» »

Ležeči policaji

Ležeči policaji

Temo vidijo: vsi
1
2
3

SeMiNeSanja ::

@SaXsIm - kaj je point postavljanja ovire preko katere ne moreš zapeljati s hitrostjo višjo od 10km/h, če je splošna omejitev na istem odseku 50km/h?

Če koga motijo 'norci', ki se podijo z dovoljenimi 50 km/h skozi naselje, naj predlagajo znižanje najvišje dovoljene hitrosti na 30km/h, če se bodo s tako hitrostjo bolje počutili, ne pa da nastavljajo nevarne ovire na cesto.

Sploh pa jim prav privoščim jamranje, ki ga zganjajo potem, ko enkrat dobijo tisto predimenzionirano grbino. Ko jo enkrat imajo, se namreč pritožujejo nad cviljenjem gum pred grbino in pohojanjem plina po njej. Te grbine tiste prave norce upočasnijo zgolj na odseku dolgem 50-100m, potem pa se že spet podijo z previsoko hitrostjo. Si s tem kaj pridobil? Po moje nič!

Buggy ::

ce bi imel tako nesreco, da bi moral ziveti ob taki prometnici si nikoli nebi zelel pred bajto imet postavljenega takega "policaja". Zakaj? Prvo bi zaradi tega bilo vec ropota, vec nesnage, ko avto (dizel) pospesuje naprej, kot pa ce bi bila konstantna voznja po omejitvi. Mislim da take policaje lahko celo obcani zahtevajo v coni 30km/h ...naj jih imajo, cistuni ...na debilnih lokacijah jim jaz se potrobim v zahvalo

Glugy ::

Jao ste eni...če je ležeč policaj moraš vedno čist čist počas vozit; edina izjema je če je že na oko neverjetno položen vidt. Sej je tud splošna omejitev 90 km/h na glavni cesti pa to še ne pomen da boš vsak ovinek z 90 km/h zvozu. Da ne govorimo o tem da pač z nekaterimi avtomobili je hitrost na katero se moraš prilagodit drugačna kot pri drugih zarad tehničnih zmogljivostih.

Prilagoditev hitrosti je osnova vožnje. Tist ki trmoglav da mora bit na vsakem ovinku, na vsakem policaju prej tabla za zmanjšanje hitrosti pač ne razume da določeni avtomobili lahko zvozijo z višjo hitrostjo določeni ne morejo. In ni smiselno zdej tiste ki lahk zvozijo hitreje omejevat zarad tistih ki ne morejo. Prilagodljivost je osnova. Največja dovoljena hitrost ni edina dovoljena hitrost.

dreta ::

Tako je Gluguy.

Lezeci policaji motijo samo pusije :))

krneki0001 ::

Jaz pa ležeče policaje uporabljam za skakanje z avtom. :)) Ene 80 ga nabiješ, potem pa na ležečega in letiš kr nekaj metrov po zraku. :))

prox ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Če je omejitev 50, bi morala biti grbina takšna, da komot čez njo zapelješ z 50 km/h! Tu sploh nebi smelo biti dileme.

Če pa se postavi grbino, pred katerim moraš upočasniti na 5 km/h, naj potem tudi postavijo znak za omejitev na 5 km/h. Kakršnokoli drugo mešetarjenje je dejansko ogrožanje prometne varnosti in ne umirjanje prometa.

Opozorilna tabla, da prihaja grbina, še zdaleč ne pomeni, da bi moral voziti z nižjo hitrostjo od omejitve na tem odseku. Žal pa je vse preveč grbin postavljenih točno tako, da boš razbil avto, če boš nanjo zapeljal z najvišjo še dovoljeno hitrostjo.

Glede na to, da po definiciji grbina nebi smela biti višja od 12cm, me res zanima, koliko jih je pri nas postavljenih v skladu z predpisi.

