» »

Flashanje Xiaomi naprav

Flashanje Xiaomi naprav

««
2 / 10
»»

Samson ::

Pejt u fastboot, flashni twrp, reboot v twrp, flashaj po zelji.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

butters81 ::

Bootloader je zakljenjen verjetno, imam enak primer kot peglezn. Isti rom sem mel, stable vendor 7.3.10.0.0 Sledil sem točno postopku, vendar je dal miflash error. Za twrp je potreben odklenjen BL, zato verjetno ne bo šlo. Lahko vseeno probam, samo večje škode nočem narediti. Še kakšna rešitev? Download mode ne gre, bootloop na Mi logo, Fastboot nekako gre, vendar ga windows ne prepozna točno (ne namesti gonilnika)

Lp

Samson ::

Ja, ker je potrebno instalirat gonilnike (najverjetneje rocno, ne win update). Malce poguglaj najprej potem ce ne gre ni vrag da ti kdo ne pomaga tukaj.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

butters81 ::

Gonilniki so vsi nameščeni. Windows pa ne zazna telefona v fastbootu (tudi minimal adb fastboot ga ne). Je kakšna možnost da bo bolje šlo v ubuntu? Sem tam neki urejal s prejšnjim androidom (xperia) in ni bilo toliko težav z gonilniki. Vsaka rešitev dobrodošla.

P.S. Če držim vse tri tipke skupaj (kakor sem nekje zasledil) se pokaže slika telefona in usb kabla. Ko ga priključim v PC ga ne zazna, ali kdo ve kaj to je. Drugače je še vedno bootloop Mi logo, drugam sploh ne gre, razen včasih fastboot (ki ga prav tako ne zazna). Se pravi ga niti izklopit ne morem.

Lp

peglezn ::

butters81 je izjavil:

peglezn je izjavil:

ja bla je global sam vendor verzija(mela je neko navlako notr -beauty photo, opera pa nespomnm se še ene par aplikacij)

zdej mi je ratal flashat preko miflash po tem postopku (očitno dela tud z zaklenjenim BL) :)
http://en.miui.com/thread-254606-1-1.ht...

no zdej mam gor global stable miui 8 :)

pa no ja očitno ni tok lahko brickat zadevo... sam mau ti dvigne pulz ko ni nbene lučke pa odziva od telefona



Kako ti je pa uspelo po tem postopku? Imam tudi isto vendor verzijo gor, sem probal po tem postopku, miflash javil nek error. Sedaj telefon ne gre več v download mode. Bootloop na Mi logotu, lahko grem v fastboot mode. Nič drugega. Kakšna rešitev?


Ja naredu sm sam tist download mode, in pa inštaliru qualcomomov driver - pol ko ga je zaznal v miflash sm pa flashu global stable rom. Nisem mev bootloopa, vrjetno si ti flashal nek drug rom.
Telefon pa tud men ne gre več v download mode - oz mislm da se samo reboota če zdaj kliknem ta download mode.

zaprosi za odklep bootloaderja, sm biv kr mal jezn učeri k so mi poslal kodo ene pol ure po temu ko sm končal z vso to zajebancijo (trajal je ene 10 ur da so mi jo poslal - če bi vedu da jo bojo poslal tok hitr se sploh nebi jebu s temi postopki)

peglezn ::

nevem pa kaj točno sem inštaliral na desktopu, da so mi prjele tiste fastboot komande ki preverjo status bootloaderja oz da ga je sploh zaznal - bil pa je en od teh minimal adb + fastboot, ampak ni bla najnovejša verzija iz xda, pr tisti mi je nek malware javl, tko da nevem od kje sem pol zloadal in kero verzijo (nism trenutno doma tko da nemorm preverit).

ko ti bo ratal da ga prepozna s temi fastboot komandami, lahko probaš tale postopek da pridš spet v download mode
http://en.miui.com/thread-277276-1-1.ht...

butters81 ::

Sem uspel priti v edl mode, oz v download mode. Navodil je več, ena so delovala. PC prepozna telefon, vse štima po navodilih za flashanje z MiFlashom upravitelj naprav lepo pokaže (vrata COM10 Qualcomm HS-USB QDLoader 9008), MiFlash prepozna COM10, sledim navodilom (uporabil global stable in china stable zloudane iz uradne strani) vedno javi napako po 30s flashanja:

Za izvedbo tega ukaza ni na voljo dovolj shrambe. (0x80070008: Max buffer sector is 256)


Sem googlu zadevo ampak nič pametnega. Pozna kdo kaj bi bila rešitev tega buffer sectorja 256?

