» »

Počasni vozniki

Počasni vozniki

««
8 / 36
»»

negotiator ::

Mehmed je izjavil:

energetik je izjavil:

Počasne je vozil nižje od omejitve, zadaj je bila kolona 10 vozil, ki očitno ni mogla varno prehitevat


Pithlit je izjavil:


Če bi, recimo, jaz hotela... bi se že zrinila mimo te kolone


Sori jst bom kr Pithlit zaupu v tem primeru. Ker je pac
kako nej to recem
bila tam
za razliko od tebe.



A tole si pa kar ignoriral, veselko? (by pithlit):

Varno prehitevali? Ja. Saj vem da ne boš verjel... tudi jaz nebi če ne bi videla ampak dejansko je bila to edina ravnina (poleg une kjer sem jaz prehitela) kjer nasprotni pas ni bil zaseden.


Se pravi, da niso mogli varno prehitevat.
All easy problems have already been solved.

m0LN4r ::

solatko:
sheeshkar - Počasni voznik ne ogroža tistih za seboj, razen, da nekaterim (da tudi taki so v prometu z veljavnim vozniškim dovoljenjem) dvigne pritisk in jih spravi v nerazumne odločitve, ogroža vse tiste, ki vozijo nasproti in se na njihovem pasu znajde, ta z dvignjenim pritiskom, ki ga nebi bilo, če bi prvi in vsa kolona vozila na zgornji meji omejitve.


Torej je tle problem za počasnim voznikom, ker ne hodi redno k psihiatru in je preveč labilen.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

GrimReaper ::

Aston_11 je izjavil:

Primer pa je bil dan, da se ti dopove, da je psihičem popolnoma vseeno, kako hitro voziš, ker te bodo ne glede na to prehiteli, ker njim ni v nobenem interesu vožnja 90, temveč jim je v interesu vožnja, kot njim paše, torej 90+. In da gre za dvoličnost, ko se usajate, da je treba voziti z dovoljeno hitrostjo, kar pa je v tej temi bolj ali manj tvoj izum.

Imaš prav, sam prehitevam tiste z 90-100 tudi v današnjem vremenu, ko cesta ni bila povsem suha. Mogoče tudi v dežju, ampak v dežju mi je 90-100 načeloma dovolj.
Drugače za tiste, ki ne upajo vozit hitro po mokrem, problem je lahko samo v ovinkih če pritisneš do podna čez 4000-5000rpm, potem seveda kolesa izgubljajo oprijem. Tako da po ovinkih je treba s plinom po občutku, pač glede na navor ki ga ima avto, sam govorim za 190Nm. Čim imam pa sam kolesa naravnost, brez problemov potegnem v 2. do 7400. Ni se pa treba kot nekateri, vozit 50, pred ovinki pa zmanjševat na 40, edino če so pač na avtu 10-15 let stare gume.

Meni gre že 2. do 100 in pač po preglednih ravninah potegnem, v redkih primerih grem do nekje 150, večinoma pa do nekje 130. Ampak to so samo vmesne hitrosti, enakomerna vožnja je pri največ 110.
Nisem pa totalni manijak, seveda prilagajam razmeram, danes zjutraj v popolni megli sem vozil 40-50, čeprav sem siguren, da če bi bil kdo že prej za mano, da bi me ujel z nekje 70.
V snegu tudi vozim med 30 in 50.
Prav tako po naseljih vozim 50. Čez kakšne vasi in mesta povsem striktno, so pa nekateri odseki kjer vozim do nekje 70.
Pač povsod vozim tolk hitro kot se le da, da ne povzročim kakšne nesreče.
Vožnja striktno po omejitvah se mi zdi pa veliko preveč na sigurno. Sicer za ostale so mi omejitve povsem primerne, nikakor ne bi želel da bi vsi vozili tako kot sam, bi pa seveda bilo odlično, da bi vsi vedno, ko to razmere omogočajo, vozili na zgornji omejitvi hitrosti ter nekje -5%.
Verjetno sem najbolj ekstremen primer kar se tiče prilagajanja vožnje razmeram na cesti. V moji okolici sicer je eden, ki vozi še hitreje kot jest, 160 po suhi cesti je kar pogost pojav, in tudi v naseljih vozi 50, ampak po snegu pa ne verjamem da je tako počasen.

