Forum » Omrežja in internet » Zamudnina pri T-2
Zamudnina pri T-2
Temo vidijo: vsi

He-Man ::
Pozdravljeni,
ali je še kdo opazil, da je T-2 pričel zaračunavati 1 cent zamudnine na dan, za vsak prekoračen dan plačila položnice mesečne naročnine njihovih storitev? Torej, če je rok plačila 15.6. in sem plačal 20.6. mi na naslednji položnici pribijejo dodatnih 5 centov.
Oni trdijo, da je tako že od vedno, ampak nikoli nisem plačeval položnic točno pred rokom, ne njihovih, ne drugih, pa nihče nikoli ni pribijal centov zaradi tega.
Še kdo opazil torej?
ali je še kdo opazil, da je T-2 pričel zaračunavati 1 cent zamudnine na dan, za vsak prekoračen dan plačila položnice mesečne naročnine njihovih storitev? Torej, če je rok plačila 15.6. in sem plačal 20.6. mi na naslednji položnici pribijejo dodatnih 5 centov.
Oni trdijo, da je tako že od vedno, ampak nikoli nisem plačeval položnic točno pred rokom, ne njihovih, ne drugih, pa nihče nikoli ni pribijal centov zaradi tega.
Še kdo opazil torej?

St235 ::
Pozdravljeni,
Še kdo opazil torej?
Temu se reče zakonske zamudne obresti, ki te doletijo, če ne plačuješ računov redno. Je pa stvar podjetja kako striktni so pri zaračunavanju in stvar tebe ali jih plačaš.

bambam20 ::

buttplugs ::
Simobil ti naknadno računa še stroške njihovega advokata po kakšnih dveh treh mesecih. Odveč je reči, da jih ni potrebno plačati.

Simobil ti naknadno računa še stroške njihovega advokata po kakšnih dveh treh mesecih. Odveč je reči, da jih ni potrebno plačati.
Edini razlog, da tega ne plačaš je v tem, da upaš (in ponavadi je res), da te ne preganjali za tisti drobiž. Še vedno pa si ta denar (dokler je seveda zakonito zaračunan) dejansko dolžan. Predvsem pa ti simobil ne računa nikakršnega odvetnika, razen seveda če gre tako daleč da vložijo izvržbo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()

radmannsdorf ::

MrStein ::
Predvsem pa ti simobil ne računa nikakršnega odvetnika, razen seveda če gre tako daleč da vložijo izvržbo.
Oh, SiMobil marsikaj računa.
Nisem pri njih že celo večnost, pa vseeno marsikaj izvem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

tony1 ::
Če gledam račune, ki jih sam plačujem, je T2 pri zamudnih obrestih ratal pasji do amena.
Kar je (do neke mere) sicer razumljivo, ker zelo rabijo denar... :P
Kar je (do neke mere) sicer razumljivo, ker zelo rabijo denar... :P

Predvsem pa ti simobil ne računa nikakršnega odvetnika, razen seveda če gre tako daleč da vložijo izvržbo.
Oh, SiMobil marsikaj računa.
Nisem pri njih že celo večnost, pa vseeno marsikaj izvem.
Kaj imaš v mislih? Vem, da so par let nazaj imeli kar enkaj težav, ker so računal previsoke stroške opominjanja, oziroma so hotli to maskirat kot ne vem kako neumnost.

Ja, zdaj računajo še več.
More in the news...
More in the news...
Motiti se je človeško.

Sami ::
Simobil tudi zaračunava zamudne obresti...poglejte na računu (nelaj centov) ali še bolje poravnajte obveznosti v roku.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

borut_p ::
glede na to, da je t2 v stečajnem postopku mislim da niti nima druge opcije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borut_p ()

