Forum » Kaj kupiti » Nadgradnja grafične
Nadgradnja grafične
XsenO ::
No nova generacija grafičnih je prišla ven in moja radeonka 7850 je po 4 letih odslužila svoje, tako da zdaj gledam za nadgradnjo.
Glede na to, da igram v 1080p (in ne nameravam v kratkem menjati enkrana/televizije) bo verjetno geforce 1070 overkill, tako da zdaj dilema med AMDjevo in Nvidia entrylevel ponudbo rx480 in GTX1060. Kaj mi priporočate in od katerega izdelovalca (msi, gainward, palit,....).
Hvala za nasvete
Aja trenutno imam not i5 3570k proc in 650W napajalc. To bi moralo še zadostovati ali počasi gledam nadgradnjo še za to?
Glede na to, da igram v 1080p (in ne nameravam v kratkem menjati enkrana/televizije) bo verjetno geforce 1070 overkill, tako da zdaj dilema med AMDjevo in Nvidia entrylevel ponudbo rx480 in GTX1060. Kaj mi priporočate in od katerega izdelovalca (msi, gainward, palit,....).
Hvala za nasvete
Aja trenutno imam not i5 3570k proc in 650W napajalc. To bi moralo še zadostovati ali počasi gledam nadgradnjo še za to?
1 + 1 = 1
DarwiN ::
Jap.. Edino datum dobave je neznan, tko da boš čakal par tednov, medtem pa se mogoče pojavi kakšna boljša ponudba. Tko da vprašanje, če se splača danes naročit.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
ta moment gainward/palit 1060
Razlog?
Ugibam, da se mi splača kupit na computer universe ali mindfactory?
1 + 1 = 1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XsenO ()
hojnikb ::
zato ker so custom 480 drazje in slabse
evo ce ti je vseeno za znamko, vzames tole
https://www.computeruniverse.net/produc...
se na lagru je
evo ce ti je vseeno za znamko, vzames tole
https://www.computeruniverse.net/produc...
se na lagru je
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
klinker ::
1070ka ni noben overkill za FHD ce si jo lahko privoscis. Sploh pa ce kupujes grafe tako na 3-4 leta je 1070ka prava izbira po moje.
hojnik, Manli nima zero-fan mode. (n)
Samo s tem zero fan malo pretiravate.
Nastimas profil in na min obratih se ne slisi ama nic.
Inno GTX 1070 Twin X2. Ponudba dneva. Ko jo dodaš v košarco je cena 425EUR.. Magic. :P Dostava 12EUR.
Tole je IMO danes najboljši nakup, še posebej ker 1060tk ni na lagerju.
edit: nima zero fan modusa lol.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Inno GTX 1070 Twin X2. Ponudba dneva. Ko jo dodaš v košarco je cena 425EUR.. Magic. :P Dostava 12EUR.
Mi ne bo i5 3570 preveč bremzala zadeve, da bi izkoristil v celoti 1070?
Drugače bo 650W noname napajalnik dovolj?
Pc je tako postavljen, da še glasen AMD 7850 slišim sam če se koncentriram na njega
1 + 1 = 1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XsenO ()
Pomoje ne bo prevelik bottleneck.. Grafične nastavitve nastaviš na maximum in naj se grafična poti.. Prej ko slej pa tako ali tako menjaš cpu.
Napajalnik bo seveda dovolj, saj vendar govorimo o Nvidiji, ne o AMDju.
Ali pa vzameš Manli 1060.. Ali pa Palit 1070, ki ima zero fan, ampak praviš, da ne potrebuješ.
Napajalnik bo seveda dovolj, saj vendar govorimo o Nvidiji, ne o AMDju.
Ali pa vzameš Manli 1060.. Ali pa Palit 1070, ki ima zero fan, ampak praviš, da ne potrebuješ.
Hmm bom še malo razmislil hvala za nasvete. Drugače so mindfactory pa caseking vredu trgovine glede garancije dostave in ostalega? Nisem še pri njih kupoval zato sprašujem
1 + 1 = 1
Nima kaj bremzat, sej niso novi i5 kaj bistveno hitrejsi da bi ble neke hude razlike.
Gre se bolj zato, da se ne bos spomnu drugo leto kupit nov zaslon z vecjo resolucijo in pol imel presvoh grafo, ker sta tako 480ka ko 1060ka premalo za 1440p, za naslednja 3-4 leta. Ce pa mislis da bos grafo tokrat prej menjal, oz. obdrzal to resolucijo se te 3-4 leta, bosta obe ok.
Gre se bolj zato, da se ne bos spomnu drugo leto kupit nov zaslon z vecjo resolucijo in pol imel presvoh grafo, ker sta tako 480ka ko 1060ka premalo za 1440p, za naslednja 3-4 leta. Ce pa mislis da bos grafo tokrat prej menjal, oz. obdrzal to resolucijo se te 3-4 leta, bosta obe ok.
Nima kaj bremzat, sej niso novi i5 kaj bistveno hitrejsi da bi ble neke hude razlike.