Recimo kako izgleda to prehitevanje tistih ki vozijo 90, po ravnini vozim svojih normalnih 110, nekje 500m naprej zagledam kombija, njegovo hitrost ocenim na 80-90, ker vidim da se približuje rahlemu ovinku, potegnem v 4. do 130, da ga do ovinka ujamem, potem za ovinkom pa šaltam dol do 2. in 80km/h, ga prehitim in grem v 3. do konca (nisem ravno sam zase psiholog, ampak razlogi so verjetno da se mu čimbolj oddaljim in mogoče tud pokažem kolk imam pod pokrovom, ampak to so samo moja ugibanja), potem pa vozim dalje po svojih željah.
Sploh pa vem da tudi če kdo po ravninah vozi 110, da ovinkov pa ne zna noben odpeljat po mojih željah, tako da pred ovinki že iz tega razloga probam prehitet čim več.

Tako da to imaš prav, da nekaterim hitrost ostalih ni nikoli dovolj visoka. Je pa tudi sama logika, da če enega dohitiš, da že skoraj mora biti počasnejši od tebe. Če te je ravno izsilil iz stranske ceste, imaš pa še toliko večji razlog da ga prehitiš.

Ampak to sploh ni problem, enega se že da prehitet.
Problem tukaj je, če nekdo naredi kolono treh ali več vozil in se sploh nima namena umaknit. Pa če bi vozil 80 še ni tak problem, problem je ko se odloči vozit 50-70. Obstajajo pa odseki kjer večina redno vozi 50-70, ne vem pa kakšni so razlogi, znaka, ki bi kakorkoli omejeval hitrost, seveda ni nobenega.
Pa v naseljih me enako pojezijo, ko se odločijo pospeševat po polžje in vozit 40, take tudi prehitim. Ali pa na križišču čakam za zavijanje levo, vmes se pa najde eden ali dva, ki se jima nikamor ne mudi.
Še največji užitek mi je pa, da mi uspe speljat tako hitro, da lahko zavijem levo pred kolono. Kar pa glede na pospeševanje ostalih ni tak problem.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Z drugimi besedami si ponosen na to, da dnevno ogrožaš sebe in stale udeležence v prometu, zato da vsaj za par sekund na dan dosežeš erekcijo?

holabaluza ::

Lakotnik29 +1, in takih modelov je na cesti ogromno

sheeshkar ::

solatko je izjavil:

Počasni voznik ne ogroža tistih za seboj.

PIKA. Vse ostalo je iskanje izgovorov za divjanje, oziroma po domače povedano, navadno klobasanje.

In še enkrat. Polž je (morda, ne vedno, kot si to predstavljate nekateri) v PREKRŠKU, idioti, ki ga neprimerno prehitevajo ali počnejo kaj podobno nevarnega, pa OGROŽAJO ŽIVLJENJA (upam, resnično upam, da vam je razlika jasna). Ti idioti si zaslužijo našo pozornost, zaradi teh kretenov bi morali odpirati teme in njihovo početje je potrebno vsakič in povsod obsojati, ne pa iskati izgovorov za njihove potencialne morilske pohode. Poleg tega je divjakov na cestah mnogo več kot resničnih polžev, ki s svojo počasnejšo vožnjo dejansko kršijo prometne predpise. Vam se zaradi prehitre vožnje ter popolnega nerazumevanja prometnih predpisov samo zdi, da je polžev tako veliko, da morate zaradi tega odpirati nove in nove debate na to temo oziroma v vsaki debati kot največji problem izpostavljati prav njih.

Na tem forumu imamo na žalost klan omejencev, ki mislijo, da so odlični vozniki z nadnaravnimi sposobnostmi, ki zavedno (ali še bolj zabavno, četudi tragično) nezavedno priznavajo, da kršijo omejitve, ki relativizirajo ali celo opravičujejo kršenje omejitev oziroma prehitro vožnjo drugih in kot največje probleme na naših cestah izpostavljajo tiste, ki ne vozijo v skladu z njihovimi psihopatskimi nagnjenji. Z vami se ne strinajo zakoni, prometni predpisi, CPP, prometni strokovnjaki, policisti, sodišča, vaši lastni viri (kadar jih celo podate) in seveda zakoni fizike, ampak ne, vi še kar gonite svojo agendo, kjer bi vsi morali terati svoja morilska orožja povsem do omejitev (najverjetneje pa še preko omejitev, vendar se tukaj sprenevedate) na vsakem koraku, samo zato, da boste na cilj prispeli minuto prej kot sicer.

