» »

Obnašanje voznikov

Obnašanje voznikov

Temo vidijo: vsi
««
6 / 23
»»

jype ::

Raptor F16> Govorimo o razdalji 5 metrov.

Meni niso verjeli, da se lahko ustaviš s 40 na 0 v petih metrih:

Tudi v dežju, z ustreznimi pnevmatikami.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Unknown_001 ::

jype> Meni niso verjeli, da se lahko ustaviš s 40 na 0 v petih metrih:
_video_

Brez zamere vendar to ni primerljivo. To je podobno kot bi primerjal jugeca z dobrimi Savinimi pnevmatikami in Porscheja z dirkalno gumo. Take opreme ne premore vsakdo. Razlika med tehnološkimi rešitvami je enormna. Razlika v ceni pa ni kar zastonj. Zagotovo je v ozadju neka dodana vrednost.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

next3steps ::

Unknown_001 je izjavil:

jype je izjavil:

Raptor F16> Problem nastane, ko se kot kolesar ne moreš umakniti.

Taka situacija ne obstaja.

Mar res? Primer: ozek most brez pločnika, ti pa tik ob ograji. Promet za tabo in tebi naproti. Kam bi se umaknil? Bi kar čez ograjo zapeljal v vodo?

jype je izjavil:

Raptor F16> Storil sem vse, kar sem lahko, da ne bi bilo težav.

Ne, to ni res. Če bi storil vse, do kontakta ne bi prišlo. To je tvoja naloga. Naloga voznikov je, da so popolnoma čoravi, kar zagotavljajo tudi njihova vozila.

Torej tudi če me nekdo namerno zbije sem na koncu jaz kriv ker nisem poskrbel za to da ne bi prišlo do kontakta. Tako trenutno razumem poanto tega odstavka.
Po tej logiki je narobe že to, da sem živ.

Kar je res.
Field of view @ Wikipedia

Raptor F16> Take opreme ne premore vsakdo.

Verjamem, ampak stala me je 170 evrov (ne nova, jasno).

Unknown_001 je izjavil:

jype> Meni niso verjeli, da se lahko ustaviš s 40 na 0 v petih metrih:
_video_

Brez zamere vendar to ni primerljivo. To je podobno kot bi primerjal jugeca z dobrimi Savinimi pnevmatikami in Porscheja z dirkalno gumo. Take opreme ne premore vsakdo. Razlika med tehnološkimi rešitvami je enormna. Razlika v ceni pa ni kar zastonj. Zagotovo je v ozadju neka dodana vrednost.

Zagotovo je tvoja varnost bolj pomembna od relativno majhne razlike v ceni ne glede na to, kako se premikaš.

3much5me> Zagotovo je tvoja varnost bolj pomembna od relativno majhne razlike v ceni ne glede na to, kako se premikaš.

Absolutno.

Begabt

perci ::

jype je izjavil:

3much5me> Vsaki novopečeni biciklist, ki se odreče smrdpjivim štirikolesom pripomore k boljši kulturi.

Tako je. Kultura se očitno izboljšuje, ampak perci tega ne vidi, ker je on še vedno isti kot je vedno bil.

To drži v celoti. Jaz že od nekdaj ustavljam pešcem, ki stojijo pred prehodom za pešce.

globoko grlo ::

Jest še zdej ne vem a se kolesarji lahko vštric vozjo po teh naših luknjah?

tnx
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Invictus ::

Kolesarji morajo na naših cestah lepo voziti en za drugim.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus> Kolesarji morajo na naših cestah lepo voziti en za drugim.

Ja, v EU smo ena redkih držav, ki to predpisuje. Jebe se mi za zakon, vozim vštric, če hočem.

Tudi, ko vozim sam, se vedno umaknem vsakomur, ki bi me rad prehitel.

Upam da se umakne v -1 sekundi, ker drugače šoferji čisto znorijo ;).

Umaknem se, preden oni vejo, da bi radi, da se jim umaknem.

