» »

Kaj ima Slovenija boljšega od Jugoslavije?

Kaj ima Slovenija boljšega od Jugoslavije?

««
3 / 14
»»

OttoParts ::

salex je izjavil:

Mene osebno najbolj moti razlika med bogatimi, ter revnimi ter količino resursov, ki jih kapitalizem nesmiselno kuri (npr so zgradili eno manjšo stolpnico v Las Vegasu ampak, ker je kriza se je firma, ki je to stolpnico zgradila, odločila tudi podreti, ker se je oddajati enostavno ne splača, in je sami tudi ne rabijo, prodati je pa tudi menda ne morejo WTF? in tega je vedno več).

Nesmiselno kurjenje resursov - SFRJ style: Tovarna glinice in aluminija Obrovac in podobne zgodbe....
Kaj pa takratna razlika med "partijskim vrhom" in ostalimi....

BlaiseM ::

IceIceBaby je izjavil:

Ne kot se njim zdi prav ... ce se ne motim je trenuten sistem deterministicen (drzava pa ima evidenco v stevilo zaposlenih). Institucije pa bi bile racunalniski sistem.


No, dokler davčna pošilja grožnje z izvršbo za par jurjev (beri par postov višje) "po pomoti" random ljudem niti slučajno niso sposobni avtomatično trgati plač ali česa podobnega. Trenutno niso sposobni niti tega, da bi poenostavili plačilo vseh dajatev do neke razumne mere.

+ to kar je darkolord napisal.

Se strinjam. (1) Prejel sem poloznico za hitrostni prekrsek (s fotografijo stacionarnega radarja) eno leto po "incidentu" (2) Placal isti teden. (3) Cez pol leta prejel opomin, da naj placam.

Pomote, ki si jih opisal, pa so ravno posledica ne-avtomatizacije in ne-optimiziranosti teh "uradov" oz. tipa ljudi (ti. inumeratov), ki "delajo" tamkaj.

BlaiseM ::

jype je izjavil:

BlaiseM> prihodnost se ne da ustaviti.

Prihodnosti. Rodilnik.

Sicer tiskarska napaka, pa vseeno ... ni nujno rodilnik.

jype ::

BlaiseM> ni nujno rodilnik.

To ste pritepenci dosegli!

BlaiseM ::

jype je izjavil:

BlaiseM> ni nujno rodilnik.

To ste pritepenci dosegli!

A? Nerazumljivo. Mislil sem kot "prihodnost se ne pusti ustaviti"; sicer pa je bila tiskarska, ja.

Gladi ::

jype je izjavil:

BlaiseM> ni nujno rodilnik.

To ste pritepenci dosegli!

Ti rasist ti

Matako ::

Kaj potem? A uvedemo nazaj Jugo?

Malo me skrbi, da ostali sploh ne bodo več za, še posebno po tistem, ko se se tako klofali večino devetdesetih.
/\/\.K.

680x0 ::

amigo_no1 je izjavil:


Cela Juga v 45 letih:
Dolg Jugoslavije ob razpadu je bil 14,6 milijarde evrov oziroma 16 milijarde dolarjev, nekateri pravijo da je bila zadolženost 20 milijarde dolarjev. To se pravi, da je bil vsak prebivalec nekdanje SFRJ zadolžen za manj kot 1000 dolarjev!


vs

Slo 20 letih:
Torej, dolg Slovenije znaša 51 milijard dolarjev, kar pomeni, da je vsak Slovenec zadolžen za 20 000 dolarjev. Če to primerjamo s SFRJ je
Slovenija danes bolj zadolžena kot celotna Jugoslavija z 22 milijoni prebivalci skupaj – in to celo 3-krat več!


Problem dolga ni njegova absolutna vrednost, pač pa zmožnost odplačevanja. Jugoslavija ga očitno ni bila zmožna odplačat, saj si je na koncu izposojala od IMF, ki je v zameno pritiskal z uveljavitvijo ekonomskih reform. Največji dolžnik IMF danes je Grčija, kar tudi nekaj pove.

