» »

Kateri combo Lite On ali Samsung ?

Kateri combo Lite On ali Samsung ?

Boky ::

Katerega predlagate? Možnost posebej pekača in posebej dvd odpade !!!

Zheegec ::

Imam Samsung 48/24/48/16 in kicks ass. Dostopni čas ima malo slabši, kot je pač navada za combo enote, je pa zelo zanesljiv (še nobenega uničenega CD-R) in pa ima 8MB cacha.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

francek1 ::

Imel oba-Samsung boljši(če pozabim da zraven ni bilo Nerota).
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zheegec ::

Zraven sem dobil Nerota in Power DVD0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Boky ::

Se pravi, let's go for Samsung, ki sem ga imel v mislih že na začetku, Lite On sem omenil le zato, ker kot rekoreder je bil na slo-tech foromu zelo dobro ocenjen, kolega ima z 48/12/48 verzijo zelo dobre izkusnje(prebere in spece vse živo), zato sem premšljeval o Lite on-u. Če se odreze gtako dobro, kot rekorfder, potem za moje pojm tudi Lite on ni slaba izbira!
Francek1 a lahko napises kaj vec, zakaj se ti je zdel Samsung bloljša izbira? Recimo da priloženi software nima veze pri odločitvi!

SergioGuru ::

Samsung 352 je eden najtišjih CD-RW/DVD pogonov, dober test je seveda že imel povezavo v tem forumu. Zdaj pa moj problem.

Iščem črno, retail izvedbo (8 MB medpomnilnika). Autronic mi jo je obljubil, bil sem en petek tam (kot dogovorjeno), nakar pogona še tam ni bilo in seveda sploh ne te izvedbe. Mislim, da je jasno, da ne bom nikoli nič kupil pri njih.

Prepostavljam, da je Avtera generalni uvoznik, v skupini podjetij je tudi PCX. Poslal sem e-pošto na Avtero, odgovora ni že en teden. Na sejmu v Celju sem govoril z njihovo firmo v Celju (Hard Store d.o.o.), čez tri dni sem bil zjutraj na njihovem sedežu. Obljubijo, da me pokličejo ob 9h, ko pridejo drugi - celo spomnil se me je njihov zaposleni s sejma. Poklicali me seveda niso.

V petek sem jih poklical, nakar mi na vprašanje
Ali lahko priskrbite ta pogon v črni retail izvedbi?
zatrdijo, da lahko dobim le belega in naj pridem do 15h. Hudiča, saj ga nisem to vprašal.

Torej, če kdo ve, ali je kje v Sloveniji (Avstriji - Media Markt nima ...) dosegljiva črna retail izvedba, prosim za informacijo. Prvemu za točno informacijo kot nagrado podarim igro Disney/Pixar Bug's Life. Da pa so nekatere računalniške firme ali bleferske (zagotovo pri Autronicu še prebrali/preverili niso natančno, kar sem napisal) ali izključno prodajalske (pogledajo le v lastno skladišče namesto da bi zaradi zadovoljstva stranke preverili na sedežu ali pa priporočili kaj drugega, tudi konkurenco) je pa pri nas tako ali tako splošna situacija - z redkimi izjemami.

Han ::

Pri nas boš težko dobil pogon s črno masko. FMC ima sicer izvedbo za Dell OptiPlex, vendar ni čisto črn in dvomim da ima 8 MB buffer. Poleg tega je svinjsko drag. Naroči ga v kakšni avstrijski ali nemški online trgovini...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

SergioGuru ::

Pri nas boš težko dobil pogon s črno masko. FMC ima sicer izvedbo za Dell OptiPlex, vendar ni čisto črn in dvomim da ima 8 MB buffer. Poleg tega je svinjsko drag.
No, saj bulk črne imajo, tudi Plextorji se dobijo, ampak zaradi tišine (in črnega ohišja) bi rad imel pač črn Samsungov pogon in žal ima Samsung čudno poslovno logiko, da imajo le retail izvedbe vsaj tega pogona 8 MB medpomnilnika.
Naroči ga v kakšni avstrijski ali nemški online trgovini...
Lahko svetuješ katero?

Han ::

Na Geizhals-Preisvergleich boš našel vse.

SergioGuru ::

Zares sem našel iskani model pri Ecotec Computer za 80 €. Že pošiljam mail ... hvala! Obljubljena igra seveda velja za tak model v Sloveniji (nejasno sem napisal Avstrijo v oklepaju) ... toda če ga zares ni pri nas, ti igro pošljem (ne bom te pozabil obvestiti po odločitvi o nakupu).

Zgodovina sprememb…

iration ::

Že kar nekaj časa imam Samsung SM348B, ampak s samo 2mb cacha. Vse deluje super, noben cd ni šel v franže, edino overburning podpira samo do 90min. Ampak imam zraven še Plextorja, tako da tudi to ni problem.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

G@MER ::

Boky, kaj pa TEAC CD-RW+DVD-ROM DW-548D 48/24/48/16?

V mimovrste stane 18,706.-

Han ::

Hmm, če bolj pozorno prebereš vse kar piše na E-TEC za črnega Samsunga, vidiš da gre spet za OEM (bulk) pakiranje in da ima le 2 MB buffer. 8-O

Bom vprašal prijatelja, če lahko njegovi celovški kolegi nabavijo BOX izvedbo v tednu ali dveh, pa ti javim pod zasebno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

undefined ::

Boky, tukaj se je razvila ena podobna tema, na katero je bilo že dosti več povedanega. Preberi si več nasvetov tam. :)

SergioGuru ::

Hmm, če bolj pozorno prebereš vse kar piše na E-TEC za črnega Samsunga, vidiš da gre spet za OEM (bulk) pakiranje in da ima le 2 MB buffer.
Res, ampak v ceniku imajo tudi bulk izvedbo z 2MB, ki je cenejša - zato sem jim poslal mail, če gre za napako :D. Bomo videli (sporočim sem).

Hvala za poizvedbo. Če nikjer ne bom uspel dobiti tega Samsunga, bom pač vzel Teaca. V računalniku, ki ga prodajam, imam dva Teacova pogona (CD-ROM + CD-R, tega celo SCSI) in z njima nikoli ni bilo težav 8-). Zdaj bi rad pač podobno konfiguracijo ampak z DVD (CD-RW/DVD + kasneje DVD+/-RW). Pri Domenci so me obvestili, da je črni Teac 1.000 SIT dražji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34527000 (11951) e-marko
»

Kateri DVD zapisovalnik? Lite-ON ali NEC

Oddelek: Kaj kupiti
202454 (1885) Alexius Heristalski
»

Plextor PlexWriter Premium

Oddelek: Kaj kupiti
111159 (942) Gost
»

kateri combo dvd+cdrw?

Oddelek: Kaj kupiti
201647 (1363) boštjan
»

cd-rw

Oddelek: Kaj kupiti
251541 (1142) BoO

Več podobnih tem