Aston_11 ::

Vožnja po LJ je seveda posledica 100-letnih izkušenj. Zase vem, da bi lepo na pločniku vozakal tja, kamor bi se namenil, eventuelno po kolesarskih cestah. Drugače pa ja, to bi bilo to. Ustrezna hitrost, ki jo avto še ne uspe doseči, umik na kolesarsko stezo izven križišča. Vozniki avtomobilov ne spoštujejo nikogar, ki ne deluje samozavestno na biciklu (isto v avtu).

170 eur so bile gume ali kakšna druga oprema, nisem razbral (berem vse poste hkrati).
Dobre čebele BTW.

Aston_11> 170 eur so bile gume ali kakšna druga oprema

Kompletna stara jeklena u-sistem specjalka s kampanjolo mirage opremo.

Daedalus ::

jype je izjavil:

Ja, knjižna slovenščina pomaga, ker zmanjšuje možnosti za nesporazume pri komunikaciji.

Defenzivno kolesarjenje (prikazano na posnetku) pa zmanjšuje možnosti, da bi prišel v konflikt z drugimi prometnimi udeleženci. Ker se na kameri tega ne vidi, naj omenim direktno: Opazovati moraš obraze voznikov, kam imajo uperjen pogled ter reči, ki jih opazujejo. Šele tako pridobiš teoretične možnosti, za pravilno obnašanje v prometu, ki postaja vedno bolj prisotno v naši družbi.

A to misliš to tvoje opletanje po cesti tudi tam, kjer so kolesarske poti? Nenadno menjavanje smeri vožnje brez da minimalno nakažeš, da boš spremenil smer? Prehitevanje preko polne črte (spet popolnoma brez nakazane spremembe smeri vožnje)? Večkratno menjavo smeri na voznem pasu brez nakazane namere o spremembi smeri? Prehitevanje po levi in desni, ker pač lahko? Nepravilno zavijanje v križišču preko dvojne neprekinjene črte? Rinjenje mimo busa v potencialne težave? Tisti tvoj posnetek je vreden kakega jurja al pa dveh. V kaznih.

Okoli kolesarjev in vožnje vštric je pa stvar jasna. Pameten človek bo delal na zmanjševanju tveganja v prometu. Butast človek si pa bo dopovedoval da če so trije, se lahko peljejo čez cel vozni pas... ker so pač skupina. To ponavadi traja dokler ne naletijo na enega podobno pametnega v avtu. Rezultat je ponavadi več polomljenih kolesarjev. Mimogrede, v kolikor se ne udejstvuješ na organiziranem dogodku z ustreznim spremstvom, vožnja večih kolesarjev vštric ni dovoljena. Je dobro poznati CPP prej ko poskusiš ostalim solit pamet na to temo. Pa kot vedno, fizika pravi da on z manjšo maso in hitrostjo bolj najebe. YMMV.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus> A to misliš to tvoje opletanje po cesti tudi tam, kjer so kolesarske poti? Nenadno menjavanje smeri vožnje brez da minimalno nakažeš, da boš spremenil smer? Prehitevanje preko polne črte (spet popolnoma brez nakazane spremembe smeri vožnje)? Večkratno menjavo smeri na voznem pasu brez nakazane namere o spremembi smeri? Prehitevanje po levi in desni, ker pač lahko? Nepravilno zavijanje v križišču preko dvojne neprekinjene črte? Rinjenje mimo busa v potencialne težave? Tisti tvoj posnetek je vreden kakega jurja al pa dveh. V kaznih.

Ja, vse to moraš storiti, ker so na kolesarskih stezah smrtno nevarne naprave, ki jih upravljajo efektivno slepi in gluhi vozniki. Ker so naprave pretežke in prenerodne, jih s kolesarskih poti ne morejo umakniti, zato moraš začasno uporabljati druge prometne površine, ki so proste. Nakazovanja smeri v okolju, kjer te nihče ne gleda, je popolnoma nesmiselno početje. Praviloma najbolj v prometu najebejo tisti, ki verjamejo, da jih drugi udeleženci vidijo, tako kot Raptor.

Daedalus> Okoli kolesarjev in vožnje vštric je pa stvar jasna. Pameten človek bo delal na zmanjševanju tveganja v prometu. Butast človek si pa bo dopovedoval da če so trije, se lahko peljejo čez cel vozni pas... ker so pač skupina.