...:TOMI:... ::
Pa saj je prav. Imam poln kufer zamudnikov in neplacnikov. Ocitno lepa beseda (datum, do kdaj je treba placat), ne zaleze.
To je splosen problem, ki ga je potrebno zatreti v kali.
Sedaj je prislo ze tako dalec, da ljudje oz. firme posiljajo emaile z zahvalo, ker placas v roku. Pa to je OSNOVA, ne pa izjema, kot se to dogaja sedaj.
Vse povsod sami nategi. Zato pa je tako, kot je. Zacne se s centi, konca pri mld. dolga...
Sedaj je prislo ze tako dalec, da ljudje oz. firme posiljajo emaile z zahvalo, ker placas v roku. Pa to je OSNOVA, ne pa izjema, kot se to dogaja sedaj.
Vse povsod sami nategi. Zato pa je tako, kot je. Zacne se s centi, konca pri mld. dolga...
Tomi

marvin42 ::
Nekateri pogledajo rok plačila in mislijo, da je potrebno plačati enkrat ko že preteče tisti datum.
Mostly Harmless

Han ::
Pri Simobilu je problem ravno (pre)kratek rok plačila. Položnico namreč dobiš 5 dni pred rokom...

5 dni je premalo? Ja, potem pa res ne vem, koliko bi moral biti dolg rok, 14 dni? 3 tedne? 1 mesec?
Obstaja eračun, obstaja direktna bremenitev... Načinov plačila je zelo veliko, sami izgovori vse povsod.
Obstaja eračun, obstaja direktna bremenitev... Načinov plačila je zelo veliko, sami izgovori vse povsod.
Tomi

Dr_M ::
Telekom ima rok placila cca 18 dni. Zamudnih obresti niso zaracunaval, pa se folk se vedno pizdi, ko jih po opominu in po dveh smsih, izklopijo po enmu mescu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Pri Simobilu je problem ravno (pre)kratek rok plačila. Položnico namreč dobiš 5 dni pred rokom...
Sem sel prav pogledat. Zadnji racun Simobil je bil izstavljen 30.6.2016 z valuto (rok placila) 11.7.2016. Kaksne oblike bedak moras bit izracunas rok placila 5 dni si ne znam predstavljat.
Drugace je zakonsko dolocen 8 dnevni rok placila razen ce se pogodbene stranke ne dogovorijo drugace.
Zgodovina sprememb…

Han ::
Jaz redko dobim Simobil položnico 8 dni pred rokom plačila. Tudi Telemach zadnjih nekaj mesecev zamuja z dostavo, tako da je tudi pri njem rok plačila ca. 5 dni ali manj. Če je vmes vikend ali pa si nekaj dni odsoten, hitro zamudiš rok plačila.
Elektro npr. dostavi položnico več kot 15 dni prej, RTV vsaj 10 dni pred rokom.
Elektro npr. dostavi položnico več kot 15 dni prej, RTV vsaj 10 dni pred rokom.

res je hudo, ko v 21. stoletju zamujaš s plačilom položnic, ker tri dni ne moreš do poštnega nabiralnika. Transparente pa na cesto, država mora poskrbet za ranljive skupine.

...:TOMI:... je izjavil:
Pa saj je prav. Imam poln kufer zamudnikov in neplacnikov. Ocitno lepa beseda (datum, do kdaj je treba placat), ne zaleze.
Dokler pri SImobilu ne komplicirajo in lahko plačujem z mesečnim zamikom je meni prav.

Me zanima ce bos imel tak odnos tudi ko bo tebi to rekel delodajalec.
A mogoče jaz določam pravila? Če Simobil to dopušča pač koristim. Takoj, ko bodo zaostrili pogoje ne bom več. Sami so krivi, da so tako fleksibilni. pa naj začnejo takoj naslednji dan po preteku roka za plačilo pošiljat opomin pred izključitvijo.