Tinaamalaa ::

Grim reaper, v 2. se peljes 100??

negotiator ::

Tinaamalaa je izjavil:

Grim reaper, v 2. se peljes 100??


Osebno gre z mojim 16 let starim, v drugi do 95/96, imam pa omejitev obratov že pri 7k, grim reaper pa pravi, da mu gre do 7.4k. Odvisno je pa tudi od razmerij v menjalniku - če je motor dovolj močan, je razmerje prve prestave tako, da lahko že v slednji dosežeš 100 km/h+, pri max. obratih.

Drugače pa, zgledujte se po grim reaper-ju, pa bo manj nesreč in manj živčnosti na cesti. V naselju vozi 50, pozimi in v megli tudi nekje toliko, kjer pa ceste dopuščajo pa gre tudi preko omejitve, kar sicer ni po zakonu, zaupam pa takim vseeno bolj, kot tistim, ki ne vedo, niti, kako so se znašli na cesti.
All easy problems have already been solved.

negotiator ::

PS: veste, kaj je razlika med počasnelo in takimi, kot je grim reaper? -Grim reaper dejansko ve, kaj je varno in kaj ne - pozna obnašanje vozila, medtem, ko počasnele vozijo počasi - če ni drugega razloga, pa zato, ker ne vedo, kdaj je varno iti hitreje in, kdaj ne, zato se raje vlečejo - taki so veliko večja težava, kot je grim reaper. Pa, če vas je strah, da greste prehitro, pa pojdite nekam, na veliko prazno, asfaltirano površino, pa probajte, kako hitro se lahko vaš avto ustavi, pri določeni hitrosti - pa lahko greste še, kadar je mokro, da dobite občutek - mogoče boste takrat bolj zaupali vašim sposobnostim in vašemu vozilu, pa boste končno lahko dosegli omejitev. Gume pa le menjat - ne se vozit z 10-15 let starimi :) Menja se po ene petih letih, pa enkrat letno jih obrnite.
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

holabaluza ::

I guess da tisto verizno trcenje na avtocestah je tut izraz izkusenosti bil? Ocitno so vsi udelezenci natako vedeli, da se lahka 100 peljejo in so seveda zaupali svojimi sposobnostmi ...

upam da grim reaper & the likes vidijo ironijo tukaj ..

Zgodovina sprememb…

negotiator ::

holabaluza je izjavil:

I guess da tisto verizno trcenje na avtocestah je tut izraz izkusenosti bil? Ocitno so vsi udelezenci natako vedeli, da se lahka 100 peljejo in so seveda zaupali svojimi sposobnostmi ...


Katero pa?

Verižna trčenja so razlog premajhne varnostne razdalje, z drugimi besedami; "vlak + vagoni style"

PS: poleg tega ne vidim, da je grim reaper napisal, da ima premajhno varnostno razdaljo, tako, da ne vidim, kje je kakšna težava tukaj?
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

holabaluza ::

grim reaper bo rekel da je ne rabi, ker natanko ve, kako dolgo on rabi da situacijo oceni in kako dolgo njegov avto potrebuje, da se ustav.. kot vecina voznikov tam

negotiator ::

holabaluza je izjavil:

grim reaper bo rekel da je ne rabi, ker natanko ve, kako dolgo on rabi da situacijo oceni in kako dolgo njegov avto potrebuje, da se ustav.. kot vecina voznikov tam


Dvomim, da bo to rekel, ker se mi zdi, da točno ve, da to ne drži, lahko ga pa vprašamo, če se bo še kaj vrnil v to temo.
All easy problems have already been solved.

holabaluza ::

point je ta, da je premajhna varnostna razdalja le simptom in ne tezava, ki so jih vozniki takrat imeli. Njihova tezava je bilo razmisljanje.

holabaluza ::

ves ka pa je se najbol grozn? da sam poznam osebno ljudi, ki so prepricani, da lahko zaradi njihovih izkusenj z voznjo brez problemov vozijo 100 po avtocesti med nevihto med polnim nalivom, kjer je vidljivost pod 50 metrov... no, take kot je nas grim bi morali cimprej odstranit s cest, preden se komu se zgodi kaj hudega in bo ze prepozno ...