Ker si obiskoval FDV in si se moral srečati s statistiko, te moram opomniti, da zdaj bodisi zavestno lažeš, bodisi dokazuješ, da si med statistiko počel neke druge reči. Podatki so jasni: Vožnja kolesarjev vštric je _znatno bolj varna_ od zaporedne vožnje kolesarjev, ne glede na to, kaj ima o tem povedati zakonodaja.

Daedalus> To ponavadi traja dokler ne naletijo na enega podobno pametnega v avtu.

Krivda, odgovornost in stroški takšnega početja so izključno na strani voznika.

Zgodovina sprememb…

Ne pozabi še na dejstvo, da so kolesarske poti dostikrat zaparkirane s plehom. Ker nekdo samo za 10 minut nekam skoči. In ponavadi ravno takrat odpre vrata, ko se nekdo s kolesom pelje mimo.

Daedalus ::

jype je izjavil:

Daedalus> A to misliš to tvoje opletanje po cesti tudi tam, kjer so kolesarske poti? Nenadno menjavanje smeri vožnje brez da minimalno nakažeš, da boš spremenil smer? Prehitevanje preko polne črte (spet popolnoma brez nakazane spremembe smeri vožnje)? Večkratno menjavo smeri na voznem pasu brez nakazane namere o spremembi smeri? Prehitevanje po levi in desni, ker pač lahko? Nepravilno zavijanje v križišču preko dvojne neprekinjene črte? Rinjenje mimo busa v potencialne težave? Tisti tvoj posnetek je vreden kakega jurja al pa dveh. V kaznih.

Ja, vse to moraš storiti, ker so na kolesarskih stezah smrtno nevarne naprave, ki jih upravljajo efektivno slepi in gluhi vozniki. Ker so naprave pretežke in prenerodne, jih s kolesarskih poti ne morejo umakniti, zato moraš začasno uporabljati druge prometne površine, ki so proste. Nakazovanja smeri v okolju, kjer te nihče ne gleda, je popolnoma nesmiselno početje. Praviloma najbolj v prometu najebejo tisti, ki verjamejo, da jih drugi udeleženci vidijo, tako kot Raptor.

Daedalus> Okoli kolesarjev in vožnje vštric je pa stvar jasna. Pameten človek bo delal na zmanjševanju tveganja v prometu. Butast človek si pa bo dopovedoval da če so trije, se lahko peljejo čez cel vozni pas... ker so pač skupina.

Ker si obiskoval FDV in si se moral srečati s statistiko, te moram opomniti, da zdaj bodisi zavestno lažeš, bodisi dokazuješ, da si med statistiko počel neke druge reči. Podatki so jasni: Vožnja kolesarjev vštric je _znatno bolj varna_ od zaporedne vožnje kolesarjev, ne glede na to, kaj ima o tem povedati zakonodaja.

:) Se vidimo čez par let, če boš še kje živ. Žalostno sicer kako se domnevno inteligentni ljudje nikakor ne znajo izmotat iz svojega trolasto-pravičniškega nabijanja in samodopovedovanja, da so sposobnejši od vseh ostalih. V vsakem primeru pa velja sledeče - vozniki ki na cesti razmišljajo tako kot ti, so večinski povzročitelji prometnih nesreč s hujšimi posledicami. Ker pač vejo in znajo bolj od vseh ostalih. Pa fizikalni zakoni za njih ne veljajo. Trolaj še veselo naprej, pa resno upam da za tale svoj odnos ne boš nikoli dobil izstavljenega računa.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Na regionalnih cestah je to tako: pelješ bicikl, nasproti avto, za sabo slišiš avto in avto bo gladko peljal mimo z nezmanjšano hitrostjo.
Torej narediš tole: zapelješ na sredino pasu, se začneš umikati desno tako, da ta zadnji nima šanse, da bi prehitel in vozil z enako hitrostjo.

Bolj kot voznikov nevarnih vozil pustiš prostor, bolj ga izkoristijo.

D3m ::

jype je izjavil:

Raptor F16> Govorimo o razdalji 5 metrov.