In potem naj se se kdo vprasa zakaj je placilna disciplina v kurcu. Pravila so jasna, samo tako kot vsako balkansko govno si pac domisljas da jih lahko izigravas. Potem je pa kriva drzava, tajkuni in svet peter. Samo v ogledalo se pogledat in si priznat da si enak ( samo z bistveno manj srece in bistveno manjsimi jajci) pa ni lahko.
Zgodovina sprememb…

Poleg tega, storitve so drazje, ker morajo zaposliti dodatne ljudi, da se ukvarjajo z neplacniki.
Tomi

A res? Kaj pa počnejo z neplačniki?
Oziroma tako: Kako za vraga pa ima bob potem N-krat manjše stroške? Ker direktor nima vsak mesec novega be-em-fau?
Oziroma tako: Kako za vraga pa ima bob potem N-krat manjše stroške? Ker direktor nima vsak mesec novega be-em-fau?
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

Stroški so zelo visoki zaradi telefonov, vezav, poslovalnic...
Če bi konkurirali samo pri storitvah, bi imeli nizje cene, kot jih imamo. Za kar je dokaz bob ipd.
Če bi konkurirali samo pri storitvah, bi imeli nizje cene, kot jih imamo. Za kar je dokaz bob ipd.
Tomi

Dr_M ::
Poleg tega bob kar nekaj storitev nima, ki so nam ostalim samoumevne.
The reason why most of society hates conservatives and

Vklop opcije "SMS o zamujenem klicu" je tak hud strošek? Kaj je patentirana tehnologija?
Sicer sem vprašal specifično glede "ljudi, da se ukvarjajo z neplacniki".
Pošiljanje obvestila, sploh elektronskega, ne more biti neki hud effort, sploh v 21-em stoletju.
Prav tako ne prištevanje obresti na račun.
Sicer sem vprašal specifično glede "ljudi, da se ukvarjajo z neplacniki".
Pošiljanje obvestila, sploh elektronskega, ne more biti neki hud effort, sploh v 21-em stoletju.
Prav tako ne prištevanje obresti na račun.
Motiti se je človeško.

Invictus ::
res je hudo, ko v 21. stoletju zamujaš s plačilom položnic, ker tri dni ne moreš do poštnega nabiralnika. Transparente pa na cesto, država mora poskrbet za ranljive skupine.
Nekateri pač ne živimo pri mamicah doma, in potujemo po svetu.
Hitro lahko zamudiš...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

Anekdota, ampak se mi je že več kot enkrat zgodilo, da je račun prispel po roku.
Hmm, a ni to bilo celo na forumu, ko so eni o tem pisali? Se mi zdi, da v tisti "mamutski" temi o Telemach-u.
Hmm, a ni to bilo celo na forumu, ko so eni o tem pisali? Se mi zdi, da v tisti "mamutski" temi o Telemach-u.
Motiti se je človeško.

AndrejO ::
Tri dni je p***in dim, ker:
- Morda tri dni res ne moreš do nabiralnika.
- Ker morda ne želiš plačevati bančnih provizij.
- Ker morda včasih tudi banke zajebejo in porabijo 3 dni samo zato, da te obvestijo, da je bilo nakazilo zavrnjeno.
In še zadnje, ker dam roko v ogenj, da so nekateri izmed teh primerov dejansko "3 dni pred rokom" in ne "3 delovne dni pred rokom". Odlično, če vmes fašeš še kakšno veliko noč.

Ja, moje iskreno sožalje, da imaš take probleme v 21 stoletju. Predvsem pa šteje 8 dni od prejema računa, tako da če šteješ centke se mirno lahko kregaš okrog tega do nezavesti. Ostali smo pač že slišali za trajnike, oziroma, če te tistih 20 centov tako boli pa za elektronske račune, ki jih dobiš na dan izdaje povsem neodvisno od tega ali je petek ali svetek. To da rok šteje samo delovne dni je pa povesem tvoja blodnja.

