» »

Linux UBUNTU (ISO) DVD za pomoč pri odpravljanju Hardware težav

Linux UBUNTU (ISO) DVD za pomoč pri odpravljanju Hardware težav

WinXP ::

Bral sem da je za odpravo težav pri Windowsih z Bluescreeni,črnim zaslonom,ko PC noče startati do namizja,ali se non stop resetira in ko ne pomagajo druge zadeve kot je Safe Mode z Command Promptom, primeren UBUNTU (ISO) DVD.

Ker je to Linuxova izdaja in z njim nimam izkušenj bi rad na kratko vprašal samo preden ga zdownloadam dol kakšna je razlika če dam dol:

A)Ubuntu 16.10
B)Ubuntu 16.04.1 LTS
iz https://www.ubuntu.com/download/alterna...

Kaj ta LTS pomeni oziroma kateri od teh je primernejši glede na zgoraj omenjeno?
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

konspirator ::

lts je kratica za Long Term Support.
Kaj bi ti reševal z linuxom, če še googlati ne znaš ?

Win setup cd, tam poženi repair.

WinXP ::

konspirator je izjavil:

lts je kratica za Long Term Support.
Kaj bi ti reševal z linuxom?


Prepočasi mi odpira Google-ove in druge strani,pa se vleče v nedogled to,zato sem vprašal.Zakaj takoj kritiziraš nekoga če ne veš ZAKAJ nisem šel gledat na Google...;(

Ne,hočem imeti oziroma probati tudi z Ubuntujem,da vidim ali bo res pomagal,kot sem bral na tem forumu na https://slo-tech.com/forum/t380221/0 kar so predlagali enemu uporabniku oz.uporabnici,takrat ko Windows DVD ni "tega zmogel".

Je potem kakšna posebna razlika med navadnim in LTS verzijo ali je skoraj vseeno katero zdownloadamo dol in ni neke bistvene razlike? Če se ti da odpiši in svetuj,če ne,ni treba,bo prijatelj odločil jutri! Grem jutri do bratrančevega prijatelja in mi bo on zdownloadal dol ta Ubuntu.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

Uranij ::

Če misliš samo nekaj sprobati neke bistvene razlike ni. 16.10 je 6 mesecev novejši sistem.

Razlika med tema je le v tem, da pri LTS verziji Ubuntu garantira podporo za več let naprej.

WinXP ::

Uranij je izjavil:

Če misliš samo nekaj sprobati neke bistvene razlike ni. 16.10 je 6 mesecev novejši sistem.

Razlika med tema je le v tem, da pri LTS verziji Ubuntu garantira podporo za več let naprej.


Podporo v čem? V drajverjih? Ali v tem da bo šel z to različico še "naprej"? Torej vzamem LTS?

Pa še pohvalit te moram. E,temu se reče ODGOVOR. Po človeško. Brez zavajanja,ljubosumja da se kdo ne bi spoznal še z kakšnim novih hardware-om ali software-om in "se naučil več oz.zvedel več",brez kritiziranja,brez odgovarjanja "kar na nekaj drugega",kar nima zveze z naslovom teme,kot to počnejo nekateri uporabniki Slotecha itd.

Pozdrav in hvala za lep,strokoven in prijazen (človeški) odgovor.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

dottor ::

Jaz ponavadi uporabljam zagonski DVD z ubuntujem, da dobim pomembne podatke iz diskov če uporabniku uspe skrešat windows alpa kaka komponenta heca in se mi ne da jajcat, ker je tak način najhitrejši in najbolj siguren :P
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

specing ::

WinXP je izjavil:

konspirator je izjavil:

lts je kratica za Long Term Support.
Kaj bi ti reševal z linuxom?


Prepočasi mi odpira Google-ove in druge strani,pa se vleče v nedogled to,zato sem vprašal.Zakaj takoj kritiziraš nekoga če ne veš ZAKAJ nisem šel gledat na Google...;(Ponavadi bi se strinjal s tem, vendar se vam ta problem že "vleče v nedogled". Do sedaj bi si že lahko omislili normalen dostop do interneta. Da vam googlove strani (12KB) nalaga dlje od slo-tech (35KB)
tudi ne verjamem več.