Meni niso verjeli, da se lahko ustaviš s 40 na 0 v petih metrih:

Zakaj si šel čez rdečo?

Edina stvar, ki ustavi jype je rampa. To si velja zapomniti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Daedalus> Se vidimo čez par let, če boš še kje živ.

To mi razlagajo že 25 let.

D3m> Zakaj si šel čez rdečo?

Ker je bilo križišče prosto.

D3m> Edina stvar, ki ustavi jype je rampa. To si velja zapomniti.

Ni me ustavila: Rampa se je zlomila, jaz pa ne.

Daedalus> vozniki ki na cesti razmišljajo tako kot ti, so večinski povzročitelji prometnih nesreč s hujšimi posledicami.

To je 100% res. K sreči moj bicikel ne tehta 2 toni, tako da je moj body count še vedno nič (0).

Daedalus> pa resno upam da za tale svoj odnos ne boš nikoli dobil izstavljenega računa.

Sem ga že: Bogatejši, bolj zdrav in srečnejši sem od vrstnikov, ki vozijo avtomobile.

Aston_11> Bolj kot voznikov nevarnih vozil pustiš prostor, bolj ga izkoristijo.

Noodle!

https://www.thestar.com/news/gta/2016/1...

Zgodovina sprememb…

Spxy ::

@jype: Wait, ker drugi kršijo pravila jih posledično lahko tudi ti? Se pravi če bi voznik pred mano prevozil rdečo jo lahko tudi jaz za njim? In ne začni spet o razlikah med kolesarji in vozniki avtomobilov, oboji so udeleženci v prometu torej za oboje veljajo CPP.

Spxy> Wait, ker drugi kršijo pravila jih posledično lahko tudi ti?

Ne. Jaz jih lahko, ker vozim bicikl.

Spxy> Se pravi če bi voznik pred mano prevozil rdečo jo lahko tudi jaz za njim?

To, ali lahko prevoziš rdečo (ali zeleno) luč, je odvisno izključno od tega, ali bo v tistem hipu še kdo drug pripeljal v križišče.

Spxy> In ne začni spet o razlikah med kolesarji in vozniki avtomobilov, oboji so udeleženci v prometu torej za oboje veljajo CPP.

To je tako, kot bi rekel, da je tudi 9 let starim punčkam prepovedano posiljevati, zato so 9 let stare punčke efektivno enake kot 40 let stari sluzavci.

Seveda za oboje velja CPP, bistvena razlika je pa v tem, koliko škode kdo povzroči. Kolesarji je ne prav veliko, morda tu in tam kaka rampa, če se res temeljito potrudiš kje lahko odkrušiš kak omet.

zmaugy ::

Zakoni veljajo za vse enako, ane?

jype si kril strošek rampe, ki si jo uničil?

Ali si, kar šel?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Spxy ::

jype: Ne. Jaz jih lahko, ker vozim bicikl.

Tudi če je bil tole troll odgovor bom tukaj zaključil kakršno koli debato s tabo.

zmaugy> Zakoni veljajo za vse enako, ane?

Seveda. Če ti ni všeč, da moraš z avtomobilom stat pri rdeči luči, greš komot tudi ti z biciklom, pa ti ne bo treba!

D3m> jype si kril strošek rampe, ki si jo uničil?

Ugani.

Spxy> Tudi če je bil tole troll odgovor bom tukaj zaključil kakršno koli debato s tabo.

Odlično.

@jype je verjetno poravnal za tisto rampo in verjetno se zaveda da vse "prekrške" počne na lastno odgovornost katero je pripravljen prevzet. V vseh primerih je kvečjem ogrožal sebe. Nismo pa vsi imuni na napake. Vendar ko pride čas prevzema odgovornosti takrat se šele lahko pogovarjamo kdo je bolj čistunski.

Begabt

Sam jype je kr car, da tkole napade rampo. Zna bit boleče.

Ja, če bi bla taka kot je sosednja, pri LPP, bi zlomu roke, dobra stran tiste druge rampe je pa ta, da je ne bi tako enostavno spregledal.

perci je izjavil:

Sam jype je kr car, da tkole napade rampo. Zna bit boleče.