Se mi je zdelo da so se malce zredili ležečniki ja. Da ti podvozje malce stestira. Kaj pa misliš, da bo država gledala in trpela kako se ti 10-20 let voziš v svojem novem izpravnem avtu brez da bi ga kdaj poškodoval na javnih površinah kjer so dovoljena tovrstna prevozna sredstva, ampak je vozišče neizpravno? Tudi mehanik mora služit ja. Pa zavarovalnice rabijo denar. Pa kazni policije. Ne pozabit še tehnične preglede, kjer lahko z cca. 20EUR kupiš potrdilo o izpravnosti. Ampak rabiš pa denar. Ali pa izpravni avto, ki ga imaš malce težje na takšnih Slovestnih cestah, kjer neveš ali je človek pred teboj pijan ali se samo izogiba luknjam ali ležečim na cesti. Pa navsezadnje, država rabi denar. Davki in trošarine. No, ne ravno država, ker država smo mi državljani. Koritniki in priskledniki ga najbolj nujno potrebujejo, to je namreč jasno. Da imajo za jest.
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: prox ()

Furbo ::

bluefish je izjavil:

In spet imajo v tej temi nekateri težave z razumevanjem znaka za omejitev hitrosti, ki ga smatrajo kot znak za priporočeno ali celo predpisano hitrost.

In ja, ponekod so tile policaji posejani na hojladri ali pa sodijo na poligon za testiranje terenskih vozil. Ampak prilagoditi hitrost razmeram je pa očitno tudi težko.


Nekateri bi se pa vlačili povsod še 50% pod omejitvijo.

Omejitve so povsod takšne, da jih v normalnih razmerah komot dosegaš in s tem nikogar ne ogrožaš.

In če je omejitev 50 na uro, ni prav nobene potrebe po ovirah, ki te silijo v 20 na uro.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

SimplyMiha ::

Je potreba tam, kjer se zahteva umirjen promet (pred šolami, vrtci itd.). Znaki za omejitev tu sploh ne pomagajo, sploh če je ulica dolga in ravna. Pa imamo ovire. In ker učinkujejo, jih dajejo tudi v bivalna naselja, predvsem v bližini igrišč, ne glede na omejitve hitrosti.

Poanta je, da ne dirkate po tej ulici.

prox ::

SimplyMiha je izjavil:

Je potreba tam, kjer se zahteva umirjen promet (pred šolami, vrtci itd.). Znaki za omejitev tu sploh ne pomagajo, sploh če je ulica dolga in ravna. Pa imamo ovire. In ker učinkujejo, jih dajejo tudi v bivalna naselja, predvsem v bližini igrišč, ne glede na omejitve hitrosti.

Poanta je, da ne dirkate po tej ulici.

Potem pa razloži letošnji rekord smrti v prometnih nesrečah. Saj imamo označbe, prometne znake, ležeče policaje, pravila, zakone itd itd., pa se še vedno najde folk, ki vozi po AC v nasprotno smer, prehiteva v ovinku pri polni črti, pokemon go jemlje pozornost..ni da ni... Druge rešitve res ne vidim, kot pa da imamo električne samovozeče avte, in mi to niti malo ne diši (zaenkrat še bolj prisegam na staro mehansko delovanje kot pa elektroniko, ker nam skušajo prodajat škart robo, ki ni 100%, elektronika crkuje po poteku garancije, slabi materiali - odvisno koliko imaš €), in tudi menim, da ljudje ne bodo pristali na to iz danes na jutri. Še posebej ne zdaj, ko še lahko (pod)kupiš vozniško..no mogoče je zdaj že malce prepozno. Odvisno od vez.
In dokler bodo samo mladi šoferji morali na varno vožnjo tudi ne bo sprememb. Ljudje mislijo, da so z avtom za nekaj tisoč € bogovi na cestah in bo že avto s svojo napredno tehnologijo razmišljal, gledal na cesto in reagiral namesto njega. Ampak vse pravljice nimajo srečnega konca - vsaj ne vse osebe, ki so v pravljici. In potem imaš novice o nogometaših, ki prevozijo rdečo luč ampak ker so fusbalerji, jim pač ne moreš pripisovati neke krivde v medijih.
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Mavrik ::

O kakšnem rekordu ti trabunjaš?
The truth is rarely pure and never simple.

SimplyMiha ::

Smrti na cestah nimajo ničesar s temi ovirami, nasprotno, ovire jih PREPREČUJEJO. Pri 20km/h se pač ne moreš ubiti, naj se še tako trudiš.

Seveda pa statistika ostaja, dokler imamo take kretene:
Umrla 18-letna kolesarka
Nesrečo zakrivil 18-letnik, ki je proti Gorenji vasi vozil v nasprotnem pasu.


Taki ovire itak smatrajo za letalnice. In prej kot jih odstranimo s cesta (z odvzemom dovoljenja ali kako drugače), varnejše bodo ceste. Morda med njimi najdemo velecenjenega gospoda proxa, glede na njegovo razburjanje.

