» »

Izobrazevanje odraslih-menjava smeri

Izobrazevanje odraslih-menjava smeri

northpole1 ::

Pozdravljeni,

vpisan sem v izob.odraslih v smer elektrotehnik(prekvalifikacija) in bi rad menjal smer in se vpisal v program strojni tehnik na drugi soli.Zanima me,ce je to mozno storiti tudi sedaj med letom.Lep pozdrav.

KraitPay ::

Se mi zdi da med letom ravno ne moreš kar tako menjati. V začetku leta (šolskega) je potem par mesecev časa da se prekvalificiraš, potem pa ne gre (po moje, bo kdo drug potrdil).
Drugače nisem ravno radoveden, tole me pa zanima (mogoče zato, ker je ena od zgodnjih smeri tudi moja). Zakaj bi menjal smer, tako čisto za info?

Mogoče tole pomaga?

Prepis z ene fakultete na drugo poteka tako kot prvi vpis. Univerza objavi razpis, na katerega se morate prijaviti (začetek marca!), julija pa izveste, če ste bili sprejeti na želeno fakulteto. V času študija boste kot študenti imeli torej možnost dveh rednih vpisov ali enega rednega vpisa in enega ponavljanja. V primeru, da boste te možnosti izkoristili, vam ostaneta samo še pavziranje ali izredni vpis. Preden se vpišete na novo fakulteto (od konca julija do sredine avgusta), se morate iz sedanje fakultete izpisati (v referatu dobite izpisnico). To naredite “tik pred zdajci” – pred vpisom na novo fakulteto, saj boste v vmesnem času dejansko brez statusa!


seveda je tole za redne študente, ampak predvidevam da mora biti za izredno podobno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KraitPay ()

northpole1 ::

Na studentski svetovalnici so mi rekli,da naj bi bila opcija,ce so se le prosta vpisna mesta,ampak vseeno nisem ziher oz. ne verjamem popolnoma.

Shadowstorm ::

Na SŠ Domžale se lahko sredi šolskega leta vpišeš na izobraževanje odraslih, če je prosto mesto. Plačaš vpisnino in si vpisan, če pa hočeš končati moraš pa imeti vse plačano pred zaključnim izpito/maturo.

northpole1 ::

Ne,zanima me predvsem za tšc maribor tja bi se rad vpisal.

loveJDM ::

Na Tšc Mb imaš napisane uradne ure višje šole pa skoči tja pa vprašaj...Ravnateljica pa Referatka sta ok pa bi se moglo dat kaj zmenit fix

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: loveJDM ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FIŠ-fakulteta za informacijske študije

Oddelek: Šola
3411015 (5087) cheetah2
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426198056 (36873) Filip8
»

Prepis iz ene fakultete

Oddelek: Šola
217755 (6716) ramiz?!
»

kako do potrdila o vpisu?

Oddelek: Loža
4014135 (9056) jalovec09
»

Vpisnine na Višjih šolah

Oddelek: Šola
255911 (3813) šernk

Več podobnih tem