Zgodovina sprememb…

negotiator ::

holabaluza je izjavil:

point je ta, da je premajhna varnostna razdalja le simptom in ne tezava, ki so jih vozniki takrat imeli. Njihova tezava je bilo razmisljanje.


O, seveda je težava premajhna varnostna razdalja, ker če se nekdo razleti, so drugi že praktično v njemu.

holabaluza je izjavil:

ves ka pa je se najbol grozn? da sam poznam osebno ljudi, ki so prepricani, da lahko zaradi njihovih izkusenj z voznjo brez problemov vozijo 100 po avtocesti med nevihto med polnim nalivom, kjer je vidljivost pod 50 metrov... no, take kot je nas grim bi morali cimprej odstranit s cest, preden se komu se zgodi kaj hudega in bo ze prepozno ...


Odvisno od razmer. On ni nikjer napisal, da vozi 100, tam, kjer je vidljivost 50m - je pa, mimogrede, napisal, da ko je bila megla zjutraj, da je šel 40-50, kar se s tvojimi trditvami nekako ne ujema.
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

holabaluza ::

ne razumes me ... z drugacnim razmisljanjem popravis vec simptomov: od varnostne razdalje, pravilnim prilagajanjem hitrosti, do splosne vozniske kulture in manj smrti na cestah. Je pa res, da ponavad takim kretenom, kot je on, se ne naredi kaj hudega, pomre pa cela druzina v avtu.

negotiator ::

holabaluza je izjavil:

ne razumes me ... z drugacnim razmisljanjem popravis vec simptomov: od varnostne razdalje, pravilnim prilagajanjem hitrosti, do splosne vozniske kulture in manj smrti na cestah. Je pa res, da ponavad takim kretenom, kot je on, se ne naredi kaj hudega, pomre pa cela druzina v avtu.


In kaj je za popravit? Če si počasnele in nesposobneži rinejo v rit na AC, to ni njegova krivda.

Še dobro, da se njemu ne zgodi, ker on vozi dosledno, kriv pa je oče/mati tiste familije, ker pač ne zna vozit.
All easy problems have already been solved.

holabaluza ::

pa pomisli, da se srecata dva taka modela za volanom, ki isceta izzive na cesti ...

negotiator ::

holabaluza je izjavil:

pa pomisli, da se srecata dva taka modela za volanom, ki isceta izzive na cesti ...


A zdaj ga boš pa obsodil, da je norec?
All easy problems have already been solved.

sheeshkar ::

GrimReaper je izjavil:

...

Tole je izvrstno trolanje (iskreno upam, da gre res za trolanje). V nasprotnem primeru si zrel za kakšno prijavo na organe pregona in psihiatrijo.



negotiator je izjavil:

Drugače pa, zgledujte se po grim reaper-ju, pa bo manj nesreč in manj živčnosti na cesti.

Tole pa vem, da ni trolanje (pa bi moralo biti).



negotiator je izjavil:

PS: veste, kaj je razlika med počasnelo in takimi, kot je grim reaper? -Grim reaper dejansko ve, kaj je varno in kaj ne - pozna obnašanje vozila, medtem, ko počasnele vozijo počasi - če ni drugega razloga, pa zato, ker ne vedo, kdaj je varno iti hitreje in, kdaj ne, zato se raje vlečejo - taki so veliko večja težava, kot je grim reaper.

8-O

Mislm ej, sj ne morš verjet! :))

holabaluza ::

Jap ... takih ljudi ne maram na cesti ker so nepredvidljivi in so najslabsi v prometu.

donvito ::

GrimReaper je izjavil:



Recimo kako izgleda to prehitevanje tistih ki vozijo 90, po ravnini vozim svojih normalnih 110, nekje 500m naprej zagledam kombija, njegovo hitrost ocenim na 80-90, ker vidim da se približuje rahlemu ovinku, potegnem v 4. do 130, da ga do ovinka ujamem, potem za ovinkom pa šaltam dol do 2. in 80km/h, ga prehitim in grem v 3. do konca (nisem ravno sam zase psiholog, ampak razlogi so verjetno da se mu čimbolj oddaljim in mogoče tud pokažem kolk imam pod pokrovom, ampak to so samo moja ugibanja), potem pa vozim dalje po svojih željah.
Sploh pa vem da tudi če kdo po ravninah vozi 110, da ovinkov pa ne zna noben odpeljat po mojih željah, tako da pred ovinki že iz tega razloga probam prehitet čim več.