Mavrik ::
Tri dni je p***in dim, ker:
- Morda tri dni res ne moreš do nabiralnika.
- Ker morda ne želiš plačevati bančnih provizij.
- Ker morda včasih tudi banke zajebejo in porabijo 3 dni samo zato, da te obvestijo, da je bilo nakazilo zavrnjeno.
In še zadnje, ker dam roko v ogenj, da so nekateri izmed teh primerov dejansko "3 dni pred rokom" in ne "3 delovne dni pred rokom". Odlično, če vmes fašeš še kakšno veliko noč.
In tile trije dnevi so seveda po izvornem roku plačila ki je pa koliko? 14 dni? Še več?
Za primerjavo, Danska ima fiksni 500DKK (cca 60eur) pribitek k položnici ko zamudiš. Izkaže se da ljudje nehajo zamujati in potem gospodarstvo obratuje učinkoviteje in ceneje. Pa saj ne pravim da se ti ne zgodi da položico kdaj pozabiš / založiš / poštar izgubi. Sam ko se pa ti začne to dogajat tako redno, da ti zamudne obresti jamranja vreden strošek, pa so izgovori kot si jih ti napisal mal žaljivi za inteligenco vseh okoli :)
Hitro lahko zamudiš...
Ah ja, in tvoj neizmerni genij za 500eur/dan še ni pogruntal koncepta trajnika? :) Morda bi pa moral malo še ostati pri mamici da bi te naučila nežaljive komunikacije in upravljanja z denarjem.
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()

MrStein, ce ne bi bilo neplacnikov, sploh ne bi rabili ljudi, ker ne bi imeli dela. Tako, da, ja, storitve so zaradi neplacnikov visje, kot bi lahko bile.
Tomi

noraguta ::
Me zanima ce bos imel tak odnos tudi ko bo tebi to rekel delodajalec.
A mogoče jaz določam pravila? Če Simobil to dopušča pač koristim. Takoj, ko bodo zaostrili pogoje ne bom več. Sami so krivi, da so tako fleksibilni. pa naj začnejo takoj naslednji dan po preteku roka za plačilo pošiljat opomin pred izključitvijo.
Pač. Greš drugam. Če bi dobil plačo 20ega namesto prvega bi tud popizdil. Pa šel drugam. Glede fleksibilnosti pa ne vem na kaj misliš. Naj čakajo, da se ti nabere za 1000e račun ker se ti pač z drobižem ne ukvarjaš?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

...:TOMI:... je izjavil:
MrStein, ce ne bi bilo neplacnikov, sploh ne bi rabili ljudi, ker ne bi imeli dela. Tako, da, ja, storitve so zaradi neplacnikov visje, kot bi lahko bile.
Izogibaš se odgovoru torej? OK.
Sicer pa ponekod (v EU) najprej preverijo kreditno sposobnost potencialne stranke (SISBON in podobno) in če ni dobra, sploh ne sklenejo pogodbe.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

buttplugs ::
Edini razlog, da tega ne plačaš je v tem, da upaš (in ponavadi je res), da te ne preganjali za tisti drobiž. Še vedno pa si ta denar (dokler je seveda zakonito zaračunan) dejansko dolžan. Predvsem pa ti simobil ne računa nikakršnega odvetnika, razen seveda če gre tako daleč da vložijo izvržbo.
Meni je Simobil po nekaj mesecih poslal položnico z vsemi zamudnimi obrestmi (60 eur) in s stroški njihovega advokata(2x30 eur?). Ker sem se hotel dogovoriti z njihovim advokatom za 2 obroka, advokat pa tudi po treh obiskih ni imel časa zame (bojda je imel bolj pomembne obeznosti, v zadanem roku v katerem bi se pa lahko dogovoril je pa šel na morje) sem pač plačal samo svoje obveznosti do operaterja, advokata pa sem po mirni poti odpisal.
-pred izvržbo so besede, ki sem jih iskal.
Tle je en podoben primer:
https://www.facebook.com/simobil/posts/...
Potem so sledile poštne pošiljke od Simobilove odvetnice, naj plačam dolg Simobilu v izogib tožbi. Na obvestilu je bil naveden tudi strošek odvetniških storitev v višini 90€. Piz*a, sem si mislil.
90evrov za kopipašto, ko greš tja, pa se s tem odvetnikom ne moreš nič dogovoriti, ker enostavno nima časa zate.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: buttplugs ()