Lp

tebodi ::

Eden načinov za namestitev (osnovnih) DRIVERJEV je tudi Mi PC Suite.
Npr. v primeru, da windowsi ne zaznajo telefona, (!)klicaj v device managerju.

peglezn ::

maš 64bitne windowse? pa probaj s kšno drugo verzijo MIflasha (jz sm flashal z 2016.08.30.0)

@tebodi
men Mi Pc suite ni hotu prepoznat telefona, tm ko ti piše da ga priklopiš prek usb (verjetno zarad vendor roma)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: peglezn ()

butters81 ::

Driverje sem sedaj porihtal, tako v edl mode (kjer je driver HS-USB Qualcomm) in fastboot mode kjer ga z adb "prisilim" v edl. Mi Pc Suite mi napiše device not supportet, verjetno zaradi vendor roma.

Sedaj čakam, da se napolni telefon, da ne bom delal na prazno baterijo. In probam ponovno z MiFlashom. @peglezn win mam 64 bit, delal sem vse v izklopljenih driver signature enforcement (ko sem nameščal miflash, itd). Sem pa ponoči tudi dobil odobreno kodo za uradni odklep (razlog sem navedel, da ne morem namestiti global roma), tako da če ne bo šlo z miflash, bom probal z MiUnlock odkleniti BL, če bo sploh lahko (bral sem da včasih gre, včasih pa napiše cant verify) vedno pa naj bi šlo na dev china (ki pa ga ne morem flashat, če miflash noče).

Sem upal na locked BL in global stable, ampak kakor vidim se ga da spet zaklenit. A kdo ve kaj se izgubi z odklepanjem (Find my phone se mi zdi da več ne dela v MIUI, verjetno še kaj) a če potem spet zaklenem, bo spet delovalo, ali če enkrat odklenem BL je to to za vedno?

Še vedno mi ni jasno napake v MiFlashu po cca pol minute.

Poročam, če bom kaj rešil.

Lp

butters81 ::

Probal še enkrat flashat, ni šlo. Zato sem se odločil uporabiti unlock.

Unlock je naredil odlično, uradni tool od MIUI, v fastboot normalno prepoznal telefon, z miui računom sem mel en unlock, dal odkleni, preveril napravo, odklenil, vse skupa cca 1-2min. Potem sem šel nazaj v fastboot mode (telefon je restartu nazaj v Mi loop), z miflashom in Global Stable (ki sem jo hotel že 2 dni dat gor, potegnjena iz uradne strani) je naredil v 169s vse. Dal sem flash all, reboot se je nalagu cca 4-5min. In sedaj dela. Malo je bilo treba potrpet, sreča da sem dobil hitro unlock uradni.

Tako da sem zaenkrat zadovoljen, da imam MIUI Global Stable 8.0.3.0.

Sedaj pa par vprašanj. Ko sem flashal uradni rom, a mi je avtomatično BL zaklenili? Kje bi se preverilo če je BL zaklenjen? Kaj je drugače če pustim BL odklenjen na global stable, če bo še kakšen uradni update, ga bi dal prek OTA gor (če bo seveda šlo)? Bom to še sam prebrskal, ampak sedaj grem do konca dneva od računalnika stran :)


P.S. Unlock je šel čez, čerav sem mel prej China Stable Rom (res da distributor), a to pomeni da je bil developer pa je samo pisalo Stable? Sreča je šlo odklenit uradno, potem je bilo 10 minut dela in telefon šiba. Ne vem kaj bi bilo, če ne bi šel uradni odklep (cant verify device), kot so nekateri poročali. Bil sem v Mi bootloopu, prek edl ni šlo nič, fastboot je pa šel z odklenjenim BL.


LP in mirne praznike

peglezn ::

fastboot oem device-info za status bootloaderja
nevem pa zakaj bi ga zaklepal, find my device in ostale stvari bi mogle delat tud z odklenjenim BL

OTA updati bi ti pa mogl zdej delat na uradni verziji

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: peglezn ()

Tinaamalaa ::

Ce hocete flashat uradne ROMe na RN3 si flashajte Cofface twrp, deluje preverjeno na uradnih in na custom...
Twrp das v MiFlashUnlock direktorij in odpres cmd
Fastboot devices
Fastboot flash twrp.img
Fastboot boot twrp.img

Zgodovina sprememb…

thed0g195 ::

Ker "disable" aplikacij sploh ni vec mozen, me nekateri predinstalirani Google appi motijo, saj tecejo sami v ozadju. Kaj gre pri China dev ali stable odstranit kitajske aplikacije ali si to pisala v mislih, da imas root? Govorim brez roota ter unlocka, sel bi iz Global Dev preko EDL.