Tako da to imaš prav, da nekaterim hitrost ostalih ni nikoli dovolj visoka. Je pa tudi sama logika, da če enega dohitiš, da že skoraj mora biti počasnejši od tebe. Če te je ravno izsilil iz stranske ceste, imaš pa še toliko večji razlog da ga prehitiš.

Ampak to sploh ni problem, enega se že da prehitet.
Problem tukaj je, če nekdo naredi kolono treh ali več vozil in se sploh nima namena umaknit. Pa če bi vozil 80 še ni tak problem, problem je ko se odloči vozit 50-70. Obstajajo pa odseki kjer večina redno vozi 50-70, ne vem pa kakšni so razlogi, znaka, ki bi kakorkoli omejeval hitrost, seveda ni nobenega.
Pa v naseljih me enako pojezijo, ko se odločijo pospeševat po polžje in vozit 40, take tudi prehitim. Ali pa na križišču čakam za zavijanje levo, vmes se pa najde eden ali dva, ki se jima nikamor ne mudi.
Še največji užitek mi je pa, da mi uspe speljat tako hitro, da lahko zavijem levo pred kolono. Kar pa glede na pospeševanje ostalih ni tak problem.

Najbrž si potem to ti: :D

sheeshkar ::

negotiator je izjavil:

A zdaj ga boš pa obsodil, da je norec?

Da. In norec si tudi ti ter vsi ostali, ki zagovarjate takšen način vožnje.

holabaluza ::

negotiator: model, cesta ni igrisce, ce clovk isce izzive pa hitrost naj gre vozit gokarde. voznja mora bit kokr se le da predvidljiva. cilj ni zabava ampak da prides ziv iz tocke A do docke B. Nekateri zal to ne zastopite.

negotiator ::



Evo, tukaj ste vi, počasnele, ki pa se žal ne zavedate, kakšna je primerna varnostna razdalja...

@holabaluza

In kdo se igra? Mi vozimo dosledno, vi pa se igrate. Medtem, ko mi gledamo na cesto, vi visite na facebooku, na telefonu...

sheeshkar je izjavil:

negotiator je izjavil:

A zdaj ga boš pa obsodil, da je norec?

Da. In norec si tudi ti ter vsi ostali, ki zagovarjate takšen način vožnje.


Ki zagovarjamo varen način vožnje? Potem si pa ne predstavljam, kako šele ti noriš po cesti, jao...
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

holabaluza ::

spolzka cesta pa neprilagojena (prehitra) hitrost. takemu kot si ti mal volan spodnese in moramo ostali placat ceno, ker ne znas varno vozit...

m0LN4r ::

Kok % (al mate doloceno v km/h?) se moram peljat pocasneje od omejitve, da vas spravim ob zivce?
Zgleda sploh ni tezko izvedljivo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

negotiator ::

holabaluza je izjavil:

spolzka cesta pa neprilagojena (prehitra) hitrost. takemu kot si ti mal volan spodnese in moramo ostali placat ceno, ker ne znas varno vozit...


Nope, v primeru, ko zanese prvega se sploh ne vidi, kaj se je zgodilo pred tem, drugega je očitno zrinil tovornjak, ostali pa se niso držali dovolj stran, to bo to.
All easy problems have already been solved.

holabaluza ::

negotiator: ocitno vec tebi in grim-podobnih voznikov na kupu. rezultat pa ni presenetljiv.

negotiator ::

m0LN4r je izjavil:

Kok % (al mate doloceno v km/h?) se moram peljat pocasneje od omejitve, da vas spravim ob zivce?
Zgleda sploh ni tezko izvedljivo.


Tam, do 10% manj me ne moti, če pa slučajno me, bom pa prehitel, če bo možno, ti se umaknil itak ne boš, pa če je 10 primernih mest.

holabaluza je izjavil:

negotiator: ocitno vec tebi in grim-podobnih voznikov na kupu. rezultat pa ni presenetljiv.


No, povej, kateri na posnetku ustreza grim reaperju in meni, me pa prav zanima...
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

holabaluza ::

eh .. res upam da se ne srecava nikol na cesti. takih in podobnih me je vedno strah ko se vozim.

negotiator ::

holabaluza je izjavil:

eh .. res upam da se ne srecava nikol na cesti. takih in podobnih me je vedno strah ko se vozim.


