Forum » Problemi človeštva » Jugonostalgiki ?
Jugonostalgiki ?
Temo vidijo: vsi
Invictus ::
Kaj je izjavil hrvaški poslovnež, ki je kupil kolinsko in z njo dobil licence za jupi, cockto, čokolešnik, barcafe in še par zadev? Ko so ga doma spraševali, kako da se ni spravil kupit kaj hrvaškega, jim je tip odgovoril; Pa da li vi znate šta znači cockta i jupi u državah bivše jugoslavije? Svi če jih kupovat!Kot sem rekel, naši nemajo znanja. Kod je rekel bomo osvojili trge bivše jugoslavije ? No oni so nas,
Ena pijačka ni celotni trg. Ni še konec sveta.
Če bi malo pogledal koliko so Srbi in Hrvati kupovali v Sloveniji, bi se mogoče malo zamislil...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
PrihajaNodi ::
Če bi malo pogledal koliko so Srbi in Hrvati kupovali v Sloveniji, bi se mogoče malo zamislil...
Huh, še Mercator so spravili v pogon. Kako to? Mogoče so imeli naši managerji prenizke plače in smo jih zato postavili na položaje kjer opravljajo javne funkcije?
Žalostno...
solatko ::
Politični direktorji so pač poskrbeli za strankarske interese ter zase, le če je bila firma dovolj velika in imela močnega direktorja, je to plenjenje preživela, ostale so se sesule zaradi parcialnih interesov, ne zaradi slabih proizvodov - tiste je dobila država in še danes nekatere delajo slabe proizvode.
Delo krepa človeka
Martin Krpan ::
PrihajaNodi je izjavil:
Huh, še Mercator so spravili v pogon. Kako to? Mogoče so imeli naši managerji prenizke plače in smo jih zato postavili na položaje kjer opravljajo javne funkcije?
Žalostno...
Zoki....vrhunski meneđer z socialnim čutom !
Baje !
Invictus ::
Martin Krpan je izjavil:
Zoki....vrhunski meneđer z socialnim čutom !
Baje !
Noben manager ne sme imeti socialnega čuta.
Ko gre firmi slabo, mora pač zmanjšati stroške. Dajati ljudem višjo plačo kot jo zahtevajo, je pa tako ali tako metanje denarja stran.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Mr.B ::
dokler sindikati ne sankcionirajo "mobinga" : samo da imate službo, se vsak cent v višjo plačo ne splača financirati. Samo kaj pa bi pričakoval od sindikata z lastno banko.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Cervantes ::
Dobre delavce z dobro plačo dobro motiviraš.
Vsak dober delodajalec z dobro firmo to ve.
Igor, Pipistrel, moj sosed Lojze.
Če kelnerco dobro plačaš, ti ne bo kradla.
Če jo obravnavaš kot šodr, ti pa bo.
Pa tudi če jo pofukaš si si s tem pljunil v lasten talar.
"Če ljudi, ki delajo zate, spoštuješ, ceniš in jih ustrezno nagradiš, si zmagal!"
Henry Ford I.
Vsak dober delodajalec z dobro firmo to ve.
Igor, Pipistrel, moj sosed Lojze.
Če kelnerco dobro plačaš, ti ne bo kradla.
Če jo obravnavaš kot šodr, ti pa bo.
Pa tudi če jo pofukaš si si s tem pljunil v lasten talar.
"Če ljudi, ki delajo zate, spoštuješ, ceniš in jih ustrezno nagradiš, si zmagal!"
Henry Ford I.
smoke ::
Cervantes, izkaže se, da motivacija z denarjem gre samo do neke meje, ko jo presežeš, večanje plače nima več željenega učinka, kvečjemu je učinek negativen. Ljudem je pomemben občutek, da delajo to kar imajo radi, da osebnostno rastejo. Dober pokazatelj tega fenomena v računalništvu je odprtokodna skupnost, ljudje programirajo, ne zaradi denarja (sicer, se da z odprto kodo tudi zaslužiti), ampak ker radi programirajo.