Tinaamalaa je izjavil:

MIUI ma celi google paket, medtem ko ga China MiUI nima. Tak, da ce te to moti je opcija tudi ,da namestis China Dev in si instaliras google installer 2.0, ki ti namesti samo google play. Ostale aplikacije gre vse odstranit...

Najboljsi je pa CM14 Android 7.0 od TheStrix na XDA z AGNi kernel v2.1. Nima bloatwara, vse v slovenscini, jedra tecejo lahko na 400MHz, root omogocis v developer options.

Zgodovina sprememb…

Tinaamalaa ::

Ja gre odstranit te kitajske aplikacije, ki pridejo zraven, vecinoma so to uporabne aplikacije za kitajce... Sej to gre na vseh MIUI romih kolk vem...pac uninstall.

v ozadju mi tece samo MiVoice,MiCloud,Themes. od MiUI sistemskih...

Od google aplikacij pa imam instalirano samo :
Google account manager
google services framework
google play services
google play store
google play games
google keyboard

Miami_T ::

Meni je bil bolj zanimiv Xiaomi.eu ROM, ker ima slovenski jezik in nameščeno samo Google store aplikacijo.

Tinaamalaa ::

Jah nima glih samo google play store, ker rabi se vsaj account manager in google servicesframework, google play services, da sploh lahko deluje.
Sem imela tudi sama in je tudi fajn, ker eu uporablja predelan firmware od china dev ter slo jezik.
china dev ima vgrajen root, ce ga zelis (za zmanjsanje DPI in kernel adiutor, da omogocis takt 400MHz).

Zgodovina sprememb…

thed0g195 ::

Hm, pol pa kr zanimiva varijanta. Ker gre se mi, da obdrzim OTA (ne da se mi flashat rocno, sem prevec let prebil z drkanjem ROMov). Vazno samo, da je Store ter Framework/Services, vse ostalo je tak na Store. Ce pa gre se Baidu in ta bloat odstranit pa super. MIUI sistemski appi so pa tak prisotni tudi na Global.

Kaj so kaki problemi, da kje ni English prevoda ? Je China Dev dokaj stabilen ? Kaj ko se updata OTA, pridejo odinstalirani appi nazaj ?

Vgrajen root potrebuje unlockano napravo ? Glede vgrajenega roota sem bral, da niso updatala su binarya, ter ni delal. To zdaj dela ? Si vglavnem zadovoljna s China dev ?

Tinaamalaa je izjavil:

Ja gre odstranit te kitajske aplikacije, ki pridejo zraven, vecinoma so to uporabne aplikacije za kitajce... Sej to gre na vseh MIUI romih kolk vem...pac uninstall.

v ozadju mi tece samo MiVoice,MiCloud,Themes. od MiUI sistemskih...

Od google aplikacij pa imam instalirano samo :
Google account manager
google services framework
google play services
google play store
google play games
google keyboard

Zgodovina sprememb…

Tinaamalaa ::

Ja jaz sem zadovoljna z china dev :)
OTA updejt deluje super, vse ostane kot je bilo pred upgradom, edino root moras ponovno omogocit.
Imam pa uradno odklenjen bootloader, zdaj ti takoj odobrijo prosnjo za odklep...verjetno niti ne rabis, mogoce root nebi deloval, ampak dvomim, da je to povezano.
English prevod je vsepovsod kot mora bit, stabilen zelo, vse deluje kot mora pri meni.
Baidu nimam, al pa sem odstranila, je edino Sogou keyboard, ampak jaz sem nastavila na privzeto google keyboard.
Plus nova launcher in DPI znizala iz 480 na 387 :)

thed0g195 ::

Ja SMS z odobritvijo sem dobil ze po nekaj urah, tak da je na zalogi. Bral sem, da rabis unlockan BL za vklop native roota, zdaj pa to je vse skupaj zaloga nepreverjenih informacij, ki se verjetno spreminjajo ali pa je nekdo mislil, da rabis unlockan, ker ga ni flashal z EDL. Zanimiva varijanta potem, kaj Google Keyboard je sistemski app ? Gre mi na Global namrec na zivce, da je sistemski in se ga ne da izklopit kot IME, ter ti kaze ikono v notification baru ko se ti odpre druga tipkovnica (pri meni Switfkey Beta). Pri ostalih Android sistemih si izbral zeljen IME, ter ostale izklopil, pa ni blo "press here to switch keyboard" notificationov ali gumba v OSD baru.