Clash of titans

Begabt

Ampak uni dve bejbi sta se kr ustrašli jype, a res ne gre bolj obzirno?

negotiator ::

jype - res je, da ti s kolesom ne boš nikogar zbil do smrti, ko kršiš pravila, lahko pa se zgodi, da se bo zaradi tvoje kršitve pravil zgodila nesreča, v kateri bo kdo umrl. Poleg tega, četudi bi nekdo nasadil le tebe, ko bi TI kršil pravila, bi bilo veliko verjetnosti, da bi najebal on, ker si ti kot kolesar avtomatsko "praktično nedolžen", v vsaki situaciji - podobno, kot pešci. On pa bi se kljub temu, da je v bistvu nedolžen lahko celo življenje žrl - življenje bi imel uničeno, če bi ti pristal na vozičku ali pa kar six feet under.
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

Siddh ::

Link do rampe? :))

sift ::

mene izredno motijo kolesarji na cestah kjer je omejitev 90, ok da je recimo ena prazna cesta naj bo. Ne razumem kaj pa silijo na ceste kjer je ogromno prometa?.. seveda to moti dosti ljudi. ampak je tako pač in se ne da nič (pomoje bi jim treba prepovedat tam vožnjo)

Jaz ko opazim na drugi strani kolesarja in da bo kdo prehiteval, se čim bolj umaknem na desno da tisti čimboljše prehiti kolesarja.
Če pa sam prehitevaš pa je vedno tisto da je vse skupaj preveč tesno, na levo ne moreš kaj dosti, na desni pa moreš pazit kolesarja. Al pa zmanjšaš na njegovo hitrost, počakaš da je prosto in potem prehitiš, ampak to skoraj nikoli ne vidim.

Če tok ljudi teži zarad počasnih voznikov , kolko jim še mora en kolesar it na živce.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sift ()

sift je izjavil:

mene izredno motijo kolesarji na cestah kjer je omejitev 90,
Mene tam motijo avtomobilist. Ne moreš hitrega kroga odpeljati, z avtomobilom čez oba pasova na vsakem ovinku ali se bojiš obrabe vozila, ko moraš malenkost zasukati volan, da obvoziš kolesarja?

sift je izjavil:

(pomoje bi jim treba prepovedat tam vožnjo)
Se strinjam. Vsem psihopatom avtomobilistom, ki jih motijo kolesarji, odvem vd, ker psihično niso sposobni udeleževati se prometa.

sift je izjavil:

Jaz ko opazim na drugi strani kolesarja in da bo kdo prehiteval, se čim bolj umaknem na desno da tisti čimboljše prehiti kolesarja.
Priden. Je pa to dvorezen meč: tisti nasproti bi moral počakati, ne da se potem kolesar znajde v škarjah. Vendar, ker vemo, da se ne bo, naj ti bo.

sift je izjavil:

Al pa zmanjšaš na njegovo hitrost, počakaš da je prosto in potem prehitiš, ampak to skoraj nikoli ne vidim.
Vidiš, da se da. Jaz to vedno storim. Zmanjšam, počakam, grem mimo. Nobenih živcev me ne stane, nobene sramote ni v tem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

sift ::

aja? tako praviš? no potem bom tudi jaz to začel delat. bom kr znižal hitrost na kolesarjevo in potem šel. ker ta ruleta zavzet prostor in skoraj pobožat kolesarja z desno stranjo, mi ne diši niti malo.

Siddh je izjavil:

Se mu je v menzo mudilo.

Lačen si full drugačen :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

hahaha, si pa res en trot

mogoče je pa mtb bolj tvoja stvar ;)

Zgodovina sprememb…

negotiator ::

sift je danes ob 19:49:50 izjavil:
Al pa zmanjšaš na njegovo hitrost, počakaš da je prosto in potem prehitiš, ampak to skoraj nikoli ne vidim.
Vidiš, da se da. Jaz to vedno storim. Zmanjšam, počakam, grem mimo. Nobenih živcev me ne stane, nobene sramote ni v tem.

