» »

Plextor PlexWriter Premium

Plextor PlexWriter Premium

DickH ::

Plextor ima nov CD-RW rekorder in zelo me zanima, kje bi ga pri nas lahko kupil. Eventuelno lahko skocim tudi do Italije... V US ga ze imajo za okoli 120 USD.

Vec info o Premium modelu:
http://www.plextor.be/english/products/...

Je prvi CD-RW, ki lahko zapisuje 703/843/913 in celi 984 MB na 80min
CD-R in poleg tega ima se moznost zascite podatkov (SecuRec) in
napredne teste kvalitete CD-R/W medijev (Q-Check -
C1-C2/FocusError-TrackError/Beta-Jitter).

Vec podrobnosti:
klik
  • spremenil: Predator ()

Gejmer ::

Škoda da nisem vedel.Bi kupil tega in ne 48×..No sej je ta kul!
Nanda yo?

Han ::

V Evropi bo naprodaj čez kakšen mesec, torej maja 2003.

TheJack ::

Heh, le kaj se je zgodilo s tistim, ''do 48x gremo, potem pa konec'', kar so ob izidu 48x pekača razglašali Plextorjevi velmožje? Ja, ja, how the mighty have fallen... Me zanima, čigav drive so uporabili. Liteonovega, LGjevega, Asusovega...?

Dajmo, začnimo pobirati stave, koliko bo dejanskih izdelovalcev DVD pekačev.... Trije? Štirje? Plextorja gotovo ne bo med njimi, glede na to, da so za svoj prvi DVD pekač uporabili kar Neca. Ravno zato dvomim, da je tale 'premium' pekač resnično njihov.

DickH ::

Plextor ima svojo tehnologijo. 52x pa so zaceli izdelovati zato, ker je med drugim tudi RW prisel do 32x hitrosti in navsezadnje ima konkurenca 52x modele tudi v izdelavi. Problem bo pri 56x, ce sploh bodo naredili tak model, saj so proizvajalci praznih CD-R sporocili, da bi bilo potrebno zamenjati vecji del linij, ker bi za tako hitrost potrebovali (skoraj) popolnoma raven CD-R... :)

Argh... kdo bo cakal do maja... Morda pride ze prej k nam, kdo ve... Han, kje si dobil to informacijo?

Han ::

Podatek sem zasledil na CDRLabs forumu, kjer so precej na tekočem s temi stvarmi.

Mimogrede, Plextorjev novi 54x CD-ROM je neverjetno podoben Mitsumijevemu. Zanimivo je tudi to, da bodo hitrosti tovarniško nastavljene na 40x, uporabnik pa se bo potem sam odločil, ali hitrost (in posledično glasnost) zviša ali zniža...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

icek ::

Ze plexov 48x pekac ima hitrost branja tovarnisko nastavljeno na 40x, potem pa si jo lahko sam povisas, ce zelis.
Jaz se nisem imel potrebe, da bi povisal. Tistih par sekund pri branju cdja mi ne pomeni nic.
Rider of Theli
www.air-tv.net

DickH ::

Pri Rolan d.o.o. so sporocili naslednje:

Plextor premium bo na voljo od 20. maja naprej. Njegova cena bo cca. 35000 SIT z DDV-jem.

Se mi je zdelo, da bo okoli 35k. Skoda, da ne bo prej na voljo...

Icek, pri PX 48x je dobro ce prestavis na 48x hitrost branja ko snemas vec CDjev zaporedoma s kaksno verify opcijo, kot jo ima na primer Nero Burning ROM. Se mi zdi, da je pri 80min razlika nekje okoli 20-15 sek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DickH ()

Gost ::

1. Mene pa zanima, če se tega plextorja premium splača kupit zaradi te GigaRec funkcije, ki jo ima? Kako se obnese ta funkcija in kako je potem s prepoznavanjem tako pečenih ploščkov?

2. Plextor premium ima 8 MB predpomnilnika. Kako je pa z zanesljivostjo pečenja pri njem in pa pri kakem drugem pekaču, ki ima le 2 MB predpomnilnika npr. Lite-On 52/24/52 ali pa Plextor 48x s 4 MB?

DickH ::

GigaRec deluje cool, edino kar me moti je nezdruzljivost z nekaterimi DVD/CD-R/W pogoni. Vecji kot je GigaRec faktor, manj je zdruzljivo z ostalimi pogoni. Seveda pa so tudi taki, ki preberejo take CDje brez problema. Na primer Toshiba DVD 1712 in podobni. Smesno je tudi, da se zaradi vecje gostote zapisa poveca hitrost branja. Tako sem na primer pri Toshibi dobil nekaj cez 70x. :D

8MB buffer je dobrodosla zadeva, ceprav pri sodobnih sistemih ne bos opazil kaksne razlike. Ob PX-Premium uporabljam se Lite-ON 48x CDRW in zaradi samo 2 MB bufferja se nisem imel kaksnih under-run broblemov. Seveda pa je odvisno od sistema in tega kaj pocnes tiste 3 min, ko se CD snema.

Kvaliteta zapisa pri PX-Premium je super. Testiral sem C1/C2 na LiteON s KProbe in CD Doctor in tudi s PlexTools Pro (dobis zraven). Razlike v kvaliteti med 48x in 52x ni. To ti lahko 100% zagotovim, ker sem pred tem imel Plextorja 48x in naredil veliko C1 testov z njim. Veliko high-speed medijev ima celo boljsi zapis (manj C1 napak) pri vecjih hitrostih, kot ce snemas s 4x-24x!

Priporocam ti, da ob nakupu 48x+ snemalnikov kupis tudi kvalitetne medije. Zelo dobri so Plextor 48x, katere dobis pri Harvey-Norman in PCHand ... Te medije izdeluje Taiyo Yuden in so eni izmed najboljsih, ce ne celo najboljsi. Pred tem so bili zelo dobri tudi Mitsui, samo tisti, ki jih pri nas dobis, so narejeni v Franciji in seveda slabsi od japonskih. C1 pri PX 48x(TY) je okoli 0.200, medtem ko je pri Mitsui tudi 10x vecji. Da ne govorim o raznih Made in Slovakia, ki so zadnje case zelo popularni... :D

OK, ce imas se kaksno vprasanje, kar vprasaj.

BaRtMaN ::

Podpišem se pod DickHjev post.

Gost ::

Hvala za izčrpen odgovor, mislim, da se bom kar za premiuma odločil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri CD-RW Pekač?

Oddelek: Kaj kupiti
121384 (1259) mrFREUD
»

Še ena o cd-medijih:

Oddelek: Kaj kupiti
382176 (1425) LeQuack
»

teacovi pekači-da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
222000 (1503) AngelOfDeath
»

Teac CD-W548E & firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
515193 (4506) wilecoyot
»

Kateri cd rekorder

Oddelek: Kaj kupiti
241498 (1289) Gejmer

Več podobnih tem