Nah kot sem omenil mi je razen za streljačine in strategije main screen TV na steni, ki je pa le fullhd.
Bolj razmišljam zdaj če se mi splača, dat 40% več danerja za 30% več performancov v fullhd rangu
1 + 1 = 1
Ce mislis grafo imet 4 leta vsekakor, ce bos pa menjal v roku 2eh let pa ne.
Brand pa izberi glede na naslove ki igras, bos igral.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Heh razen športnih in dirkačin konzumiram vse, tako da težko izbrati en brand, ker ene igre bodo optimizirane za rdeči druge za zeleni kamp.
Kdaj naj bi AMD izdal svoje higher end opcije btw ?
1 + 1 = 1
Heh razen športnih in dirkačin konzumiram vse, tako da težko izbrati en brand, ker ene igre bodo optimizirane za rdeči druge za zeleni kamp.
Kdaj naj bi AMD izdal svoje higher end opcije btw ?
Ne cakaj na to, ker bo se vode preteklo. Bodo prej 1080Ti in Titan zunaj, ker AMD spet nima kaj pokazat v highend na zalost, zato tudi tako navite cene 1070/1080.
Samo glede na noname psu, bo verjetno res bolje zelene izbrat. Vseeno preveri kake ampere da od sebe, ker tej W so bolj tako tako.
Sem se odločil še malo pačakati, ker itak večino avgusta me ne bo zraven kompa. Mi lahko priporočate kakšen pameten agregator za cene, da lažje spremljam za kakšno bodočo akcijo.
Hvala
Hvala
1 + 1 = 1
tikitoki ::
Samo s tem zero fan malo pretiravate.
Kaj da ne, sigurno se zlo pozna ob vseh drugih ventih, ki se ne ugasnejo
Se posebi, ce nimas kaksnega ultra tihega hldilnika na CPUju, pol se se posebaj pozna.
Sem se odločil še malo pačakati, ker itak večino avgusta me ne bo zraven kompa. Mi lahko priporočate kakšen pameten agregator za cene, da lažje spremljam za kakšno bodočo akcijo.
Hvala
Ce dobis kaksen Radeon 480 za 220 EUR, pol je brez dvoma best buy. Glede nato, da se ti ne mudi, poglej kaksna bo situacija, ko bos kupil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
hurikhan ::
Si bom kar izposodil temo...
Imam podoben računalnik pa bi nabavil GTX 970 (http://www.mindfactory.de/product_info....
Bi bila ta grafična vredu za novejše igre oz. ali priporočate kaj drugega v tem cenovnem rangu?
Imam podoben računalnik pa bi nabavil GTX 970 (http://www.mindfactory.de/product_info....
Bi bila ta grafična vredu za novejše igre oz. ali priporočate kaj drugega v tem cenovnem rangu?
Vprašanje koliko boljša? In za 240 je nisem našel nikjer...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hurikhan ()
smacker ::
Kupit novo 970 danes je bedarija. To je 2 leti stara grafa. Poleg tega je referenčna z blowerjem, tak da bo glasna kot reaktivec in počasna kot fiček (navijanje kar pozabi). Če hočeš bit v koraku s časom, kupiš gtx1060/rx480. Če je cena problem, počakaj da se malo cene umirijo, pride kaka akcija in podobno. Rx480 še zdaj niso dobavljive, zato je težko dobit po ugodni ceni.
Če že vztrajaš pri gtx970, izsili s to ponudbo koga na bolhi za kakih 180€ (brez poštnine si prišparal 50€) da ti vsaj kako custom varjanto proda
Če že vztrajaš pri gtx970, izsili s to ponudbo koga na bolhi za kakih 180€ (brez poštnine si prišparal 50€) da ti vsaj kako custom varjanto proda
Ma ja, saj vem kaj misliš. Ampak, če ves čas čakaš na ugodno ceno, pol nimaš nič. Oz. pridejo ven spet bolj zahtevne igre in je že spet ta, ki si jo mislil kupit, zastarela.
+ da sem že vsaj 5 let brez grafične za igre, ker sem imel xbox. Zdaj pa spet kolebam med grafično in XBONE. :)
+ da sem že vsaj 5 let brez grafične za igre, ker sem imel xbox. Zdaj pa spet kolebam med grafično in XBONE. :)
buttplugs ::
Recimo da se stegnem tako daleč... je ta ok: http://www.mediamarkt.at/de/product/_zo... ?
Za isto zmogljivost boš plačal 30% več, da držiš v korak s časom?
Ja? Ker ta grafa je že 2 leti stara in čez 2 leti bo out. Če kupiš novo, boš mel pa 4 leta mir. Plus 1060 poseka 970ko že zdaj za cca. 10%, v prihajajočih igrah bo še več. Also 3.5GB VRAM vs 6GB VRAM.
Edit: jap, ta Zotac bo čist zadost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: smacker ()
vzami raje gainward/palit, maš bolši cooler
To: http://www.mindfactory.de/product_info....
