v tej državi, saj za vas noben predpis ne velja, vsi zakoni pa imajo luknje na katere se zvlečete ven.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Voznja v rdeco luc... (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20460 (16749) | anketar |
⊘ | policaj me popisal, in rekel da dobim položnico 200€, ali je blefiral ali neOddelek: Na cesti | 4627 (3682) | Gandalfar |
» | Kolesarji in voznja v rdeco luc (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 40038 (36097) | jype |
» | Prevožena rdeča luč (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 94457 (82860) | fosil |