SimplyMiha ::

Res vas ne razumem... Bembtite čez prometne razmere, ko pa jih urejamo z raznimi ukrepi, pa vam spet niso všeč! Radarji so odleteli, zdaj so na tnalu te ovire.

Koliko pa je krajev s temi ovirami? Osebno jih ne srečujem veliko, samo na že omenjenih krajih - pred šolami, vrtci, zdravstvenimi domi itd. in seveda tudi v bivalnih naseljih, kjer je veliko otrok. To so pa vsi kraji, kjer se pod nobenim primerom ne vozi hitro! Ali ste mogoče eni tistih bližnjičarjev, ki na poti na šiht/domov vozite skozi te ulice, ker so pač najkrajša pot? In jih seveda prevozite vse hitreje in hitreje, ker preide v navado... Potem pa imajo lokalci vas bližnjičarjev dovolj in postavijo ovire in vam poči kufer.

Da je jasno: na teh območjih se niti pod razno ne vozi hitro! In ker se ne znate kontrolirati, nas je treba vse skupaj umirit s temi hitrostnimi ovirami...

Alo, malo manj ega in več družbene odgovornosti!

Matevz96 ::

Lep primer različnosti ležečih policajev v Litiji, pri osnovni šoli avtobus vedno podrsa po njem z zadnjim delom, pri gimnaziji pa lahko pripelješ 80 na uro pa ga skoraj ne boš čutil.
#hooldthedoor

Spajky ::

Pri nas postavlja ležeče policaje lokalni ("občinski") gradbinec, da ima dovolj dela, niti dva nista ista, narejeni po ne vem katerih standardih (prehiter dvig in spust, previsoki)... veselo je videt avtobuse, ki se morajo skoraj ustavit, da o rešilcih iz IZ bolnice niti ne govorimo ... mladina s sfriziranimi motorinčki pa veselo skače na njih ... vsak tadrugi je postavljen brez veze samo zato, da je postavljen ... Pa pešči računajoč, da bodo avti precej prej zabremzali, še bolj brezglavo skačejo čez prehode za pešče na njih....
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

zk_eu ::

Prebiram temo. Če se boste normalno peljali čez ležeči policaj res nimate kaj poškodovati. Imam 18 let star avto, pa je na podvozju še vse originalno in se dnevno vozim čez ležeče policaje. S tem, da se nikoli ne peljem čez ležeči policaj toliko kot je pač omejitev. V tem primeru bi res verjetno nastradalo podvozje.

Drugače pa boste najbolj naredili za svoje podvozje, če se boste enostavno ognili slabim cestam (v kolikor to lahko). In pa... Tudi, če je na cesti omejitev 70 km/h (ali več) in je cesta s***kana, se pač ne peljati toliko, ker tam pa res podvozje trpi. Meni je zelo žal, ampak jaz državi plačujem cestnine in ne morem se jaz normalno voziti ter si uničevati vozila, če ona ni dobro opravila svojega dela. In največji problem je ravno to, ljudje se vozijo kot da je cesta normalna, potem pa jamrajo kako jim je tisto in ono polamalo.

Pa štirje lepi primeri:

 Vozi 90 km/h.

Vozi 90 km/h.



 Ne vozi 90 km/h.

Ne vozi 90 km/h.



 Ne vozi 70 km/h (kot je omejitev).

Ne vozi 70 km/h (kot je omejitev).



 Vozi 70 km/h (kot je omejitev).

Vozi 70 km/h (kot je omejitev).

Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zk_eu ()

buttplugs ::

Prva slikca - 120
2 - 80-90
3. 80
4. 90

zk_eu je izjavil:

Prebiram temo. Če se boste normalno peljali čez ležeči policaj res nimate kaj poškodovati. Imam 18 let star avto, pa je na podvozju še vse originalno in se dnevno vozim čez ležeče policaje. S tem,

Govorimo o tem, da imamo sredi hitre ceste(karikiram or whatewa it supposed to mean) ležečega, čez katerega se komot pelješ 80. In še enega in še enega in še enega. Potem pa imamo za vsemi temi enega, ki je PRAVILNO postavljen na PRAVILNEM mestu in PRAVILNO upočasni promet, kar pomeni, da si vozniki, ki smo navajeni na brezvezne polcajčke, ob takem nabijemo jajca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: buttplugs ()

prox ::

Saj ne, da lahko nastane še večja prometna nesreča, če prepotentni voznik ne opazi ležečega, ker je pač zaposlen z radiom or whatever. Potem pa skoči z avtom pa direkt v pešca. Varno nimaš kaj.