Glede nostalgije pa takole - živim blizu Avstrije in tjakaj smo konec 80ih zelo pogosto zahajali. Verjamem, da se marikomu še danes nostalgično sanja o tem, da smo bili takrat vsi enaki, sam pa se dobro spomnim, da smo bili v primerjavi z Avstrijci navadni reveži. Drži pa, da je zadovoljstvo relativno in ponavadi ne boli to, da si revež, pač pa, da je sosed bogataš.

Matako ::

SFRJ je de facto bankrotirala v zgodnjih osemdesetih - časovna referenca so "stabilizacijski ukrepi", Milka Planinc in te fore.

Lahko se prepiramo o definicijah, ampak keša je najprej zmanjkalo do konca in potem ga je zmanjkalo še malo.

Če bi Država prišla v štacuno na Zahodu... bi ji prodajalec prerezal kreditno. :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

jype ::

Gladi> Ti rasist ti

Lingvist, prosim lepo!

Brane2 ::

V bistvu Slovenijanima ničesar bistvenega, kar SFRJ ni imela že prej.

Evro - ne me smejat. Prvič, to ni slovenska valuta ampak federalna valuta, katere je Slovenija le en, mikronsko majhen uporabnik.Veliko več besede je imela Slovenija pri dinarju kot pri evru. Drugič, sam obstoj te valute je pod vprašajem. Torej ne tečaj ampak obstoj.Tretjič, nikakršnih zaprek ni, da ga ne bi mogla uporabljati namesto dinarja tudi Jugoslavija, če bi tako želela.

Kar se bankrota tiče- res je. Denarja je zmanjkalo toliko, da je socializem uvedel par-nepar. Ampak uvedel ga je tudi kapitalizem- sosednjaItalija recimo. Ampak ni ga pa zmanjkalo toliko, da bi se omenjal grški scenarij. In ko je Markovič prijel stvari v roke, so se začele izboljševati, dokler se republike niso odločile, da tega ne smejo dopustiti. Bankrot Jugoslavije je bil bolj posledica tihe odločitve republik, da tako se ne gredo več kot kaj drugega.

Kar se državne uprave in brezveznih služb tiče, res je. Ampak, če pogledaš malo okrog po zahodu, boš videl, da je še veliko, veliko bolj izrazitih primerov v kapitalizmu. Konec koncev tudi Slovenija ne blesti glede tega.

Ko govorimo o uvozu računalniške robe, se tu pesniško pretirava. Ni res, da je bil kriminalec vsakdo, ki je uvozil računalnik, res pa je, da je bil ohoho ocarinjen in da so bili zakoni glede tega birokratska neumnost. Ampak takrat se je država borila za svoje mesto v proizvodnji računalniške opreme. Danes že dolgo ve, da tam nima kaj praskat in si ne komplicira življenja s carinami. Ima jih pa drugje, v manj brezupnih primerih. Dokler tudi tam ne obupa, seveda.

Ne pade mi na pamet nobena bistvena prednost Slovenije, prej obratno.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Brane2> Ne pade mi na pamet nobena bistvena prednost Slovenije, prej obratno.

Na primer? 133. člen? :)

Brane2 ::

Kaj je z njim ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

kow ::

Brane, ti ga pa pihneš. Spregledal si, da evru vrednost ne pada(nizka inflacija).

jype ::

Brane2> Kaj je z njim ?

Folk je z njim tepen.

Brane2 ::

hehe, nizka inflacija. Ta je dobra.

Ti si pa spregledal, da je naša privlačnost v riti. Če bi imeli vsaj tolar, bi si lahko vsaj semtertja kratkoročno in srednjeročno pomagali s tečajem.

Sedaj imamo bogvekoliko nezaposlenih in bogvekoliko industrije na robu.
Full ti pomaga "trden tečaj" - valute, ki jo čez leto mogoče ne bo več. :))

Pa kot jaz razumem, ta tečaj je samonavidezno trden- rezultanta TRENUTNE odločitve vpletenih sil.

Ko bo ena odnjih rekla "ma jebite se" - sit down and watch the firework of shit hitting the fan...
On the journey of life, I chose the psycho path.

donfilipo ::

Matako je izjavil:

Kaj potem? A uvedemo nazaj Jugo?