Moram odpret pogledat v .imgje fastboot updatea China dev, da vidim kateri appi so kje.

Tinaamalaa je izjavil:

Ja jaz sem zadovoljna z china dev :)
OTA updejt deluje super, vse ostane kot je bilo pred upgradom, edino root moras ponovno omogocit.
Imam pa uradno odklenjen bootloader, zdaj ti takoj odobrijo prosnjo za odklep...verjetno niti ne rabis, mogoce root nebi deloval, ampak dvomim, da je to povezano.
English prevod je vsepovsod kot mora bit, stabilen zelo, vse deluje kot mora pri meni.
Baidu nimam, al pa sem odstranila, je edino Sogou keyboard, ampak jaz sem nastavila na privzeto google keyboard.
Plus nova launcher in DPI znizala iz 480 na 387 :)

thed0g195 ::

Sem primerjal /system obeh, pa ma China dev tudi dosti sistemskih, med drugim MIStore. Kak je kaj z updatanjem xiaomi.eu ROMa ? Kaj gres samo v Updater app in je to to ? Ali je treba spucat pa flashat vsakic na novo ? Kaj LTE ti dela normalno na xiaomi.eu (band 20) ?

Miami_T je izjavil:

Meni je bil bolj zanimiv Xiaomi.eu ROM, ker ima slovenski jezik in nameščeno samo Google store aplikacijo.

Tinaamalaa ::

Google keyboard ni sistemski app. Lahko izklopis sogou in vklopis svojega...ni nobenih notificationov, itd
Danes je prisel novi china dev OTA.

EU ROM moras rocno prenest recovery rom in ga flashat z twrp ali preko updaterja.
Band20 deluje samo na Kate verziji (international)

thed0g195 ::

Miami_T in jaz imava Redmi 3S International z band 20 , ne RN3. Kako ni sistemski, ce je LatinIMEGoogle.apk v /system/app znotraj .imgja ? Zlodal sem fastboot OTA image od tu : http://en.miui.com/a-234.html , razpakiral, pretvoril system.img v ext4 format .img, ter ga odprl z ext2read, ki ga je razpakiral. Znotraj /app kjer so sistemske aplikacije je bil tudi Google Keyboard, ter sogou, kot tudi kar nekaj kitajskih appov. Torej mi tudi tu ne uide root.

Sej najbrz bom sel kar na xiaomi.eu ROM, pa ga flasham 1x mesecno. Glede na to kolk casa traja OTA update download + flash, nevem ce je kaj dosti pocasneje nekajkrat kliknit, da se prenese EU ROM ter zagon v updaterju. Pa se bloata ni treba naknadno spet cistit.

Tinaamalaa je izjavil:

Google keyboard ni sistemski app. Lahko izklopis sogou in vklopis svojega...ni nobenih notificationov, itd
Danes je prisel novi china dev OTA.

EU ROM moras rocno prenest recovery rom in ga flashat z twrp ali preko updaterja.
Band20 deluje samo na Kate verziji (international)

Zgodovina sprememb…

thed0g195 ::

Ok, sem odklenil BP in dal gor xiaomi.eu weekly, in SuperSU, milina brez crapa. Neke hude razlike v casu pa na konc koncev tudi ni ce stisnes Update na official OTA, ter cakas 1.4GB download in 10 min, da updata, kot da ce downloadas OTA zip na xiaomi.eu ter ga nalozis v Updater appu, ali v Updater appu bootas v recovery in updatas tam.

Tinaamalaa ::

Sem tudi sama danes dala EU rom gor :) Super je... supersu je vseeno boljsi kot inbuilt root na china dev.

thed0g195 ::

Ja, kolk sem bral kitajski root zajebava z dodeljevanjem rw pravic aplikacijam, SuperSU pa je defacto. EU ROM je res fajni. Edino kaj me moti je da ne sveti LED pri notificationih drugacne barve kot bela, kolko sem bral je bug v China Dev, tak da bo treba pocakat na fix. Verjetno eden izmed razlogov zakaj mi ni uspelo LightFlow spravit k delovanju kot je treba.