Zadnjič sem prehitel enega na motorju, ki je očitno imel blokado na 50, in gledam v vzvratno ogledalo, ko sem se oddaljil že kakih 300m - skupina, ki je prej peljala za mano, je še vedno vozila za motorjem, pa je tisti z motorjem vozil čisto ob robu, a ga nihče ni prehitel - tudi taki se najdejo - potem se pa vozimo 50 po regionalkah in imamo zastojev, kolikor češ...
All easy problems have already been solved.

negotiator je izjavil:

jype - res je, da ti s kolesom ne boš nikogar zbil do smrti, ko kršiš pravila, lahko pa se zgodi, da se bo zaradi tvoje kršitve pravil zgodila nesreča, v kateri bo kdo umrl. Poleg tega, četudi bi nekdo nasadil le tebe, ko bi TI kršil pravila, bi bilo veliko verjetnosti, da bi najebal on, ker si ti kot kolesar avtomatsko "praktično nedolžen", v vsaki situaciji - podobno, kot pešci. On pa bi se kljub temu, da je v bistvu nedolžen lahko celo življenje žrl - življenje bi imel uničeno, če bi ti pristal na vozičku ali pa kar six feet under.

Prav je tako. Ima oči in naj gleda ter bo obziren (šofer).
Mimogrede, ne vozim bicikla.

D3m je izjavil:

Siddh je izjavil:

Se mu je v menzo mudilo.

Lačen si full drugačen :))

Jebeno, če ti rampa zahakla gopro kamerco.

Zgodovina sprememb…

negotiator> lahko pa se zgodi, da se bo zaradi tvoje kršitve pravil zgodila nesreča, v kateri bo kdo umrl.

Za posledice bo odgovoren tisti, ki se je odločil uporabiti stroj, ki je smrtno nevaren, čeprav ga očitno ne obvlada v meri, ki bi preprečila poškodbe.

Sam jype, kva si res počel, da nis videl te rampe, sej je ful očitna?

Si se kej poškodoval?

GizmoX ::

negotiator je izjavil:

Poleg tega, četudi bi nekdo nasadil le tebe, ko bi TI kršil pravila, bi bilo veliko verjetnosti, da bi najebal on, ker si ti kot kolesar avtomatsko "praktično nedolžen", v vsaki situaciji - podobno, kot pešci.

Iz policijske baze iz leta 2015:

Kolesar kriv, avtomobilist udeležen: 232 (40%) //avtomatsko "praktično nedolžen"
Avtomobilist kriv, kolesar udeležen: 346

Pešec kriv, avtomobilist udeležen: 65 (15%) //podobno, kot pešci
Avtomobilist kriv, pešec udeležen: 378

Fun facts:
Kolesar kriv, pešec udeležen: 18
Pešec kriv, kolesar udeležen: 15
Kolesar kriv, (drug) kolesar udeležen: 51
Avtomobilist kriv, (drug) avtomobilist udeležen: 7163

SELECT OP.[Vrsta udeleženca v PN] AS 'Povzročitelj', O2.[Vrsta udeleženca v PN] 'Udeleženec', COUNT(OP.[Številka zadeve]) AS 'Število' 
FROM [PNL-OSEBE-2015] OP INNER JOIN 
[PNL-OSEBE-2015] O2 on OP.[Številka zadeve] = O2.[Številka zadeve] 
WHERE OP.[Kot kaj nastopa oseba v PN]='POVZROČITELJ' 
AND O2.[Kot kaj nastopa oseba v PN] = 'UDELEŽENEC' 
AND OP.[Vrsta udeleženca v PN] IN ('VOZNIK OSEBNEGA AVTOMOBILA','PEŠEC','KOLESAR') 
AND O2.[Vrsta udeleženca v PN] IN ('VOZNIK OSEBNEGA AVTOMOBILA','PEŠEC','KOLESAR') 
GROUP BY OP.[Vrsta udeleženca v PN], O2.[Vrsta udeleženca v PN]
udirač => uni. dipl. inž. rač.