Malo me skrbi, da ostali sploh ne bodo več za, še posebno po tistem, ko se se tako klofali večino devetdesetih.


'Jugoslavije ni več. Jugoslavije ni več. Za Slovenijo gre.'

Pučnik takoj po prvih clashih z jugo pred dokončno in naposled tudi priznano osamosvojitvijo. Se reče najmanj 20 let tega.

To da gre vedno bolj in to za nohte8-), je pa nemara krivo to, da tito je bil fakin, ki je carsko poskrbel za zelo ozek krog ob sebi in precej proletersko, recimo malce volje bolje, za široki krog okoli sebe. In seveda nikoli ni pozabil narodu nameniti vse časti, vedno dobre besede in na čase je izgledalo, da res iskrene predanosti. Tito ni bil ekonomski čudežnik (nasprotno bil je pocar v ekonomiji), bil pa je lokalni sociološki fenomen. Utelešenje socialističnega boga junaka.

Tile zdaj, pa nekako izgledajo tako, kot da bi radi carsko poskrbeli za širši krog kapitalistov okoli sebe, zase bi namenili malo boljši meščanski stav, narod pa naj se znajde kakor se hoče8-)

Samo da gara in plača davke.

Napak je zgolj in samo, v čudni skrbi za krvno naklonjenost SVOJIM kapitalistom, to ne odtehta, simbolične.. morda celo hollywoodsko zaigrane poze benevolentnega ljudstvu zelo naklonjenega diktatorja. Pri večini tistih, ki danes niso priviligiranci (višji in gornji sloj---no pa še tam ne povsod) in ki niso zagrizeni desničarji.

E to kako počasi se gre dejansko miselnost naprej, pa makar tiščal posameznik tako da se userješ, to pa tudi mene resno zaskrbi....in to ne tako redko:)

Juge pa take kot je bila ne bo nikoli več. Nikoli.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Brane2 ::

jype je izjavil:

Brane2> Kaj je z njim ?

Folk je z njim tepen.


Folk je tepen tudi brez njega. Sploh ne vidim neke bistvene spremembe.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Še ena okrog tega trdnega evra:

Čebi imeli recimo tolar, ki bi bil sicer majhna ampak resna, trdna valuta in bi nas njena trdnost stala, bi lahko mogoče rekli, da vemo, zakaj jo branimo. Da nas to sicer stane dodatne ure dela, večjo stopnjo samomorov in manjše učinke industrije, ampak da privlačna valuta privlači kapital, da nas resneje jemljejo kot kupce, da dobimo robo po boljših pogojih itd.

Sedaj tega nimamo. "Imamo" Evro, ki je bil sicer nekaj časa kao solidna valuta. Zahteval je finančno discplino, ampak v času obstoja se je izzkazalo da so nas največji zajebali in da so ga zasrali dejavniki, ki so 1000x večji od nas. Tako sedaj kljub vlaganju v to stabilno valuto imamo sranje, ki ga bomo morali dejanjsko odplačevati, poleg tega pa je vprašljiv sam obstoj te valute. Tako smo prisiljeniv nadaljnja odrekanja, usoda valute pa SPLOH ni v naših rokah, ker smo mikroskopski. Lahko crknemo od odrekanja, pa evro še vedno pade.

Kaj vidite tu tako zelo dobrega ? To,d a z njim še vedno lahko kupujete v nemčiji iz plače od drkanja PHPja, Rubyja in Pythona ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

darkolord ::

ampak da privlačna valuta privlači kapital, da nas resneje jemljejo kot kupce, da dobimo robo po boljših pogojih itd.
Neprivlačna valuta odbija kapital, manj resneje nas jemljejo kot kupce, robo dobimo po slabših pogojih itd... Privlačna valuta so recimo norveške krone ali švicarski franki, slovenski tolarji pa prej ne, ne glede na to koliko bi jo "branili".

Zahteval je finančno discplino, ampak v času obstoja se je izzkazalo da so nas največji zajebali in da so ga zasrali dejavniki, ki so 1000x večji od nas. Tako sedaj kljub vlaganju v to stabilno valuto imamo sranje, ki ga bomo morali dejanjsko odplačevati
So nas zajebali? Zasrali? Imamo sranje? Od kje ti to?