Meni je Simobil po nekaj mesecih
Ja definitivno si zaslužiš svoj vzdevek.
90evrov za kopipašto, ko greš tja, pa se s tem odvetnikom ne moreš nič dogovoriti, ker enostavno nima časa zate.
Kaj pa se ima za dogovarjat s tabo in trošit čas na ljudeh, ki nočejo plačat računov? Sodna praksa v RS pa se je izoblikovala v smeri, da upnik ne rabi (če noče) plačat stroškov odvetnika v predsodnih postopkih, ker le ta ni nujen za izvedbo postopka.
sem pač plačal samo svoje obveznosti do operaterja
Očitno drugače seronje ne moreš pripravit, da plačajo. Ko je odvetnik podpisan so pa hitro polne hlače.
Me zanima, kaj bi bilo če bi simobil spustil grožnje z odvetnikom in bi šel direktno na izvržbo. Potem bi seronje šele jokale.
Zgodovina sprememb…

SaXsIm ::
Pri simobilu dobiš lepo račun na mail vedno na rok. Plačaš ga preko moj simobil, lahko brez provizije plačaš s kreditno kartico (ali viso electron), imaš sprovedeno instantno. Ne morem verjeti, da geniji informacijskih tehnologij za izgovor za neplačilo uporabljate zadeve kot je "pošta je zajebala," "nisem bil doma tri dni, pa nisem uspel dvigniti," "banka ni tri dni sprovedla in obvestila, da ni šla položnica skozi, ..."
Drugače pa ja, mislim, da sem tudi sam odprl eno podobno temo v zvezi s plačevanjem, ker sem poiskal vse TRRje posameznega podjetja (tudi pri T-2), in izbral tistega, ki je bil odprt pri isti banki, kjer sem komitent tudi sam, ker je provizija za plačilo malenkost nižja. T-2 mi je v začetku konstantno pošiljal obračunane zamudne obresti, ker tistega TRRja očitno niso avtomatsko preverjali, kljub temu, da so bile zadeve plačane na rok. Sem se vztrajno pritoževal ene pol leta, tako da so mi morali izdajati nove račune, sedaj pa tega problema več ni.
Drugače pa ja, mislim, da sem tudi sam odprl eno podobno temo v zvezi s plačevanjem, ker sem poiskal vse TRRje posameznega podjetja (tudi pri T-2), in izbral tistega, ki je bil odprt pri isti banki, kjer sem komitent tudi sam, ker je provizija za plačilo malenkost nižja. T-2 mi je v začetku konstantno pošiljal obračunane zamudne obresti, ker tistega TRRja očitno niso avtomatsko preverjali, kljub temu, da so bile zadeve plačane na rok. Sem se vztrajno pritoževal ene pol leta, tako da so mi morali izdajati nove račune, sedaj pa tega problema več ni.
SaXsIm

Mare2 ::
Hitro lahko zamudiš...
Verzija, če si pri mamici. Življenje je ceneje. Npr. tridružinska hiša bi lahko imela en paket Internet, TV itd, en priključek elektrike...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

gorann ::
sem narocnik t2 od januarja tega leta
vsakic sem zamudil rok za nekaj dni in se vsakic sem dobil 29,99eur za placat, tako kot imam mesecno narocnino, nic dodatnih centov
vsakic sem zamudil rok za nekaj dni in se vsakic sem dobil 29,99eur za placat, tako kot imam mesecno narocnino, nic dodatnih centov