Martin Krpan ::
Jup , denar (korenček) je samo ena stran , kazen (palica) pa druga , ki jo v tej naši demokraciji predvsem "buržuji" sploh več ne poznajo. Radi bi samo vse več in več €€€€€€ , odgovornosti pa nobene.
Tako da nisem jugonostalgičen ampak nostalgičen za redom.
Tako da nisem jugonostalgičen ampak nostalgičen za redom.
dokler sindikati ne sankcionirajo "mobinga" : samo da imate službo, se vsak cent v višjo plačo ne splača financirati. Samo kaj pa bi pričakoval od sindikata z lastno banko.
Sindikati so postali sami sebi namen. Toliko da pijejo davkoplacevalski denar. Radenska je pod ljudskim samoupravljanjem 41 let dobro laufala, ko se je preoblikovali v d.o.o so pa voluharji priceli gristi.
Cervantes, izkaže se, da motivacija z denarjem gre samo do neke meje, ko jo presežeš, večanje plače nima več željenega učinka, kvečjemu je učinek negativen. Ljudem je pomemben občutek, da delajo to kar imajo radi, da osebnostno rastejo. Dober pokazatelj tega fenomena v računalništvu je odprtokodna skupnost, ljudje programirajo, ne zaradi denarja (sicer, se da z odprto kodo tudi zaslužiti), ampak ker radi programirajo.
Hm,
Če ti delo ni všeč, greš pač drugam. V vsakem primeru bo delodajalec za dano plačilo od tebe pričakoval nek rezultat.
PrihajaNodi - Je tebi sploh jasno čigavi so sindikati?
Ko se bojo delavci zavedali kaj pomeni sindikat in čemu je namenjen, se bodo že organizirali, verjetno bo pa takrat že prepozno.
Ko se bojo delavci zavedali kaj pomeni sindikat in čemu je namenjen, se bodo že organizirali, verjetno bo pa takrat že prepozno.
Delo krepa človeka
smoke ::
Hm,
Če ti delo ni všeč, greš pač drugam. V vsakem primeru bo delodajalec za dano plačilo od tebe pričakoval nek rezultat.
Ja, se strinjam z napisanim. Odnos delodajalec-delojemalec je seveda vedno odnos obojestranske koristi v katerem delojemalec zamenja svoj čas za denar. Ampak nisem mislil tega. Hotel sem povedat, da je denar slaba motivacija, boljša motivacija je, če imaš občutek samoizpolnitve na delovnem mestu.
PrihajaNodi - Je tebi sploh jasno čigavi so sindikati?
Sindikati so pijavke v javnem sektorju. Nobene funkcije vec. Ves koliko imata Semolic&Strukelj Co. place? Sedaj pa to placo primerjaj z dobrim inzinirjem.
buttplugs ::
krneki0001 ::
Cervantes, izkaže se, da motivacija z denarjem gre samo do neke meje, ko jo presežeš, večanje plače nima več željenega učinka, kvečjemu je učinek negativen.
Takrat veš, da moraš najbolj plačane ljudi ven vreč iz firme. Potem pa nove nagrajuješ, tiste, ki so ostali pa motiviraš s tem, da ne bodo ven leteli.
PrihajaNodi - Saj pravim, da nimaš pojma o funkciji sindikata, niti o tem, kako je sindikat organiziran, niti kdo jih plačuje.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Sindikat je do sedaj skrbel samo in samo za javni sektor. Komu pa so sle place gor? Cistilkam? Ne solnikom, policajem, zdravstvenikom...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
PrihajaNodi je izjavil:
Sindikat je do sedaj skrbel samo in samo za javni sektor. Komu pa so sle place gor? Cistilkam? Ne solnikom, policajem, zdravstvenikom...
Sindikat skrbi za tiste, ki mu plačujejo članarino. Če se delavci ne organizirajo v sindikat, potem pač ne morejo dobiti podpore.