Moja rešitev problema?

Dajmo obložit ceste, ljudi in avte z blazinami.:)) Aja pa ostre robove tudi.

Ali pa vzamejo ljudje stvari v svoje roke, če sistem ne deluje:
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: prox ()

bluefish ::

prox je izjavil:

Saj ne, da lahko nastane še večja prometna nesreča, če prepotentni voznik ne opazi ležečega, ker je pač zaposlen z radiom or whatever. Potem pa skoči z avtom pa direkt v pešca. Varno nimaš kaj.
Tak voznik verjetno pred sabo še kolone vozil ne opazi.

prox ::

bluefish je izjavil:

prox je izjavil:

Saj ne, da lahko nastane še večja prometna nesreča, če prepotentni voznik ne opazi ležečega, ker je pač zaposlen z radiom or whatever. Potem pa skoči z avtom pa direkt v pešca. Varno nimaš kaj.
Tak voznik verjetno pred sabo še kolone vozil ne opazi.

Verjetno res. Ali pa samo opazuje bejbo v vzvratnem ogledalu. Saj semaforji niso nič boljši, ne preprečujejo nesreč kot bi si želeli. Imamo jih pa vseeno. Krožni še najbolj omili zadevo, je pa drag. Pa kdaj pa kdaj se tudi kdo spozabi in zapelje čezenj. Kje ti tukaj koristi kamera razen za dokazovanje krivca, ki se po možnosti še izmaže na sodišču. Žrtev ne moreš obuditi od mrtvih.





P.s.: Želim, da se izbriše ali popravi komentar od SimplyMiha, saj me po njegovem skromnem mnenju zmerja oz. obsoja ter me uvršča v skupino šoferjev, ki ne vozijo po predpisih. V nasprotnem primeru pa lahko omogočiš moje izbrisane komentarje, saj tako imenovanega "zmerjanja" ni v vseh postih, kot bi si nekateri želeli. Hvala. (toliko o dvoličnosti)

Taki ovire itak smatrajo za letalnice. In prej kot jih odstranimo s cesta (z odvzemom dovoljenja ali kako drugače), varnejše bodo ceste. Morda med njimi najdemo velecenjenega gospoda proxa, glede na njegovo razburjanje.
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

zk_eu ::

buttplugs je izjavil:

Prva slikca - 120
2 - 80-90
3. 80
4. 90

zk_eu je izjavil:

Prebiram temo. Če se boste normalno peljali čez ležeči policaj res nimate kaj poškodovati. Imam 18 let star avto, pa je na podvozju še vse originalno in se dnevno vozim čez ležeče policaje. S tem,

Govorimo o tem, da imamo sredi hitre ceste(karikiram or whatewa it supposed to mean) ležečega, čez katerega se komot pelješ 80. In še enega in še enega in še enega. Potem pa imamo za vsemi temi enega, ki je PRAVILNO postavljen na PRAVILNEM mestu in PRAVILNO upočasni promet, kar pomeni, da si vozniki, ki smo navajeni na brezvezne polcajčke, ob takem nabijemo jajca.


Koliko se ti voziš mi je vseeno, napisal sem hitrost takšno, kot so omejitve in jaz se jih držim oz. zelo redko prekoračim, pa če cesta to dopušča ali pa ne. Na uničenih cestah pa se jaz ne bom vozil hitreje in si uničeval vozila. Sem še študent in denarja za bedna popravila, ker država ne opravlja svojih nalog, nimam.

Glede drugega težko komentiram. V mojih koncih so policaji upravičeno postavljeni na mestih kjer so (blizu šole ali vrtca oz. kakšnega prehoda). Eni so takšni, da lahko greš 30 - 40 km/h čez njih, eni pa celo takšni, da moraš čisto upočasniti.

Verjamem pa, glede na to kako vse poteka v Sloveniji, da jih je veliko, ki so postavljeni po bedarijah.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zk_eu ()

Furbo ::

To je pač tipično, če bi birokrati nam predpisali kako moramo delati ovire, bi morale biti vse enake in s kakimi certifikati.
Skakali bi okoli njih in jih merili kot opice.

Ker jih pa sami postavljajo, jim je pa povsem vseeno, če se samo skipa malo betona na cesto in gasa.