Tinaamalaa je izjavil:

Sem tudi sama danes dala EU rom gor :) Super je... supersu je vseeno boljsi kot inbuilt root na china dev.

Zgodovina sprememb…

TreOneBor ::

Preko Top-One sem nabavil Xiaomi Redmi Note 4, na katerem je nameščen MIUI 8.1 by xiaomi.eu 6.9.29 | Beta.

Če prav razumem navodila na xiaomi.eu, moram za updejtat na zadnjo verzijo ROMa:
- downloadat zadnji weekly build za ta telefon
- zip skopirat na telefon
- na telefonu ga "poženem" z Updater -> Select installation package ...

Je to pravilen postopek?

Tinaamalaa ::

Zanimivo, da nalagajo eu rom :)
Preveri, ce so ti namestili twrp? Gumb power + volume up, ko se pokaze mi logo spusti power in se vedno drzi volume up.

Koliko je meni znano, eu rom ne mores kar OTA upgradat preko updaterja. Flasha se z twrp...

ncc2000 ::

Kateri rom za R3s 3/32 naj poiščem, da bo vseboval čimmanj blatvera in da ne bo freezal, če mu kak app disejblaš ... Global štekne .. Za R3 je kar nekaj tega, za R3s pa manj..

TreOneBor ::

Tinaamalaa je izjavil:

Zanimivo, da nalagajo eu rom :)
Preveri, ce so ti namestili twrp? Gumb power + volume up, ko se pokaze mi logo spusti power in se vedno drzi volume up.

Koliko je meni znano, eu rom ne mores kar OTA upgradat preko updaterja. Flasha se z twrp...


Na https://xiaomi.eu/community/threads/6-1... pod Some facts about OTA delay piše:
- OTA packages are always same as posted here, so FULL ROM (400-1000MB)
- Installation via OTA is same as you do, so Updater - Menu - Select installation zip
- ...you have to download ROM manually and install via Updater - menu (...) - Select installation package - reboot (You will not loose your data)

Zato sprašujem za enostavnejšo pot :)

Tinaamalaa ::

Ja, moja napaka...
Potegnes dol .zip in kot pise preko updaterja.

Nevem zakaj morate kaj disablat na EU romu ni nekega bloata, ki bi zrl baterijo oz. vplival na performance

thed0g195 ::

eu rom

Vsebuje samo Store in Services, MIUI appe pa sem disablal Email, Browser, Calendar, Music, Wallpaper Carousell - ni nic jamral.

ncc2000 je izjavil:

Kateri rom za R3s 3/32 naj poiščem, da bo vseboval čimmanj blatvera in da ne bo freezal, če mu kak app disejblaš ... Global štekne .. Za R3 je kar nekaj tega, za R3s pa manj..


Ce ne uporabljas, bzv da laufa kot cached app.

Recimo namesto Email imam placan Nine za Exchange, vsebuje tudi koledar. MIUI Music je debilen in ne bere .m3u playlist (ce spregledamo nepotreben "sign in" header), zato sem namestil PowerAmp. Wallpaper Carousell je se ena takih stvari, nekaterim gre na zivce ikona, ter da tece v ozadju. Btw, ne disablat originalnega launcherja, ker mors it v njega, ce zelis prestavit wallpaper (mega lol).

Tinaamalaa je izjavil:

Ja, moja napaka...
Nevem zakaj morate kaj disablat na EU romu ni nekega bloata, ki bi zrl baterijo oz. vplival na performance

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: thed0g195 ()

ncc2000 ::

Ima china dev kaj od googla?
Global tudi nič ne jamra, če kaj od gugla zabremzaš.. dokler fona ne ugasneš

thed0g195 ::

ncc2000 je izjavil:

Ima china dev kaj od googla?


Od Googlea nic, dokler ne instaliras prek Installerja, pa se to je Store in Services, osnova. Nevem pa kak je potem z OTA.

ncc2000 ::

thed0g195 je izjavil:

ncc2000 je izjavil:

Ima china dev kaj od googla?


Od Googlea nic, dokler ne instaliras prek Installerja, pa se to je Store in Services, osnova. Nevem pa kak je potem z OTA.