Aston_11 ::

USB ključ si naredi. Med 16.10 in 16.04 ni nobene razlike, ki bi jo lahko opazil. Par razlike je pod pokrovov, delalo pa ti bo vse popolnoma enako.

WinXP ::

NE,gospod specing,ne morem si omisliti "normalnega dostopa do interneta do sedaj",ker NI možnosti tukaj za hitri ADSL priključek ker smo mi predaleč stran od mesta,možna je le uporaba mobilnega interneta,kjer pa po pretečenih 1GB neomejene hitrosti interneta le-ta pade na toliko kot ste napisali,oziroma kot ste brali v moji temi.In tudi ne bo nikoli možnosti za kakšno drugo varijanto,kot so nam rekli,pa vi verjeli ali ne. Žal.

Aston,zakaj Ubuntu na USB ključ? A ni dosti če bi zapekel kot ISO na DVD in bootal z njega?
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

janezvalva ::

moram reči, da je ubuntu dokaj dobra alternativa windowsom

WinXP je izjavil:

zakaj Ubuntu na USB ključ? A ni dosti če bi zapekel kot ISO na DVD in bootal z njega?

lahko zapečeš ali pa uporabiš ključek. ni razlike(oz. razlika je v hitrosti ter odzivnost)

ker smo mi predaleč stran od mesta,možna je le uporaba mobilnega interneta,kjer pa po pretečenih 1GB neomejene hitrosti interneta le-ta pade na toliko kot ste napisali,oziroma kot ste brali v moji temi

simobil ima omejitev po 100gb podatkov in sicer z 10mb na 1mb(oziroma klikni na link pa preveri)
https://www.simobil.si/mobilni-internet...
omogočajo brezplačni preizkus. k meni so prišli, pa so malo demonstrirali.
sicer nisem vzel, ampak je stvar v redu.

nurse013 ::

WinXp bos popravljal?
:)
you gotta be kidding me...

WinXP ::

Raje zapečem na DVD kot na USB ključek (zaradi hitrosti).Janez dragi,verjamem da ima Simobil (pa tudi kateri drugi ponudnik) boljše pogoje,samo si na nekaj pozabil oziroma si nekaj spregledal. Poglej v moj podpis.;) To velja le za uporabnike v Sloveniji.

Danes bomo potem zdownloadali Ubuntu LTS verzijo. Pa je to to. Da malo raziščemo okolje,predvsem ko bodo problemi z Bluescreeni,črnim namizjem in podobno,o čemer govori tema z svetovanji ravno o tem na:
https://slo-tech.com/forum/t380221/0
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

hojnikb ::

usb kjucek bo hitrejši od dvdja.
#teamred
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 16GB DDR4, 256GB SSD, 1060 6GB, B450M-DS3H, W10

srus ::

Ok, naložil si boš Ubuntu, kaj pa potem? Ubuntu, ti bo ponudil, da se instalira na HD, česar verjetno nočeš.

Znašel se boš pred Linux namizjem in Linux OS, ki ju glede na vprašanja zgoraj verjeno ne znaš uporabljati.

Ali znaš poiskati, naložiti in uporabljati Linux aplikacije, ki bi ti stestirale tvoj HW in obstoječo Windows instalacijo?

Verjetno je najustrezneje, da štartaš Ubuntu, nato pa z njim pomembnejše datoteke z Windows HD rešiš na USB ključek. Potem iz Ubuntu stestiraš HW, in če je vse v redu, reinštaliraš Windowse.

TOP ::

Mislim,da je narobe razumel v tisti temi,ki je dal link.Ti z Ubunto ne boš rešil težave Windovsov,ti lahko rešiš podatke v primeru,da ne moreš v Windovse,kot je rabu tudi uni uporabnik na tvojem linku.

WinXP ::

hojnikb je izjavil:

Usb kjuček bo HITREJŠI od DVD-ja.

What? A je to možno? Edino če bi ga dal da se zažene z USB 3.0.Ampak predvidevam da si ti mislil kar "na normalen hitrejši prenos" z običajnega USB 2.0.

Odgovori na ostala vprašanja z te teme:
1.) "Ok, naložil si boš Ubuntu, kaj pa potem? Ubuntu, ti bo ponudil, da se instalira na HD, česar verjetno nočeš."