Ko pa sam urejaš kak uvoz na cesto, pa komplicirajo, kot da delaš raketo za na Mars.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

SeMiNeSanja ::

Furbo je izjavil:

To je pač tipično, če bi birokrati nam predpisali kako moramo delati ovire, bi morale biti vse enake in s kakimi certifikati.
Skakali bi okoli njih in jih merili kot opice.

Ker jih pa sami postavljajo, jim je pa povsem vseeno, če se samo skipa malo betona na cesto in gasa.

Ko pa sam urejaš kak uvoz na cesto, pa komplicirajo, kot da delaš raketo za na Mars.

Motiš se - birokrati so točno predpisali, kakšne ovire se lahko postavljajo pri kateri hitrosti. Ampak predpisi očitno niso prišli do gradbimcev, ki jih postavljajo, občinarji pa se požvižgajo.

In zakaj omejitev hitrosti na območju umirjenega prometa nebi nič zalegla?
Pred šolo daš omejitev 10-20km/h (in stvar na veliko označiš!), postaviš radar in lepo divjakom pobiraš vozniške. V enem tednu ne bo več norcev, ki bi si tam še drznili ignorirati omejitev.
Korist pa bo dvojna - norec, ki se je podil mimo šole, se tudi kje drugje ne bo več mogel poditi, ko bo ostal brez izpita. Z dovolj poostrenim nadzorom bi kar hitro 'počistili' ceste divjakov.

Hitrostne ovire pa so zgolj potuha za policaje in redarje, da jim ni treba premakniti riti iz pisarn na teren.

Matevz96 ::

Meni je najbolša varianta za prehitro vožnjo v Grosupljem, ko imajo semafor, ki preklopi na rdečo če zazna prehitro vožnjo, tako kaznuje samo prehitre ostali pa lahko normalno vozimo.
#hooldthedoor

Spajky ::

Zbrat podpise za referendum za prepoved fixnih ležečih policajev (ali popravilo obstoječih na eno normalno funkcijo) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

krneki0001 ::

Jaz bi raje referendum, na katerem se norcem prepove voziti, pa potem sploh ne bo potrebno ležečih policajev.

prox ::

krneki0001 je izjavil:

Jaz bi raje referendum, na katerem se norcem prepove voziti, pa potem sploh ne bo potrebno ležečih policajev.

Halo. Komu pa bodo potem pobirali kazni? Ni ekonomske računice!
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

buttplugs ::

Švedi imajo glede ležečih IMO dobre rešitve, so pa jajca, ker se pri njih vozijo po jajcih. 70 izven naselja :))

perci ::

krneki0001 je izjavil:

Jaz bi raje referendum, na katerem se norcem prepove voziti, pa potem sploh ne bo potrebno ležečih policajev.

Si te ne predstavljam, da bi se vozil z avtobusom na šiht.

krneki0001 ::

Jaz ne norim po cestah. Imamo par dirkališč v in izven slovenije, pa če se je treba znoret, grem tja. Tam ni problema s hitrostjo in norenjem - je zaželjeno da greš čim hitreje.

perci ::

Aja, tisti ležeči policaji, čez katere skačeš, so na dirkališču?

Svašta, človk še na dirkališču ne more več vozt brez omejitev.

krneki0001 ::

dirkališče je zame to:


Zgodovina sprememb…

lukaz ::

r3dkv1c4 je izjavil:

lukaz je izjavil:

bluefish je izjavil:

In spet imajo v tej temi nekateri težave z razumevanjem znaka za omejitev hitrosti, ki ga smatrajo kot znak za priporočeno ali celo predpisano hitrost.


Očitno nisi še naletel na kakšnega ornk ležečega policaja. Idealen primer je bil en v pirničah (sedaj je znižan da lahko trola sploh pelje tam čez). Omejitev 30, policaj visok z ostrim kotom, zbledele odsevne oznake in na takem mestu, ki ga ne pričakuješ. Če pa pripelješ 30 čez njega pa lahko pričakuješ lep račun od mehankarja.

Bo potrebno kdaj kakšen znak prebrat......stojijo 150-250m pred oviro.


A ti upočasniš na 5km/h vsakič ko vidiš ta znak? Jaz imam navado peljati po omejitvah (če situacija dopušča), kar je ponavadi 30km/h ter upočasnim ko pridem do policaja. V primeru konkretno zbledelih označb na policaju to ne pomaga.