Preko kakšnega instalerja uleti googlplay? Če instaliraš z MiFlash ali kako drugače?

thed0g195 ::

Beri kaj je tinaamalaa pisala zgoraj, Google Installer 2.0. Poisci na netu, je pa aplikacija, ki zloda framework, store, services in jih namesti. MiFlash samo instalira ROM. Kaj si unlockal napravo al mislis z EDL?

ncc2000 ::

Ni mi uspelo z EDL na noben način. Zaprosil za unlock, dobil v eni uri, odklenil, naložil china dev in ravno sedaj se je zbutal. In nič od gugla, res. Mi je jasno sedaj glede google installerja, hvala. Samo to informacijo za bootloopanje, če disejblaš kaj od googla, bi pa moral kupec zvedet ob nakupu. To je isto, kot da kupiš avto, pa ti nihče ne pove, da če ugasneš radio, ki ga avto seveda ima, bremze ne bodo delale... Samo kdo pa ne posluša radia v avtu, a ne.. :D

Še vprašanje, obstaja možnost recovery, factory reset, wipa itd. ob prižigu telefona, ko sistem še ni naložen ali gre to samo v povezavi na PC oz. znotaj deluječega sistema?

Miami_T ::

thed0g195 je izjavil:

... Edino kaj me moti je da ne sveti LED pri notificationih drugacne barve kot bela, kolko sem bral je bug v China Dev, tak da bo treba pocakat na fix ...

Zanimivo. Meni dela LED za obveščanje v treh barvah. Sem pa na Xiaomi.eu 6.10.27 weekly verziji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Miami_T ()

Miami_T ::

thed0g195 je izjavil:

... Verjetno eden izmed razlogov zakaj mi ni uspelo LightFlow spravit k delovanju kot je treba ...

Mogoče bi zadnja verzija ROM-a rešila tvoj problem.
https://xiaomi.eu/community/threads/6-1...

Tinaamalaa ::

Meni deluje isto normalno na eu 6.11.3.

Fif55 ::

Pozdravljeni,
ali se je komu se zgodilo, da je Xiaomi launcher prenehal z delovanjem? Meni se je, ko sem preko fingerprint senzorja odklenil telefon na redmi 3s pro. Takoj zatem se je telefon ugasnil in se začel bootat. Na ekranu je bil samo Mi.com logo in powered by andoid in 3 pikice, ki prikazujejo, da naj bi se nekaj dogajalo. Poskusil sem ga ugasniti, ampak se ni odzival. Poskusil sem narediti hard reset (držati power + volume gumbe) ampak nič. Baterija je fiksna... Vsaj pol ure je bilo tako, ekran prižgan, pikice se premikale, ampak nobenega odziva. Po več ko pol ure sem zopet poiskusil in se je na moje začudenje začel odzivat, malo daljši zagon kot po navadi, ampak sedaj deluje.
Imam redmi 3s pro z global stable romom.

ncc2000 ::

@fif55 je možno, da se je takrat zgodil kakšen avtomatski update ali je ta crash priletel kot streala z jasnega?

Še vprašanje, obstaja možnost recovery, factory reset, wipa itd. ob prižigu telefona, ko sistem še ni naložen ali gre to samo v povezavi na PC oz. znotaj deluječega sistema?


twrp treba naložit, cool ... predvidevam, da se se da twrp dostopat le ob odklenjenm BL-ju, je tako?

Nimam ga še gor, zato sprešujem.

Tinaamalaa ::

Ja, odklenit moras najprej BL
Katerega pa imas? 3S ali RN3

ncc2000 ::

R3s 3/32

thed0g195 ::

ncc2000 je izjavil:

Ni mi uspelo z EDL na noben način. Zaprosil za unlock, dobil v eni uri, odklenil, naložil china dev in ravno sedaj se je zbutal. In nič od gugla, res. Mi je jasno sedaj glede google installerja, hvala. Samo to informacijo za bootloopanje, če disejblaš kaj od googla, bi pa moral kupec zvedet ob nakupu. To je isto, kot da kupiš avto, pa ti nihče ne pove, da če ugasneš radio, ki ga avto seveda ima, bremze ne bodo delale... Samo kdo pa ne posluša radia v avtu, a ne.. :D

Še vprašanje, obstaja možnost recovery, factory reset, wipa itd. ob prižigu telefona, ko sistem še ni naložen ali gre to samo v povezavi na PC oz. znotaj deluječega sistema?