Recimo da sem radoveden kako Ubuntu kot LINUXOVA distribucija ZGLEDA in kako se počutiš v "njegovem okolju". Od Linuxa sem do zdaj (pred 2 leti) samo na brzino sprobal Linux Mint,ampak se nisem prav posebej poglabljal takrat vanj. Tokrat sem se odločil,da si vzamem malo več časa in se poglobim vanj,pri tem pa mi bo pomagal priročnik za začetnike za Linux in posebej za Ubuntu,ki sem si ga snel dol v PDF obliki,kjer je kar obsežno razloženo kako in kaj. Res je,raje bi videl Ubuntu LIVE DVD distribucijo (v kolikor obstaja) zaradi pomoči pri odpravi napak z hardware-om https://slo-tech.com/forum/t380221/0 vendar se ne bom branil tudi namestitvi na HDD računalnika,da se kot rečeno malo spoznam z "tem okoljem" ki ga vsi toliko hvalijo...

2.) "Znašel se boš pred Linux namizjem in Linux OS, ki ju glede na vprašanja zgoraj verjeno ne znaš uporabljati."

Res je,a želim tudi malo sprememb in raziskave,na kar sem na odgovoril v vprašanju št.1 zgoraj,zato bom poleg Linuxovega Ubuntuja kmalu začel raziskovati (ko zdownloadamo dol) tudi Remix OS okolje,ki pa je mešanica Linuxa in Windowsa in sem si za takšen koktejl mix že zdownloadal pravtako priročnik za začetnike in v katerega se bom poglobil v naslednjih mesecih,ker sem zdaj trenutno prezaposlen še z drugimi stvarmi. V kolikor mi bo katerikoli od teh dveh tudi všeč (njegovo okolje) ga bom pustil na disku in uporabljal kot dvojni ali trojni OS z izbiro operacijskega sistema ob bootu.

3.) "Ali znaš poiskati, naložiti in uporabljati Linux aplikacije, ki bi ti stestirale tvoj HW in obstoječo Windows instalacijo?"

Ne,to(še)ne znam,zato če se ti da to na kratko (osnovno) obrazložiti,ali če je že kje to obrazloženo na tem forumu,lahko napišeš oz.linkaš,če si toliko prijazen oz.če imaš čas.

4.) "Verjetno je najustrezneje, da štartaš Ubuntu, nato pa z njim pomembnejše datoteke z Windows HD rešiš na USB ključek. Potem iz Ubuntu stestiraš HW, in če je vse v redu, reinštaliraš Windowse."

Ja,za kratki postopek pa naprošam tebe,če lahko to na kratko obrazložiš pod 1.2.3. kako naj to naredim oz.začnem postopek.

5.) "Mislim,da je narobe razumel v tisti temi,ki je dal link.Ti z Ubunto ne boš rešil TEŽAVE WINDOWSOV,ti lahko rešiš PODATKE v primeru,da ne moreš v Windovse,kot je rabu tudi uni uporabnik na tvojem linku.

Tudi za samo reševanje PODATKOV mi bo Linuxov Ubuntu koristil,čeprav se poleg vsega želim spoznati malo tudi z njegovim okoljem (odgovor št.1 in 2 zgoraj) in čeprav ŽE KORISTIM DRUGE programe za reševanje podatkov v primeru sesutja sistema,modernih "PC RAN" bluescreenov in podobnega kot so Linuxov Knoppix recimo,Spinrite ali stari dobri Hirens Boot CD.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

hojnikb ::

What? A je to možno? Edino če bi ga dal da se zažene z USB 3.0.Ampak predvidevam da si ti mislil kar "na normalen hitrejši prenos" z običajnega USB 2.0.


nakjučni dostopi (kar je važno za zaganjanje OSa) ne sekvečni so precej precej bolši tudi na pocenih kjučkih. Itk pa, tudi zelo hiter dvd verjetno težko preseže kakih 20MB/s SEKVEČNEGA branja.
#teamred
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 16GB DDR4, 256GB SSD, 1060 6GB, B450M-DS3H, W10


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel Ubuntu 16.10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
6111283 (7102) klinker
»

Ubuntu 16.04 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
546364 (3726) Ozric
»

Ubuntu in Windows 7 dual boot

Oddelek: Pomoč in nasveti
262803 (1872) borča

Več podobnih tem