Markus386 ::

Nekateri tukaj imajo point... ce je omejitev (recimo) 30kmh, bi treba dati take lezece policaje, da jih povprecen avto lahko brez tezav prevozi pri 30kmh.

Ne pa, da je omejitev 40, 50, lezeci policaj pa tak, da moras cez voziti 5kmh.

Ce zelis, da se promet pred solo upocasni, pac das tablo, da je tam omejitev 30 (20, 10), in temu primerno grbino.

To, da imas omejitev recimo 40, in tri zaporedne grbine, kjer sta dve prevozni z 20, ena te pa zruka pri 10kmh je pa precej motece.

SaXsIm ::

Pa treba je uvedet takšne avte, ki imajo odziv stopnico! Ker je res neumno, da je tabla za 90, pritisneš na gas na svoji mašini od avta, pa rabi par sekund, da se pelješ komaj po omejitvi! To je res brezveze, omejitev 90, ti pa se pelješ nekje med 50 in 90, ko pospešuješ!

Resno, da se ne bi slučajno kdo peljal kaj manj, kot je omejitev. Pešec je enako ovira na cesti, kot ležeči policaj (celo večina jih je temu namenjenih - da opozarjajo na pešce in umirjajo promet na prehodih), pa ko je pešec na prehodu, se je tudi treba peljati 30 čez njega?
SaXsIm

negotiator ::

Nesreče se dogajajo vsak dan, tudi tam, kjer so nameščene grbine. Koliko grbine dejansko zmanjšajo število nesreč, ne vem. Se pa z grbinami ne strinjam, saj so, poleg tega, da je vožnja čeznje neudobna, nekatere tudi čisto prevelike, oz. napačno dimenzionirane, glede na omejitev hitrosti. Pred nekaterimi grbinami je treba hitrost zmanjšati na 10km/h, pa čeprav je omejitev 30 ali celo 40km/h. Ko sem se prvič peljal po cesti, z omejitvijo 50km/h, ki je imela nameščeno grbino, sem se resno vprašal, če je omejitev res sploh 50km/h, saj je bila grbina previsoka/prestrma tudi za 30km/h. Ali pa enkrat se peljem po ulici z omejitvijo 40km/h, s hitrostjo ravno nekje 40 in zapeljem čez grbino. Odbijač je kar fino zabilo navzgor, s tem, da je tudi počil na enem mestu. Od takrat naprej pred vsako novo grbino čisto pretirano (ali pač?) upočasnim, da ne bi uničil avta. Če grbin tam ne bi bilo, bi avto ostal nepoškodovan, tako pa pač vsi trpimo, zaradi tistih nekaj kekcev, ki bodo peljali prehitro. Meni se ni težko zadržat. Zdaj, ko so počitnice, so na nekaterih mestih pošraufali tiste plastične grbine dol, pa še vseeno ne vozim hitreje, pa kljub temu, da praktično nobenih pešcev ni zdaj tam. Bi pa vozil hitreje, če bi mi tiste grbine zmanjševale hitrost pod 30km/h, pred tem, ko so bile odstranjene - v tem primeru so bile primerno dimenzionirane, je pa vožnja še vseeno veliko udobnejša, zdaj, ko jih ni. Mi gredo pa na živce ulice, z veliko grbinami, med katerimi je potrebno konstantno pospeševat in bremzat, spet zaradi nepravilno dimenzioniranih grbin. Si ne predstavljam, koliko časa in denarja se s tem zgubi, če se vsak dan voziš po takih ulicah. Mimogrede, za primerjavo, pri svojem avtu imam "ground clearance" 170mm.
All easy problems have already been solved.

krneki0001 ::

Tale ležeči bi bil dober za naše kraje:

Spajky ::

Odličen "vibrator" če greš iz prekoobilne večerje domov, da te malo predrma in sesede hrano v želodcu :)) ..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

[D]emon ::

Hradeckega cesta je res ko jeben poligon za terence, sem vsakic dobil uspesno rukanje vseh kosti, ko sem se v hospic peljal.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

SimplyMiha ::

[D]emon je izjavil:

Hradeckega cesta je res ko jeben poligon za terence, sem vsakic dobil uspesno rukanje vseh kosti, ko sem se v hospic peljal.

Tako hudo pa spet ni, no :)

[D]emon ::

A sem jaz kriv, da sem imel sorodnika v hospicu in je le-ta na Hradeckega cesti ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Furbo ::

Ne vem, jaz se furam po Nemčiji, prvič ko sem šel čez neko vasico, sem mislil, da bo nevihta, se je vse bliskalo, potem sem ugotovil, da imajo v eni vasi 3 stacionarne radarje. Naslednjič sem šel že lepo po omejitvah.