Pričakovano, nisi našel nobenega, si pa našel še eno tako, ki jo najdeš vedno, ko zmanjka argumentov.

PS: če te je strah mene in grim reaperja, potem bolje, da vrneš izpit.
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Zame ta mesta niso primerna. Kolone pa tudi ni zarad tega. Ni se se zgodilo, da se 5 reaperjev pelje en za drugim.

Cist tko mim grede, peljejo se trije grimi in trije negotiatorji v koloni en za drugim. Kateri se bo umaknil? Se bo ?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

donvito ::

negotiator je izjavil:

No, povej, kateri na posnetku ustreza grim reaperju in meni, me pa prav zanima...

Tale:

negotiator ::

m0LN4r je izjavil:

Zame ta mesta niso primerna. Kolone pa tudi ni zarad tega. Ni se se zgodilo, da se 5 reaperjev pelje en za drugim.

Cist tko mim grede, peljejo se trije grimi in trije negotiatorji v koloni en za drugim. Kateri se bo umaknil? Se bo ?


Ja, vemo, da zate ni primernih mest. Ko se bo treba umaknit intervencijskemu vozilu, se tudi ne umikaj in potem reci, da ni bilo primernega mesta.

Odvisno ali so grimi prvi ali zadnji, jaz se bolj, kot ne držim omejitve + max. 10 več na hitri cesti, tako da bi pač grimi prehiteli, ne bi pa se bil jaz dolžan umaknit, saj bi že vozil z max. dovoljeno hitrostjo.

donvito je izjavil:

negotiator je izjavil:

No, povej, kateri na posnetku ustreza grim reaperju in meni, me pa prav zanima...

Tale:


Sem na skriti kameri? :))

Ne samo, da ne pijem (mogoče enkrat letno), pač pa mi tudi na kraj pameti ne pride, da bi pijan sedel za volan.
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

negotiator ::

Evo, takole vozim jaz, da vam malo olajšam iskanje:

All easy problems have already been solved.

m0LN4r ::

Ja, vemo, da zate ni primernih mest. Ko se bo treba umaknit intervencijskemu vozilu, se tudi ne umikaj in potem reci, da ni bilo primernega mesta.

No no, ne rabis tako grdo posplosevat, saj pa nimas luci pa sirene na avtu. Ko jo bos mel se ti bom umaknil, obljubim.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

negotiator ::

m0LN4r je izjavil:

Ja, vemo, da zate ni primernih mest. Ko se bo treba umaknit intervencijskemu vozilu, se tudi ne umikaj in potem reci, da ni bilo primernega mesta.

No no, ne rabis tako grdo posplosevat, saj pa nimas luci pa sirene na avtu. Ko jo bos mel se ti bom umaknil, obljubim.


Ne, se ne boš, remember? Zate ni primernega mesta...
All easy problems have already been solved.

m0LN4r ::

Odvisno ali so grimi prvi ali zadnji, jaz se bolj, kot ne držim omejitve + max. 10 več na hitri cesti, tako da bi pač grimi prehiteli, ne bi pa se bil jaz dolžan umaknit, saj bi že vozil z max. dovoljeno hitrostjo

Aja, tist ki se vozi z max. se ne rabi umaknit, tist ki se pa mal manj se pa mora :))
Clovek se vsak dan nekaj novega nauci

negotiator je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Ja, vemo, da zate ni primernih mest. Ko se bo treba umaknit intervencijskemu vozilu, se tudi ne umikaj in potem reci, da ni bilo primernega mesta.

No no, ne rabis tako grdo posplosevat, saj pa nimas luci pa sirene na avtu. Ko jo bos mel se ti bom umaknil, obljubim.


Ne, se ne boš, remember? Zate ni primernega mesta...

Resevalcu se bom umaknil tudi na neprimernem mestu. Ni problema.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

negotiator ::

Aja, tist ki se vozi z max. se ne rabi umaknit, tist ki se pa mal manj se pa mora :))
Clovek se vsak dan nekaj novega nauci


Tako pravi zakon.

Resevalcu se bom umaknil tudi na neprimernem mestu. Ni problema.


Ne boš, ker ni primerno.
All easy problems have already been solved.

St235 ::

negotiator je izjavil:


Drugače pa, zgledujte se po grim reaper-ju, pa bo manj nesreč in manj živčnosti na cesti.