Problem je v prvi vrsti, da so v MIUI 8 umaknili opcijo disablanja aplikacij, kot je to v originalnem Androidu ter MIUI 7. Na forumu je bila podana informacija, da tega pac vec ni in da se naj roota aparat, kar je debilno. Se na Nexusu je mozno disablat Googlove aplikacije, seveda razen kljucnih kot Services itd.

To da so problemi pri disablanju Google appov z rootom je tudi cudno, ampak ce pravis da si mel probleme pri Global stable, potem ze je tak.

Direktne kombinacije tipk za recovery zgleda res ni.

Miami_T je izjavil:

thed0g195 je izjavil:

... Edino kaj me moti je da ne sveti LED pri notificationih drugacne barve kot bela, kolko sem bral je bug v China Dev, tak da bo treba pocakat na fix ...

Zanimivo. Meni dela LED za obveščanje v treh barvah. Sem pa na Xiaomi.eu 6.10.27 weekly verziji.


Sem na 6.11.3 weekly in zgleda je to zdaj z novim tedenskim releasom reseno, tnx. Kaj se zgodi ce flashas weekly OTA kr dirty flash ? Je potrebno rerootat ter disablat disablane appe ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: thed0g195 ()

Fif55 ::

Ne ni mogel biti update, ker sem sem imel vse povezave izklopljene. Šel sem si po malico v trgovino, odklenem z senzorjem in boom, launcher has crashed, telefon se reboota in nato ostane neodziven vsaj pol ure...
Sumim, da se je zgodil nek overload z senzorjem za odklepanje z prstnim odtisom. Mogoče je imela kak faktor baterija, ki je bila na le 20% kapacitete. Če bi slučajno zmanjkalo moči trenutne napetosti, nato kakšen corrupt data in crash. Me je kar zaskrbelo, ker drugače sem z telefonom zelo zadovoljen.

ncc2000 je izjavil:

@fif55 je možno, da se je takrat zgodil kakšen avtomatski update ali je ta crash priletel kot streala z jasnega?


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Fif55 ()

Miami_T ::

thed0g195 je izjavil:

... Kaj se zgodi ce flashas weekly OTA kr dirty flash ? Je potrebno rerootat ter disablat disablane appe ?

Jaz vedno v aplikaciji "Posodabljanje" (Updater) izberem "Izberite paket posodobitve", označim prej skopirano ZIP datoteko na telefonu potem pa nekaj časa preverja datoteko ter boota telefon v TWRP in naredi update. Nikoli nisem posebej delal kakšen wipe ali pa reset in še vedno imam root in onemogočene aplikacije.

thed0g195 ::

Miami_T je izjavil:

thed0g195 je izjavil:

... Kaj se zgodi ce flashas weekly OTA kr dirty flash ? Je potrebno rerootat ter disablat disablane appe ?

Jaz vedno v aplikaciji "Posodabljanje" (Updater) izberem "Izberite paket posodobitve", označim prej skopirano ZIP datoteko na telefonu potem pa nekaj časa preverja datoteko ter boota telefon v TWRP in naredi update. Nikoli nisem posebej delal kakšen wipe ali pa reset in še vedno imam root in onemogočene aplikacije.

Ah cool, potem bom kr tak naredil. Sem mislil it rocno v TWRP in od tam, ampak ce tak dela, potem se boljse. Hvala !

Tinaamalaa ::

Ce koga zanima kako zmanjsat DPI, moras v build.prop poiskat linijo:
ro.sf.lcd_density=xxx
Jaz je na RN3 nisem imela in sem samo na konec dodala ro.sf.lcd_density=420, po defaultu je na 480.
Po rebootu se spremeni in ne popaci ikon ali cesarkoli kot, ce sem uporabila aplikacijo za to.

Master_Yoda ::

Kaj to spreminjanje je podobna finta kot Settings->Display->Change text size ?
««
2 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

xiaomi telefoni in ostale naprave (strani: 1 2 3 4371 372 373 374 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
186513170378 (451) Skyfall
»

Xiaomi mi6 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
19827979 (10688) ufka
»

Xiaomi mi5, mi5s, mi5 plus (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
899161566 (70803) Prebeznik
»

MIUI Q&A

Oddelek: Mobilne tehnologije
419038 (5454) FireSnake
»

MIUI v slovenskem jeziku (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
20335113 (18165) BOCo.

Več podobnih tem