joze67 ::
@Mare2: Ni nam všeč, da nismo všeč Lakotniku29, zato ga izločimo? Ali nismo potem tudi mi ene vrste pezdeti?
@All: Malo pretiravate. Tisti, ki imate svoje mikro podjetja, preveč svoje izkušnje preslikavate na množično prodajo. Ko se greš B2B s par strankami, je lahko vsak neplačnik usoden in je vsako neplačilo motnja v procesu. Ko se greš B2C in imaš par 10k strank, je nekaj zamujanja business as usual, in če tega ne zmoreš, je nekaj hudo narobe.
Tudi ne vem, v kakšnih krogih se to gibate, da imate take slabe izkušnje. Sam sem bol tam nekje na socialni sredini in vsi, ki jih poznam, plačujejo, kar zmorejo, v roku. Ne zaradi obresti, ampak ker so v osnovi pošteni. Se pa zgodi, da se kaka položnica izgubi ali pozabi ali pa koga enostavno ni doma in takrat pač plačaš položnico in obresti (ki so, kot smo videli, tako nizke, da se mnogo ljudi niti sklonilo ne bi, če bi te obresti ležale na cesti) in je stvar rešena. Takih, kot je OP, da bi iz nekih razlogov zanalašč plačevali par dni kasneje, je malo - pri plačevanju. Ker pa OP nima namena ne plačat, samo ne v roku, je to popolnoma enako kot tisti, ki pravi, da "50 pa že ne bom vozil - vozim v mestu 55, izven naselja 105, na AC pa 145" - tudi tak vozi po omejitvah, samo da si jih po neki logiki postavi sam. Ker vsi "poznamo" take voznike in jih sprejemamo, ni razloga za tako sveto jezo nad OPjem in njemu podobnimi. Še vedno pa lahko, in je prav da, plačujemo svoje položnice v dogovorjenem roku.
@Lakotnik29: analogija s plačo ni ustrezna, ker delavec ima tipično enega delodajalca, Simobil pa nekaj 10k naročnikov in učinek zamude ni primerljiv. ("Me zanima ce bos imel tak odnos tudi ko bo tebi to rekel delodajalec.") Niti nista naročnina na neko storitev in delovno razmerje primerljiva. Slabe vzporednice so slaba praksa.
@All: Malo pretiravate. Tisti, ki imate svoje mikro podjetja, preveč svoje izkušnje preslikavate na množično prodajo. Ko se greš B2B s par strankami, je lahko vsak neplačnik usoden in je vsako neplačilo motnja v procesu. Ko se greš B2C in imaš par 10k strank, je nekaj zamujanja business as usual, in če tega ne zmoreš, je nekaj hudo narobe.
Tudi ne vem, v kakšnih krogih se to gibate, da imate take slabe izkušnje. Sam sem bol tam nekje na socialni sredini in vsi, ki jih poznam, plačujejo, kar zmorejo, v roku. Ne zaradi obresti, ampak ker so v osnovi pošteni. Se pa zgodi, da se kaka položnica izgubi ali pozabi ali pa koga enostavno ni doma in takrat pač plačaš položnico in obresti (ki so, kot smo videli, tako nizke, da se mnogo ljudi niti sklonilo ne bi, če bi te obresti ležale na cesti) in je stvar rešena. Takih, kot je OP, da bi iz nekih razlogov zanalašč plačevali par dni kasneje, je malo - pri plačevanju. Ker pa OP nima namena ne plačat, samo ne v roku, je to popolnoma enako kot tisti, ki pravi, da "50 pa že ne bom vozil - vozim v mestu 55, izven naselja 105, na AC pa 145" - tudi tak vozi po omejitvah, samo da si jih po neki logiki postavi sam. Ker vsi "poznamo" take voznike in jih sprejemamo, ni razloga za tako sveto jezo nad OPjem in njemu podobnimi. Še vedno pa lahko, in je prav da, plačujemo svoje položnice v dogovorjenem roku.
@Lakotnik29: analogija s plačo ni ustrezna, ker delavec ima tipično enega delodajalca, Simobil pa nekaj 10k naročnikov in učinek zamude ni primerljiv. ("Me zanima ce bos imel tak odnos tudi ko bo tebi to rekel delodajalec.") Niti nista naročnina na neko storitev in delovno razmerje primerljiva. Slabe vzporednice so slaba praksa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zavrnitev položnice upravnikuOddelek: Loža | 5880 (2374) | matobeli |
» | Pravni nasvet glede sodne izvrzbe (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 58824 (52918) | Meizu |
» | Simobil - strosek obvestila o neplacanih racunih (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 13478 (8949) | MarioMisaron |
» | Zaračunavanje stroškov prekinitve naročniškega razmerja za mobilno telefonijo (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 15106 (13663) | matijadmin |
» | Si.Mobil in strošek opomina (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19523 (16025) | modelno1 |