Če ne bi imeli Evra, bi imeli še precej večje sranje, tako kot recimo Islandija ali Madžarska.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Brane2> Folk je tepen tudi brez njega. Sploh ne vidim neke bistvene spremembe.

Ne na tako absolutno neizogiben način.

Brane2 ::

Zahtevajo od nas najem kreditov za Grčijo, recimo. Pa, kot pravijo, bo stalo to sranje VSAKEGA prebivalca EU cca €10k.

Če to ni zajeb,potem res ne vem kaj je.

To,d a moramo vlagati v valuto, za katero oni sami dvomijo ali bo čez leto obstajala, ve pa se, datudi če bo, nič več ne bo tako kot je bilo, je pa vsaj zame "over the top"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

darkolord> Če ne bi imeli Evra, bi imeli še precej večje sranje, tako kot recimo Islandija ali Madžarska.

In imeli bi vzvode, ki bi nam omogočali izogibanje sranju, ne da bi popravljali vzroke.

Brane2 ::

jype je izjavil:

Brane2> Folk je tepen tudi brez njega. Sploh ne vidim neke bistvene spremembe.

Ne na tako absolutno neizogiben način.


Kot jatz vidim, je člen šlag na torti. Misliš, da bi recimo povojne poboje ustavil tam nek člen ?

Ali da se bo kdo danes ustavil pred zakonom, če se ti jeresno spravil jebat mater ?
MOdernih primerov maš kolker jih češ.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Okapi ::

ki bi bil sicer majhna ampak resna, trdna valuta
Ali pa tudi ne. Kot nam sedaj pada boniteta, bi padala tudi vrednost tolarja, ne glede na to, koliko bi jih, ali jih ne bi natisnili.

O.

jype ::

Brane2> Kot jatz vidim, je člen šlag na torti. Misliš, da bi recimo povojne poboje ustavil tam nek člen ?

Ne, jasno da ne.

Brane2> Ali da se bo kdo danes ustavil pred zakonom, če se ti jeresno spravil jebat mater ?

Niti ni to namen tega člena.

Brane2> MOdernih primerov maš kolker jih češ.

Pa vendar imaš protiprimerov bistveno več.

darkolord ::

Pa, kot pravijo, bo stalo to sranje VSAKEGA prebivalca EU cca €10k.
Skupaj torej 4500 milijard eur?

To,d a moramo vlagati v valuto, za katero oni sami dvomijo ali bo čez leto obstajala, ve pa se, datudi če bo, nič več ne bo tako kot je bilo, je pa vsaj zame "over the top".
To zdaj nekaj dramatiziraš, kdo so to "oni sami"?

Zgodovina sprememb…

kow ::

Brane2 je izjavil:

Še ena okrog tega trdnega evra:

Čebi imeli recimo tolar, ki bi bil sicer majhna ampak resna, trdna valuta in bi nas njena trdnost stala, bi lahko mogoče rekli, da vemo, zakaj jo branimo. Da nas to sicer stane dodatne ure dela, večjo stopnjo samomorov in manjše učinke industrije, ampak da privlačna valuta privlači kapital, da nas resneje jemljejo kot kupce, da dobimo robo po boljših pogojih itd.

Sedaj tega nimamo. "Imamo" Evro, ki je bil sicer nekaj časa kao solidna valuta. Zahteval je finančno discplino, ampak v času obstoja se je izzkazalo da so nas največji zajebali in da so ga zasrali dejavniki, ki so 1000x večji od nas. Tako sedaj kljub vlaganju v to stabilno valuto imamo sranje, ki ga bomo morali dejanjsko odplačevati, poleg tega pa je vprašljiv sam obstoj te valute. Tako smo prisiljeniv nadaljnja odrekanja, usoda valute pa SPLOH ni v naših rokah, ker smo mikroskopski. Lahko crknemo od odrekanja, pa evro še vedno pade.

