» »

Notranje vzvratno ogledalo (qashqai 2008)

Notranje vzvratno ogledalo (qashqai 2008)

Han ::

Po 8 letih je v notranjem (kabinskem) vzvratnem ogledalu pri preklopu v zasenčeno lego v jezičku nekaj počilo, zato se od takrat naprej ogledalo ne preklaplja več gladko. Ker je po tem dogodku bilo ca. mesec dni do rednega letnega servisa, sem se zmenil za menjavo ogledala. NAPAKA!

8.11.2016 sem dobil 1. novo ogledalo (original Nissan nadomestni del, naročen glede na št. šasije), ki se je preklopilo v zasenčeno lego tako, da sem videl le še skozi spodnjo polovico zadnje šipe - izgubila se je plovica vidnega polja. Vozilo za seboj sem v zasenčeni legi opazil šele na razdalji 10 m. Seveda sem ogledalo reklamiral. Ker sem sumil, da gre za serijsko napako, sem uveljavljal STVARNO NAPAKO in želel povračilo kupnine, a se Nissan servis Krulc s tem ni strinjal, češ da je pri Nissanu standarden postopek GARANCIJA. Defektno ogledalo so odhakljali in reklamirali, namesto njega pa nataknili moje staro, ki se v zasenčeno lego še vedno preklopi 100%.

Danes, 2.12.2016, sem dobil 2. novo ogledalo (naj bi bilo novejše serije), ki se sicer preklopi v zasenčeno lego nekoliko bolje kot prvo, a še vedno ne 100%. Zdaj opazim vozilo šele, ko se mi približa na ca. 30 m, saj se v zasenčeni legi izgubi slaba tretjina vidljivosti. Krulc pravi, da so Nissanovi STROKOVANJAKI ogledalo stestirali, da je brezhibno in varno. Halo?!?

Ima kdo uporaben nasvet, kako ukrepati, saj mi ogledala ne želijo znova zamenjati, niti mi nočejo vrniti kupnine?!

Z novim defektnim ogledalom je vožnja resnično NEVARNA!

Za boljše razumevanje sem skiciral slike vseh treh ogledal:

notranje vzvratno ogledalo qashqai

notranje vzvratno ogledalo qashqai

• spremenil: Han ()

koyotee ::

Zavod za varstvo potrošnikov.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

dragana ::

Si poskusil nastaviti ogledalo tako, da se zasenči v drugo smer (pri meni se senči v obe strani). Nezasenčeno je lahko tako, da je v spodnji ali v zgornji poziciji.

Seveda sem. Problem je v preveliki amplitudi preklopa.

hator ::

Težko boš karkoli dosegel. Obrneš se še lahko na generalnega uvoznika. To je Renault Nissan Slovenija.
Sicer dvomim, ampak a obstaja kakšen ponaredek?
Verjetno je to tvoje novo ogledalo Made in China. Za Kitajce je pač pomembna kvantiteta in ne kvaliteta.
Koliko pa si plačal za ogledalo?

Novo ogledalo je made in Slovakia, stane pa 86 eur.

Pisal sem na AMZS in omenil Center varne vožnje Vransko, kjer sem pred dvemi leti opravil tečaj. Verjetno bo podoben mail romal še na slovenski, angleški in japonski Nissan, ter na TIRS zaradi nepriznavanja stvarne napake.

Zgodovina sprememb…

jukoz ::

Kaj pa če greš do Krulca in mu rečeš naj se poizkusi peljat s tem ogledalom? Odprti so do 18ih in dandanes je ob tej uri že trda tema. Če je res problem bo to opazil, če ni je pa problem pač na tebi oz imaš nosilec za ogledalo pod drugim kotom. Si kdaj menjal steklo?

Sem mel septembra podoben problem - odlomil ogledalo. Nov originalen je ob premikanju iz zasenčenega v normalnega postajal vedno bolj mehak, dokler ni po enem tednu padel ven. Lahko si ga sicer nataknil nazaj, ampak to se med vožnjo seveda ne da. Sem ga pač nesel nazaj na servis in so ga zamenjali, sem jim pa pokazal v čem je problem.

Serviser pri Krulcu, ki je bil zadolžen za reklamacijo prvega novega ogledala, se je že ob prvi reklamaciji z menoj popolnoma strinjal. Šefe je takrat trdil, da je vse ok. Pri drugi reklamaciji se je serviser z menoj strinjal z nekoliko bolj težkim srcem, a mi je vseeno pritrdil, da je obseg vidljivosti v zasenčeni legi slabši. Šefe je tudi v drugo trdil, da je vse ok.

Nobeno ogledalo ni razmajano, zato se ob preklopu v zasenčeno lego spremeni le naklon. Pri novem je ta naklon pač prevelik, zato si v zasenčeni legi ob 30% vidnega polja.

Zgodovina sprememb…

Epilog: potrebno je bilo kontaktirati Japonce, da so pritisnili na Renault Nissan Slovenija d.o.o., ki je pritisnil na Krulca. Našim je bilo potrebno tudi zagroziti s prijavo na TIRS. Ker Nissan očitno nima na voljo novega brezhibnega ogledala, so mi danes vrnili kupnino in mi namestili nazaj staro ogledalo, ki se kljub razmajanemu jezičku še vedno preklopi 100%. Upam, da bo zdržalo do menjave avtomobila...

Tribal ::

Tole pa je zanimivo. Dobra reklama za Nissan in Renault skupaj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje glede dnevnih LED luči pri avtu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12843055 (9527) rogerg
»

Vožnja ponoči - motijo luči (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5715032 (12492) dj_uro

Kateri nov avto za 20 jurjev? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
23075579 (64041) dzinks63

Cene rezervnih delov vozil gredo v nebo (strani: 1 2 )

7211714 (10206) Gandalfar
»

Polomljeno vzvratno ogledalo v avtu

177565 (7148) aiko

Več podobnih tem