GizmoX ::

perci je izjavil:

Sam jype, kva si res počel, da nis videl te rampe, sej je ful očitna? Si se kej poškodoval?
Kogar zanima več (in seveda za trole) - iz 5 let stare teme:
 Mimo LPP garaž

Mimo LPP garaž

edina poškodba je udarec po mišicah na roki, ki so zdaj malce zatečene ... Po poti do doma me je še bolelo, danes zjutraj pa sem prišel v office kot običajno in brez težav.
udirač => uni. dipl. inž. rač.

jype je izjavil:

zmaugy> Zakoni veljajo za vse enako, ane?

Seveda. Če ti ni všeč, da moraš z avtomobilom stat pri rdeči luči, greš komot tudi ti z biciklom, pa ti ne bo treba!
.

Kršenje CPP - še posebej ko gre za rdečo luč na semaforju - je nesprejemljivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

Samo če nisi šibkejši člen v prometu.

St235 ::

Tudi, če bi bilo to res, kolesar ni najšibkejši člen v prometu.

Dejstvo je, da dosledno spoštovanje CPP pomeni večjo varnost za vse udeležence. Dejstvo je, da je odškodninska in moralna odgovornost voznika motornih vozil bistveno večja od odgovornosti kolesarja ali pešca. In dejstvo je da si Jype pač pumpa svoj ego.

next3steps je izjavil:

Samo če nisi šibkejši člen v prometu.

To je povsem irelevantno. Tudi šibkejši člen v prometu lahko povzroči žrtve in škodo zaradi svojega neupoštevanja CPP.
Poleg tega tudi če utrpi telesne poškodbe zgoj on sam, je treba pokriti škodo na "močnejšem členu" in plačati za zdravljenje. To ne pade z lufta.
Tudi uporaba varnostnih pasov je obvezna.

Lakotnik29> In dejstvo je da si Jype pač pumpa svoj ego.

Ah, če bi si pumpal ego, bi vsak dan tako bicikliral, pa tega nikakor ne počnem.

zmaugy> To je povsem irelevantno.

Ne, ni! Če trdiš, da poznaš prometne predpise, potem poznaš tudi tole:

II. NAČELA CESTNEGA PROMETA

4. člen

(skrb za varen, umirjen in nemoten potek cestnega prometa)

(1) Udeleženec cestnega prometa mora ravnati tako, da poteka promet nemoteno, umirjeno in varno.

(2) Udeleženec cestnega prometa mora ravnati tako, da ne ovira ali ogroža drugih udeležencev cestnega prometa ali jim ne povzroča škode.

(3) Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o pravilih cestnega prometa, voznikih, motornih vozilih ter s predpisi o cestah.

(4) Kadar so udeleženci cestnega prometa otroci, starejši ljudje, slepi, invalidi in druge osebe, ki niso v celoti sposobne za samostojno udeležbo v cestnem prometu, so drugi udeleženci dolžni nanje posebno paziti in jim pomagati.

5. člen

(varstvo okolja)

(1) Z uporabo vozila se ne sme povzročati čezmernega hrupa oziroma ropota ali kako drugače onesnažiti okolja.

(2) Iz vozila je prepovedano odmetavati kakršnekoli stvari (cigaretni ogorki, papir, plastenke itd.).

(3) Ko voznik na cesti vozilo ustavi za več kot tri minute ali ga parkira, mora takoj ugasniti motor. Ta določba se ne uporablja za vozila, pri katerih motor poganja naprave za opravljanje določenih del (vozilo za zbiranje in odvoz odpadkov, vozilo za čiščenje kanalov, avtomobilsko dvigalo ipd.).

(4) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

Tretji odstavek četrtega člena je za pešce kolesarje še posebej nevaren, ker trdi, da morajo kolesarji pričakovati, da bodo vozniki avtomobilov, ki zavijajo, upoštevali prednost kolesarjev in pešcev - pa je v praksi skoraj nikoli ne (razen v zadnjem času, ko se stanje počasi popravlja, predvsem na račun sodobnejše prometne ureditve).

Prvi odstavek petega člena v praksi prepoveduje motorna vozila z motorjem na notranje izgorevanje.
««
6 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11741227 (36098) St235
»

Kolesarji in voznja v rdeco luc (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
23340497 (36556) jype
»

se malo o cpp (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50962565 (55755) jype

Več podobnih tem