Ne vem zakaj delati te rukerje po tleh, ko bi pa lahko kasirali, pridni vozniki bi pa peljali brez uničevanja vozila.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Tezaab ::

Furbo je izjavil:

Ne vem zakaj delati te rukerje po tleh, ko bi pa lahko kasirali, pridni vozniki bi pa peljali brez uničevanja vozila.

Ker bi raznorazni kreteni radarje uničili, tako kot so bili uničeni v Mariboru.
sisemen: "Inženirstvo je v nenehni tekmi z vesoljem. Trudi se izdelati
tehnologijo, ki je odporna na idiote, vesolje pa se trudi izdelati vedno
hujše idiote. In vesolje zmaguje."

buttplugs ::

Ker so bili nekako nezakoniti?

...:TOMI:... ::

Ce so nezakoniti, to urejajo za to pristojne sluzbe, ne pa vandali.
Tomi

SuperVeloce ::

Nikjer drugje v sloveniji se ni dogajalo takšno množično uničevanje radarjev... Verjetno zato, ker še lopov noče streljati na radar pred osnovno šolo :)

Drugače pa se strinjam, da za ceno delavcev in materiala raje kupijo radar in postavijo opozorilne table. Tu pa tam še policist poje malico pred vrtcem, pa imamo par voznikov s 3x 5pik na lagerju in počasnejšo vožnjo. Ne pa da taisti letijo po luftu vsak dan in tvegajo da ga ob (zanj nepredvidenem) zaviranju čez miličnika lepo odnese na pločnik (že videno v živo)
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

Radarji za namene umirjanja prometa niso niti približno enako učinkoviti kot ležeči policaji. Položnica po tistem ko voznik povozi pešca ne spremeni izida. Fizična ovira ki preprečuje hitro vožnjo pa ga.
The truth is rarely pure and never simple.

SuperVeloce ::

Res je, da takšen voznik, ki bo ob spremljanju prometa vseeno pripeljal malo hitreje (ker recimo ne spremlja števca ob gužvi), bo videl oviro/policaja in pravočasno vsaj upočasnil, če že ne ustavil. Tisti, ki pa ne, bo pa poletel čez in še zaviralno pot si bo podaljšal. Videno dnevno na določenih odsekih, ko slišiš abs in pokanje podvozja čez ležeče, avto je pa kakšnih 10m potencjalno nestabilen. In naslednji dan stori enako. Takšnemu pomaga samo 18+pik na izpitu.

Seveda moje nerganje ne velja ravno za pravilno dizajnirane ležeče..
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

buttplugs ::

...:TOMI:... je izjavil:

Ce so nezakoniti, to urejajo za to pristojne sluzbe, ne pa vandali.

Včasih zakon zataji.
Kako je že, ah ja, izjema potrjuje pravilo.

Še to, zakaj se vam ob pogledu policaja na cesti začnejo vsem šibiti kolena? Prevečkrat vidim, da se pičkurine ob pogledu na škifa začnejo premzat in začnejo voziti 40-50-60, kjer je omejitev 70 in gre gladko skozi tudi 80-90. S tem seveda vedno ob pogledu na škifa pridem v zastoj.

Saj veste, da se lahko peljete tudi 10-15 nad omejitvijo, pa vam policaj ne bo nič storil, dokler ne boste ogrožali drugih ...

Furbo ::

To tudi meni ni jasno, samo da se vidi policijo, vsi po bremzi takoj.
Jaz sem policiste tudi že prehitel, če so se vlačili pod omejitvijo, pa me niso še nikoli ustavili zaradi tega.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

WarpedGone ::

To tudi meni ni jasno, samo da se vidi policijo, vsi po bremzi takoj.

Pa na AC na prehitevalnem ob tabli za radar bremzat na 110.

Sheep force is strong...
Zbogom in hvala za vse ribe
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Športni avto po slovenskih cestah? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7816379 (10190) dottor
»

2krat radar v 20 minutah (cona 30) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
33765781 (60599) m0LN4r
»

cestne grbine (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9513076 (11207) BigWhale
»

Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
29246151 (40771) BlueRunner
»

CPP-krožišče (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7111926 (8725) LordTado

Več podobnih tem