Kaj vidite tu tako zelo dobrega ? To,d a z njim še vedno lahko kupujete v nemčiji iz plače od drkanja PHPja, Rubyja in Pythona ?


Natanko tako. Evro je za Slovenijo mana z neba. Zaradi njega se moramo sedaj prilagoditi, če hočemo držati korak z Nemci in Francozi. Slovenska politika oz. družba širše je prisiljena nekaj ukreniti. Vrednost evru ne bo padla dokler američani ne začnejo zviševati obrestne mere. Če bi imeli tolarje, bi sedaj za benz plačal kakšnih 15 centov več.

Mr.B ::

Brane2, da ti razložim utvaro tvojega Tolarja.
Če bi imeli leta 2008 TOLAR, bi ga lahko, glede na sposobnost naših ekonomistov, nekontrolirano natisnili za najmanj dodatnih 2 miljarde EUR na leto. Vsi bi lepo živeli z enako utvaro kot v Jugoslaviji, no ko pa bi leta 2012 prestopili Avstrijsko mejo bi bili paše večji reveži, kot smo bili v Jugi. ...Standard bi bil pa ?

Temu se reče realnost.... Pa res nebi rad imel tiskalnice ničvrednega papirja, ki se mu reče Tolar, nekako tako kot v Jugi, ko si takoj ko si dobil plačo šel zamenjati za Marke, pa čeprav si zgubil pri tem 20%, samo konec meseca ti je zaradi inflacije več ostalo....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

francek1 ::

V Jugi je bilo boljše...bil sem 20 let mlajši....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Mr.B ::

Problem je da sarkazem ne da kruha na mizo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Brane2 ::

Hehe, "mojega" tolarja.

To zdej po novi modi vse kar je videti crap, je "moje".
Od kdaj je tolar "moj" ? >:D

Sicer pa je pomenjljivo to, da je od vsega tistega revolucionarnega sranja ostalo:

- tolar/evro
- Titova slika
- člen 133
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Titove slike so čist OK, česar v Jugi ni bilo, zdaj pa je, so svobodna gospodarska pobuda, osebne svoboščine, tesnejša integracija s preostalim svetom in seveda to, da prej smo mi šlepali manj razvite, zdaj se pa mi šlepamo na bolj razvitih.

Jaz ne trdim, da se to v Jugoslaviji ne bi dalo, sem pa prepričan, da se ne da, če je vojna (in vojna je bila).

Okapi ::

Mr.B ::

Razpad Jugoslavije je bil kot posledica utvare uspešnosti monetarnega sistema. Dejansko je prišlo do razpada le tega, ker v utvari se pač ni dalo več živeti...Zadnja stvar je bila v glavah reševanja tistega malega človeka. Šlo se je da so si na kocu bolj ali manj uspešno razdelili tisto nekega gospodarstva kot ga je ostalo. Potrebovali so cca 10 let da so v podjetja nastavili lojalni kader, ki je dejansko prevzel ta podjetja ob osamosvojitvi, ter jih razprodal, oziroma izcuzali in zavrgli. Seveda je vsem ustrezalo se igrati trgovino, z gospodarstvom razen s razprodajo se pač ne da zaslužiti....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kr1ženska ::

Ravno včeraj mi je stari ata razlagal, kako je služil udarniško delo. Nekje med leti 1940 in 1960, po njegovih besedah, so jih v sklopu šole poslali na 3 - 12 mesecev prostovolnega dela v skolopu šole. Popolnoma zastonj so morali kopati jarke, delati ceste, stavbe,... Pri ocenjevanju njihovega fizičnega dela so bili nadrejeni zelo strogi in kdor tega ni dobro opravil mu niso priznali šole oziroma ga kasneje niso smeli nikjer zaposliti.

Zgodovina sprememb…

klemenSLO ::

Vsak narod vedno stremi k neodvisnosti. In prav je tako. Le kdo si želi da te silijo govoriti drug jezik, da te grdo gledajo ker govoriš svojega.
In slovenija je to stopnjo dosegla šele pred 20 leti. Vmes pa se je zgodila GLOBALIZACIja, odprianje trgov, kapitalizem. Tako kot ima to svoje prednosti, recimo nepojemliv doseg dobrin, visok standard... ima veliko slabost - razslojevanje. V jugoslavije se je umetno vzdrževalo miselnost vse je naše, družbena lastnina....to pa mislim da ne gre.