Sindikat z banko, ki ji BS gleda skozi prste pač ne moreš pričakovati da bo delalal v korist njenih članov, razen če si član uprave taiste banke, kar pa so Sindikati.
Smurf ::
Sindikat je zastarela zadeva. Vse kar se potrebuje je prost pretok delovne sile. V tem primeru, ce ti kje ni vsec, imas zmeraj alternativo zamenjati sluzbo. Prej bodo ljudje vzeli odgovornost v svoje roke, bolje bo.
krneki0001 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Sindikat skrbi za tiste, ki mu plačujejo članarino. Če se delavci ne organizirajo v sindikat, potem pač ne morejo dobiti podpore.
In kaj bodo delali v gospodarstvu "organizirani" delavci? Kakšna butasta logika (a nisi ti v IT - ju, sploh pri programiranju je ogromno logike?), enostavno se jih bo zamenjalo. V gospodarstvu ljudje niso zaščiteni kot kočevski medvedje in ti če delaš v gospodarstvu bi ti morala biti kristalno jasna situacija. Varnostniki delajo po 220 ur za cca. 800 Eur, kjer se vedno in povsod krši zakondaja (pa razumem da je to poklic, ki je obsolete, problem je samo ta da se sistematično kršijo pravice delavcev in zakondaja, inšpekcija pa kot je to v Slo. v navadi je del problema ali pa ji bolj paše da samo meša luft. Če sploh lahko rečemo temu inšpekcija in ne mafija.
Pa saj so imel namig...sam da je sluzba...
PrihajaNodi je izjavil:
(a nisi ti v IT - ju, sploh pri programiranju je ogromno logike?), enostavno se jih bo zamenjalo.
Ja, dobrega delavca boš kr tako zamenjal, ja. Dej nehajte s tem nakladanjem. A veš kolikokrat so meni izjavili v službi, da na moje delovno mesto čaka vsaj še 100 ljudi, ki bodo za manj denarja to isto stvar delali?
In ko sem dal odpoved, so mi tudi to govorili. Danes me pa prosijo in plačujejo 10x več kot takrat, da jim to isto stvar delam preko pogodbe, ker je tistih 100, ki so končno dočakali, da sem sam dal odpoved, totalno nesposobnih in noben ne zna tega narest.
krneki0001 je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
(a nisi ti v IT - ju, sploh pri programiranju je ogromno logike?), enostavno se jih bo zamenjalo.
Ja, dobrega delavca boš kr tako zamenjal, ja. Dej nehajte s tem nakladanjem. A veš kolikokrat so meni izjavili v službi, da na moje delovno mesto čaka vsaj še 100 ljudi, ki bodo za manj denarja to isto stvar delali?
In ko sem dal odpoved, so mi tudi to govorili. Danes me pa prosijo in plačujejo 10x več kot takrat, da jim to isto stvar delam preko pogodbe, ker je tistih 100, ki so končno dočakali, da sem sam dal odpoved, totalno nesposobnih in noben ne zna tega narest.
Ok vzamem na stran trije mušketirji v tej temi ala Invictus, MrB in Nebivedu so itak nezamenljivi in imajo 6 mestno plačo, ki v parih letih pride do 7 mestne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Je par stvari, ki se jih je treba držat:
1.) če nimaš samozavesti, ne moreš delat in ne moreš nastopat v službi tako kot bi moral, ker se ne znaš postavit zase in te bodo okol vozili ko telička pred zakolom.
2.) če imaš znanje in veš kaj znaš, potem te na tvojem področju ne morejo "premagat" in se jim ne smeš pustiti, da te premagajo in okol vozijo kot telička.
3.) Pa če nekaj ne znaš, bodi pripravljen to tudi priznat. Večina jih ne upa, zato pa potem delo ni opravljeno tako kot bi moralo biti.