To veš, da je nagovarjanje k samomoru kaznivo dejanje?

negotiator ::

St235 je izjavil:

negotiator je izjavil:


Drugače pa, zgledujte se po grim reaper-ju, pa bo manj nesreč in manj živčnosti na cesti.


To veš, da je nagovarjanje k samomoru kaznivo dejanje?


Sem kje nagovarjal k samomoru?
All easy problems have already been solved.

St235 ::

ja, če ljudem svetuješ naj se ravnajo po psihopatu, ki ogroža sebe in okolico.

negotiator ::

St235 je izjavil:

ja, če ljudem svetuješ naj se ravnajo po psihopatu, ki ogroža sebe in okolico.


In to je kdo? Grim reaper? :)) Lepo te prosim. V megli se vozi 40-50, prav tako po snegu in max. 50 v naselju - kje je tukaj kakšno ogrožanje? Imaš pa kretene, ki se tako poleti, kot pozimi, po nespluženi cesti vozijo 70 (kjer je omejitev 90), ker nimajo pojma, kaj se zgodi ob hitrejšem zaviranju ali napačnem gibu volana. Ampak grim reaper in jaz pač ne sodiva med take ali sem kaj spregledal?
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

kar tolaži se, ko ti bo tak psihopat s 150km/h (s čimer se tudi hvali) priletel v škarje boš lahko pa kje drugje filozofiral o varnosti prehitre vožnje.

negotiator ::

St235 je izjavil:

kar tolaži se, ko ti bo tak psihopat s 150km/h (s čimer se tudi hvali) priletel v škarje boš lahko pa kje drugje filozofiral o varnosti prehitre vožnje.


Spet nepismenost v akciji? Napisal je, da po ravninah potegne do 150, ponavadi le 130, ne pa, da prehiteva s tako hitrostjo, kaj šele, da bi prehiteval v škarjice - tega normalni vozniki pač ne počnemo, ker se zavedamo, da je velika verjetnost, da se ne bo izšlo, če pa ti tako delaš, potem pa bolje, da vrneš vozniškega.

PS: 130 ali 150 verjetno vozi po hitri cesti, ki ima itak dva pasova.
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Normalno, sami normalni vozniki pa 120 mrtvih...
Normalnemu vozniku na kraj pameti na pade na regionalki potegnit do 150 kmh.
Normalnemu vozniku tudi na kaj pameti ne pade takega ravnanja podpirat.

PS. tole o hitri cesti si si iz riti potegnil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

negotiator ::

St235 je izjavil:

Normalno, sami normalni vozniki pa 120 mrtvih...


Ja, razlogi pa; telefon za volanom, vožnja z n promili, nesposobnost za upravljanje vozila, itd.


Veš, kateri primer je bil pred kratkim po tv-ju, v katerem je bila res kriva prevelika hitrost? Tisti blesavi nogometaši, ki naj bi peljali 180 ali koliko že, po cesti z omejitvijo 70 ali 90 (se ne spomnim). Poleg tega so imeli rdečo, pa so še kar terali, potem se je pa zgodilo. Takih ne maram. Grim reaper pa ni opisal ničesar nevarnega.

St235 je izjavil:

Normalno, sami normalni vozniki pa 120 mrtvih...
Normalnemu vozniku na kraj pameti na pade na regionalki potegnit do 150 kmh.
Normalnemu vozniku tudi na kaj pameti ne pade takega ravnanja podpirat.

PS. tole o hitri cesti si si iz riti potegnil.


Rekel sem, da predvidevam - ja, po tvoje sem si "iz riti potegnil".

Če je cesta prazna, suha in ravna, lahko tudi po regionalki varno pelješ 150, drugače pa pač ne. Tudi 300 bi lahko peljal, pa če verjameš ali ne - ampak ne vem, če je kje kakšna regionalka, ki bi varno podpirala 300km/h.
All easy problems have already been solved.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

kje kakšna regionalka, ki bi varno podpirala 300km/h.

To je vse relativno, kok dolgo ravnico potrebuješ za tako hitrost. Eni manj drugi veliko več ;P

Cesta je javna za vse in mora bit nastavljena tako, da omogoča potovanje iz točke A v točno B in to z čimvečjo možnostjo uspeha, ter čimbolj enostavno VSEM, ne samo Grimu, Negotiatorju in Schumaherju.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()
««
8 / 36
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16332537 (30289) Heavy
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528114015 (91037) solatko

Več podobnih tem