Jugoslavijo v taki obliki (federacija, različni narodi, tito...) je povozil čas. Mislim da čas ne bo povozil Slovenije. Povozil je njen tolar, vendar bomo kot narod še vedno enotni in predstavljamo neko celoto, ki jo jugoslavija nikoli ni mogla.

In odgovor na osnovno vprašanje (kaj ima Slo, boljšega kot juga)je ravno končno ena narodna identiteta, en svoj jezik, en svoj triglav, eno svoje morje, pa čeprav majhno in s hrvaškimi ribami :).
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Brane2 ::

@kr1ženska:

Pizda so bili krivični. Sploh glede na standard tistih let. Kakoje bilo drugje po Evropi takrat ? ALi recimo v Rusiji in vzhodnem bloku ?

Pa tisti jarki- to niso bili kar tako neki jarki, ki bi jih potem zasuli in za kazen skopali znova ampak najbrž namenski ?

So končale v njih kake cevi ali kabli ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Gregor P ::

Skratka tebi se toži po diktaturi?!?8-O;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

kow ::

Brane, a kdo trdi, da se v Jugi ni nič sproduciralo?

Mr.B ::

V bistvu se je, samo če pogledaš kaj je ostalo od realnega sektorja leta 91, in kaj danes, se temu lahko reče bore malo....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Brane2 ::

Gregor P je izjavil:

Skratka tebi se toži po diktaturi?!?8-O;((


Full se spomnem debelih zvezkov, ki sem jih polnil s pisanjem po diktatu.

Neverjetne količine. ;((
On the journey of life, I chose the psycho path.

Gregor P ::

Sprašujem, ker če odobravaš prisilno (uradno "prostovoljno") družbeno-koristno delo, ki je praktično enako kar počnejo neki zaporniki v ZDA, potem si očitno bolj totalitarne narave:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

jype ::

Brane2> Kakoje bilo drugje po Evropi takrat ?

V nekaterih delih precej prijetno.

Brane2 ::

Kje recimo ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Gregor P ::

V Švici recimo8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Brane2 ::

Socializem ali ne, Slovenija ali Jugoslavija ali kaj petega, švicarski standard nam je bil takrat nedosegljiv.

IOW, v tem rpimeru gre za zgodovino in poseldco odločitev mnogo pred WWII...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kow ::

Brane2 ::

Italija je pod pritiskom USA/CIA zrušila/zmanjšala vplivb komunistične partije in velik, če ne izključen del njenega razvoja je šel skozi motne kanale. Koneckoncev se je njihova mafija povzdignila ravno skozi to- vlogo posrednika pri dilanju z USAin pozneje ostalimi.

Japonska se je razvila skozi fanatično socialistično delo in priliv kapitala z zahoda. Formalno so bili kapitalisti, v praksi pa niti približno.
Japonsko je zgradilo "socialistično kopanje kanalov", ko je bilo treba,tudi danes.

ZDA ni trpela posledic WWII, prej nasprotno, na njih se je dvignila in debelo profitirala.

Zahodno Nemčijo je zgradil kapital kot zid proti vzhodu. Kdo bi pa šel gradit nemčijo, če ne bi bilo kapitala, ki bi to plačal ?

Francija in Anglija sta bili manj porušeni in sta lahko po vojni izkoriščali kolonije in svoj politčni vpliv za zagon.

Kaj od tega je zgradil čisti kapitalizem ali neka narodna samostojnost ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Gregor P ::

Skratka vsi so imeli slabše kot mi v Jugoslaviji8-O:))
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
««
3 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Socializem po ameriško (3): Foxconnova tovarna v Wisconsinu

Oddelek: Novice / Rezultati
4215964 (12708) FireSnake
»

Socialna pomoč in plomba na nepremičnino (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13026344 (22511) Alubadar
»

odraščanje v socializmu¸ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10419440 (17193) Matako

Več podobnih tem