4.) vedno se najde boljši od tebe in to si moraš pač priznati. Ampak boljši bo tudi zahteval večjo plačo, zato se potrudi, da tebe obdržijo na tem delu. Ponavadi pa ti uspe z dodatnim znanjem, ker potem vidijo, da ni treba dveh plačevat in lahko en vse naredi. Ne smeš pa preveč pokazat, ker potem boš imel preveč dela in ga ne boš zmogel.
Očitno imaš pa ti ali premalo samozavesti ali pa premalo znanja, da se ne z enim ne z drugim ne moreš dokazat. Prvo moraš sam vase verjeti in moraš tudi vedeti, kaj in koliko znaš, da se lahko prodajaš na trgu.
1.) če nimaš samozavesti, ne moreš delat in ne moreš nastopat v službi tako kot bi moral, ker se ne znaš postavit zase in te bodo okol vozili ko telička pred zakolom.
2.) če imaš znanje in veš kaj znaš, potem te na tvojem področju ne morejo "premagat" in se jim ne smeš pustiti, da te premagajo in okol vozijo kot telička.
3.) Pa če nekaj ne znaš, bodi pripravljen to tudi priznat. Večina jih ne upa, zato pa potem delo ni opravljeno tako kot bi moralo biti.
4.) vedno se najde boljši od tebe in to si moraš pač priznati. Ampak boljši bo tudi zahteval večjo plačo, zato se potrudi, da tebe obdržijo na tem delu. Ponavadi pa ti uspe z dodatnim znanjem, ker potem vidijo, da ni treba dveh plačevat in lahko en vse naredi. Ne smeš pa preveč pokazat, ker potem boš imel preveč dela in ga ne boš zmogel.
Očitno imaš pa ti ali premalo samozavesti ali pa premalo znanja, da se ne z enim ne z drugim ne moreš dokazat. Prvo moraš sam vase verjeti in moraš tudi vedeti, kaj in koliko znaš, da se lahko prodajaš na trgu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
krneki0001 je izjavil:
Je par stvari, ki se jih je treba držat:
Oo gee, hvala za te nasvete, res, hvala da si nam rasvetlil um.
Nekaj podobnega pravi tudi tale gospod:
http://smiljanmori.si/
No in vsi tisti, ki prodajajo na amwaju.
Očitno poznaš amway. No tam sem bil par mesecev med prodajalci, ki smo zaslužili kr nekaj denarja. Lahko sem si kupil vikend za tisti denar.
Tako da ti iz prve osebe povem, da vedo kaj govorijo in imajo samozavesti dovolj.
Tako da ti iz prve osebe povem, da vedo kaj govorijo in imajo samozavesti dovolj.
krneki0001 je izjavil:
Očitno poznaš amway. No tam sem bil par mesecev med prodajalci, ki smo zaslužili kr nekaj denarja. Lahko sem si kupil vikend za tisti denar.
Svaka čast. Sesalce si tudi že prodajal "door to door"?
Nope, tudi amwaya nisem nikoli prodajal door-to-door, ampak kot posrednik. Ker je bilo to šele na začetku, sem svojo mrežo postavil in samo v skladišču kupoval stvari in jih dostavil tistim pod mano, da so jih oni prodajali door-to-door.
Ne, tisto je pa meni ogabno. Ampak herbalife pred 20 leti še ni bilo v sloveniji. Je bil samo Amway.
Pač primeš se vsakega dela, če si brez denarja in službe. Danes nebi šel več tega počet, ampak takrat ni bilo druge izbire.
Pač primeš se vsakega dela, če si brez denarja in službe. Danes nebi šel več tega počet, ampak takrat ni bilo druge izbire.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Socialna pomoč in plomba na nepremičnino (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28166 (24333) | Alubadar |
» | Kaj ima Slovenija boljšega od Jugoslavije? (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Problemi človeštva | 98638 (84320) | Karaya 52 |
» | Ura resnice za javni dolg (potop obveznic?) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16555 (14208) | Mr.B |