Za poštnino pa najdi koga, da si razdeliš ;)
Bam-Bam ::
Ja? Ker ta grafa je že 2 leti stara in čez 2 leti bo out.
Grafična je nova ;) In čez 2 leti bo out kako?
Če kupiš novo, boš mel pa 4 leta mir.
10% performance ti ne bo prinesel 2x daljšo dobo.
1060 poseka 970ko že zdaj za cca. 10%
Mora biti 30% hitrejša, saj je 30% dražja
Grafična je nova ;) In čez 2 leti bo out kako?
Podpora. zaradi tega kupiš novejšo grafiko.Kr poglej danes recimo hd6970 in kakšno 7970. GCN še vedno dobivajo redne updejte, medtem ko vliw4... Čeprav je mogoče bila svoj čas cenejša od primerljive gcn grafike.
#brezpodpisa
Dobiš isto grao, kot če bi jo pred 2 letoma kupil. Sej grafa ne crkne po 4 letih, takrat zastara. In to je pogojeno z datumom izida, ne z datumom nakupa. Lahko še tišiš igre na min tudi po 6-8 let, dokler je directx ne povozi, ampak načeloma gamer prej zamenja.
Bam-Bam ::
Sicer se zgornji gtx 1060 dejansko splača... Pred nekaj minutami, ko je še bil 30% drazji, bi se jaz stegnil za gtx1070, oz šparal z 970-ko. Za 280eu pa nimaš kaj razmišljat.
Predvidevam, da je 7970 zate zastaran
Sej grafa ne crkne po 4 letih, takrat zastara. In to je pogojeno z datumom izida, ne z datumom nakupa. Lahko še tišiš igre na min tudi po 6-8 let, dokler je directx ne povozi, ampak načeloma gamer prej zamenja.
Predvidevam, da je 7970 zate zastaran
gtx970 (blower) je 209€ na mindfactory. To je še vseeno 30%. Ampak jaz bi vseeno gtx1060 vzel. Ker grafo ne menjaš ko crkne, ampak ko zastara - torej je važn datum izida ne datum nakupa. Kdaj zastara je delno odvisno od uporabnika, eni menjavajo vsake 2 leti, drugi majo mir tud 6+ let. Obojim se splača kupit novo tehnologijo.
http://www.mindfactory.de/product_info....
pol rajš tole, kot pa blower 970ko. Sicer spušiš neki na performancu in OC potencialu, maš pa vsaj custom hladilnik
pol rajš tole, kot pa blower 970ko. Sicer spušiš neki na performancu in OC potencialu, maš pa vsaj custom hladilnik
#brezpodpisa
buttplugs ::
Za isto zmogljivost boš plačal 30% več, da držiš v korak s časom?
Ja? Ker ta grafa je že 2 leti stara in čez 2 leti bo out. Če kupiš novo, boš mel pa 4 leta mir. Plus 1060 poseka 970ko že zdaj za cca. 10%, v prihajajočih igrah bo še več. Also 3.5GB VRAM vs 6GB VRAM.
Edit: jap, ta Zotac bo čist zadost.
Pri optimiziranih igrah je to čisto dovolj. Za 1080p gaming tudi.
gtx970 (blower) je 209€ na mindfactory. To je še vseeno 30%. Ampak jaz bi vseeno gtx1060 vzel. Ker grafo ne menjaš ko crkne, ampak ko zastara - torej je važn datum izida ne datum nakupa. Kdaj zastara je delno odvisno od uporabnika, eni menjavajo vsake 2 leti, drugi majo mir tud 6+ let. Obojim se splača kupit novo tehnologijo.
Grafo menjaš takrat, ko ne laufa več tega, kar misliš, da moraš laufati. To ne pomeni, da ko pride nova generacija, da je stara fuč. Zakaj potem avtomobila ne menjaš vsakih par let ... ? Pa babnce tudi? Pa hiše? Otroka?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: buttplugs ()
ritničep, preberi še ene parkrat, ker ti zgleda ni jasno. Repliciraš moj post, potem pa trdiš isto kot jaz. Grafo menjaš ko ne laufajo več špili (torej ko zastara), ne ko crkne. Zastaranje je nekak povezano z datumom izida grafe, ne z datumom nakupa. Jaz ne pravim, da mora kdo gtx960 menjat za gtx1060. Pravim pa da če dans kupuješ novo grafo, vzameš last gen, pa ni važno če maš namen met 2 leti ali 10 let.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica (strani: 1 2 3 4 … 194 195 196 197 )Oddelek: Kaj kupiti | 1183867 (16852) | scythe |
» | Gtx 1060 ali RX 480 (strani: 1 2 3 4 … 25 26 27 28 )Oddelek: Kaj kupiti | 204588 (168300) | Predator X |
» | Novinca v družini AMD Polaris: RX 470 in RX 460 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 32415 (26147) | Spock83 |
⊘ | AMD Radeon R9 400 Series (strani: 1 2 3 4 … 118 119 120 121 )Oddelek: Strojna oprema | 708810 (565466) | gddr85 |