Forum » Loža » kokosova moka
kokosova moka
mulc007 ::
Kokosovo moko uporabljajo v slaščičarstvu, hujšanju, jaz pa jo bi rabil zaradi težav z želodcem.
Po internetu piše vsesorte. Nekateri iščejo kokosovo moko ki ima vsaj 65 g maščobe na 100 gramov, nekateri gledajo kakšna je hranilna vrednost, da je pakirana v inozemstvu in še kaj.
V Hoferju sem kupil tri različne pakunge.
-Na eni piše grobo mleta in ima 62g maščob in 652 kalorij.
- Drugi dve sta zelo fino mleti in imata v specifikacijah podobne vrednosti. Maščob samo okol 15 g na 100 gramov, energijska vrednost pa je 50% manjša kot pri grobo mleti.
Predvidevam da je maščobe manj zato ker so jo odvzeli in jo prodajajo posebej kot kokosovo olje.
Za želodec je bolje če je manj maščob zato je še bolje če ima moka manj maščob.
Ima kdo izkušnje s kokosovo moko in predlaga na kaj je treba pazit pri nakupu kokosove moke?
Po internetu piše vsesorte. Nekateri iščejo kokosovo moko ki ima vsaj 65 g maščobe na 100 gramov, nekateri gledajo kakšna je hranilna vrednost, da je pakirana v inozemstvu in še kaj.
V Hoferju sem kupil tri različne pakunge.
-Na eni piše grobo mleta in ima 62g maščob in 652 kalorij.
- Drugi dve sta zelo fino mleti in imata v specifikacijah podobne vrednosti. Maščob samo okol 15 g na 100 gramov, energijska vrednost pa je 50% manjša kot pri grobo mleti.
Predvidevam da je maščobe manj zato ker so jo odvzeli in jo prodajajo posebej kot kokosovo olje.
Za želodec je bolje če je manj maščob zato je še bolje če ima moka manj maščob.
Ima kdo izkušnje s kokosovo moko in predlaga na kaj je treba pazit pri nakupu kokosove moke?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ovseni kosmiči (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 17013 (14088) | kjut |
» | Zajtrk-najpomembnejši obrok dneva (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24192 (21859) | Bananovec |
» | Katera hrana za srečo in katera za depresijo?Oddelek: Loža | 9316 (8813) | Matjaž Lojen |
» | Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48843 (44508) | PINki |
» | masleni piškotiOddelek: Sedem umetnosti | 2327 (2215) | Tear_DR0P |