» »

Barvne leče (vzorec)

Barvne leče (vzorec)

RatedR ::

Zdravo, za halloween si nameravam kupit barvne leče z vzorcem, imam pa skrbi da bi si poškodoval oči, ker nimam dioptrije in si nisem še nikoli dajal leč v oči, a koga kaj dražijo oz. če ste imeli že kdaj težave če ne celo kakšne poškodbe?

Ker nima vsak enako velikih oči me skrbi da bi lahko leče neprave velikosti poškodovale moje oči.

Če je še karkoli drugega napišite, hvala.

chort ::

Ne dražijo, jih imam v očeh tudi po 20h na dan že 20 let. Če imaš občutljive oči si v vsako od leč preden jo daš v oko kapni eno kapljico tekočine za leče. Tako bo lepše sedla in ne boš imel praskajočega občutka prvih par sekund.
Leče so načeloma precej manjše od očesa, zaradi velikosti ne bi smel imet problemov, si pa s palcem in kazalcem ene roko lahko razpreš veke in preprečiš refleksno mežikanje med vstavljanjem.

otago ::

Vprasanje ce si bos spravil lece na oci. Prvih nekajkrat vse skupaj precej traja(tudi po uro), kasneje se navadis na dotik oci.

janezekk ::

Moraš pa vedeti, da so barvne leče precej drugačne oziroma debelejše od navadnih dioptrijskih kontaktnih leč, tako, da občutek v očesu ni enak. Sam nosim leče že leta (dioptrijske - mesečne) in me seveda niti najmanj ne motijo. Barvne leče pa se v očesu precej bolj čuti. Traja, da se jih navadiš tudi zaradi tega, ker okoli vidiš barvno (t.i. tunelski vid). Ampak glede na to, da jih boš verjetno nosil le za kratek čas in ne cele dneve, to ni takšen problem, se že navadiš. Notri jih boš pa tudi spravil z nekaj truda.

qwertyy ::



To je po mojem mnenju najlažji in najenostavnejši način za vstavljanje leč. Ko sem začel sem rabil ogromno časa, da sem jih dobil noter, s tem načinom pa v minuti.

jtothek ::

Če boš kupil leče brez dioptrije ne bo problema. Največji problem bo stvar v oko spravit, ker predvidevam, da maš kot mnogi refleks da pomižikaš ko gre kaj proti očesu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kontaktne leče (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Loža
1398289458 (1293) TheTrick
»

Prilagoditev na kontaktne leče? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6717161 (14317) BigWhale
»

očala ali leče?

Oddelek: Loža
223785 (3165) mkk20
»

Barvne leče za v oči?

Oddelek: Loža
366971 (6068) r5r
»

Kontaktne leče?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12213183 (10949) RobyRob

Več podobnih tem